Pabeigta veloinfrastruktūras izveide maršrutā Centrs-Ķīpsala 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.jūnijs 2021 16:13

Rīgā pabeigta veloinfrastruktūras izveide maršrutā Centrs-Ķīpsala, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta galvenā referente Lelde Rudzika.

Ķīpsalas ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Enkura ielai ir izveidotas velojoslas abos braukšanas virzienos. Vienas joslas garums ir aptuveni kilometrs. Velobraucēju drošībai krustojumu zonas ir aprīkotas ar gumijas atdurēm un stabiņiem, kā arī iekrāsotas ar zilu krāsu, lai pievērstu pārējo satiksmes dalībnieku uzmanību.

Veloinfrastruktūra veido apkaimes savienojumu ar pilsētas centrā esošo veloinfrastruktūru, nodrošinot iedzīvotājiem ātru un drošu pārvietošanās iespēju.

Līgums par veloinfrastruktūras izveidi tika noslēgts ar SIA "AVS-Latvija" par 29 834 eiro.

Šis ir viens no pieciem maršrutiem, kurā šovasar Satiksmes departaments, izmantojot pagaidu satiksmesorganizācijas līdzekļus, plānoja ieviest veloinfrastruktūru. 

Drīzumā veloinfrastruktūras izveide tiks īstenota maršrutā Centrs-Ķengarags posmā no Dzirnavu ielas līdz Rušonu ielai. Pārējie trīs maršruti, kuri nodrošinās apkaimju savienojumu ar centra veloinfrastruktūru, būs Centrs-Purvciems-Dreiliņi posmā no Braslas ielas līdz Ulbrokas ielai, Centrs-Sarkandaugava posmā no Skanstes ielas līdz Tilta ielai un Dzirciems-Iļģuciems pa Dzirciema ielu un Lidoņu ielu posmā no Jūrmalas gatves līdz Spilves ielai.

Tāpat veloinfrastruktūru šogad ir plānots izbūvēt Dzirnavu ielā, posmā no Tērbatas līdz Skolas ielai. Atdalīta infrastruktūra gājējiem un velobraucējiem ir paredzēta uz Deglava tilta, kreisajā pusē virzienā uz Pļavniekiem. 

Veloinfrastruktūras izveide tiek plānota arī Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas un labiekārtošanas projektā.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 10.jūnijs 2021 17:00
8 0 Atbildēt

Nu gan izklausās pēc meliem! Māri, Tev bija mēršnore! Aizej pie KNAB ēkas un pamēri,- cik cm ir plats velo/gājēju celiņš. Vai tas iet gostos, vai var samainīties uz abām pusēm ejoši/braucoši satiksmes dalībnieki. Staķis ar tik ar muti brauc - nekas tur nav ne darīts ne zilā krāsā krāsots!!!

Centrs-Ķīpsala 10.jūnijs 2021 17:50
6 0 Atbildēt

Un kā tad pāri Vanšu tiltam? Tā ietve brīnumainā kārtā tagad skaitās veloceliņš? Figu, tikai pa brauktuvi, tur vietas pietiek un ir drošāk, kā pa ietvi starp gājējiem. Kad gājēji sūdzēs tiesā Domi par to, ka tā ietves apzīmē par veloceļiem? Kad sūdzēs Domi tiesā par to, ka atļauj elektroskūteriem lidot pa ietvēm? Kad būs pirmās uzvaras tiesā, Dome sāks domāt ar galvu.

Krotow 12.jūnijs 2021 15:49
1 0 Atbildēt

Tad jau labāk novirzīt celiņu kur var vai arī to norobežot. Atstāt sabrukušu posmu kā ātruma ierobežotāju arī kaut ko pasaka par ceļa uzturētāju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti