Uz šosejām valda visatļautība. Vakar ap plkst.17 braucu pa Ventspils šoseju uz Rīgas pusi, sākot no Talsu pagrieziena stipri palielinājās satiksmes intensitāte. Kā vēlāk sapratu, tas bija dulno rallija apmeklētāju dēļ - uz Rīgas pusi praktiski mašīnas gāja vienā kolonnā. Lielais vairums (ap 80% vadītāju) turēja ap 95 km/h (protams, arī tas ir pārkāpums, tomēr tas ir neliels) tomēr no Talsu pagrieziena līdz Tukuma pagriezienam pusstundas laikā atradās vairāk kā desmit kretīnu un deģenerātu, kuri plūsmu, kas jau gāja uz 95 km/h, ņēmās apdzīt. Piemēram, tādi kretīni brauca ar jauno Toyota-Landcruiser, iepriekšējās paaudzes Honda-CR-V, 90.gadu beigu Audi-A4, ceturto Golfu, Audi-100 cigāru, iepriekšējās paaudzes Mercedes S klasi, Subaru-Impreza, trešo Golfu, BMW 3.sēriju.
Un lai tie skrējēji tagad nepārmet, ka vainīgi ,,sēnes,, , kas lēni brauc un viņiem traucē. Braucot ar 95 km/h, vakar nepanācu nevienu lēnāk braucošu. Manā skatījumā tā šķendēšanās par ,,sēnēm,, ir stipri pārspīlēta.
Bet kapec es nevaru strauji bremzet????Kur ir aizliegts???Zin pekšņi pele skreja pari ceļam un sabremzeju.Seņotajs uz 70 pakaļa iekša.Vareju ta darit jo uupis saka ka var.Ja braucu uz 50 un upis mani apdzen saku piedot čadu lai šis netiek garam.Vai tad nevar???Var ,uupja teorija to atļauj
Bet tādi ir pilnas šosejas. Tu cilvēks brauc ar savu 90 un skaties kā viens dudina uz 70. Dabīgi ka apdzen nesaspringstot un pēc brītiņa skaties kā šamais tev aistiepj garām pielien priekšā un sadzēšās atkal līdz 70-it. Lamuvārdu pilna mute par tādiem gājieniem, bet pierādīt neko nevari.
Nu un ko lai pasaka cilvēkam šādā situācijā? Varbūt sievasmātes gatavotās sēnītes nebūtu ieteicams lietot pārtikā pirms sēšanās pie stūres. Vai arī tas ir Pokaiņu ceļš... Narkotikas, vīzijas...
runājot par aukstāk minētām situācijām kad veicot apdzīšanu apdzenamais palielina braukšanas ātrumu, daru visai nejauku manevru, parādu pagriezienu un diezgan strauji atgriežoas joslā lai apdzenamam paliek krāns mīksts un bikse pilna, auto marka un $ subordinācijas ietvaros atļauj tā darīt, bikses pildu ar brunu masu visam kas ir zem 30KLs
UBJU rakstīja: runājot par aukstāk minētām situācijām kad veicot apdzīšanu apdzenamais palielina braukšanas ātrumu, daru visai nejauku manevru, parādu pagriezienu un diezgan strauji atgriežoas joslā lai apdzenamam paliek krāns mīksts un bikse pilna, auto marka un $ subordinācijas ietvaros atļauj tā darīt, bikses pildu ar brunu masu visam kas ir zem 30KLs
Mieru, tikai mieru. Gan sakrāsiet naudiņu mazam, jaukam, ņipram autiņam, noliksiet tiesības, un pēc pāris gadiņiem varēsiet šeit dalīties ar savu pieredzi
P.S. Fantāzija, protams, ir jauka un atbalstāma lieta.
pa celjam 5as ekipaazjas(ogre.koknese 2x. pljavinjas. rumbula)
un 100% ka nevienas biistamas situaacijas
aatri droshi un ar CB uz 13.kanaala
tai CB ir pāris mīnusi - 1.5 m 'drāts uz vāka virsū un kaut kādam lūznim jāatrod vieta salonā ...
nju neir tik traki.. busam uz jumta (H-2.70) un ne pusotrmetriigo bet bik pashkjibiita citaadi pa pakmens tilta apakshu braucot kjeraas
a luuznim vieta salonaa... iru maniijis ka vieglajiem liek bardachokaa... vai blakus rokjenei ... vai viduskonsole kaukaadaa kabatinjaa
izmeeros i mazaka kaa 1diniigais magjis
vakar traapiijaas pa celjam jautriitis ar 320D touringu ideaali.. piesedzot...pabriidinot kad pretii naak.. i galvenais saturiigi pamurkshkjot liidz pljavinjaam aizdudinaajaam
Un dikti traucee skriet? Ko tad nokaveejaat? Pazaudeejaat daargo minuuti vinju apdzenot?
Cilveeki skrien un piemirst cik var buut jauka un relakseejosha shaada vienkaarsha nesteidziiga braukshana...
Avaarijas situaaciju izveido? Kaadaa veidaa?!! Bremzee kolonu? A kas, kaads ir atljaavis kolonaas paarvietoties aatraak par 90km/h?
Ja kaadam traucee shaada vienkaarsha, noteikumus nepaarkaapjosha braukshana- da ej maajaas izgulies vai iegaadaajies beidzot draudzeni kur atslaabinaaties! Valsts autocelji mums nav domaati mochiishanai! Un aatrums ir 90km/h, nevis 100 vai 95 vai 91, bet 90!!
Pirms mani kaads nosauc par seeni- es diemzheel neesmu tas, kursh brauc uz shiem 70, un diemzheel arii uz 90 nemaaku braukt, bet taapeec jau es nevienu nelamaaju un man nesagaadaa gruutiibas apdziit shaadu uz 70 braucoshu tantinju! Tieshi shie cilveeki ir tie, kuri neizraisiis smagaakaas avaarijas!
Sveetdienvakaraa no Kolkas puses braucu uz Riigu, veel pirms Engures un visiem tiem apdziivotiem ciemiem ir jauns smuks asfalts. Ripinaaju maajup taa leezeni uz tiem 130 un baudiiju labo celja segumu kad preteejaa ielas pusee starp egliiteem aptuveni 30m ataalumaa no manis ieraudziiju taadu jauku alnja seju augumaa virs mana autinja jumta (Vojager) luukojamies manii...
Sajuuta bij vienkaarshi ps%$#. Jo ja vinsh buutu paspeeris kaadu soliiti jau uz shosejas...
Labaak tomeer braukt uz 70. Tik gruuti to iemaaciities, gruuti savaldiities un notureeties kaut tik uz 90.
Un dikti traucee skriet? Ko tad nokaveejaat? Pazaudeejaat daargo minuuti vinju apdzenot?
Cilveeki skrien un piemirst cik var buut jauka un relakseejosha shaada vienkaarsha nesteidziiga braukshana...
Avaarijas situaaciju izveido? Kaadaa veidaa?!! Bremzee kolonu? A kas, kaads ir atljaavis kolonaas paarvietoties aatraak par 90km/h?
Ja kaadam traucee shaada vienkaarsha, noteikumus nepaarkaapjosha braukshana- da ej maajaas izgulies vai iegaadaajies beidzot draudzeni kur atslaabinaaties! Valsts autocelji mums nav domaati mochiishanai! Un aatrums ir 90km/h, nevis 100 vai 95 vai 91, bet 90!!
Pirms mani kaads nosauc par seeni- es diemzheel neesmu tas, kursh brauc uz shiem 70, un diemzheel arii uz 90 nemaaku braukt, bet taapeec jau es nevienu nelamaaju un man nesagaadaa gruutiibas apdziit shaadu uz 70 braucoshu tantinju! Tieshi shie cilveeki ir tie, kuri neizraisiis smagaakaas avaarijas!
Sveetdienvakaraa no Kolkas puses braucu uz Riigu, veel pirms Engures un visiem tiem apdziivotiem ciemiem ir jauns smuks asfalts. Ripinaaju maajup taa leezeni uz tiem 130 un baudiiju labo celja segumu kad preteejaa ielas pusee starp egliiteem aptuveni 30m ataalumaa no manis ieraudziiju taadu jauku alnja seju augumaa virs mana autinja jumta (Vojager) luukojamies manii...
Sajuuta bij vienkaarshi ps%$#. Jo ja vinsh buutu paspeeris kaadu soliiti jau uz shosejas...
Labaak tomeer braukt uz 70. Tik gruuti to iemaaciities, gruuti savaldiities un notureeties kaut tik uz 90.
ZB jau, cik var?
Ja Tu brauc lēnak pa atļauto esi tik laipns un brauc pa maksimāli pa labo pusi. Vaii to tik tiešām ir grūti izdarīt?
Ja tur nav vietas, tad lūdzu apstājies ceļa malā un palaid pārejos garām, jo mūsu ceļos bieži ir vietas kur daudzi nevar apdzīt.
Cik ilgi mēs tā brauksim uz ceļiem nerēķinoties ar pārejiem satiksmes dalībniekiem????
Pat tad ja Tu brauc ar maksimālo atļauto, un Tu redzi ka kāds brauc ātrāk par Tevi, lūdzu netraucē viņam tevi apdzīt. Gan Tev gan viņam būs mazāk stresa.
Zinu ka viss iepriekš minētais nav obligāti, bet palaist izgriezties no sānceļa, kā arī rāvējslēdzēja princips, arī nav obligāti, bet tik tiešām ir nepieciešami mūsu satiksmē.
8. Aiz manis esošā fūre sāk dzīt pret kalnu, pretī nāk Honda CRV, tā sak bremzēt, ieraudzījusi fūri, un mētāties pa joslām, labi...
protams nau labi ar tādiem sieviešiem. Bet - ko tu padarīsi - ir jābūt gataviem arī uz tādām situācijām ka pa ceļu pārvietojas bābieši un fūres viņas apdzen. Uzdevums. Uz cik kmh jābrauc Hondai Crv, lai viņa bremzējot sāktu mētāties pa joslām? Ja uz 90, tad var vnk nobraukt maliņā!
Ideots rakstīja: biki sāk pieriebties, cik visi ir gudri un cik zinoši CSN noteikumus!!!!!
TAČU TĀDĀS SITUĀCIJĀS IR JĀRIKOJAS< JĀDOMĀ ATRI, nevis mierīgi jāteoretizē sēžot pie PC
Nu tad izdod rīkojumu ka visiem pa šoseju jābrauc ar 90 - ne mazāk un ne vairāk. Vēl neaizmirsti skaidrojumus policistiem izdot ka jebkurā avārijas situācijā par vainīgu ir atzīstams lēnāk braucošais apdzenamais. Un mierīgi ēd saldējumu.
Jā un tad tālāk paķer līdzi ka slepkavībās ir vainojami nevis šāvēji bet ieroču pārdevēji (tas taču ir cēlonis) i visas ģēlas.
Bet es nekad nepiekritīšu tam viedoklim ka vainīgs ir sekundārs iemesls (lēnāk braucošs) nevis tiešs pārkāpējs un (vai) apdzinējs.
Ideots rakstīja: cik no braucējiem sēdēs kolonnā 3, 6, 10 km aiz tādas braucējas, kamēr rodas atļauta izdevība apdzīt? mm ?
un cik dosies apdzīt UZREIZ ? kā Tu domā ?
Nu te atkal esam pie visatļautības un kultūras trūkuma.
Lielais vairums kas apdzen nedomājot (domā ka viņš ir vienīgas ) vai arī vienkārši ātri brauc nepadomā par vienu lietu, ka tādi kā viņš var nākt ar divi rubļi pulkstenī pretīm.....
Un šādā situācijā jebkurš spriedelētājs ir bezspēcīgs - arī nevaīgs. Visu izšķir fizika, meistarība un veiksme.
ļoti vienkārši - ja cilvēks nebrauc un dara to nospļaujoties uz pārējiem, un domājot, ka ir viens uz ceļa, tad tas būu klasificējams kā agresīva nebraukšana - proti - avārijas situāciju veidošana, neturēšanās pie ceļa labās malas, pārējo braucēju nerespektēšana
Tātad ātrāk braucošais cienīs lēnāko un neradīs avārijas situācijas citiem tikai tāpēc ka kāds ir švakāks savā varēšanā, zināšanās, vai bailēs.
Vīrietis pagrūdīs sievieti un pirmais ieleks pa durvīm.
Tātad ātrāk braucošais nolamās lēnāk braucošo un pacentīsies apdzenot pagrūst malā un pie visa tā vēl pasūtīs dillēs pretimbraucošos.
Nu man savādāk nemācija un man liekas ka 90% ir līdzīga uztvere par šiem jautājumiem. Ja kaut kas ir mainījies tad man par ultramodernām cieņas izrādīšanas manierēm nekas nav zināms. Vecmodīgs laikam esmu.
uupis,aizmirsi,ka arī lēnāk braucošajam ir jāciena ātrākais(t.i.-jārāpo pa pašu labo maliņu).Ja esi bijis kādā vecās demokrātijas valstī,būsi pamanījis,ka tur tādi,kas brauc mazāk par atļauto ātrumu,ir retums.Un,ja ir,tad tiešām piedomā pie tā lai pārējiem traucētu pēc iespējas mazāk.LV,protams-ES esmu ZEMNIEKS un braucu ar savu MTZ pa ceļa vidu,un gaisma man nedeg,pagriezieni arī nodiluši-esiet tik laipni un netraucējiet darbarūķi.
Visatļautība
Uz šosejām valda visatļautība. Vakar ap plkst.17 braucu pa Ventspils šoseju uz Rīgas pusi, sākot no Talsu pagrieziena stipri palielinājās satiksmes intensitāte. Kā vēlāk sapratu, tas bija dulno rallija apmeklētāju dēļ - uz Rīgas pusi praktiski mašīnas gāja vienā kolonnā. Lielais vairums (ap 80% vadītāju) turēja ap 95 km/h (protams, arī tas ir pārkāpums, tomēr tas ir neliels) tomēr no Talsu pagrieziena līdz Tukuma pagriezienam pusstundas laikā atradās vairāk kā desmit kretīnu un deģenerātu, kuri plūsmu, kas jau gāja uz 95 km/h, ņēmās apdzīt. Piemēram, tādi kretīni brauca ar jauno Toyota-Landcruiser, iepriekšējās paaudzes Honda-CR-V, 90.gadu beigu Audi-A4, ceturto Golfu, Audi-100 cigāru, iepriekšējās paaudzes Mercedes S klasi, Subaru-Impreza, trešo Golfu, BMW 3.sēriju.
Un lai tie skrējēji tagad nepārmet, ka vainīgi ,,sēnes,, , kas lēni brauc un viņiem traucē. Braucot ar 95 km/h, vakar nepanācu nevienu lēnāk braucošu. Manā skatījumā tā šķendēšanās par ,,sēnēm,, ir stipri pārspīlēta.