Četros mēnešos reģistrēti 37 negadījumi, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.maijs 2022 17:24

Šogad četros mēnešos reģistrēti 37 negadījumi, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Liela daļa šo negadījumu ir ar sekām - cietuši 26 elektroskrejriteņu vadītāji. Policijas apkopotā informācija aizvien liecina, ka visbiežāk šajos negadījumos traumas tiek gūtas, pašiem krītot no braucamrīka.

Šī ir tikai tā daļa negadījumu, par kuriem policija saņēmusi informāciju, bet, iespējams, ir vēl tādi gadījumi, kad satiksmes dalībnieki neziņo ne mediķiem, ne policijai.

Policija aicina rūpīgi izvērtēt braukšanas apstākļus, būt īpaši uzmanīgiem, piedaloties satiksmē ar elektroskrejriteni, un parūpēties par savu drošību braukšanas laikā - ieteicams izvēlēties gan ķiveri, gan ceļu un elkoņu sargus. Šādi iespējams sevi pasargāt no smagām traumām, ja gadījies krist no elektroskrejriteņa.

Elektroskrejriteņa vadītājiem ir jāņem vērā, ka ar to drīkst pārvietoties pa ietvēm, veloceļiem, atsevišķās vietās pa sabiedriskā transporta joslu, ja tas ir atļauts velosipēdistiem, un arī pa brauktuvi, kur atļautais braukšanas ātrums nepārsniedz 50 kilometrus stundā.

Ja ar elektroskrejriteni pārvietojas pa ietvi, priekšroka jādod gājējiem un ir jāizvēlas tāds ātrums, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Bet maksimālais elektroskrejriteņa braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 25 kilometrus stundā.

Būtiski arī ievērot nosacījumus, ka tāpat kā velosipēdam arī elektroskrejritenim ir jābūt labā tehniskā stāvokli, aprīkotam ar bremzēm, braukšanas laikā priekšpusē ir jādeg baltas gaismas lukturim, aizmugurē sarkanas krāsas lukturim.

Savai un apkārtējo drošībai ar elektroskrejriteni aizliegts vest pasažieri, braukt neturoties un pārvadāt kravu. Tāpat būtiski atcerēties, ka ar elektoskrejriteni nedrīkst pārvietoties būdams alkohola reibumā.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Gājējs 9.maijs 2022 8:46
3 0 Atbildēt

Man katru dienu pa ietvi nesās garām veloķēmi pilnā ātrumā!

Skaties ar kādu aci gribi, viņiem viss vienalga, pat ja blakus ir veloceliņš!

650 7.maijs 2022 4:22
1 0 Atbildēt

Cik diez ir "sodīto" par braukšanu uz tā suuda 2vatā vai 3jatā? Bet citādi visādi ir pareizi,3/1nā.

Riebumu un neizpratni un vainas sajūtu ir jāizjūt gan gājējiem, gan braucējiem, gan (prottams) arī Lohiem.Un neviens nezin, kuŗš šitto visu šittā te tik atjautīgi un tik pārdomāti un mērķtiecīgi attiecīgi ir iedvesmojis un izorgananizējis.Jā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti