CSDD: Vairums nakts stundās cietušo elektrisko skrejriteņu vadītāju ir alkohola reibumā 8

 
Nozare.lv | 13.jūnijs 2023 11:56

Vairums nakts stundās cietušo elektrisko skrejriteņu vadītāju ir alkohola reibumā, otrdien žurnālistiem sacīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks, atsaucoties uz 2022.-2023.gada statistikas datiem.

Viņš teica, ka 2022. un 2023.gadā kopumā cietuši vairāk nekā 400 elektrisko skrejriteņu vadītāju.

Aksenoks arī pauda, ka Latvijā kopumā vēl joprojām negadījumos vairāk cieš velosipēdisti, taču cietušo elektrisko skrejriteņu vadītāju skaits strauji tuvojas velosipēdistu skaitam. Taču Rīgā cietušo elektrisko skrejriteņu vadītāju skaits jau pārsniedz cietušo velosipēdistu skaitu.

Šogad no janvāra līdz maijam ceļu satiksmes negadījumos cietis 91 elektriskā skrejriteņa vadītājs un 147 velosipēdisti. Vienlaikus 2022.gada attiecīgajā periodā cieta 64 elektrisko skrejriteņu vadītāji un 113 velosipēdisti.

Periodā no janvāra līdz maijam ievainoti 375 elektrisko skrejriteņu vadītāji, smagi ievainoti - 28, bet bojā gājis - viens. Savukārt velobraucēji ievainoti 496, smagi ievainoti - 55, bet gājuši bojā - 20. 

Aksenoks stāstīja, ka lielāks bojāgājušo velobraucēju skaits skaidrojams ar to, ka velosipēdisti vairāk pārvietojas pa ielām nevis ietvēm, tāpēc biežāk iesaistīti sadursmēs ar automašīnām.

Tāpat viņš minēja, ka, analizējot statistiku pa diennakts stundām, visvairāk cietušo gan ar elektriskajiem skrejriteņiem, gan velosipēdiem ir darba dienas noslēguma stundās. Savukārt nakts stundās ar elektriskajiem skrejriteņiem ir salīdzinoši daudz vairāk cietušo. Turklāt vairums no nakts stundās cietušajiem elektrisko skrejriteņu vadītājiem ir alkohola reibumā. Nakts stundās cietušo velobraucēju ir krietni mazāk, turklāt - daudz retāk alkohola reibumā.

Savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) virsārste Renāte Snipe uzsvēra, ka reālā statistika par  cietušajiem elektrisko skrejriteņu vadītājiem varētu būt sliktāka, jo bieži cilvēki, kas ar elektrisko skrejriteni braukuši reibumā, slimnīcā izvēlas neteikt patiesību, kā guvuši traumas.
 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 13.jūnijs 2023 12:10
3 1 Atbildēt

Žēl ka neredz statistiku par motociklistiem un motorolleristiem, bet domāju, ka lielais traumatisms ir saistīt ne tikai ar alkohola lietošanu, bet ar elementāru vispārējo zināšanu trūkumu par ceļu satiksmes noteikumiem. 

Nu nevar pa ceļu braukt antiņi, kas nejēdz kā uz ceļa uzvesties!

Miks 13.jūnijs 2023 12:08
2 3 Atbildēt

No raksta angļu The Guardian “par dramātisko iedzīvotāju skaita samazināšanos Latvijā”.

Ziņo valsts galvenais muldogrāfs, atvainojos, demogrāfs (sajaucu taustiņas) parādnieks:

“Iedzīvotāji ir jābūt prioritāte”. Ej tu nost, pēc 32 gadiem to beidzot ir sapratuši jeb kāds ir traucējis to padarīt par prioritāti? Varbūt, Puškins?

“Mana partija nekad neatbalstīs imigrāciju”. Šeit muldogrāfs (šoreiz gan nesajaucu) atklāti saka - nekādas kopējās Eiropas vērtības jums nav. Jums ir tikai viena vērtība - naids. Tāpēc, citās Eiropas valstīs var pieņemt bēgļus un nodrošināt saviem iedzīvotājiem labklājību bez diskriminācijas. Jūs to nevariet, jo jums ir nospļauties gan uz savējiem, gan uz citiem.

“Tagad bērnu pabalsts ir progresīvs… 25 Eiro mēnesī par vienu bērnu.” Tas tiešām ir ļoti progresīvi, it sevišķi, salīdzinot ar tavu algu 3 tūkst. Eiro mēnesī - par to, ka mirstība ir nu jau divreiz lielāka par dzimstību?

“Ir arī plāni …par bērnu aprupes uzlabošanu,... pensiju reformu…” Tie plāni un to mērķi sen ir zināmi - iztukšotās Rīgas ielas, spoku ciemati. Vislielākā iedzīvotāju skaita samazināšana valsts vēsturē. Genocīds pret savu tautu savu saimnieku gribas izpildei. Nekāda cita reāla plāna jums nav un nekad nav bijis.

Opis 13.jūnijs 2023 15:11
1 1 Atbildēt

Viens jautājums - tu esi galīgs idiņš?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto izmēģina jauno Volkswagen Tiguan (+ foto)

Tiguan ir šobrīd pārdotākais Volkswagen modelis un nu ir pieejama tā jaunākā - trešā paaudze. Uzlaboti dzinēji un jaunas tehnoloģijas, saglabājot raksturīgas gaitas īpašības. Lasīt vairāk

 

Mercedes miniveni tagad arī pagarinātajās versijās 3

Mercedes-Benz miniveni EQT un e-Citan Tourer turpmāk būs pieejami arī pagarinātajās versijās ar lielāku bagāžas nodalījumu un iespēju pārvadāt līdz pat septiņiem braucējiem. Lasīt vairāk

 

Aicina padomāt par drošību, braucot ar elektroskrejriteni (+ VIDEO) 2

“Galva mums ir viena, un galvā ir šis tas iekšā. Tā nav domāta tikai tāpēc, lai cepuri būtu kur uzlikt.” Tā par pārvietošanos ar elektroskrejriteni saka bērnu ķirurgs. Kā pasargāt sevi un savus bērnus no traumām, kas tiek gūtas, braucot ar elektroskrejriteņiem? Lasīt vairāk

 

4 miljoni eiro, 300 km/h 10 sekundēs - Bugatti pastāsta par jauno modeli Tourbillon 3

Francijas hiperauto ražotājs Bugatti atklājis attēlus un informāciju par jauno modeli Tourbillon, kas nomaina Chiron. Molsheimā bāzētais uzņēmums plāno 250 eksemplārus, kas jau ir izpirkti. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti