Mežaparkā pirmo reizi norisināsies “Skrejriteņu un velo drošas braukšanas dienas” 1

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 13.maijs 2022 8:07

VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) un Rīgas pašvaldība pirmo reizi rīko divu dienu pasākumu “Skrejriteņu un velo drošas braukšanas dienas”, kas norisināsies 20. un 21. maijā Mežaparka Lielajā estrādē.

Pasākuma ietvaros visi interesenti varēs baudīt plašu izklaides programmu: izmēģināt drošas braukšanas iemaņas ar elektroskrejriteņiem un velosipēdiem,  bērni varēs nokārtot velosipēda vadītāja eksāmenu, bet pieaugušie piereģistrēt savu vai bērnu velosipēdu un elektroskrejriteņi, kā arī būs iespēja piedalīties vērtīgu balvu izlozē.

Pasākuma programma paredzēta gan pieaugušajiem, gan bērniem. Ikvienam būs iespēja bez maksas braukt ar elektroskrejriteni vai elektrisko velosipēdu, izmēģināt CSDD drošas braukšanas trasi, piedalīties virtuālās realitātes sacensībās un baudīt mūziku.

Turklāt abas dienas ģimenes ar bērniem Mežaparkā varēs paveikt daudz noderīga, piemēram, nokārtot velosipēda vadītāja eksāmenu, kas ir obligāts dalībai ceļu satiksmē ar velosipēdu bērniem līdz 18 gadu vecumam, bez maksas apdrošināt savu bērnu pret nelaimes gadījumiem, saņemt ārsta konsultāciju par to, ko darīt traumu gadījumā un kā sniegt pirmo medicīnisko palīdzību. Ikviens, kas vēlēsies apgūt drošas braukšanas prasmes ar elektriskajiem velosipēdiem un elektroskrejriteņiem, varēs piedalīties vērtīgu balvu izlozē, tostarp laimēt dāvanu karti uz Rīgas Zoo dārzu.

Pasākuma programma:

20. maijā no plkst. 14.00 līdz plkst. 16.00 un 21. maijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00 – mūzika, iespēja bez maksas izmēģināt CSDD drošas braukšanas trasi ar elektroskrejriteņiem un velosipēdiem  drošas braukšanas prasmju apguvei, kā arī citas izklaides iespējas, ko piedāvā pasākuma rīkotāji.

N.B. Elekroskrejriteņus un velosipēdus iespējams izmantot no 14 gadu vecuma. Pasākuma norise tiks fotografēta un filmēta, un fotogrāfijas izmantotas publiskajā telpā.

 

 
Visi komentāri
 
Kritiskā masa 13.maijs 2022 9:32
0 0 Atbildēt

Visas tās ķiveres rada maldīgu priekšstatu par drošību un slāpē maņas, bojā frizūru. Velosipēdistus apdraud mašīnas un negudri gājēji, kas skrien zem riteņiem. Taisiet pasākumus mašīnistiem un gājējiem, lai viņi netraucē velosipēdiem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti