Nesmīdini tautu,atlaidējs atradies,labāk iepird dīvānā.
Jā diemžēl atlaist nesanāks, bet paliek iespēja izturēties ar nicinājumu un ar saviem nodokļiem sniegt nelielu bet pamatotu atbalstu citas valsts policijai.
Es domāju, ka viņi samaksā nodokļos vairāk par tevi. Bet ja nē, tad domāju, ka vairāk, kā vidējais Latvijas iedzīvotājs.
Otrkārt, tu te spriedelē, ka viņi tev paradā, jo maksā algu no Taviem nodokļiem. Bet kāds tu pats esi? Vai esi godīgs? Vai palīdzi citiem? Vai nedari un nedarīji nekad neko sliktu? Vai tu nekad neesi pārkāpis likumus?
Policists ir tāds pats cilvēks kā tu. Jā, amats "piespiež" kļūt godīgākam, pieklājīgākam, bet raksturs un audzināšana un attieksme paliek tāda pati kā bija.
Kāpēc es rakstīju par sabiedrību? Jo apskaties uz sevi, apskaties uz saviem kaimiņiem, kolēģiem...
Kāds no policistiem būs tāds kā tu, kāds būs līdzīgs tavam kaimiņam, kāds kā darba kolēģis.
Es esmu ievērojis, ka lai gan jaunie cilvēki ( arī policisti) ir lieli slaisti un slīmesti, tomēr, ir arī pozitīvas iezīmes. Jaunie cilvēki ir mazāk korumpanti. Gan policisti, gan ārsti, gan citās struktūrās strādājošie. Bet tas jau ir tāpēc, ka mainās to 90.gadu paaudze, kuri to tik mācēja, kā zagt.
Tāpēc, nemaz tik slikti nav. Vēl paaudze nomainīsies, ceru, ka būs vēl labāk.
Bet gaidīt, ka citi nezags, bet tikai tu pats zagsi, ir muļķīgi.
Neviens, kas saņem algu no budžeta nav nodokļu maksātājs pēc būtības. Uz papīrā jā - jo par to, ka tiek nosaukts par "nodokļu maksātāju", var vēl samaksāt algas no tā paša budžeta viņa algu grāmatvedei, VID, VK, KNAB. Bet patiesībā VISA šī virkne ir nodokļu TĒRĒTĀJI!