Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Visatļautība

VWfans Reģ.: 21.02.2004

Uz šosejām valda visatļautība. Vakar ap plkst.17 braucu pa Ventspils šoseju uz Rīgas pusi, sākot no Talsu pagrieziena stipri palielinājās satiksmes intensitāte. Kā vēlāk sapratu, tas bija dulno rallija apmeklētāju dēļ - uz Rīgas pusi praktiski mašīnas gāja vienā kolonnā. Lielais vairums (ap 80% vadītāju) turēja ap 95 km/h (protams, arī tas ir pārkāpums, tomēr tas ir neliels) tomēr no Talsu pagrieziena līdz Tukuma pagriezienam pusstundas laikā atradās vairāk kā desmit kretīnu un deģenerātu, kuri plūsmu, kas jau gāja uz 95 km/h, ņēmās apdzīt. Piemēram, tādi kretīni brauca ar jauno Toyota-Landcruiser, iepriekšējās paaudzes Honda-CR-V, 90.gadu beigu Audi-A4, ceturto Golfu, Audi-100 cigāru, iepriekšējās paaudzes Mercedes S klasi, Subaru-Impreza, trešo Golfu, BMW 3.sēriju.

Un lai tie skrējēji tagad nepārmet, ka vainīgi ,,sēnes,, , kas lēni brauc un viņiem traucē. Braucot ar 95 km/h, vakar nepanācu nevienu lēnāk braucošu. Manā skatījumā tā šķendēšanās par ,,sēnēm,, ir stipri pārspīlēta.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

subaru rakstīja: Tas ir tāpat kā ar pakaļā rautajiem smēķētājiem: - Es te tagad autobusa pieturā stāvēšu, smēķēsu, pūtīšu dūmu citiem virsū - kapēc ? - jo es tā gribu. Ja nepatīk, tad pavācies pats malā, kur nav tie dūmi ...

2 uupis - vai tavuprāt tā ir normāla attieksme ???

2 uupis: gribētos zināt tavu viedokli par šo salīdzinājumu ....

Vispār jau RD ir aizliegusi pīpēt sabiedriskās vietās un tie antiņi kas to dara nav komentējami, šeit ir cits apstāklis. PP represīvais aparāts nevar izķert un sodīt tāpēc arī tādi fakti turpinās un ir atstāti uz pašplūsmu, bet ja tu kā pilsonis aizstāvot savas nesmēķētāja tiesības piekausi pīpmani tad par kautiņu tev būs kriminālatbildība, bet pīpmani administratīvais sods un tad ja viņš to atzīs.

0 0 Atbildēt

Da labi.

Cepās te visi - ātrie sliktie - lēnie sēnes.

Es aizstāvēšu lēnos aiz principa, lai būtu viedokļu dažādība.

Un mans braukšanas stils ir mans, un man dziļi vienalga ko par mani domā uz ceļa. Vienu gan cenšos - uzlabot statistiku. Pie būdiņām uz šosejas kuras mēra ātrumu, masu un metroloģiskos apstākļus konkrēti braucu ar 70, lai nomēra. Lai uzticas statistikai.

subaru Reģ.: 23.08.2002
0 0 Atbildēt

es te tomeer runaaju par attieksmi ... un to laiku, kad veel RD nebija pienjeemusi shaadus noteikumus ...

kad nebija noteikuku, tad:

1. piipamins neko nepaarkaapa

2. nepiipmanis NESADODOT pa purnu pippmanim arii neko nepaarkaapa, bet tomeer cieteejs bij nepiipmanis ...

Siksparnis Reģ.: 17.02.2005
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja: Nav cēlonis golps.

Es nesaprotu to apstākli - kāpēc es esmu parādā tam kurš brauc ātrāk par mani. Kādēļ man ir jābrauc tik pat ātri kā tas kurš tuvojas no aizmugures? Kādēļ es esmu vainojams ka cits vadītājs apdzen pāri nepārtrauktai līnijai un pret kalnu (ierobežota redzamība). Es viņam ar automātu pie deniņiem to neliku darīt. Viņš var pabraukt aiz manis kamēr būs iespēja apdzīt.

Bet nu laikam jau paliek par normu apstāklis ka drošības policija uzbrūk pencionāram par Kalvītim adresētiem izteikumiem, ka par cēloni nosaucam to kurš brauc CSN ietvaros.

Pēc tavas morāles sanāk tā, Pieņēmums:

ka ja es apdzenu to sēņotāju un nolieku pa mēmajiem, viņam priekšā, kā rezultātā golps lai neiebrauktu man aizmugurē iebrauc grāvī, tad es arī varu teikt ka tas golps pats bija vainīgs? Tā vai?

0 0 Atbildēt

Siksparnis rakstīja: Pēc tavas morāles sanāk tā, Pieņēmums:

ka ja es apdzenu to sēņotāju un nolieku pa mēmajiem, viņam priekšā, kā rezultātā golps lai neiebrauktu man aizmugurē iebrauc grāvī, tad es arī varu teikt ka tas golps pats bija vainīgs? Tā vai?

Ne gluži. Ja bez iemesla - tad vainīgs tu. (atkarīgs no lieciniekiem)

Ja stirna - tad golps ( distance).

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Jābeidz te pļurkstēt...

Mēs par drošu satiksmi un par cieņu uz ceļa, a uupis par principu.

Tāpēc mums te tā notiek - nevis po ģelu un ar saprātu, bet dēļ principa...

Vo taki cyki latiši!

0 0 Atbildēt

Līdzīgs pieņēmums - apdzenam 70 km/h braucošo golfu un vinjam priekšā sākam braukt ar 50 km/h ... kapēc ?

nu tapēc ka man tā gribās - nav taču aizliegts (pēkšņi atcerējos, ka man tomēr nav kur steigties, tapēc varu lēnāk pabraukt)

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: Jābeidz te pļurkstēt...

Mēs par drošu satiksmi un par cieņu uz ceļa, a uupis par principu.

Tāpēc mums te tā notiek - nevis po ģelu un ar saprātu, bet dēļ principa...

Vo taki cyki latiši!

Es arī par drošu satiksmi.

Un cieniet lēnāk braucošos - viņi ir minoritāte.

Citādāk briseles tiesā iekšā un Rīgā varētu rīkot lēnāk braucošo gājienu lai pievērstu agresīvo autovadītāju uzmanību.

A ko normāla atbilde mozaīkai.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja: man dziļi vienalga ko par mani domā uz ceļa.

Tas ir pats sliktākais, ko Tu varēji pateikt.

Nevar tā uzskatīt, ka pēc manīm kaut vai grēku plūdi, jo no tavas braukšanas ir atkarīgi arī citi cilvēki, ja Tu viņus necienīsi, tad negaidi lai tevi cienītu.

Mums ir jāiemācās kaut nedaudz cienīt vienam otru, vismaz uz ceļa, jo visus gadījumus CSN nevar aprakstīt

0 0 Atbildēt

subaru rakstīja: Līdzīgs pieņēmums - apdzenam 70 km/h braucošo golfu un vinjam priekšā sākam braukt ar 50 km/h ... kapēc ?

nu tapēc ka man tā gribās - nav taču aizliegts (pēkšņi atcerējos, ka man tomēr nav kur steigties, tapēc varu lēnāk pabraukt)

Jā - likumu neesi pārkāpis. Un arī tādu netrūkst uz ceļiem.

Pa šoseju brauc ar 60 bet pilseetaa iet garaam tev ar 90.

Man ir vienalga - pašam viņam galva uz pleciem.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

subaru rakstīja: Līdzīgs pieņēmums - apdzenam 70 km/h braucošo golfu un vinjam priekšā sākam braukt ar 50 km/h ... kapēc ?

Zivtiņām derētu pakontrolēt CSN 10. punkta ievērošanu...

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

nē nu bet tad tu man par šādu rīcību varētu uzsist uz pleca un pateikt: "Krietns pusis! Labi izdarīji!" (Tāpat kā tu to saki tai nelaimīgajai bābai ar 70 km/h braucošo golfu) ... ?

0 0 Atbildēt

subaru rakstīja: nē nu bet tad tu man par šādu rīcību varētu uzsist uz pleca un pateikt: "Krietns pusis! Labi izdarīji!" (Tāpat kā tu to saki tai nelaimīgajai bābai ar 70 km/h braucošo golfu) ... ?

Esmu teicis ka aizstāvēšu lēnāk braucošos, bet neesmu teicis ka situ uzslavas viņiem pa plecu. Un par avārijas izraisīšanu arī nevienam neteikšu - malacis. Tieši otrādāk liecināšu par labu tam kas nav vainīgs.

0 0 Atbildēt

Siksparnis rakstīja:

Nevar tā uzskatīt, ka pēc manīm kaut vai grēku plūdi, jo no tavas braukšanas ir atkarīgi arī citi cilvēki, ja Tu viņus necienīsi, tad negaidi lai tevi cienītu.

Mums ir jāiemācās kaut nedaudz cienīt vienam otru, vismaz uz ceļa, jo visus gadījumus CSN nevar aprakstīt

Tas gan vairāk attiecas uz situācijām kad brauc ar 70 un tevi par to lamā.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Siksparnis rakstīja:

Tas gan vairāk attiecas uz situācijām kad brauc ar 70 un tevi par to lamā.

Izskatās, ka Tava nostāja ir sekojoša:

Kas nav aizliegts, tas ir atļauts. Ja Tu ar savu uzvedību traucē citiem satiksmes dalībniekiem, lai arī tu nepārkāp CSN, tad man ir patiesi žēl, ka Tu to nespēj saprast.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

subaru rakstīja: nē nu bet tad tu man par šādu rīcību varētu uzsist uz pleca un pateikt: "Krietns pusis! Labi izdarīji!" (Tāpat kā tu to saki tai nelaimīgajai bābai ar 70 km/h braucošo golfu) ... ?

Esmu teicis ka aizstāvēšu lēnāk braucošos, bet neesmu teicis ka situ uzslavas viņiem pa plecu. Un par avārijas izraisīšanu arī nevienam neteikšu - malacis. Tieši otrādāk liecināšu par labu tam kas nav vainīgs.

kāda avārijas izraisīšana ?

samazinam ātrumu līdz 50, nevis nobremzējam līdz 50 km/h

jūti atšķirību ?

bet nu anyway - cieņas no tevis pret pārējiem satiksmes dalībniekam nav nekādas ! Varētu sastapt tevi uz ceļa un pačakarēt (protams, ievērojot CSN) ...

0 0 Atbildēt

Siksparnis rakstīja: Kas nav aizliegts, tas ir atļauts. Ja Tu ar savu uzvedību traucē citiem satiksmes dalībniekiem, lai arī tu nepārkāp CSN, tad man ir patiesi žēl, ka Tu to nespēj saprast.

Es nesaprotu kāpēc jūs traucē tie kuri brauc ar 70 ?????

Pat tad ja 70-nieki ir sekundārs traucēklis manam kustības ātrumam tad man nav nekādu tiesību viņus nerespektēt. Man nav nekādu tiesību braukt pāri sadalošajai nepārtrauktai svītrai, apdzīt nepārredzamās vietās. Es nemaz neaizdomājos kāpēc viņi brauc ar 70-it, jo mani tas neinteresē. Es braucu ar savu rubuli un man nospļauties ja kāds brauc ar 150 - lai pats domā kā un kad garām tikt. Ja man kāds jāapdzen tad mani neinteresē kāpēc apdzenamais velkas. Mani interesē kad varēs to droši apdzīt.

0 0 Atbildēt

subaru rakstīja: bet nu anyway - cieņas no tevis pret pārējiem satiksmes dalībniekam nav nekādas ! Varētu sastapt tevi uz ceļa un pačakarēt (protams, ievērojot CSN) ...

Pačakarēšana ir vai nav necieņas izrādīšana? Domāju ka nav jēgas izplūst tālākos spriedelējumos par cieņu un necieņu.

Bet kādas problēmas - var jau satikties un kāda 0.7 garumā papolemizēt par tēmu visatļautība uz ceļiem.

0 0 Atbildēt

subaru rakstīja: samazinam ātrumu līdz 50, nevis nobremzējam līdz 50 km/h

jūti atšķirību ?

