Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
1.. 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ..28
GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Vernons rakstīja: Dziļākā metro stacija Admiralteiskaja 86 Metri! Tas ir pats Pēterburgas centrs.

Kijevā ir Arsenalna - 105 metri. Biju pirms tieši 2 gadiem tur - svinēt gadu miju (nu, ne stacijā, bet pilsētā). Tiešām var komunismu uzcelt, kamēr uzbrauc vai nobrauc.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
2 0 Atbildēt

Tā ir sanācis braukt ar smago+fūre pa Kijevas ielām, bet metro ielīst nebiju iedomājies.

Polijā aģitēju savus darba kolēģus nolaisties sāls raktuvēs Weličkā. (Pie Krakovas). Ilgi nācās pierunāt! Teicu ka jāredz. Kad izlīdām ārā viens teica: "kāpēc Tu neteici, ka tas ir Pasaules Brīnums".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Principā pa tām raktuvēm ir iespējams šķērsot arī robežu un to pat, iepriekš sarunājot, ir iespējams izdarīt. Pašā Veļičkā ir tikai viena no ieejām.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Polijā ir ļoti daudz dažādu pazemes objektu ko ir vērts braukt apmeklēt speciāli. Ir pat urāna raktuves kurās var tikt ekskursijā.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Par Veļičkas raktuvēm piekrītu. Biju tur pat 2x (otrreiz, pavadot radu bērnus), to ir vērts redzēt klātienē.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Eksperti brīdina, ka 2022.g. gaidāms antivaxeru uzbrukums klimata jautājumiem. Cilvēki tikšot dezinformēti.

www.gbnews.uk/news/covid-conspiracy-groups-may-pivot-to-climate-misinformation-in-2022-warn-experts/196193?s=09

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Neko darīt, tāds tiem ākstiem "darbs", kaut kā jau tā sava "aktualitāte" jānotur sabiedrības acīs, citādi jebkura pat aktuālākā problēma cilvēkiem tupa apnīk ...

Tiesa klimats ir tik nozelēta tēma, ka neredzu jēgu šādam solim, nu jeb teiktu ka PR var arī ko labāku "izvilkt no azotes" ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Tāds vienkārši ir stāsta turpinājums, 2022. būs eko gads.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Tu acīmredzot nesaproti situāciju. Šie "āksti" pamatā ir tie kas norāda uz varnešu meliem un to kas jālasa starp oficiālās propagandas rindām - nu kā, teiksim, "manām pasauli" darboņi, kur palasot rodas iespaids ka ja rečekisti un vēl daži grupējumi nerakstītu sūdu, tad to lapu varētu klapēt ciet. Šogad mēs varam sagaidīt tālāku virzību "lielā restarta" sakarā un no tā izrietošu propagandas melu savādāku virzienu. Vēl joprojām nesaredzi jēgu?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nesaredzu tam absolūti nekādu jēgu, tā kā 90% gadījumu provē vienus melus aizstāt ar citiem ...

Un tas satraukums par brīvību ierobežošanu vispār ir sviests, iedod tiem ākstiem varu, un visu "sa-ierobežos" pēc savas (ne)saprašanas.

Kamēr dunduki protestēs pret pašreizējo "zaļo" politiku tikmēr aizdirsīs visu citu ko nebūs slinkums. Bet piemēram to ko 100% vajag izdarīt - ražot stipri mazāk atkritumu, tā tak ir nahren nevienu neinteresējoša tēma ...jo citādi mēs tajos mēslos nosprāgsim ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, jā, Valim vienmēr bijusi sava notikumu uztvere, traktējums. Šeit tak to neraksta dunduki, bet experti.

Brīdinājums, ka 2022 tiks aktualizētas eko tēmas un atiecīgi aktivizēsies antivaxeri, kas gribēs novirzīt darbaļaudis no pareizā kursa. Varbūt šitā ir saprotamāk?

Vai arī ņemam piemēru ar Rīgas marxistiem, kas jau domā aizliegt privātos gāzes katlus. Tur tak arī tādi paši draudi nāk ārā un 2022 mēs vēl redzēsim oj, oj ko.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vispār visi šie scenāriji jau ir modelēti, izspēlēti. Atceros, ka Ģirģens pārpublicēja iekšlietu ministrijai atsūtītās instrukcijas kā cīnīties ar aktivizējušām labējo radikāļu grupām, nemieriem. Tīrākās instrukcijas priekš Vācijas, kur tie radikāļi ir. Ģirģens izdomāja, ka jāsaliek FB porno aktieru kontus un uzdeva Tv3 veidot reportāžas par to bīstamību

Nu, karoče, pie mums jau tas tādā farsā sanāk, ja pats nedomā un centies kko izpildīt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Lai tie darbaļaudis drusku uzgaida, tūliņ jau pēc gadiem pieciem nāks klajā patiesie (apslēptie/labie) euronodomi.Kuri paredzēs mājokļu "testu" attiecībā uz iemītnieku izdrirstajiem "izmešiem" un mājas kā tādas energoefektivitāti.Katrs pirdiens/podā izmaksās ļooti daargi, būs jāievēro diēta.

Gan jau ar laiku ienāksies arī taisnīgi priekšlikumi, ka tās gāzeskatlu mājas vajadzētu vispār konfiscēt.Līdzīgi kā ar nesertificētu kanaalizāciju aprīkotās un/vai ekspluatācijā nenodotās dārzamājas un tamlīdzīgas būdas, kuru skaits te visapkakārt ir mērāms miljonos.

Sazvērnieki/ļaunie runā arīdzan par to, ka neatbilstošas dzīvojamās platības vairs nedrīkstēs tirgot.Ja īpašnieki nevēlēsies dāsni ieguldīt "zaļumā", to "vērtība" pamazām pārvērtīsies par apaļu baranku.

Precīzi tāpat, kā nedrīkstēs rakt purvā kūdru un mežā zāģēt žagarus.Kur nu vēl pārvietoties ar personīgo auto un nesankcionētā attālumā no deklarētās dzīvesvietas.Oj..Jā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ko tik visu mūsdienās nenodēvē par ekspertu, diez kā tādus "sertificē" ???

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Francijā, 2022.gada priekšvakarā, tika aizdedzināti 874 auto un veiktas 441 pārkāpēju aizturēšanas, ievērojami mazāk nekā 2019.gadā. kad tikai aizdedzināti 1319 auto, acīmredzot, Covid ierobežojumu dēļ. ( Par 2020.gadu statistikas nav ).

edition.cnn.com/2022/01/01/europe/france-car-burning-nye-2021-intl/index.html

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Starp citu, par gaidāmajām problēmām ar eko šodien raksta arī viens no mūsu vadošajiem portāliem. Šajā gadījumā ar fokusu uz Ķīnu mainampasauli.news/kina-pievac-pasaules-partikas-krajumus/

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu tu tā kā reāli vismaz pats tici tām muļķībām ko publicē ???

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tev jāsaprot, ka viņi(Aivis) neko neizdomā, kā tev gribētos ticēt. Par šo Ķīnas pārtikas uzkrāšanu jau dzirdēju mēnesi atpakaļ. Viin lkm rādīja, m~ģināšu sameklēt to reportu

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Lūdzu youtu.be/ZexfWkTEK0w

Tas, ka tu kko neko nezini, nenozīmē, ka tev nezināmais neeksistē.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ir liela starpība starp pievākšanu, un pārtikas uzkrāšanu.

ASV jau ļoti sen (kopš 1973. gada) ir pārtikas, medicīnas, naftas, metālu , stratēģisko utml. preču un produktu rezerves, kuras izmanto plūdu, vētru utt. visādos gadījumos.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kaut kas tur ir gan:

China hoards over half the world's grain, pushing up global prices, Mazāk nekā 20% pasaules iedzīvotāju ir spējuši uzkrāt vairāk nekā pusi no zemeslodes kukurūzas un citiem graudiem, izraisot strauju cenu pieaugumu uz planētas

asia.nikkei.com/Spotlight/Datawatch/China-hoards-over-half-the-world-s-grain-pushing-up-global-prices

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vot nezinu kas tur var būt, ja novembrī šamie paziņoja par rezervju iepirkšanu ...

tikai tas paziņojums kaut kāds tāds pastulbs, kāreiz izskatās lai speciāli parautu cenu uz augšu ar nolūku ...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Atceries kādu laiciņu atpakaļ stāstu kur ķīna izpirkusi eiropā, neatceros, krējumu vai sviestu?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Man jau kopš neskaitāmām sāls/ griķu / tualetes papīra/ pupiņu sāgām šķiet, ka šos stāstus sacer veikalu vai ražotāju veikalinga speciālisti ar mērķi izpārdot nomētājušos krājumus.

Un katru reizi: atver statistiku un konstatē, ka uzkrājumi tādi, ka pat ķīniešiem nepietiks naudas tos izpirkt.

Nesaprotu kādam idiotam jābūt, lai šo veikalinga sviestu tiražētu. Varbūt tas gara milzis varētu Lidl reklāmas arī publicēt?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ak, jā un konkrētais video ir par tēmu, kuru esi noslinkojis izpētīt, nevis ir reālas problēmas ar pārtiku, bet idioti pērk pārtiku bez sajēgas tādēļ ka Ķīnas valdība kaut kā pamanījās izstāstīt pamuļķiem, ka sāk uzkrāt pārtikas stratēģiskās rezerves .... un duraki izdomāja, ka tūlīt pārtika vispār beigsies ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Draugi, scenāriji ar pārtikas un energo resursu trūkumu vislaik tiek jau izspēlēti.

Could organic farming be to blame? www.bbc.com/news/world-asia-pacific-58485674

+vēl ir Libānas finanšu, energo krīze. Tur lai uzpildītu automašīnas bāku jāatdod 80% no vidējās algas.

+Afganistāna zem Taliban pārvaldības draud ieslīgt badā

Tie ir spilgtākie piemēri, bet pietiek jau tepat paskatīties uz lēkājošām Eiropas energo cenām. Vasarā britu tankos bija garum garas rindas pēc bendžas

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Britu tankos arī degvielas pēc būtības netrūka, bet tā kā visiem pēkšņi nāca apjausma, ka vajadzētu liet pilnu bāku , tad paņēma visu izplatīšanas sistēmu "uz izbrīnu", pēc tam droši veselu mēnesi uz tanku vispār nebrauca ...

Nevar palīdzēt cilvēkiem, kuri paši nepadomā kādus pāris soļus uz priekšu, tur nav nekā sarežģīta ...

Par to pašu Ķīnu vai ASV, kad tiek pirktas stratēģiskās pārtikas rezerves ... pareizi, tad kad ir pārprodukcija, cenas zemas, vai ir nepieciešams veidot intervences cenu, lai cenu nenokrīt zem līmeņa pie kyra neviens yn nekad konkrētu produktu vai preci neražos ...

P.S. man tas spekulāciju sviests ir konkrēti jau līdz aknām ... tas nekas ja mani tas skar super minimāli, tas gan nenozīmē ka man nākotnē visu izdosies tikpat labi uzminēt ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu stāsti kurš ko izspēlē.....

Ļoti apnicis, ka mēģina visādus nesaistītus faktus sašņorēt visādās varavīksnes buntītēs.

Libānai principā ir tikai finanšu krīze (energo ir sekas), kas ir sekas fatālai neveiksmei (Sīrijas pilsoņu karš) un nepareizam likviditātes miksam. Principā Pareksa scenārijs valstiskā mērogā. Ilgtermiņa aktīvi finansēti ar īstermiņa aizņēmumiem, kurus jāpārfinansē neveiksmīgā brīdī.

Afganistāna ir tikai loģisks iznākums - Taliban vienmēr ir bijis visdaudzskaitlīgākais spēks tur. Tātad kamēr lokāļi ir par Taliban, ved tos jeņķus ārā kad gribi - iznākums būs tāds pats. Savukārt Taliban atbalstīšana valstī, kurā 45% IKP ir ārvalstu uzdāvinātā nauda, ir realitātes izpratnes trūkums visplašākajās tautas masās. Sods neizpalika

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Es uzskatīju valstis kurās jau ir, attīstās haoss enerģētikā, ekonomikā. Katra no viņām ir sava veida poligons, lai ko līdzīgu ieviestu globāli. Kas izspēlē? Nu es nezinu kas Ģirģenam atsūtīja instrukcijas kā cīnīties ar labējiem radikāļiem. Bet tas tak nav svarīgi, tas sūtītājs jau arī ir tikai skrūvīte globālā mehānismā.

Pie mums jau tie lēmumi tiek pieņemti pēc attiecīgo instrukciju saņemšanas. Kāpēc gan lai Šrilankā būtu citādāk? Ķīnas minerālmēsli slikti, sāksim eko ieviest. Viss identiski kā ar mūsu gāzes katliem. Kreiso fantāzijas.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Starp citu, šodien Bolsonaro nokļuvis slimnīcā.

Gaidām vairāk info, bet nebrīnīšos, ja tuvākajā mēnesī atstieps kājas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nebrīnītos. Viņu taču viens kreisais anarhists pamatīgi sadūra vēlēšanu kampaņas laikā 2018.gadā, pēc kā viņam konstantas veselības problēmas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Interesants raksts par to, ka ilgstoši zemas procentu likmes, kādas ASV Federālās rezerves uztur jau apm 10 gadus ( un tas pats attiecas uz ECB ) radīs smagas sekas, un tas notiks drīz. ( Viedoklis ir Federālo rezervju Kanzasas kantora bijušajam šefam ). Viņš pats atceras hiperinflāciju ASV pag.gs. 70. gadu beigās, kas vēlāk noveda pie 1600 banku slēgšanas periodā starp 1980-1994.g.

The Fed’s Doomsday Prophet Has a Dire Warning About Where We’re Headed

www.politico.com/news/magazine/2021/12/28/inflation-interest-rates-thomas-hoenig-federal-reserve-526177

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tā nu reiz ir tēma par kuru ne viens vien ekonomists ir šķēpus lauzis, bet nu naudu drukāt ir lēti ...

varbūt tāpēc arī notiek spiediens uz "green new deal" lai lohiem ir jauns iemesls mesties tērēt naudu uz "nanoūdeni" ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Par to pašu tēmu:

EZ inflācija sasniedz 5%, tas ir vairāk, nekā gaidīts. Inflācijas kāpums sagādās galvassāpes Eiropas Centrālajai bankai. Banka bija prognozējusi, ka cenas sāks kristies gadu mijā.

www.politico.eu/article/eurozone-inflation-hits-new-peak-at-5-percent/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Tā nu reiz ir tēma par kuru ne viens vien ekonomists ir šķēpus lauzis, bet nu naudu drukāt ir lēti ...

varbūt tāpēc arī notiek spiediens uz "green new deal" lai lohiem ir jauns iemesls mesties tērēt naudu uz "nanoūdeni" ...

"Naudu drukāt ir lēti"? Nu jā tavā komunistu īsprātiņu pasaulē.

Naudas drukāšana ir slēpts nodoklis, kuru nepamana lumpeņproletariāts, kas turpina balsot par tiem, kas viņiem sadrukā pabalstus un nesaprot, ka ilgtermiņā tā tiek iznīcināta ekonomika, faktiski zogot no tiem, kas rada kaut kādu vērtību.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Tas jau vecīt ir kapitālistu izgudrojums, tā ka lohi ir tavā pusē, ne manējā ;)

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu stāsti kā tiek iznīcināta ekonomika drukājot naudu.

Īpši par USA, kur drukas mašīnu iedarbina pie katra vērā ņemama konflikta.

Drukāšana ir parasta devalvācija, kur pēc garāka vai īsāka (atkarībā no izdales mehānisma) laika perioda visas proporcijas atjaunojas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, salīdzinoši nesen, 2007-2008.g. tak vēl bija pasaules finansu krīze. Par vienu no iemesliem tiek minētas tās pašas zemās procentu likmes. Katrā ziņā nauda bija pietiekamā daudzumā, lai tās pārpalikumu cilvēki ieguldītu gan šaubīgos vērtspapīros, gan nekustekļos ar uzpūstu vērtību.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 3 Atbildēt

Vienas 100usd banknotes izgatavošanas pašizmaksa ir $3,-

Fonbarons Rotšīlds tak teica,-ja viņam došot iespēju drukāt, tad viņam būšot pilnīgi pie dsas pilnīgi visas passaules valdības.Izskatās, ka nebūs sadirsis..

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 3 Atbildēt

Inflācijai nav sakara ar naudas drukāšanu. Izdrukā kaut 10 miljardus Vanuatu Vatus, Vanuatu no tā nepalielināsies algas par 10 reizēm, vai piens sāks maksāt 10 reizes vairāk.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Sakrāmē Vatus helītī un izkaisi virs Vanuatu, būs gan cenu lēciens, gan secīgs algu lēciens.Kur sākotnējais cenu lēciens radīs vētrainu darbošanos un aprites ātruma pieaugumu (ja iespējasm), kas iegriezīs vēl vienu inflācijas loku

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Notiks tieši tas, par ko saki, ka nenotiks. Tavas ekonomikas zināšanas ir ar mīnuszīmi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tas notiks nevis tāpēc, ka drukā naudu, bet dauz citu iemeslu dēļ. Atklāšu noslēpumu - nauda bojājas, noveco un to vajag regulāri mainīt. Veco pārstrādā, laiž klāt jauno.

Cilvēks piemin helihopteru un naudas izmētāšanu. Tas jau tuvāk patiesībai, kāpēc notiek inflācija. Bet tam nav sakara ar naudas drukāšanu - tam sakars ar centrālo banku un valdību. Un viņu savtīgajiem lēmumiem.

Tas, ka bankas seifā guļ izdrukāti eiro, neietekmēs tavu lēmumu pacelt cenas tavā maksas tualetē.

Diemžēl, slinkums visu aprakstīt daudz detalizētāk.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

imzz rakstīja: Nu, salīdzinoši nesen, 2007-2008.g. tak vēl bija pasaules finansu krīze. Par vienu no iemesliem tiek minētas tās pašas zemās procentu likmes. Katrā ziņā nauda bija pietiekamā daudzumā, lai tās pārpalikumu cilvēki ieguldītu gan šaubīgos vērtspapīros, gan nekustekļos ar uzpūstu vērtību.

Iemesls bija Lehman bros sadrukātā nauda (NĪ atvasinātie vērtspapīri). Naudas bija bezjēdzīgi daudz un drukājās pret NĪ cenu pieaugumu. T.i. veidojas cenas piramīda. kkādā brīdī aptrūkās dalībnieki un pasākums pagriezās otrādi. Kur ielidojušie bija spiesti izņemt reālu naudu. Tālāk pa vecam: apšaubīti NĪ, pieturēta nauda un krīze gatava

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Tas jau vecīt ir kapitālistu izgudrojums, tā ka lohi ir tavā pusē, ne manējā ;)

Nu nu... Ne jau kapitālisti izdomāja drukājamu naudu. Kapitālistiem bija zelta standarts - t.i. vērtiba, kas pēc iespējas nav pakļauta devalvācijai. Un tev atkal jāmelo par tavu komunistu pastrādāto, pierakstot vainu kapitālistiem. Drukas mašīna nevar pastāvēt brīvā tirgū, bet gan tikai ar Centrālo banku, kuras izmantošanu uzpiež vara.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Beidz plaši un aplami muldēt un uzraksti sev par prieku, kas ir Federālo rezervju "īpašnieks", un kurā gadā ASV "atteicās" no "zelta standarta".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Nu stāsti kā tiek iznīcināta ekonomika drukājot naudu.

Īpši par USA, kur drukas mašīnu iedarbina pie katra vērā ņemama konflikta.

Drukāšana ir parasta devalvācija, kur pēc garāka vai īsāka (atkarībā no izdales mehānisma) laika perioda visas proporcijas atjaunojas.

Ekonomika ir diezgan izturīga. Bet naudas drukāšana ir prasta naudas atņemšana tiem, kas rada kaut kādu vērtību un tās piešķiršana tērētājiem. Ja tērēšana pārsniedz radīšanu, ekonomika sabrūk - laikam jau nepamanīji, kā Venecuēla ar naudas drukāšanu nonāca pie žurku ēšanas bada dēļ, neskatoties uz saviem naftas krājumiem, kas citiem ļauj braukt ar Teslām un kakāt zelta podos.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Tā kā jūs abi apzināti, vai ne tik apzināti, izlaižat mehānismus kā šī sistēma lielā daļā ekonomiku tiek balansēta, kā arī to kāpēc zelta standarts pie zināmiem nosacījumiem smagi grauj ekonomiku, gluži tāpat kā nepamatota naudas piedrukāšana, tad iesaku vai nu neturpināt diskusiju, vai arī atteikties no krasi sliktiem piemēriem, šis šobrīd neved nekur ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu jā, neturpināsim diskusiju un atturēsimies no piemēriem, kas parāda patiesību par tavu sociķu īsto dabu

Jā, arī zelta standartam ir trūkumi. Bet to sakot tu skaidri parādi, ka iepriekš apzināti meloji par naudas drukāšanas un kapitālisma saistību. Marksista pamatpostulāts - visā, ko nodara sociālisms, vainot kapitālismu, un turpināt noziedzīgo sociālisma politiku.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Palasi vien vēsturi cītīgāk, tad arī varbūt aizkāps ka sociālisms bija mēģinājums izdomāt kādu puslīdz lietojamu risinājumu līdz stulbumam novestam kapitālismam ...

Protams ja gribi tupi stumt absolūtas muļķības , neviens tev to liegt nevar ...

Un zeltam ir viens būtisks trūkums lai kapitālisms varētu dzīvot krīzes situācijās ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Palasi vien vēsturi cītīgāk, tad arī varbūt aizkāps ka sociālisms bija mēģinājums izdomāt kādu puslīdz lietojamu risinājumu līdz stulbumam novestam kapitālismam ...

Protams ja gribi tupi stumt absolūtas muļķības , neviens tev to liegt nevar ...

Un zeltam ir viens būtisks trūkums lai kapitālisms varētu dzīvot krīzes situācijās ...

Nez ko man lasīt cītīgāk? Mēģinājums tas bija. Tikpat labs un turpināms, kā lobotomija. Arī tas bija mēģinājums kaut ko izdarīt labi. Ak jā - arī gāzes kameras bija "puslīdz lietojams risinājums" kaut kā risināšanai.

"Mēģinājums izdomāt puslīdz lietojamu" - ir pozitīvākais raksturojums, ko sociālaismam ir iespējams piemērot. Jo ļauj izvairīties no tā kas sanāca - absolūtā ļaunuma.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Bērnudārznieku slepenā dzīve 08:55 - 10:00

Svētdiena 16.01.2022 Apraksts

Dokumentālā filma seko līdzi dažāda vecuma bērnudārza grupām, kurās var redzēt, kā bērni iepazīst pasauli apkārt tiem.

The Secret Life of 4, 5 and 6 Year Olds

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Ko tik visu mūsdienās nenodēvē par ekspertu, diez kā tādus "sertificē" ???

Pēc like vai share skaita... nu, iauto pēc plusiņu skaita. Tāpēc jau te daži liek plusus paši sev.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nesen atkal populāra jūtūbera kanālā uzpeldēja 2017.gada video, kur sporta žurnālists Clay Travis izsita no līdzsvara CNN "anchor" ar frāzi, ka viņš esot absolūtists un ticot tikai the first amendment and boobs. Šis te.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
0 0 Atbildēt

Jānītis prasa tēvam: – Tēt, pastāsti kas ir politika?

Tētis: – Nu skaties, piemēram, mūsu ģimene.

Es pelnu naudu, tātad es esmu finanšu ministrija.

Mamma vada saimniecību, tātad viņa ir valdība.

Vectētiņš seko lai mājās būtu kārtība, tātad viņš ir arodbiedrība.

Mājkalpotāja dara visus mājas darbus, viņa ir uzņēmēji un darbaļaudis.

To visu mēs darām ir priekš tevis, tātad tu esi tauta.

Tavs jaunākais brālītis ir nākotne.

Saprati?

- Nē.

- Nu tad ej gulēt.

Nakts vidū Jānītis pamostas no brāļa raudāšanas, secina, ka tas ir apkakājies un skrien modināt māti, bet māte neceļas un sūta Jānīti bekot. Viņš dodas meklēt tēvu un atrod to virtuvē, kur tas kniebjas ar mājkalpotāju, savukārt vectētiņš to visu vēro pa durvju šķirbu. Jānītis parausta plecus un dodas gulēt.

No rīta viņš satiek Tēvu un saka:

- Tēt, tēt es sapratu kas ir politika: tas ir tad kad finanšu ministrija drāž uzņēmējus, valdība tajā laikā guļ un arodbiedrība uz to visu vienkārši noskatās. Tajā pašā laikā uz tautu visiem uzspļaut, bet nākotne ir mēslos.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Е-бутся как то 2 клоуна.Bторой клоун поворачивается к первому и говорит: чтото них-уя не смешно...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

ria.ru/20220116/napryazhennost-1768048911.html

Maitas hoholi. Nolikuši savu Ukrainu tik tuvu Krievijas armijai, ka, šekureku, sākas spriedze!

1.. 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ..28
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti