- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
WALA rakstīja: Tas jau tu te meklē atrunas, es tikai skaidri norādīju, ka tava attieksme pret lietām ir mazākais dīvaina, kodolatkritumi tevi satrauc (taču tiem enerģijas izmaksās jau ir iekļauts pilns dzīves cikls no ieguves, līdz apglabāšanai) , taču tu saki ka ar paneļiem kuri sastāvā ir vairāk kā pietiekoši vielu, kuras nedrīkst "vienkārši izmest" lai nesaindētu to pašu savu dzeramo ūdeni, esi baigais "dabas mīlis" ... Tās pasaciņas pietaupi bērniem vakaros ... bet citādi ir tikai apsveicami, ka samazini atkritumus un ražo lokāli enerģiju savai mājsaimniecībai. Tik to tukšo diršanu attiecībā uz kodolenerģētiku, gan kaut kā pamaini/izglītojies ...
mani nesatrauc paši atkritumi, bet gan raksta gabalu salīdzinājumi - paneļu cenas /izmaksas no padsmit gadu senas pagātnes, un atomenerģijas cenas - tajās nekādi nevar būt iekļauta nākošo tūkstošu gadu atkritumu uzglabāšana
PS - par paneļu pārstrādi, ja pameklē, ir neskaitāmi pētījumi. Materiāli, kas tajos ir, ir pietiekoši vērtīgi, lai paneļus pārstrādātu. Tāpēc nešaubies ne mirkli, tos pārstrādās, ka nemetas, kad pienāks laiks.
techxplore.com/news/2023-04-gentle-method-eco-friendly-recycling-solar.html
kam būtu noderīgi radioaktīvi atkritumi?
imzz rakstīja: Nākošais "drauds auto ražotājiem un lietotāju makiem: eko prasības riepām. LONDONA, 17. maijs (Reuters) — Riepu ražotāji ir pakļauti spiedienam gandrīz burtiski no jauna izgudrot riepu, jo regulatori savu uzmanību pievērš riepu piesārņojumam, kas pieaugs līdz ar elektrisko transportlīdzekļu (EV) pieaugumu un draud apdraudēt šo automašīnu videi draudzīgumu. Riepām saskaroties ar ceļu, tiek noberztas un vidē nokļūst sīkas daļiņas. EV papildu svars, kas saistīts ar to akumulatoriem, nozīmē, ka šis maz apspriestais piesārņojuma veids kļūst par lielāku problēmu. Lielākie ražotāji, tostarp Goodyear (GT.O), Bridgestone (5108.T), Michelin (MICP.PA) un Continental (CONG.DE), arī cenšas atvairīt konkurenci no lētākiem Ķīnas konkurentiem. Lai gan kritiķi saka, ka riepās ir daudz toksisku un kancerogēnu ķimikāliju, līdz šim patiesa vienprātība ir tikai par vienu — 6PPD, antioksidantu un antiozonantu, kas atrodams visās riepās un kas samazina plaisāšanu. Paredzams, ka šogad Kalifornija būs pirmā , kas pieprasīs riepu izgatavotājiem pierādīt, ka viņi meklē alternatīvu 6PPD — kura degradēta forma dažām zivīm ir nāvējoša un ir konstatēta cilvēku urīnā Dienvidķīnijā. Gaidāmie Eiropas Savienības Euro 7 emisiju noteikumi pirmo reizi noteiks riepu standartus. citāti no: www.reuters.com/business/autos-transportation/tyre-makers-under-pressure-too-much-rubber-hits-road-2023-05-17/
Ir jau vēl arī riepu trokšņa jautājums. Ir 3 kategoriju riepas, katrai savi rādītāji un cena. Saprotams, klusākās ir dārgākas. Domāju, tas ir tikai laika jautājums, kad šis jautājums tiks vilkts ārā un tiks spiests uz kluso riepu iegādi.
ZZZZ rakstīja: Man, kad saule jau norietējusi vēl ražo. Vienu reizi jau te skaidroju par leņķiem stāviem. Es negribu te kaut ko apgalvot un pierādīt tas strādā. Un karstumā kāds patreiz nav nekāda lielā jēga no tiešajiem stariem, karsē tikai paneļus un zaudē jaudu.
Nu nu,saule tev norietēja kad uzstādīji,sto pudov tu tāpat paliksi mīnusos,nekad neatgūsi to naudu ko iegūldīji šinī afērā un protams tu to nekad neatdzīsi jo tas tevi pazemos.Lai tu būtu plusos tad tev jābūt neatkarīgām,visa tava elektrība ko tu pa dienu saražoji paliek pie tevis un vakarā kad atgriezies mājās tērē savām vajadzībām.
ezis71 rakstīja:
ZZZZ rakstīja: Man, kad saule jau norietējusi vēl ražo. Vienu reizi jau te skaidroju par leņķiem stāviem. Es negribu te kaut ko apgalvot un pierādīt tas strādā. Un karstumā kāds patreiz nav nekāda lielā jēga no tiešajiem stariem, karsē tikai paneļus un zaudē jaudu.
Nu nu,saule tev norietēja kad uzstādīji,sto pudov tu tāpat paliksi mīnusos,nekad neatgūsi to naudu ko iegūldīji šinī afērā un protams tu to nekad neatdzīsi jo tas tevi pazemos.Lai tu būtu plusos tad tev jābūt neatkarīgām,visa tava elektrība ko tu pa dienu saražoji paliek pie tevis un vakarā kad atgriezies mājās tērē savām vajadzībām.
Uzliekot mikroģenerātoru, kā es un citi indivīdi, tev par prieku un laimi ir 0 tarifs biržā. Latvijas energo var tirgot prom, pāri robežām, liekos kW. Iemet bračka granapiķi un priecājies kā man neatmaksāsies. Ja vari, tad drīksti vēl uzdziedāt.
ZZZZ rakstīja:
ezis71 rakstīja:
Uzliekot mikroģenerātoru, kā es un citi indivīdi, tev par prieku un laimi ir 0 tarifs biržā. Latvijas energo var tirgot prom, pāri robežām, liekos kW. Iemet bračka granapiķi un priecājies kā man neatmaksāsies. Ja vari, tad drīksti vēl uzdziedāt.
Nez ko priecāties, redzot kā cilvēki nedomā, bet iekrīt uz propagandas saukļiem. Ne man prieks, ka tev neatmaksāsies (kas ir tava personīgā bēda), ne prieks par tavām balsstiesībām mūsu demokrātijā (kas jau ir arī mana bēda).
Visiem, kas ir saņēmusi Jūrmalas domes sodus no LMT luksofora kameras Majoros šis būtu jāzina (+ DOKUMENTS)
9
Vai kartē ar Nr.1 ir atzīmēts krustojums Latvijas ceļu satiksmes noteikumu izpratnē? 2.DAĻA (+ FOTO)
13
Kur beidzas ātruma ierobežojums 30 km/h uz Meža prospekta abos virzienos? 1.DAĻA - Viedokļi? (+ VIDEO)
18
Ministrs: Šodien atsāksies otra nokritušā drona meklēšana, pārgrupēsim personālu un mainīsim taktiku (+ VIDEO)
1
Porsche Taycan uzstāda Nirburgringas rekordu elektriskajām sporta biznesa klases automašīnām (+ VIDEO)
3
Karavīrs Ukrainā pastāsta galvenās lietas par dronu nozīmīgumu karā pret iebrucējiem no Krievijas (+ VIDEO)