- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
WALA rakstīja: Rīga ir 2 metri virs jūras līmeņa, tā ka pārējie (kas augstāk) var neiespringt (es tuvu pie 10 metri virs). ;)
Man Rīgā ir 10.37 bāzes atzīme. Man liekas, ka Rīga tikai Daugavas senlejā ir pazema.
WALA rakstīja: Ir protams Rīgā vietas kuras nereti saucas "x" -kalns kuras visas +/- ir virs 4 metri un augstākas.
Bieriņi tak nav nekāds kalns. Apskatījos vertikālo plānu. +/-0.000 = +10.7
MMX rakstīja: Runājot par vietējo ekoloģisko transportu. Tikko bakstījos ST mājas lapā pa iepirkumiem un uzdūros interesantai fīčai, ka ST ir izsludinājuši vairāku elektroauto uzlādes iekārtu pieslēgumu izbūvi. Pa saviem insaideru kanāliem izdevās uzzināt, ka ST sedz šos izdevumus no sava budžeta, attiecīgi sanāk ka es tagad dzīvoklī maksāju par elektrību ~20Eur vairāk tikai tāpēc, ka ST vajag piķi lai celtu šos pieslēgumus. Tas ir kruti, man patīk. Uzreiz ir sajūta ka piedalos vides glābšanā.
Valsts arī uztur degvielas stratēģiskās rezerves. Kā arī vēl visādos veidos finansē un subsidē dažādu industriju, kas tieši atkarīgas no fosilo kurināmo dedzināšanas. Vai tas kaut ko maksā valstij, nodokļu maksātājiem, Tev?
topinamburs rakstīja:
MMX rakstīja: Runājot par vietējo ekoloģisko transportu. Tikko bakstījos ST mājas lapā pa iepirkumiem un uzdūros interesantai fīčai, ka ST ir izsludinājuši vairāku elektroauto uzlādes iekārtu pieslēgumu izbūvi. Pa saviem insaideru kanāliem izdevās uzzināt, ka ST sedz šos izdevumus no sava budžeta, attiecīgi sanāk ka es tagad dzīvoklī maksāju par elektrību ~20Eur vairāk tikai tāpēc, ka ST vajag piķi lai celtu šos pieslēgumus. Tas ir kruti, man patīk. Uzreiz ir sajūta ka piedalos vides glābšanā.
Valsts arī uztur degvielas stratēģiskās rezerves. Kā arī vēl visādos veidos finansē un subsidē dažādu industriju, kas tieši atkarīgas no fosilo kurināmo dedzināšanas. Vai tas kaut ko maksā valstij, nodokļu maksātājiem, Tev?
Ko jūs gribat? Komunisms. Viss kā jūs sapņojat un Kārlis Markss paredzēja.
WALA rakstīja: Intersanti - no "koka" gatavotas vēja turbīnas: www.thecooldown.com/green-tech/modvion-wooden-wind-turbine-sweden/ Nez, nebūs tāpat kā ar Dāņu koka tiltiem ?!?
Lāpstiņas no koka ir pat ļoti perspektīva metode - elastība kokam ir līdzīga kā tiem kompozītiem, tikai ar svaru un ražošanu jātiek galā. Ticu, ka labs aprēķinu softs un CNC darbagalds šo visai drīz varēs paveikt
raimondsm rakstīja: Šitie te galējie viedokļu paudēji piesārņo sabiedrisko diskusiju telpu ar visādiem ekstrēmiem. Izskatās, ka ne naftas un ogļu lēto ogļūdeņražu lobijam, ne pārgudrajiem ekstra zaļo projektu bīdītājiem principā nevajag mierīgu, uz datiem un faktiem balstītu aprēķinu vidi, kur jebkura vecā vai jaunā tehnoloģija tiek mierīgi, bez bļaušanas un personīgiem apvainojumiem apspriesta.
Beidzot saprati? Nu vismaz daļu... Tikai vēl neesi aptvēris to, ka vidē bez bļaušanas neko nevajadzētu apspriest - patiesās priekšrocības ļautu uzvarēt labākajai tehnoloģijai. Bet tad politiķiem nebūtu ne vara, ne peļņa.
topinamburs rakstīja: uzvarētu nevis labākā tehnoloģija, bet tā, kas pārdevējam/ražotājam dotu lielāko peļņu! Arsēna tapetes, azbesta būvmateriāli, svina ūdensvada trubas - to visu aizliedza tā laika politiķi! Bez kaut kādiem ierobežojumiem diemžēl arī nevar.
Nu jā, nevar... Vardarbība ir galvenais un cilvēki ir stulbi. Tikai apbrīnojamais ir ticība tam, ka cilvēks, kurš pats nespēj uzņemties atbildību par savu veselību ir gana kompetents, lai izraudzītos varnesi, kas būs absolūti godprātīgs un nekad nedarbosies pret savu elektorātu. Tikai uzskatot līdzcilvēkus par pilnīgi debiliem ir iespējams izvaeidot pieņēmumu, ka pārdevējam/ražotājam lielāko peļņu nes tā tehnoloģija, kas ir slikta pircējam.
MMX rakstīja: Jā, bet pat Grēta šo visu nedara par brīvu. Visas redzamākās personas ir labi apmaksāti PR projekti, pretējā gadījumā tāda Grēta nebūtu tikusi tālāk par savu miestu. Otra doma - izmetot ēterā tekstu 100Eur/l var sākt tirgoties par zemākām cenām, jo 5eur/l nav tāda cena par kuras ieviešanu būtu jēga cīnīties. Toties 100Eur/l jau tautā iedod starta signālu, ka tā cena var sākt kāpt un reāli paceļot uz 5Eur/l tautais jau būs vieglāk sagremot, jo nav tak 100Eur/l. Mūsu ST un AST jau izdarījās līdzīgi ar saviem tarifiem - iemeta ēterā pilnīgu kosmosu un pēc ilgām pārdomām samazināja līdz līmenim, kas tāpat ir dirsā.
Vispār jau "ēterā iemeta" patiesās izmaksas, ko zaļā politika rada un pēc tam politiski nokopa mazāku, tās noslēpjot zem citiem nodokļiem un nodevām.
Un no kā vēl to celt, ja ne uz tava rēķina? Domāji, ka Grēta apmaksās? Kāda tev starpība - caur ST rēķinu, degvielas akcīzi vai VID? Tāpat TU par to maksāsi, un ja nemaksāsi, sēdēsi cietumā. Domāji, ka Grēta maksās? Vai Kariņš?
Visiem, kas ir saņēmusi Jūrmalas domes sodus no LMT luksofora kameras Majoros šis būtu jāzina (+ DOKUMENTS)
9
Vai kartē ar Nr.1 ir atzīmēts krustojums Latvijas ceļu satiksmes noteikumu izpratnē? 2.DAĻA (+ FOTO)
13
Kur beidzas ātruma ierobežojums 30 km/h uz Meža prospekta abos virzienos? 1.DAĻA - Viedokļi? (+ VIDEO)
18
Ministrs: Šodien atsāksies otra nokritušā drona meklēšana, pārgrupēsim personālu un mainīsim taktiku (+ VIDEO)
1
Porsche Taycan uzstāda Nirburgringas rekordu elektriskajām sporta biznesa klases automašīnām (+ VIDEO)
3
Karavīrs Ukrainā pastāsta galvenās lietas par dronu nozīmīgumu karā pret iebrucējiem no Krievijas (+ VIDEO)