Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Ceļu policija darbībā.

Dzēsts lietotājs Reģ.: 23.11.2024

un nummurinjsh kaadeelj behai aizkraasots?

gan jau ka piestaja parunaaties/paintereseeties par pazinjas veseliibu

1.. 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ..81
RLaguna Reģ.: 30.10.2006
0 0 Atbildēt

vo vo, pi = 3,14, bet brīvās krišanas paatrinājums 9,8. pie tam pēdējais mainās atkarībā no ģeogrāfiskās atrašanās vietas (jo zeme nav perfekts sfēriskas objekts), ekvatorā no 8,789, polos līdz 9,832

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

RLaguna rakstīja: vo vo, pi = 3,14, bet brīvās krišanas paatrinājums 9,8. pie tam pēdējais mainās atkarībā no ģeogrāfiskās atrašanās vietas (jo zeme nav perfekts sfēriskas objekts), ekvatorā no 8,789, polos līdz 9,832

Tas skaidrs, ka jo tuvāk ekvatoram, jo vairāk to samazina zemeslodes radīā centrbēdze...

Runa jau par principu, ka bieži vien par 2% noapaļojums noved pie pavisam negaidītiem vai pat pretējiem rezultātiem...

0 0 Atbildēt

skolā fizika nebija mana spēcīgākā puse, tomēr man bija saprašana, ka noapaļojot nedrīkst visu. tas ir tāpat kā ieejot veikalā, ja prece maksā Ls 3,14 tad neviens tev to nedos pa Ls 3, jo redz noapaļojot tā sanāk, kā arī ja maksās Ls 9,80, tad diez vai cilvēks maksās par to 10Ls. (neiet runa par atlaižu kartēm vai to ka kādam nav žēl 20 sanķikus, jo ne jau vienmēr tas tā būs).

Tādēļ lūk arī ņem vērā, šīs 2 zīmes aiz komata.

Bet ja pārslēdzas uz raķešzinātni, tad tu izmanto n-tos ciparus aiz komata, bet tas neattiecas uz skolu.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: Tas skaidrs, ka jo tuvāk ekvatoram, jo vairāk to samazina zemeslodes radīā centrbēdze...

Runa jau par principu, ka bieži vien par 2% noapaļojums noved pie pavisam negaidītiem vai pat pretējiem rezultātiem...

Nē nu es jau nestrīdos - var jau būt ka tā arī ir

0 0 Atbildēt

Maija_Eskuella rakstīja: Salīdzinājums nevietā - lai saprastu, kas ir "Pi" ir pofig vai tas ir 3 vai 3,5. Un starpība starp 3,14 un 3 ir mazāka par 4,5%.

Pat ja ņemam 3,14159265358979323846264338327950288419716939937510

un aizstājam to ar 3, tad starpība ir 4,5070341448627985386697419764761%

Tam nav nekāda sakara ar izpratni par "Pi" būtību.

Tas ir tikai tev iepotētais stereotips, ka Pi=3,14. Un kāpēc ne 3,14159? Vai tad tu labāk izprastu taisnīgumu?

Nu nezinu nezinu — man skolā paskaidroja ka tas cipars ir baigi garais, pat pasniedzējs uzrakstīja viņu uz tāfeles, ķipa kam nav slinkums rēķiniet, bet nekas slikts nebūs ja to aizstās ar 3,14.

Bet tagad tak nepainformē ka ir tāds astronomiskais ciparu skaits aiz komata, vienkārši trīs un viss. Un dabīgi ka skolniekam pēc tam ir īssavienojums galvā, ja skolā visu laiku klārē ka trīs un te pēkšņi institūtā izrādās ka tā tomēr nav...

Un tad nākā ārā visādi brīvdomātāji policmeņi un pārējie pilsoņi deģenerāti kuriem ja nav uzzīmēta zīme dzīvojamā zona, tad pagalms nav dzīvojamā zona bet ir autostrāde.

0 0 Atbildēt

Principā ja panāktu tādu situāciju, kad 70% pirmā līmeņa policijas priekšnieki būtu idejiskie, tad es domāju ka mainītos arī pārējo uzvedība vispābā visā sabiedrībā.

Tad kad tiks izslēgts no krimināllikuma pants par goda un cieņas aizskaršanu tad arī var sākt gaidīt gaismiņu tuneļa galā, ka kautkas varbūt sāks uzlaboties, ne uzreiz, bet tās jau ir cerības uz tiesiskumu...

Un principā sabiedrības doma tā nemaz īpaši nav ietekmējama, lai gan fiks viņu zin kad tā ceturtā vara var ietekmēt un kad nē?

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Nu nezinu nezinu — man skolā paskaidroja ka tas cipars ir baigi garais, pat pasniedzējs uzrakstīja viņu uz tāfeles, ķipa kam nav slinkums rēķiniet, bet nekas slikts nebūs ja to aizstās ar 3,14.

ja tu joprojām tici, ka pasniedzējs izrakstīja to pī uz tāfeles, tad tu esi vēl bezcerīgāks gadījuma par tiem, kas lieto 3nieku pī vietā

0 0 Atbildēt

te būs pāris populāri testi vispārīgā priekšstata noteikšanai

katrs no mums zina, ka zeme ir vairāk vai mazāk apaļa.... iedomāsimies, ka zeme ir ideāla lode.... sanāca? ejam tālāk.... iedomāsimies ideālu virvi.... pofig - diegu, trosi, dajebko, kam ir garums, bet nav resnuma.... un kas nestaipās.... ja jau ar to apaļo zemi sanāca, kāpēc lai nesanāktu ar diegu?

paņemam to diebu un aptinam ap zemi pa ekvatoru.... pēc metra definīcijas mums vajadzētu apmēram 40000 km diega

aptinām???? tagad savelkam un sasienam mezglā....

ieguvām situāciju, kurā stapr zemes virsmu un diegu ir attālums 0.....

sanāca?

tagad paņemam vēl 1 metru diega, pārgriežam ap zemi apsieto diegu un iesienam to metru iekšā - tobiš pagarinam to ap zemi aptīto diegu par 1 metru.... iesējām????

tagad ieguvān situāciju, ka diegs mums ir tāds "ļengans", vai ne? paņemam to diegu un paceļam virs zemes viscaur vienā attālumā (tiem, kam neizdodas, tie drīkst vienkārši palielināt zemi)

sanāca????

un tagad atbildiet uz jautājumu - kāds ir attālums no vecās zemes virsmas līdz diegam (jaunās, palielinātās, zemes virsmai, tiem, kam nesanāca pacelt diegu)

nevajag rēķināt precīzi, sakiet pirmo, kas ienāks prātā apmēram - pietiks ar kārtu, tie būs metri, decimetri, centimetri, milimetri, uttttt

0 0 Atbildēt

ņemam to pašu ideālo diegu un nostiepjam jūrā no kolkas raga līdz rīgai... (nezinātāji var pieņemt, ka tas ir 120 km garš diegs)

mēs jau vienojāmies par to, ka zeme ir apaļa.... nostiepjot diegu taisni mēs ieģūstam to, ka diegs būs zem ūdens (zemes virsma ir apļa, bet diegs taisns)

tad nu jautājums ir cik dziļi zem ūdens būs diega vidus????

arī kārtu tikai - ķipa milimetri, centimetri, decimetri, metri, uttt......

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Un kāds sakars tagad tam visam ar CP dīvainajām uzvedībām uz ceļa??

Izglītības līmenis atainojas pavēlēs, lēmumos, darbībās un paskaidrojumos.

Te arī ir darbības uz ceļa, kurām lielā mērā ir tikai kampaņveidīgs raksturs. No sērijas šodien visus sliktos čekojam uz jostām un pārējie, kas patrāpās uz pašu inspektoru sirdsapziņas...

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: ņemam to pašu ideālo diegu un nostiepjam jūrā no kolkas raga līdz rīgai... (nezinātāji var pieņemt, ka tas ir 120 km garš diegs)

mēs jau vienojāmies par to, ka zeme ir apaļa.... nostiepjot diegu taisni mēs ieģūstam to, ka diegs būs zem ūdens (zemes virsma ir apļa, bet diegs taisns)

Profesor – tagad visiem izdomāt 3 stāstus par to kā uzlabot CP un PP darbību...

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Pirmais rakstīja:

uupis rakstīja:

ja tu joprojām tici, ka pasniedzējs izrakstīja to pī uz tāfeles, tad tu esi vēl bezcerīgāks gadījuma par tiem, kas lieto 3nieku pī vietā

Un kāds sakars tagad tam visam ar CP dīvainajām uzvedībām uz ceļa??

skaidroju tim, kas purvā - nu kā es to saprotu....

te daži domā, ka menti ir tādi auni tāpēc, ka skolā policistam nepateica, ka pī ir bišķi vairāk par 3.... nu vai bišķi vairāk par 3.14....

tāpēc jamie var pielikt 5% pie brīvās pārvietošanās ātruma.... utttt...

tāpēc es piedāvāju katram pašam veikt pārīti testu lai pārliecinātos, ka ments ir krietni gudrāks par vairumu līdzpilsoņu

nedomāju, ka kāds no krutajiem pī zinātājiem varētu aizdomāties zemāk aprakstītā situācijā līdz menta līmenim....

Rīga, braucu pa maskavas ielu virzienā uz centru un gribu nogriezties pa kreisi uz turgeņeva ielu... tur stāv zīme, ka pa kreisi jānogriežās no tās pašas joslas, pa kuru brauc taisni....

pieņemsi, ka es nepamanu zīmi.... nu vai arī redzu, ka aiz manis NAV tramvaja, bet IR kādas 10 mašīnas.... tāpēc es manevru esmu sadomājis veikt no tramvaja sliedēm (saprotu, formāli nedrīgst, jo es traucēju tramvajam ātri pārvadāt pasažaierus, bet kā jau teicu - tramvaja tur konkrētajā brīdī nav, bet ir daudzi taisni braukt gribētāji)

uz turgeņeva ielas stāv menti, kas visu to situāciju redz...

tālāk seko pats interesantākais - abi menti kā sarunājuši pagriež muguru un sāk skatīteis pretējā virzienā, nu uz daugavas pusi....

tiklīdz es esmu manevru pabeidzis, tā mentiem pārstāj interesēt daugava un viņi naski pievēršas man, apstādija mani un nokāš dienišķo pateicību par zīmes neievērošanu

viss kārtībā - tikai kāpēc menti man demonstratīvi pagriež muguras pārkāpuma brīdī?????

0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja:

Pirmais rakstīja: ņemam to pašu ideālo diegu un nostiepjam jūrā no kolkas raga līdz rīgai... (nezinātāji var pieņemt, ka tas ir 120 km garš diegs)

Vēl ir jāpieņem, ka līča virsma ir spoguļgluda un ka uz diegu nedarbojas gravitācijas spēks.

Ja to visu pieņem, tad diegs ņi******* neiegrims, jo jūras virsma nav izliekta pēc zemeslodes rādiusa, tā ir ideāla plakne.

atļaušos oponēt - līča virsma nav plakne - mēs vēl nesen vienojāmies, ka zemes virsma ir lode....

un mēs vienojāmies, ka diegs ir ideāls - tātad tam nav masas un līdz ar to gravitācijas spēks uz to neiedarbojas.....

p.n.

interesanti - kur šovakar stāvēs kaksis un pārbaudīs dokumentu esamību autovadītājiem???

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: viss kārtībā - tikai kāpēc menti man demonstratīvi pagriež muguras pārkāpuma brīdī?????

Vis te manuprāt ir ok.

Pārkāpums – sods...

Nevis kā daži labi ķipa sabiedrībā atpazīstami kadri, nones mazgadīgu bērnu uz gājēju pārbrauktuves un vēl pēc tam stāsta ka nevainīgi jo līk sīkais nebija trīs milimetrus uz baltās zebras. Un taču taisa ekspertīzes. Un mēģina pierādīt absurdu.

Galu galā tak paklausieties deputātus un CSDD darboņus. Tie tak grib pie tehniskās apskates stacijām uzlikt alko un narko testerus. Tā teikt pārbaudīt ne tikai auto tehnisko stāvokli bet arī vadītāja. Nu sviests kautkāds un biznesa iespējas īpaši pietuvinātiem keksiem.

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: Rīga, braucu pa maskavas ielu virzienā uz centru un gribu nogriezties pa kreisi uz turgeņeva ielu...

un kakova H tev vajadzēja pārkāpt noteikumus ja tu redzi ka tur stāv 2 menti?

patīk izaicināt likteni?

rezultātā tevi izčakarēja.

0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja: Diemžēl uzskatīt ūdens (škidrā stāvoklī) virsmu par izliektu ir pretēji fizikas likumiem. Tas pat nav teorētiski iespējams (varbūt bezsvara stāvoklī). Bet ja uzskatam, ka ūdens ir sasalis, tad virsma var būt jebkādas formas. Bet sasalušā virsmā diegs neiegrims. Tā kā tas viss ir kaķim zem astes.

bļe tu toč laikam esi ments.

Paņem pipeti un papilini no tās ārā ūdeni, tad tu redzēsi ūdens virsmu sfērisku.

Laikam neesi dzirdējis par tādu lietu kā adhēzija un kohēzija.

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Pirmais rakstīja: viss kārtībā - tikai kāpēc menti man demonstratīvi pagriež muguras pārkāpuma brīdī?????

Vis te manuprāt ir ok.

Pārkāpums – sods...

par sodu nav bazara

a kuļi tas praiders man pakaļu griež

vēl jau ir fiška, ka tur tā zīme ir tāpēc lai netraucētu tramvajam.... bet tranvaja tur pat tuvumā nebija - tā vot

karoče burta kalps - naudas iekasēšanas automāts

0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja:

Pirmais rakstīja:

Kaksis rakstīja:

Vēl ir jāpieņem, ka līča virsma ir spoguļgluda un ka uz diegu nedarbojas gravitācijas spēks.

Ja to visu pieņem, tad diegs ņi******* neiegrims, jo jūras virsma nav izliekta pēc zemeslodes rādiusa, tā ir ideāla plakne.

atļaušos oponēt - līča virsma nav plakne - mēs vēl nesen vienojāmies, ka zemes virsma ir lode....

un mēs vienojāmies, ka diegs ir ideāls - tātad tam nav masas un līdz ar to gravitācijas spēks uz to neiedarbojas.....

p.n.

interesanti - kur šovakar stāvēs kaksis un pārbaudīs dokumentu esamību autovadītājiem???

Diemžēl uzskatīt ūdens (škidrā stāvoklī) virsmu par izliektu ir pretēji fizikas likumiem. Tas pat nav teorētiski iespējams (varbūt bezsvara stāvoklī). Bet ja uzskatam, ka ūdens ir sasalis, tad virsma var būt jebkādas formas. Bet sasalušā virsmā diegs neiegrims. Tā kā tas viss ir kaķim zem astes.

nu pļā

tev ir ar steigu jāiet par deputātu

p.n.

tev vispār ir kaut neliela nojauta par fiziku?

0 0 Atbildēt

RLaguna rakstīja:

Pirmais rakstīja: Rīga, braucu pa maskavas ielu virzienā uz centru un gribu nogriezties pa kreisi uz turgeņeva ielu...

un kakova H tev vajadzēja pārkāpt noteikumus ja tu redzi ka tur stāv 2 menti?

patīk izaicināt likteni?

rezultātā tevi izčakarēja.

ne mani..... bet čakarē tur regulāri

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Pirmais, mož tu vari savas gudrības par diegu un ūdeņiem citur stāstīt?? Nu, kaut vai iekš NSNF, ko?? Visi jau zin, ka tu esi akujenno gudrs un visu zini, nevajag to vairs te apstiprināt.

Lūdzu te par CP.

es tak saku, ka normālam cēpistam NAV jāzina pī ntā zīme aiz komata..... tas viņam pat traucē!

tur jau tā fiška, ka manuprāt cēpistam konkrētā situācijā ir adekvāti jāspēj lemt cik zīmes viņam ir aiz tā komata ir nepieciešamas.... tie 2 matemātikas piemēri bija tikai tāpēc lai vidusmēra iauto lietotājs varētu apzināties pats savu nezināšanu dažos jautājumos

manā nupat aprakstītajā piemērā par mentu pakaļām - manuprāt tajā gadījumā būtu tikai normāli ja menti spētu izvērtēt kāpēc es pagriezos no sliedēm - to`biš nebija tramvaja, bet bija citas mašīnas....

tā vietā lai kļaņčītu pateicību, viņi piemēram izteiktu aizrādījumu..... ja ur būtu tramvajs, tad so`dītu pa maksimumu (tā vietā lai joprojām ķļaņčītu pateicību)

0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: manā nupat aprakstītajā piemērā par mentu pakaļām - manuprāt tajā gadījumā būtu tikai normāli ja menti spētu izvērtēt kāpēc es pagriezos no sliedēm - to`biš nebija tramvaja, bet bija citas mašīnas....

tā vietā lai kļaņčītu pateicību, viņi piemēram izteiktu aizrādījumu..... ja ur būtu tramvajs, tad so`dītu pa maksimumu (tā vietā lai joprojām ķļaņčītu pateicību)

A kā to panākt? Kā panākt lai inspektors parastais spētu objektīvi izvērtēt situāciju?

Ja sāks aprakstīt katra gadījuma izvērtēšanas instrukcijas, tak laika nepietiks nekam.

0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja:

RLaguna rakstīja:

Kaksis rakstīja: Diemžēl uzskatīt ūdens (škidrā stāvoklī) virsmu par izliektu ir pretēji fizikas likumiem. Tas pat nav teorētiski iespējams (varbūt bezsvara stāvoklī). Bet ja uzskatam, ka ūdens ir sasalis, tad virsma var būt jebkādas formas. Bet sasalušā virsmā diegs neiegrims. Tā kā tas viss ir kaķim zem astes.

bļe tu toč laikam esi ments.

Paņem pipeti un papilini no tās ārā ūdeni, tad tu redzēsi ūdens virsmu sfērisku.

Laikam neesi dzirdējis par tādu lietu kā adhēzija un kohēzija.

bļe ar to pipeti tu vari sev ******* kautko pilināt

Ielej spainī ūdeni un uzliec virsū līmeņrādi.

tev vēlreiz saku, ielej caurspīdīgā pudelē ar šauru kaklu ūdeni un paskaties pret gaismu vai virsma ir taisna, ja nevari saskatīt pievieno nedaudz zilos graudiņus (kālija permanganātu) un saskalo.

ja arī tad tev būs līdzena virsma tad es iešu uz skolu mācīties fiziku, pretējā gadījumā tu esi viens no tiem kuru ir piesmējusi izglītības sistēma

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Pirmais rakstīja: manā nupat aprakstītajā piemērā par mentu pakaļām - manuprāt tajā gadījumā būtu tikai normāli ja menti spētu izvērtēt kāpēc es pagriezos no sliedēm - to`biš nebija tramvaja, bet bija citas mašīnas....

A kā to panākt? Kā panākt lai inspektors parastais spētu objektīvi izvērtēt situāciju?

Ja sāks aprakstīt katra gadījuma izvērtēšanas instrukcijas, tak laika nepietiks nekam.

iespējams ka cepiens ir par to , ka CP darbinieks varēja nolasīt morāli un palaist vadītāju. (brīdinājumu nevar izrakstīt jo CSN neparedz tādu sodu)

0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja:

Viņam vienkārši nav tādu pilnvaru. Viņa uzdevums ir fiksēt noteikumu pārkāpumu. Izvērtēšana ir citu darbinieku kompetencē.

nikuja, CP ists uz ceļa var izvērtēt gadījumus uz ko attiecas sods līdz 80 Ls (vai arī moš 60). Par lielāku pārkāpumu izvērtēšanu gan nav viņa kompetence.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: blin, ty varat beigt drist par to stulbumu,pirmais ???

paskaties - tipisks iauto lietotājs uzskata, ka jūrai ir plakana virma - tobiš ja tu nostājies portugālē krastā, tad vari redzēt brīcības statuju

un tu vēlies lai menti būtu gudrāki?????

ko ta tu pats dris par to, ka pārkāpums pie skolas ir lielāks kā pārkāpums uz jūrmalenes?

es esmu par to, ka mentam ir jāspēj izlemt cik zīmes viņam aiz komata vajag un pie skolām visi ir jādušī pēc pilnas programmas, bet uz jūrmelenes jāpabrīdina, ka ir iespējama avārija uzbraucot kaķim....

reku kaksis uzskatāmi parāda (viņš saka, ka viņaprāt jūrā ūdens ir plakans), ka nav jau ne tuvu vidusmēra pilsonis tik gudrs lai zinātu kā vispār skaitli pī lieto, kur nu vēl lai zinātu cik ciparus aiz komata vajadzēs.....

piemēram - manā piemērā par diegu apkārt zemei - ja pieņem, ka pī ir 3.00, tad diegs ir par ~7 milimetriem tlāk, kā ja pī ir 3.14

joprojām KĀRTA nemainās - tā ir "decimetri"

bet ātruma pārkāpums 50km/h pie skolas manuprāt nav vienā kārtā ar 50km uz tukšas tīras sausas šosejas

bet menti vienmēr fēno uz šosejas un nekad pie skolas....

saprati diskusijas būtību?

mans piemērs par mentu pakaļām bija lai raksturotu kopējo līmeni - kāpēc ments neskatījās, kēpēc viņš griež pakaļu????? lai labāk redzētu notikuma detaļas?????

1.. 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ..81

Lasītākie raksti

Jaunie raksti