Bet tādi ir pilnas šosejas. Tu cilvēks brauc ar savu 90 un skaties kā viens dudina uz 70. Dabīgi ka apdzen nesaspringstot un pēc brītiņa skaties kā šamais tev aistiepj garām pielien priekšā un sadzēšās atkal līdz 70-it. Lamuvārdu pilna mute par tādiem gājieniem, bet pierādīt neko nevari.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

Uz ceļa ir 2 veidu bracēji:

1)sēnes;

2)lidotāji.

Sēnes ir tie, kas brauc lēnkāk nekā pats.

Lidotāji ir tie, kas brauc ātrāk nekā pats.

Savukārt vienīgais kas ievēlās pareizu braukšanas ātrumu ir katrs pats.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja: Bet tādi ir pilnas šosejas. Tu cilvēks brauc ar savu 90 un skaties kā viens dudina uz 70. Dabīgi ka apdzen nesaspringstot un pēc brītiņa skaties kā šamais tev aistiepj garām pielien priekšā un sadzēšās atkal līdz 70-it. Lamuvārdu pilna mute par tādiem gājieniem, bet pierādīt neko nevari.

A mēs par koa?

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

subaru rakstīja: samazinam ātrumu līdz 50, nevis nobremzējam līdz 50 km/h

jūti atšķirību ?

Bet tādi ir pilnas šosejas. Tu cilvēks brauc ar savu 90 un skaties kā viens dudina uz 70. Dabīgi ka apdzen nesaspringstot un pēc brītiņa skaties kā šamais tev aistiepj garām pielien priekšā un sadzēšās atkal līdz 70-it. Lamuvārdu pilna mute par tādiem gājieniem, bet pierādīt neko nevari.

Nu tieši tā - bet es apdzenot to 70nieku ar saviem 95 pēkšņi atceros, ka man tak vēl ir pietiekami daudz laika - un lai nebuutu tur jaaniikst galaa aizbraukušam, es sadomāju, ka pavilkšos pa šoseju uz 50 ...

0 0 Atbildēt

Ideots rakstīja: brauca 3.Golfs, sieviete pie stūres, uz 70 km/h !!!!!!!!!!!!!!!

lieki piebilst, kāds bardaks notikās, fūres dzina, kā vien mācēja, pārējie arī..... bet bābiets tik ar stīvu seju turpināja vien tādā garā.....

subaru rakstīja: Nu tieši tā - bet es apdzenot to 70nieku ar saviem 95 pēkšņi atceros, ka man tak vēl ir pietiekami daudz laika - un lai nebuutu tur jaaniikst galaa aizbraukušam, es sadomāju, ka pavilkšos pa šoseju uz 50 ...

Un kāds šiet sakars? Tās ir divas dažādas situācijas.

Golfs ir bez vainas un viss kārtībā - ja brauc lai brauc.

A vot subaru varēja atcerēties ātrāk, jo bez redzama iemesla izmainīja braukšanas ātrumu. Ja tas tiek darīts lēnām tā ka 70-nieks var netraucēti apdzīt - tad kur ir problēma? Bet ja strauji bremzējot......

Master_D Reģ.: 29.09.2004
0 0 Atbildēt

pļeķ kāds šitam ir noziedojis SMS

UUSA Reģ.: 30.10.2003
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Siksparnis rakstīja: Kas nav aizliegts, tas ir atļauts. Ja Tu ar savu uzvedību traucē citiem satiksmes dalībniekiem, lai arī tu nepārkāp CSN, tad man ir patiesi žēl, ka Tu to nespēj saprast.

Es nesaprotu kāpēc jūs traucē tie kuri brauc ar 70 ?????

Pat tad ja 70-nieki ir sekundārs traucēklis manam kustības ātrumam tad man nav nekādu tiesību viņus nerespektēt. Man nav nekādu tiesību braukt pāri sadalošajai nepārtrauktai svītrai, apdzīt nepārredzamās vietās. Es nemaz neaizdomājos kāpēc viņi brauc ar 70-it, jo mani tas neinteresē. Es braucu ar savu rubuli un man nospļauties ja kāds brauc ar 150 - lai pats domā kā un kad garām tikt. Ja man kāds jāapdzen tad mani neinteresē kāpēc apdzenamais velkas. Mani interesē kad varēs to droši apdzīt.

Zelta vārdi!Pēc tiem varēji vairs arī neko neteikt.Un pirms arī visu šo n-to lapu garumā.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti