Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
1.. 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ..28
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kad restorānā kādam kko pasniedz uz paplātes,apkārtējie parasti netiek informēti.Pat Oficiants ne vienmēr visu zina,ieskaitot jautrības patieso iemeslu.

Taleb'āns vakar teica, ka augstskolās tiekot atcelta jebkura sieviešu klātbūtne.Cerams ,ka LVija nosutīs savus mācībspēkus.Šodien viņi saka, ka atteikšoties no Atriebības un sievietes tomēr varēšot saņemt izglītību un/vai filmēties televīzijā.

1600 amerikāņu (dienesta suņus ieskaitot) esot izvesti, bet rindu gaidot vēl 30tūkst,līdz augusta beigām vēl esot gana laika.Makrōns šodn sacīja, ka šis došot patvērumu (jumtu) visiem,kam pienākas.Lielbrit'aanija, Ittālija unt LVija drošvien piekritīs.Ja kādam te kas nav skaidrs- viņš atbrauks Vēlreiz.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

apm. 640 afgāņu ASV militārās lidmašīnas iekšpusē, tā esot pacēlusies ar visiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

imzz rakstīja: apm. 640 afgāņu ASV militārās lidmašīnas iekšpusē, tā esot pacēlusies ar visiem.

ASV militāristiem palīdzēja 80 000. Komunists Baidens parakstīja rīkojumu, ka evakuēs visus. Bet kvotas ir tikai uz 50 000. Ta, ka īstenā komunistu stilā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Kad bija PSRS, visas valstis prasīja, lai ASV tajās būvē bāzes. Kā psrs nobankrotēja, un cilvēki redz, ka ļaunums ir pazudis, sāk bravūrīgi mutes virināt un saka, lai amerikāņi brauc prom ( vācija piemēram).

Labi, ka ar afgāņiem tā sanāca. Tagad cilvēki varēs redzēt, kā ir kad ir Amerikāni, un kā ir kad nav.

Paskatīsimies pēc 2 gadiem. Palika labāk vai sliktāk. klauni, ne valsts.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Valstis, kuras nav Krievijas kaimiņos vai bijušas Varšavas blokā nesaprot, ka vienīgais spēks, ko Krievija respektē, ir militārais spēks. Hrestomātiskais Staļina jautājums: Cik ( pāvestam ) divīziju, joprojām aktuāls. Ja jums nav :"divīzijas" , jūs neesat nopietni ņemams. NATO, resp. ASV , divīzijas ir.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Krievija vairs tuvu nav tāda, kāda bija kaut vai 1991. Nemaz nerunājot par psrs sešdesmitajos. Viena pati polija varētu atsist krievijas armijas uzbrukumu, ja netiktu izmantoti kodolieroči ( kuru iespējams, nemaz krievijai nav. Un tie ir tikai uz papīra, jo kodolierocis - tā nav bumba, kuru ieliki noliktavā un viņa tur stāvēs 50 gadus. Bet Gorbačovs iesaldēja jaunu kodolieroču izveidi, bet kodolieroču termiņš ir 30 gadi).

Vienīgais krievu līmenis ir hibrīdkarš - apgādāt ar veciem sūdiem kaut kādus pašnāvniekus.

Afganistāna parādīja, ka arī bez krieviem ir daudzi, no kuriem var atrauties. Un ja nav armijas, tad sūdi vagā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tu tikai piemirsi, ka Vācija ap 1940-tajiem "uzvilka" gandrīz visu pasauli, un tikai kodolieroči ir mainījuši spēku samēru, līdz ar ko ASV Vācijas bāzes bija ne mazak svarīgas kā pašiem vāciešiem. Vācija ir ļoti spējīga valsts joprojām, tas nekas ka militāriem mērķiem ar naudu apkārt nesvaidas ... un patiesībā ASV ar pie tā sākusi kapitāli piedomāt ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Laikam gan tur bija tā, ka bez vājas, bet resursiem (izejvielas un cilvēki) bagātas valsts aneksijas viņiem nekas nevarēja sanākt. Tā vismaz ekonomisti bija sarēķinājuši. Resp. spoži viņiem padevās tikai bzjēdzīgas uzvaras (R-Eiropa) un neiekarojot RU turpināt nebija iespēju

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tas noteikti nav mazsvarīgi, taču vairāk vāciešiem traucēja "lohi" sabiedrotie ( itāļi), kuri tā vietā lai reali spetu palidzet vāciešiem nekarot pret visu pasauli reizē izrādijas esam tik vārgi un diezgan dumji, ka vācieši bija spiesti atvērt un turēt fronti visos virzienos. Tur ir tikai pāris notikumi kara vēsturē, kas stipri samazināja vāciešu izredzes, un ļāva sabiedrotajiem uzvarēt, butu sabiedrotajiem mazak stāvējusi veiksme blakus - pasaule butu pavisam citādāka ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Vācijai kaut kā ideoloģija sačakarēta. Tādā veidā, ka viņiem visu laiku kaut kam jāatvainojas un jāmaksā. Pēdējais piemērs bija par koloniālisma laiku Āfrikā 1904-1908 gadā. apspieda kaut kādu sacelšanos. "Germany will pay Namibia $1.3bn as it formally recognizes colonial-era genocide" . Bet āfrikāņi jau nav mazie bērni, ja piedāvā miljardu, saka, tas tik sākumam , mums vajag triljonu.

Būtu mācījušies no krieviem, kam uz tādām insinuācijām ir tikai viena atbilde: krievu tauta pati cieta visvairāk, un ejiet "cirst.

Vēl tādi Vācijai raksturīgi sīkumi kā sods par holokausta noliegšanu un "asiņainu datorspēļu cenzūra.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 1 Atbildēt

Vācieši no varenas tautas ir pārvērtušies par mīkstčauļu baru. Ar izņēmumiem, protams.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Viņi (izņēmumi) vai nu sen ir emigrējuši uz Antarktīdu, vai nu gaida Citplanētiešu atgriešanos.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Vācija diez vai ko spēj - nav vairs cilvēkresursa...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Tad lai vienreiz liek pie darba savelkomēto pusotru miiljonu vai cik viņu tur bija. Lai rok grāvjus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ļoti skaista sēta, ko grieķi uzbūvējuši uz Turcijas robežas, gaidot afgāņu bēgļu pieplūdumu:

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Pag,tūliņ būs massveida receptes.Vajg visus labi pabarot un atpūtināt, lai viņi ātrāk sāk p/isties un vairoties.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: apm. 640 afgāņu ASV militārās lidmašīnas iekšpusē, tā esot pacēlusies ar visiem.

823 dzīvības! Rekords!!!

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

jā , vēlāk skaits tika precizēts, tikai nav skaidrs, vai tur pieskaitīts tas bērns, kurš piedzima lidojuma laikā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

WALA rakstīja: Tas noteikti nav mazsvarīgi, taču vairāk vāciešiem traucēja "lohi" sabiedrotie ( itāļi), kuri tā vietā lai reali spetu palidzet vāciešiem nekarot pret visu pasauli reizē izrādijas esam tik vārgi un diezgan dumji, ka vācieši bija spiesti atvērt un turēt fronti visos virzienos. Tur ir tikai pāris notikumi kara vēsturē, kas stipri samazināja vāciešu izredzes, un ļāva sabiedrotajiem uzvarēt, butu sabiedrotajiem mazak stāvējusi veiksme blakus - pasaule butu pavisam citādāka ...

Itālijas princis fregatkapteinis Junio Valerio Borghese, Itālijas jūras spēku 10. flotiles ( Decima Flottiglia MAS) komandieris 1944. gadā sarunā ar O.Skorceni (kad O.S. ciemojās Itālijā pie Musolini) teica šos viedos vārdus:

"Šis karš ir sadursme starp Eiropu un Āziju. Ja Vācija zaudēs- Eiropas vairs nebūs, to aprīs aziātu ordas. Tāpēc mēs, itāļi, būsim jūsu [Vācijas] pusē līdz pēdējam- mēs cīnīsimies pie Berlīnes sienām, ja tas būs vajadzīgs. Rietumu sabiedrotie vēl nākotnē rūgti nožēlos nodarīto [pret Eiropu]"

No grāmatas "Geheimkommando Skorzeny. Autobiografie."

Tagad puse eiropas ( āfrikas - āzijas) nēģeri, puse - krievu ( āziāti).

Borheze bija gudrāks par simtiem miljonu sabiedroto.

Un vēl interesants fakts, kad vācija ( feldmaršals Keitels) parakstīja kapitulāciju un ieraudzīja franču pārstāvi - nēģeri:

"Arī šo karu, izrādās, mēs esam viņiem zaudējuši"

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Konstatēt acīmredzamo nav gluži muļķība, taču ari par lielu gudrību to uzskatīt būtu neloģiski. Diemžēl itāļi kopš kara sākuma tik vien mācēja kā lohoties savā frontes līnijā... un vācieši bija spiesti iet palīgā ...

Vislabak man patika joks par vietu kur tikko tusēju - Gardas ezerā ir tāda sala Isola del Trimelone, kur vairaku karu laikā tika karots un glabāta munīcija, tad lūk, pec WW2 tur itāļi savāca munīciju, lai aizvāktu no salas, BET kaut ko spisas un tas viss ar blīkšķi uzgāja gaisā un visu munīciju izkaisija diezgan liela radiusa ap salu, un puse salas ar visiem nocietinajumiem uzgaja gaisā.

Tad pāris desmitgadēs savaca piķi, lai mēģinātu to satīrīt, savāca 26+ tūkstosi munīcijas vienibu un kontroleti uzspridzināja, bet ap salu joprojām ir 200 metru netuvošanas zona, ne nirt, ne lidot, ne peldēt nedrīkst. Un ik pa laikam joprojām kaut kas uzsprāgstot ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Japāņi bija labi sabiedrotie. Noturējās pat ilgāk kā paši vācieši. Un ja atcerēsimies Kauju pie Khasanas ezera, kad japāņi 1938 gadā veiksmīgi sitās ar psrs, un atkāpās tikai tāpēc, ka japāņu vadība pārdomāja.

Galvenā problēma bija nevis sabiedrotie, bet tāpēc, ka vācieši karoja ar visu pasauli.

Ja domāt, ka vajadzēja darīt, ko es ieteiktu fīreram, vajadzēja rīkoties otrādi - sarunāt ar F, UK un ASV, ka ļaunums ir PSRS. To iekarot, un tad tikai brukt francijai cauri beļģijai.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

japāņu galvenā problēma bija tādi pati kā vāciešiem - resursu trūkums. Rūpniecība bija ideāla, bet izejmaterialu nebija. Vācieši atstāja tankus kaujas laukā, lidmašīnas izlidoja vienu reizi no trijām, bet japāņu piloti un lidmasīnas krita okeānā, jo beidzās degviela.

Un dīvaina taktika - kaut vai pēc uzbrukuma pērlhārborai, kad lidmasīnu bāzes kuģi palaida lidmašīnas, bet paši metās bēgt. Lidmasīnas pēc pērlhārboras bumbošanas netika atpakaļ, beidzās benzīns un sakrita okeānā. Un tā visu laiku. Saražot jaunu lidmasīnu, apmācīt jaunu pilotu - tas nav viegli.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te nu tu smagi kļūdies par to resursu trūkumu, iemesli japāņiem nepildīt degvielu bija pavisam citi, ne resursu trūkums. Un vācieši arī karoja dēļ resursiem, taču tieši karosanai viņiem visa kā bija gana, bet izstiepta frontes linija, sīkstā krievu pretošanas, parliekā Anglijas žēlošana un vēl pāris sīkumu, kas vāciešus iegāza. Un pat neskatoties uz to visu, ja kara beigās nebūtu vēl stratēģiski notizlojušies ar Bismark tipa kuģiem, tad arī viss varēja būt pavisam citādi ... Diemžēl mazliet pievīla automātiskā mērķēšanas sistēma, jo angļi aizsutīja uzlidojuma lēnākas ļotenes ko varēja atrast, un automātika pa tādām nemācēja šaut, tadēl iznāca pārlieku efektīvi torpedēt šādu kuģi ... un pat viens pats šāda vācu kuģis (ja neiziet uz sakariem un nenodod savu atrašanas vietu) varētu ļoti ilgi karot un praktiski sačakarēt visus sabiedroto plānus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

"ja kara beigās nebūtu vēl stratēģiski notizlojušies ar Bismark" --

Bismarck slavenā kauja, kurā tas nogremdēja britu Hood un sašāva HMS Prince of Wales, notika nevis kara beigās, bet 1941.gada 24.maijā. Čērčils satrakojās un deva politisku pasūtījumu flotei Bismarck nogremdēt. Kas arī tika izdarīts 2 dienas vēlāk, ceļā uz Franciju remontēties, jo Bismarck bija pirmajā kaujā bojāta stūre, un tas nevarēja veikt labo pagriezienu. Vācu kuģa nogremdēšanas operācijā tikai iesaistīti 16 lidmašīnas torpēdnesēji no aviobāzes kuģa, viena no torpēdām sabojāja stūri galīgi, bet vācu kuģi nogremdēja vēl kaujā iesaistīti 4 kuģi: 2 smagie kaujas kuģi un 2 smagie kreiseri. Otrais Bismarck klases kaujas kuģis Tirpitz arī tika pieņemts flotē 1941.gadā.

Morāle: nevar sūtīt vienu lielu kuģi, cerot, ka tas tiks galā ar jebko, bez atbalsta grupas kuģiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jā sorry tev taisnība!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Japāņi un vācieši cieta no degvielas trūkuma. Un vistrakāk vāciešiem gāja kara otrajā pusē.

Nezinu, kāpēc tu domā, ka tā nebija, ja jebkurā memuārā, jebkurā kaujā pēc 1944. gada tas ir minēts.

Tāpat vācieši nekādi nevarēja izvērst normālu ražošanu, kas strādātu vismaz uz 100%, jo regulāri rūpnīcas, noliktavas bombardēja, tās visu laiku nācās pārvietot, ne tā, kā sabiedrotie štancēja tankus un lidmašīnas cik vajadzēja.

Ja angļi būtu iekaroti, tad būtu daudz vieglāk - kontrolētu ziemeļjūras naftu, neviens nebombardētu, un par D diena nepienāktu. Bet ar angļiem viņiem nesanāca...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ziemeļjūras naftu? Man ir aizdoma ka to atrada tikai pēc kara...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Izklausās, ka esi kaut ko izlasijis, bet līdz padomājis neesi, un sabiedrotajiem bija precizi tadas pašas problēmas, tik tas ka krievi paspeja aizstiept daļu razošanas dzili prom no frontes, uztaisīja lētu tanku, zenitraķetes, un no ASV spēja piegādāt visadus citus noderīgus lūžņus + briti bija atkoduši sakaru šifrus + pāris reizes veikli izdevās "pārdot" vāciešiem dezinformāciju, uz kuras kapitāli uzķērās. Jebkas no ši sabiedrotajiem nebutu izdevies, vai ja teiksim tos pasus Bismark.tipa kugus vāciesi būtu stratēģiski pareizak izmantojuši, vai sabuvejudi vairakus pirms doties misijas - būtu strategiski svarigs okeāns piederējis vāciešiem un dzīvotu mes drusku citā realitātē.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

nu nezinu nevienu kauju, kurā sabiedrotie pamestu normālus tankus un kājam ietu atpakaļ. Lielākoties, pat neuzspridzinot - atstājot tos krieviem, angļiem vai amerikāņiem, kā dāvanu.

Un vēl lasīju daudz epizodes, kad briti un amerikāni bombardēja, vācieši nelaida iznīcinātājus gaidīja, jo ekonomēja degvielu. Un lidmašīnas pacēla tikai apmēram, katru trešo uzlidojumu.

Pat ja sabiedrotajiem bija problēmas ar degvielu, tad jebkurā gadījumā, ne tā, kā vāciešiem.

Bet par japaņiem vispār nerunāsim. Kamikadzes uzradās arī tāpēc, ka jau no Pērlhārboras bija skaidrs, ka atpakaļ uz kuģi netiks. Bet noslīkt jūrā ir trakāk, nekā nomirt ātrā nāvē, uzsprāgot.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tu skaties uz to no visi ieroči labi aspekta, es skatos no stratēģiskā, ja ir ieroči ar ko pa lidmašinam šaut no zemes, tas ir 10x efektīvak, neka gaisa divkaujas, un vāciešu nelaime bija ta ka lidmašinas bija cayrmera smagākas, kas nozīme, ka divkaujas vareja uzvarēt tikai izcili piloti, un tad ar nosacijumi ka pretī bija tikai viduvējības, vai ari veiksme stāvēja blakus.

Japāņi savukārt nevis nepildīja lidmašīnas, bet gan ar bāku centās aizsniegt to ko knapi varēja, un tad skaidrs ka atpakaļ atgriezties tāpat nespīdēja, tā arī ir daļa no stratēģijas, kura pat bija nepieciešama lai varetu vispār amīšus kaut cik pārsteigt, jo kuģi nespēj parvietoties pietiekoši ātri, un pie zināmas tuvuma noteiktas valsts robežām to daudz laicigak pamana, un nekāda pārsteiguma kā Pearlharbor nav ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Šie prātuļojumi balstās uz optimistisko pieņēmumu, ka latviešu tauta tiktu uzskatīta par cienīgu pastāvēt brašajā jaunajā pasaulē.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tu jau nez kapec jauc vel citu aspektu te iekšā, bez tāda rezultāta pēc WW2, par to vispar šobrid nav runa, un arī nevajag, no nevienstāpat bevar uzminēt, kas butu ja būtu ... un labi ka nav!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"brašajā jaunajā pasaulē" vispār tautas nav paredzētas, līdz ar to šādam pieņēmumam nav nekāda pamata.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Ja naids pret žīdiem bez reāla iemesla aptumšo prātu un miglas izklīdināšanai galvā jāķeras pie ķīmiskās rūpniecības sasniegumiem, nav brīnums ka iznāca kā iznāca. Fīreram bija visas iespējas kļūt par pasaules varoni, ja āriešu pārākuma un rasu tīrīšanas vietā viņš būtu savu krusta karu pret visu un visiem nosaucis par cīņu pret boļševismu. Ar to viņš Vācijas pusē dabūtu visas valstis uz austrumiem no Vācijas līdz PSRS robežai. Un padaudz atbalstītāju pašā PSRS. Problēmas ar Franciju un Angliju atrisinātos automātiski. Pēc tam varētu kaut vai bīdīt Jauno Eiropas savienību ar Vāciju augšā un vācu kolonistiem Krievijā kuri "mācītu vietējiem pareizi saimniekot"

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

Noiets etaps. Līdz 1. Pasaules karam Krievijā visur valdīja vācieši!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

kas tad bija fīrers, ja ne boļševiks? Fīrers taču arī bija komunists.

Nacisti - Nacionāl SOCIĀLISTU strādnieku partija

PSRS - Padomju SOCIĀLISTISKO republiku savienība.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Pats uzrakstīji atšķirību... "Boļševiki" - sociālisti, kas šķiroja cilvēkus pēc maka biezuma, pasaludinot par tautas ienaidniekiem bagātos. "Nacisti", savukārt šķiroja pēc etniskās piederības.

Formula ir universāla: Šķiru cīņa + Sociālisms = Totalitārisms, tomēr tā veidi atšķiras atkarībā no izvēlētās šķiru cīņas.

Komunisms principā ir totalitārisma paveids, kurā šķiru cīņa ir nabagie/bagatie, kas kā pamata uzstādījumu pieņem, ka bagātība ir nevis sasniegums, bet tikai laupīšana uz kāda cita rēķina - t.i. "zero sum game". Komunisti ir "aizmirsuši", ka bagātība ir kopumā pieaugoša un visvairāk to kopējo pieaugumu audzē inovācijas un uzņēmīgums - t.i. īpašības, kas padara bagātākus visus. Attiecīgi faktiski komunistu sabiedrībā šīs īpašības tiek iznīcinātas un sabiedrība grimst nabadzībā.

Ja no šķiru cīņas izņem bagātības dalījumu un "budžus" nevis iznīcina, bet iekļauj sociālistiskajā varā - sanāk fašisms. Būtiskā atšķirība - spējīgie ir nevis iznīcināti, bet darbojas režīma labā - attiecīgi šāds totalitārais režīms nesabrūk pats savā nabadzībā.

Pašreizējās Briseles un ASV demokrātu tendences veido "šķiru cīņu" miksli, vienlaikus jaucot gan ekonomisko, gan veselu buķeti ideoloģisko šķiru cīņu - šāda veida totatlitārisma celtniecība ir jauns eksperiments, bet nav iemesla domāt, ka tas varētu novest pie labāka gala, kā iepriekšēji.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Vācieši no varenas tautas ir pārvērtušies par mīkstčauļu baru. Ar izņēmumiem, protams.

Neaizmirsīsim, ka varena Vācija bija tikai 20 gs, pēc Bismarka. L'dz tam tā bija šmucīgu valsteļu bunte, kas kašķējās savā starpā par visādiem sīkumiem. Francijai ir ievērojami garāka "varenā" vēsture. Spānijai arī.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Neaizmirsti ko vācieši bija sasnieguši jau pirms bismarka - kļuvuši par vienu no attīstītākajām eiropas tautām, kolonizējuši lielu daļu austrumeiropas utt.

robchix Reģ.: 04.03.2002
0 0 Atbildēt

Vāciem bija pēc velna efektīga kara tehnika, bet tajā pašā laika tehnoloģiski ļoti sarežģita, sarežģīti vadāma, tāpēc cimperlīga un nenormāli materiāl un darbietilpīga.

Caur to viņi nespēja finālā konkurēt ar samērā primitīvo, neprecīzo, bet vienkārši uzražojamo krievu bruņojumu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 1 Atbildēt

Tas gan tiesa, taču krievi vinnēji tīri uz to, ka cilvēkus prasti sūtīja nāvē, un ja kāds atkāpās, tad savejie nošāva ...

Tā par Kurzemes katlu vecmammas māsas civilvīrs-leģionārs stāstīja, ka ložmeteju līnija atkāpās tad kad stobri pārkarsa un/vai līķu kaudzei pāri neko neredzēja ...

Bet ar visu skaitlisko pārsvaru un krievu ieročiem, tāpat neko krietni mazskaitlīgākam leģionam padarit nespēja, tiesa nav ari skaidrs ko vispār šamiem no tās vietas vajadzeja, jo vācieši jau labu laiku kā bija evakuējušies ...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Vajadzēja pabeigt Baltijas pievienošanu atpakaļ Krievijas impērijai. Kas toreiz saucās PSRS.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Vispār Latvijā karš beidzās 10.maijā kad šis bastions padevās. Nez vietējie urļiki te svin 9.maijā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

3. Reiha krišanai bija daudz iemeslu, gandrīz kā senās Romas impērijai. Nevajag aizmirst daudzināto "auksto ziemu", jau pirmo 1941/42.gadā ņemot vērā, ka vācu karavīriem pat nebija izsniegtas ziemas uniformas, cerot uz Maskavas krišanu jau vasaras beigās. Noteikti arī tehnika tāpēc nebija ziemai gatava.

Lielākā muļķība bija politiskā, vajadzēja nobremzēt to pārcilvēka ideoloģiju un nākt tikai kā atbrīvotājiem no komunistiem, apsolot Krievijā atjaunot vai monarhiju, vai demokrātiju. Daudzi krievu zemnieki kolhozus necieta, arī Donas kazaku sacelšanos apspieda tikai ap 1930.gadu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Pamanīju BBC interesantu materiālu ar pārsteidzošu faktu: para- olimpiskās spēlēs arī blēdās. Runa ir par t.s. intellectual impairment resp. nedaudz garīgi atpalikušiem cilvēkiem. Aizliegums ( piedalīties garīgi atpalikušiem ) stājās spēkā pēc milzīga skandāla 2000. gada Sidnejā, kad tika konstatēts, ka Spānijas basketbola izlase zelta medaļas ieguvusi krāpšanas ceļā. Tika atklāts, ka no 12 spēlētājiem tikai divi bija patiesi garīgi atpalikuši, bet pārējie manīti Spānijas basketbola klubu komandās. Aizliegumu pamatā atcēla 2009.gadā , tomēr attiecībā uz dažiem sporta veidiem tas turpinās. Līdz ar to viens cilvēks, kura mērķis piedalīties paralimpiskās peldēšanas sacensībās, to nevar realizēt.

"Paralympic cheats stopped me winning gold"

www.bbc.com/news/av/uk-58357580

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Pamanīju BBC interesantu materiālu ar pārsteidzošu faktu: para- olimpiskās spēlēs arī blēdās. Runa ir par t.s. intellectual impairment resp. nedaudz garīgi atpalikušiem cilvēkiem. Aizliegums ( piedalīties garīgi atpalikušiem ) stājās spēkā pēc milzīga skandāla 2000. gada Sidnejā, kad tika konstatēts, ka Spānijas basketbola izlase zelta medaļas ieguvusi krāpšanas ceļā. Tika atklāts, ka no 12 spēlētājiem tikai divi bija patiesi garīgi atpalikuši, bet pārējie manīti Spānijas basketbola klubu komandās. Aizliegumu pamatā atcēla 2009.gadā , tomēr attiecībā uz dažiem sporta veidiem tas turpinās. Līdz ar to viens cilvēks, kura mērķis piedalīties paralimpiskās peldēšanas sacensībās, to nevar realizēt.

"Paralympic cheats stopped me winning gold"

www.bbc.com/news/av/uk-58357580

Es vispār aizliegtu to cirku. Tas taču nav sports.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu pag. Arī parastais futbols vairs nav nekāds sports. Tīrs cirks. Un arī olimpiskais vindserfings ir kļuvis par parametru gonku, kur nekāda sakara ar godīgu konkurenci.

Manā skatījumā ir kautkā jātiek ārā no nenormālā naudas daudzumu "sportā" un jātiek atpakaļ līdz sētas mačiem. Un šādā formātā jau paraolimpiāde ir gana jēdzīgs pasākums

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

futbols, sākot ar VAR uzrašanos beidza būt cirks.

Par paraolipiādi es jau rakstīju sadaļā "iauto čats"

Sprta būtība ir būt pirmajam. Nevis pirmajam starp dažiem.

Tad jau var uztaisīt pokera turnīru priekš tiem, kuri nemāk blefot. Jo tie taču nevar sacensties ar īstiem blefotājiem.

Piemēram, braukšana uz ātrumu ar ratiņkrēsliem. Kāpēc, tev obligāti jābūt invalīdam. It kā parasts cilvēks nevar sēdēt un braukt ar ratiņkrēslu.

Ja ir tādas disciplīnas - sēdus volejbols, golbols, utt tad lai tās liek parastajās olimpiskajās un piedalās, jebkurš, kurš grib. Piemēram, golbolā uzģērbj ķiveri, lai neko neredzētu, utt.

Tad tas būs sports. Uzvarēs labākais.

Bet ja sacensībās neuzvar labākais, tad tas ir hobijs, nevis sports

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Piemērs kadēļ nedrīkst piešķirt tiesības policijai bez pamatota pierādāma iemesla konfiscēt īpašumu:

youtu.be/ms_Imv8XxEY

Diemžēl terorisma utml. apkarošanas kontekstā ir pārāk atbrivotas rokas varasiestadēm ari pie mums.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, acīmredzot ASV likumi atļauj policijai darboties visai "atraisītā" veidā. Bet tas bijušais jūras kājnieks tomēr bija aizdomīgs puisis, jo vadāja līdz 87K $ skaidrā, tajā pašā laikā esot parādā ekssievai 18K alimentus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Kā lai tev pasaka es ar biju aizdomīgs puisis zināmu laika periodu kamēr būvēju savu māju, ne gluži 87 K vienā piegajienā, bet pietiekami lai kāds gribetu zināt kur nauda radusies, un es nebūt neesmu tas turigākais personāžs LV. Un jo īpasi tagad kad valsts (ar banku starpniecību) uzskata ka vajag bāzt degunu katrā naudas darijumā, es katru brīvu brīdi kad vien iespējams maksāju skaidrā naudā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

3. septembrī sadurti 6 cilvēki Jaunzēlandē, Oklendā.

"Vīrietis, kura identitāti nevar atklāt tiesas rīkojumu dēļ, ieradās Jaunzēlandē 2011. gada oktobrī. Viņš kļuva par valsts drošības intereses personu 2016. gadā. Viņš bija diennakts stingrā uzraudzībā sakarā ar bažām par viņa ideoloģiju ( ISIS ). Viņš bija pazīstams vairākām aģentūrām un bija iekļauts arī terora novērošanas sarakstā. Patiesība ir tāda, ka, 24 stundas diennaktī apsekojot kādu personu, nav iespējams vienmēr būt blakus viņiem. sacīja policijas komisārs Endrjū Kosters. " No BBC.

Tātad vīrietis bija komandas uzraudzībā 24/7 5 gadus. Iedomājieties izdevumus.

"Kā ziņots, uzbrucējs no veikala vitrīnas paņēma lielu nazi." Es domāju, ka lieli naži tiks izņemti no Oklendas vitrīnām, līdzīgi kā ar Ikea stendu Zviedrijā, kur eritrejietis pirms dažiem gadiem nogalināja zviedrieti, pusmūža ārsti un viņas dēlu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: 3. septembrī sadurti 6 cilvēki Jaunzēlandē, Oklendā.

"Vīrietis, kura identitāti nevar atklāt tiesas rīkojumu dēļ, ieradās Jaunzēlandē 2011. gada oktobrī. Viņš kļuva par valsts drošības intereses personu 2016. gadā. Viņš bija diennakts stingrā uzraudzībā sakarā ar bažām par viņa ideoloģiju ( ISIS ). Viņš bija pazīstams vairākām aģentūrām un bija iekļauts arī terora novērošanas sarakstā. Patiesība ir tāda, ka, 24 stundas diennaktī apsekojot kādu personu, nav iespējams vienmēr būt blakus viņiem. sacīja policijas komisārs Endrjū Kosters. " No BBC.

Tātad vīrietis bija komandas uzraudzībā 24/7 5 gadus. Iedomājieties izdevumus.

"Kā ziņots, uzbrucējs no veikala vitrīnas paņēma lielu nazi." Es domāju, ka lieli naži tiks izņemti no Oklendas vitrīnām, līdzīgi kā ar Ikea stendu Zviedrijā, kur eritrejietis pirms dažiem gadiem nogalināja zviedrieti, pusmūža ārsti un viņas dēlu.

Papildinājums: terorista vārds nosaukts, tas ir Ahamed Aathill Mohamed Samsudeen. Viņu uzraudzīja 30 cilvēku grupa no Jaunzēlandes drošības dienesta. Kas ir interesanti, šis viena cilvēka uzraudzīšanai nepieciešamais cilvēku skaits saskan ar to, ko minēja Parīzes policijas priekšnieks pēc 2016.gada terora aktiem: 30-40 aģentu. Nu, ne jau visi uzreiz protams. Tas mums jāsadala 3 maiņās ar slīdošo grafiku. Tātad 7-8 cilvēki visu laiku sekoja terorista kungam kā tādi detektīvi Burkāni Sīpoliņa piedzīvojumos.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
1 1 Atbildēt

nu re, vēl viens mutes bajārs

Ušakovs: Latvija kā kuģis dodas pretim aisbergam

Savā uzrunā viņš akcentēja, ka Latvija patlaban atrodas lielas katastrofas priekšā. Aizvadītās nedēļas laikā varēja dzirdēt, ka dienā ar Covid-19 inficējušies aptuveni 1200 iedzīvotāji, bet nomiruši - desmit. Ar tādu saslimstības ātrumu līdz gada beigām no Covid-19 vien būs miruši aptuveni 1000 cilvēku, neskatot citu slimību slimotājus.

"Kamēr atsevišķas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis gatavojas tam, lai varētu uzelpot un sākt domāt par Ziemassvētku rītu, Latvija tuvojas apokalipsei ar visām no tā izrietošajām sekām. Tas skar visas jomas - skolās "izdeg" pedagogi, bet slimnīcās - veselības aprūpes personās. Mēs varēsim no ES saņemtajiem miljoniem vērt vaļā jaunas skolas un slimnīcas, bet tajās nebūs, kam strādāt," uzsvēra Ušakovs.

Pēc politiķa paustā, no visām malām var dzirdēt, ka atbildība par to, kas notiek valstī, kura atrodas katastrofas priekšā, jāuzņemas valdībai. Runājot līdzībās, Ušakovs norādīja, ka mēs atrodamies uz kuģa, kas dodas pretim aisbergam. Tā vietā, lai pagrieztu stūri, kuģa komanda atrodas uz kapteiņa tiltiņa un strīdas par to, ka vajadzētu pasažieriem izdalīt lapiņas un viņus brīdināt, ka kuģis dodas pretim aisbergam.

"Tāpat komanda pārrunā, cik daudz naudas šim mērķim varēs iztērēt, kuri apkalpes locekļu draugi nodarbosies ar biļetenu drukāšanu, kādā valodā tādus varēs iespiest, kādā nevarēs. Savukārt pasažieri ar šausmām skatās uz to, kas notiek, un arī viņu starpā sākas debates par to, vai aisbergs vispār pastāv, kāds žēlojas, ka glābšanas vestes ir kaitīgas un tās var izraisīt alerģijas," sacīja Ušakovs, piebilstot, ka Latvijā nospiedošais vairākums netic, ka viņi kaut kādā veidā varētu mainīt situāciju valstī, vai arī, runājot līdzībās, pasažieri netic, ka viņu spēkos ir panākt, ka komanda pagriež stūri citā virzienā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

pietiek.com/raksti/starp_histeriju_un_antivakseriem_covid-19_pragmatisma_politika/

un vēl viens saulvedis - partiju mainītājs pragmatiķis

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Kā lai tev pasaka es ar biju aizdomīgs puisis zināmu laika periodu kamēr būvēju savu māju, ne gluži 87 K vienā piegajienā, bet pietiekami lai kāds gribetu zināt kur nauda radusies, un es nebūt neesmu tas turigākais personāžs LV. Un jo īpasi tagad kad valsts (ar banku starpniecību) uzskata ka vajag bāzt degunu katrā naudas darijumā, es katru brīvu brīdi kad vien iespējams maksāju skaidrā naudā.

Pag, ka tad tu atļaujies graut sociālismu pašos pamatos? Tu taču atbalsti valsts līšanu personu makos un privātuma atcelšanu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Wala, izsaku līdzjūtību. Atkal tavējiem Vašingtonas komunistiem plāns nepildās.

www.youtube.com/watch?v=YrOlCeE8cj0

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Šo rezultātu es arī pamanīju. Šajā sakarībā par viceprezidenti Kamalu Harrisu zobojas, ka viņa esot trāpījusi naglai uz galvas ar frāzi: "Harris said, "What happens in Virginia will, in large part, determine what happens in 2022, 2024, and on."

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Sanfrancisko kā svētnīcas pilsētas, proti, tādas, kura neizraida nelegālos imigrantus, ēnas puses:

"Sanfrancisko automašīnu uzlaušanas upuriem trūkst rezerves stiklu.. un to nomaiņas cena servisos pieaug. Populāro tūrisma vietu rajonos gada laikā zādzības no auto ar stiklu izsišanu pieaugušas 7.5 reizes. Auto īpašnieki izliek uzrakstus: auto nekā vērtīga nav. lūdzu nesitiet laukā stiklus"

Šeit, savukārt, var aplūkot Krokodils Dandijs zvaigznes Pola Hogana nocietināto māju Losandželosā, pie kuras viņš vairākkārt izlicis uzrakstu "Šī ir mana māja, nevis jūsu" , to adresējot blakus izvietotajai bomžu nometnei:

www.tmz.com/2021/05/19/paul-hogan-leaves-note-for-homeless-venice-beach-this-is-my-house/

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Kas gan ir daži izsisti stikli, ja ceļā uz absolūto cilvēkmīlestību būs jāpiecieš mazliet zaudējumu.

Varbūt mazs netaisnības moments gan ir faktā, ka tiem lielākajiem pasaules staiguļu mīlētājiem pašiem visticamāk sava auto nav un vispār jau nekā daudz nav arī bez auto, jo ir jauni un dzīvo vecākiem uz kakla. Vismaz Latvijā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 3 Atbildēt

Neesmu neatbalstītas staiguļošanas piekritējs, tomēr pēc WW2 zviedru atpakaļ aizsūtītie leģionāri jau arī tika uzskatīti par staiguļiem. Visādi ir.....

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 0 Atbildēt

Nejauc pirkstus ar citiem locekļiem! Leģionārus nevis kaut kur aizsūtīja, bet gan arestēja un izdeva citai valstij pēc tās pieprasījuma.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nu, viseksperti, ko Polijai darīt?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izstāties.

Agaga Reģ.: 25.07.2007
0 0 Atbildēt

Pašu ekonomiskāko risinājumu, sagāzēt un dzīvot laimīgiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Nejauc pirkstus ar citiem locekļiem! Leģionārus nevis kaut kur aizsūtīja, bet gan arestēja un izdeva citai valstij pēc tās pieprasījuma.

Šeit vispār nav saistība ne ar kādiem imigrantiem. Vienkārši Amerikā nedarbojas soc tīkls nabadzīgajiem. Ja gadās zaudēt darbu tā ātri vien tu nonāc uz ielas. Izlikšana no mājām, ja neveic kredītmaksājumus, ierasta lieta. Savukārt Kalifornijā ir maigāks klimats un lielākā soc palīdzība, pie varas demokrāti. Visi dzīves pabērni dodas uz turieni. Sanfrancisko centrālie parki pilni ar šļircēm. Esmu vairākus video skatījies par tur notiekošo degradāciju.

Pameklēšu, ielikšu video

P. S. Un SF pat Silikona ielejā strādājošie šausminās par NĪ cenām, dzīvo kemperos, mašīnās

Tak što tie kas ir uz ielas nekad no turienes neizzudīs, ja nu vienīgi visi bagātie sāks pamest pilsētu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Te būs par SF, bet var arī pameklēt Skid row Losandzelesā

youtu.be/5abIzYQwsbY

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

jauns.lv/raksts/zinas/471015-tukstosus-vertais-korupcijas-aisbergs-manits-pamests-krumos-knab-komente-notikuso

Tas esot vandālisms. Lieta izbeigta.

Kādēļ vandālisms - t.i. nosacīti nejauša postīšana "garāmejot"? Vai tad braukšana pie aisberga ar peldlīdzekli, līdzi ņemot instrumentu trošu griešanai nebūtu tomēr kvalificējama kā tīša, motivēta sveša īpašuma bojāšana?

Redzu tikai vienu iemeslu - izgāzies KNAB otkata projekts kļuva par apgrūtinājumu lohiem iestāstīt, ka KNAB cīnās pret korupciju. Tādēļ vajadzīgs "gluhars" - krimināllieta, kas pasaka, ka vainīgs ir kāds nenoskaidrots bubulis, kas tā arī netiek atrasts. Ar vandālismu tas ir vieglāk un drošāk, jo var pseidoizmeklešanā nemeklēt motīvu pusi, bet tikai pablenzt kameru ierakstos, pajautāt aculieciniekus un secināt, ka neviens neko nav redzējis.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Šeit raksta par pasaules notikumiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Politika ir process, nevis notikums. KNAB, kā viens no "pareizo" politiķu filtriem, ir pasaules politikas elements, kas nodrošina pasaules politikas īstenošanai derīgu pārstāvju turēšanos pie varas un "disidentu" pieķeršanu korupcijā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Jautājumā par Poliju viss ir vienkārši. Atceros kā te krita Golubevai virsū itkā kāds cits viņas vietā uzreiz visu apstādinātu. Esošās likumdošanas ietvaros viss būtu +/- tieši tā pat un žogs ir tik tāds simbolisks risinājums. Visu izšķir likumdošana d3kulubvlkp4od.cloudfront.net/news_/life/5508.html?tw

1.. 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ..28
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti