Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
1.. 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ..28
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ķīna izved tankus ielās.

Banku noguldītāju nemieri t.me/politics_ukr/6836?single

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Putinam un kooperatīvam jāsāk iesvīst, ja Ķīnas pārvalde protestu rezultātā atkal aizies rietumu virzienā, tad jebkādus gaišās nākotnes plānus varēs izmest pa logu. Ķīna neglābs, un visticamāk arī Irāna, kā labs Ķīnas partneris, momentā novērsīsies. Paliks Lukašenko, serbi, talibi un pāris āfrikas valstis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nemuldi. Vācija jau atjauno gāzes trubas izmantošanu... Īstie Putina finansētāji un atbalstītāji nav valstīs, kuras nosauci.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, gāzes plūsma nav stabila , Vācija turpina meklēt iespējas samazināt atkarību no Krievijas gāzes, daudzinātā turbīna iestrēgusi Vācijā patlaban, un gaidāms, ka plūsma samazināsies līdz 20%.

"Tiek ziņots, ka saremontētā turbīna ir ceļā uz Krieviju, un ir paredzēts, ka tā ieradīsies agrākais svētdien. Putins arī brīdināja, ka šī mēneša beigās uz apkopi bija jānosūta vēl viena gāzes turbīna, kas nozīmē, ka no nākamās nedēļas enerģijas plūsmas varētu samazināties līdz 20% no jaudas."

www.dw.com/en/russian-gas-again-flowing-into-europe-via-nord-stream-1-pipeline/a-62545705

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Turbīna joprojām Ķelnē, Habekam, Vācija ekonomikas ministram radies iespaids, ka Krievija to nemaz lāgā negrib.

Krievijas valsts atbalstītais uzņēmums Gazprom, kas gaida remontētās detaļas saņemšanu, apgalvo, ka problēma ir dokumentu trūkuma dēļ, kas pierāda, ka turbīnu var pārvietot bez sankcijām.

"Gazprom vairākkārt ir vērsies pie Siemens ar lūgumiem sniegt oficiālus dokumentus, kas apstiprina atbrīvojuma piešķiršanu no pašreizējiem Kanādas un Eiropas Savienības sankciju režīmiem," teikts firmas piektdienas paziņojumā. "Siemens joprojām tos nesniedza."

Siemens Energy piektdien paziņoja, ka tam "nav nekāda sakara ar to".

Reuters piektdien citētie anonīmi avoti apgalvoja, ka patiesībā vainojams Krievijas muitas dokumentu trūkums.

www.politico.eu/article/great-gas-turbine-blame-game/

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Baidens saķēris Kovid Tuvajos Austrumos, un Putins arī klepojot, jo irāņi viņu nosēdinājuši zem kondicioniera, kurš pūtis virsū aukstu gaisu. Dienvidos cilvēki, jādomā, vairāk pieraduši pie vēsa gaisa plūsmām no kondicionieriem, nekā tie, kuriem šādi apstākļi nav ikdiena.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

MMX rakstīja: Putinam un kooperatīvam jāsāk iesvīst, ja Ķīnas pārvalde protestu rezultātā atkal aizies rietumu virzienā, tad jebkādus gaišās nākotnes plānus varēs izmest pa logu. Ķīna neglābs, un visticamāk arī Irāna, kā labs Ķīnas partneris, momentā novērsīsies. Paliks Lukašenko, serbi, talibi un pāris āfrikas valstis.

Ne jau talibi un irāņi krievu tankiem piegādāja uguns vadības sistēmas un tēmekļus. Ne jau Ķīnieši "modernizēja" krievu militāros sūdus, nejau Baltkrievija piegādāja krieviem desanta ( uzbrukuma) kuģus - Mistral.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

ne jau Baltkrievija piegādāja krieviem desanta ( uzbrukuma) kuģus - Mistral.

Pēdējie netika piegādāti. Poļi un Baltijas valstis un vēl kas tur noprotestēja.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu ko, izskatās, ka Ķīna arī ķērusies vērsim pie ragiem un sāks lielo pasaules pārdali #Taivana

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Arī Serbijas - Kosovas pierobežā sākas kustība.

Jāatgādina, ka šobrīd Kosovā atrodas 136 LV karavīri

t.me/c/1233777422/34282

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja:

MMX rakstīja: Putinam un kooperatīvam jāsāk iesvīst, ja Ķīnas pārvalde protestu rezultātā atkal aizies rietumu virzienā, tad jebkādus gaišās nākotnes plānus varēs izmest pa logu. Ķīna neglābs, un visticamāk arī Irāna, kā labs Ķīnas partneris, momentā novērsīsies. Paliks Lukašenko, serbi, talibi un pāris āfrikas valstis.

Ne jau talibi un irāņi krievu tankiem piegādāja uguns vadības sistēmas un tēmekļus. Ne jau Ķīnieši "modernizēja" krievu militāros sūdus, nejau Baltkrievija piegādāja krieviem desanta ( uzbrukuma) kuģus - Mistral.

Vecā Eiropā ir ļoti veikla metālajā vingrošanā, līdz ar to 2014. gada moments ar Krimu un karš Donbasā tika pabāzts zem "slāvu tautu / pilsoņu kara", kas mazliet piemiedzot acis ļāva turpināt ieroču daļu piegādi zem "dubultas nozīmes" precēm. Arī tā laika sankcijas bija tādas šķidras un tika uzliktas skata pēc.

Šobrīd esam jaunā realitātē, kad tie paši ieroču piegādātāji ar lielu prieku dod bruņojumu Ukrainai, paralēli liekot zem deguna savām valdībām līgumus par jaunu ieroču iepirkumiem. Pieliekam tam visam šī gada sankcijas un reputāciju riskus, un tā vecā Eiropa vairs neraujas strādāt ar Krieviju. Siemens un daļēji arī Renault aiziešana vien nozīmē to, ka priekš lielajiem brendiem industriālos apjomos tas tirgus ir miris.

Jā, Eiropa ir viennozīmīgi atbildīga par šo visu putru, bet tas ko daudzi, itsevišķi paši krievi, nesaprot par šo situāciju, ir tas, ka ne jau valstis ir norakstījušas sadarbību ar Krieviju un Krieviju kā valsti, bet lielais bizness. Un mūsdienu pasaulē ja lielais bizness noraksta tavu valsti, tad tas ir taisnais ceļš uz Āfrikas dzīves līmeni, bez cerībām atgūties nenākot klajā ar pilnīgu valsts varas kursa maiņu. Turpmāk bizness ar Krieviju notiks, bet jau caur sētas durvīm, mazākos apjomos, un pa cenām kas vienkārši sagraus jebkādu valsts konkurētspēju.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

TAIPEI/PEKINA, 1. augusts (Reuters) — ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi otrdien gatavojas apmeklēt Taivānu, paziņoja divi par šo lietu informēti cilvēki. Ķīna brīdināja, ka tās militārpersonas nekad nesēdēs dīkā, ja viņa apmeklēs Taivānu. Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis Džao Lidzjans iepriekš pirmdien sacīja, ka tā būtu "rupja iejaukšanās Ķīnas iekšējās lietās", ja Pelosi apmeklētu Taivānu. Vaicāts, kādus pasākumus varētu veikt Ķīnas armija, Džao atbildēja: ja viņa uzdrošinās doties, tad redzēsiet, kas notiks :-/

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Aha mudaks, kurš pelnīja uz prastiem meliem medijos, kuru dēļ piedevām gāja bojā bērni, ir kapitāli norāvies :

www.nytimes.com/2022/08/04/us/alex-jones-punitive-damages.html

Vārda brīvībai "ir robežas", jeb precīzāk to varbūt kā tādu arī nav, taču par saviem vārdiem ir jāatbild ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Kāpēc tās robežas nav attiecināmas uz tev mīļajiem sociķiem? Nekas cits pasaules vēsturē nav bijis tik nāvējošs, kā ideoloģija, kuru tu atbalsti.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Tapēc, ka pirms reāls identificējams noziegums ir noticis (vai vismaz ir pierādāms ka tāds ir ticis plānots) neviens netiek tiesāts, tik daudz jau varbūt tomēr esi spejīgs "salikt kopā" ?!?

Toties tavi "mīļie tukšpļūši", tāpat ka šis konkrētais kadrs, gan regulāri pasniedz sagrozītu informāciju, nu tā ka var likties ka jamie ir vai nu ārzemju aģenti, vai arī pilnīgi stulbi ... nu labi nevar teikt ka stulbi, bet savas retorikas atbalstīšanai es pat redzu ko varēja izdarīt daudzreiz labàk un gudrāk ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Otra lieta :

The Senate passed a bill over full G.O.P. opposition to fight climate change, cut drug costs and raise taxes, in a major win for Democrats.

Tagad skatamies kur tas viss tālāk vedīs ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Tapēc, ka pirms reāls identificējams noziegums ir noticis (vai vismaz ir pierādāms ka tāds ir ticis plānots) neviens netiek tiesāts, tik daudz jau varbūt tomēr esi spejīgs "salikt kopā" ?!?

Toties tavi "mīļie tukšpļūši", tāpat ka šis konkrētais kadrs, gan regulāri pasniedz sagrozītu informāciju, nu tā ka var likties ka jamie ir vai nu ārzemju aģenti, vai arī pilnīgi stulbi ... nu labi nevar teikt ka stulbi, bet savas retorikas atbalstīšanai es pat redzu ko varēja izdarīt daudzreiz labàk un gudrāk ...

Pareizi saki. Tu atbalsti ideoloģiju, kurā var laupīt, jo sekas iestājas ar aizturi. Un plānošanu taču var noliegt, vai ne? Nodomi jau viscēlākie - kā Hitleram, Staļinam un Mao. Tiesāsim pēc nāves...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

OK, tad pamēģināšu no citas puses - nosauc valdību kura nav sociālistiska, vai ir teiksim ļoti minimāli sociālistiska, un kura nav savārījusi ziepes. Derēs jebkurš vēstures periods.

Savukārt ja tev nav ko likt par piemēru, tad sociālisma apdiršana ir nevietā - tad tas vienkārši nozīmē, ka politiskajai un ekonomiskajai iekārtai nav nozīmes, ir nozīmes ko tā "iekārta" dara ar cilvēkiem un naudu ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu jā... Miljoni upuru jau ir nekas. Mēģināsim no citas puses... Nav citas puses! Ir tikai tava vēlme attaisnot sev mīļās ideoloģijas asiņainumu.

Par to, kādi trūkumi ir citām sistēmām un kā ar tiem cīnīties, var runāt ar cilvēkiem, kas nav apsēsti ar pierādīti asiņainu ideoloģiju stumšanu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Intersanti, kur tu esi atradis ka es attaisnoju, vai stumju kaut kādu idealoģiju ...

Es tikai saku ka kapitalismam ir pietiekoši daudz minusu, un tas neizbēgami šobrīd tiecas uz sociālismu. Jā arī šobrīd sociālisms tiek bieži bāzts tur kur to nevajadzētu ... bet tad atkal kapitālisms pārlieku ir sācis stumt vienkārši prastus, uz aci viegli noķeramus melus, un tapēc ir sācis kapitāli buksēt ...

Iemācīsies pats atrast un pateikt patiesību, tad varbūt arī kapitālismam izdosies sevi reabilitēt, bet kamēr uzskati ka sniedz 100% patiesu info, tikmēr diemžēl kapitālistiem nav izredžu ... viņi pinas melos par kārtu vairāk kā sociālisti ...

Un atsauces uz neglaimojošu sociālisma pagātni nevienu nepārliecinās, jo kapitālisma nelaimes "atrast" ir tieši tikpat viegli.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu nu.. Pastāstīsi, kur ir tie simti miljonu kapitālisma upuru?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Kā būtu ar teiksim tagadni, ASV jau kādu laiciņu krītas vidējais dzīves ilgums ( Covidu varam arī izmest no ainas, kurš vēl izteiktāt parādija cik kapitālistiska veselības aprūpe mēdz būt problemātiski brīdī kad veselības problēmas skar lielāko daļu iedzīvotāju arvien pieaugošā tempā). Kā būtu ar "kapitālisma" aizstāvēšanu pa pus pasauli, kaut tehniski tā bija tikai vēlme sariebt komunistiem. 100 miljonus "uz kapitālistu rēķina" pagaidām droši vien būs grūti sakasīt, bet 10 miljonus domāju nebūs liela problēma ...

P.S. kaut teiksim speciāli selektīvi "izvēloties avotus" es varētu teikt ka kapitālisma upuru skaits tiek rēķināts jau tuvu 200 miljoniem ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

ASV jau kādu laiciņu ir sociālistiskā medicīna. Sociķu klasika... Piesaukt kapitālismu, kur tā nav, lai vainotu pašu nodarītajā.

Ko tik neizdomāsi, lai kaut kā izlocītos. Nez kādus avotus "selektīvi ir jāizvēlas", lai uzzinātu par sociālistu nogalinātajiem simtiem miljonu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Ta jau domāju, joprojām nemaz neaptver "spēles laukumu".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Urā! Esi ticis no tieša atbalsta nogalināšanai līdz prastam neargumentētam ar hominem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Kā vēlies, lai būtu ad-hominem, es gan vairāk par faktu, ka es "pareizi pasniedzu" statistiku, un tu pat nenoprotestēji.

P.S. ASV veselības sistēma patiesībā ir par 3/4 kapitālistiska, un tikai Obamacare ir izteiktāk sociālistiska, bet tā joprojam atstaj nebūtisku ietekmi uz statistiskajiem rādītājiem ;) T.i ir Medicair, Medicaid un vēl daži specifiski "pakalpojumi".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Sociālismu gaida loģisks strupceļš. Jo sociālisma sistēma pieprasa vienlīdzību. Tas ir, vienādu dzīves līmeni tam, kurš strādā un tam, kurš nestrādā, bet dzīvo uz pirmā rēķina. Respektīvi, kto ņe rabotajet, tot jest, kā Šurika piedzīvojumos. Respektīvi, ja sistēma atbalsta parazītu, tad strādājošo skaits saruks, bet parazītu - attiecīgi pieaugs, un atsevišķās nozares situāciju neglābs pat automatizācija un robotizācija.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Pareizi, itkā, taču fakts ka robotizācija aizstās strādnieku parasto ir un nākotnē būs arvien nopietnāka problēma. Piemēram tas uzreiz rada problēmu ko bezdarbnieks darīs, no autoindustrijas ( piem pārceļoties ražošanai ārpus ASV) vestures ir zināms, ka krasi palielināsies noziedzība, ja cilvji reāli nevarēs atrast darbu kuram ar viņu kvalifikāciju būs pietiekami. Nākamā problēma, arī laupītāji visi nekad nebūs veiksmīgi, tātad to cilveku pirktspēja butiski mazināsies. Lai kaut ko būtu vērts ražot IR vajadzīgs pircējs, un tas sāk kļūt par riņķa danci ar ļoti reālām ekonomiskām problēmām.

Tā kā praksē būs jāizdomā, kā "nejēgas" sociālistiski taisnīgi balstīt taja pat laikā netraucējot tiem kas spējīgi dzīvot un izdzīvot kapitālismā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Ok. Ar tevi viss skaidrs. Kapitālismā dīkdieņiem grūti, tādēļ jānogalina buržuji. Malacis, tā turpināt!

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

To izdomāji pats, es nekur to ne rakstīju, nedz ari teicu ne ari padomāju.

Taču pagaidām tu tikai izmanto gadijumu lai mani prasti apliktu, bet nekur neesmu lasījis/dzirdējis kāds tad būtu tavs piedāvātais risinājums vai vismaz ideja par to. Viss ir iespējams ka mans izveletais virziens ir stulbs ... bet tad parādi labāku ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē. Nemelo! Tav izvēlētais virziens ir nevis stulbs, bet noziegums pret cilvēci.

Cik stulbam ir jābūt cilvēkam, kas simtus miljonu upuru nosauc vienkārši par "stulbu virzienu"?!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Cik tieši stulbam ir jabūt lai nesaprastu ka agri vai vēlu "tur" nonāksim, neatkarīgi no tava viedokļa par sociālisma "noziedzigo dabu".

Bet nerauj kreņki, daudz te leksi acīs ar prastām muļķībām, paņemšu un joka pec pierādīšu, kā kapitālisms ir nogalinājis cilvēkus, gan tieši, gan netieši, un no jebkura brīvi izvēlēta skatu punkta ... pat no tavējā !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Patiešām grūti aptverams cinisms. Parastie sociķi vismaz mēģina apstrīdēt, ka sociālisms tur nav vainīgs. Bet tev pietiek nekaunības to pasniegt kā normālu parādību.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 1 Atbildēt

Pietiks nu izlikties un izlocīties, nav ne kapitālisms nekāda svetā govs nedz sociālisms, nedz jebkura cita pārvaldes forma vai sabiedriskā iekārta. Cilvēks ir pēc dabas "mednieks un karotājs", un kamēr vien konkurences cīņā varēs mīdīties kādam citam "virs galvas" to arī darīs. Viss atkarīgs tikai no indivīda "tajā virsotnē" sadisma pakāpes. Redzku Trumpel-rūķim ar bija sakāpis galvā un gribējās Baltā nama "krēslu", arī cieta cilveki ...

Un kā jau teicu daudz muldēsi riņķī un apkārt cenšoties aizlīst no tēmas subjekta - saskaitīšu uz pirkstiem kapitālisma upurus teiksim sākot jau ar Nobelu un dinamītu ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Lai kaut ko būtu vērts ražot IR vajadzīgs pircējs, -- Nu, risinājums tak zināms, "nauda no helikoptera".

Bet "vienlīdzība" ir tas bīstamākais, jo jebkura sistēma apstājas, ja parametri izlīdzinās un vairs nevar iegūt enerģiju.

Kapitālismā arī parazītisma pietiek, tas jau bija sociālistisko revolūciju lozungu pamatā: nost ar kungiem, kuri neko nedara. Rantjē un taml. Bet kapitālisms nepieprasa vienlīdzību.

Ar ko tad kapitālisms motivēja cilvēkus līdz šim: vairāk strādāsi, vairāk nopelnīsi, vairāk patērēsi. Un šajā brīdī tagad pieslēdzas modē nākusī klimata reliģija ar tēzi: daudz patērēt ir slikti dabai un klimatam. Labāk dzīvo pieticīgi, dzīvo mazā mājoklī, brauc ar divriteni vai sabiedrisko transportu.

Un sociālisms ar vienlīdzību & klimata reliģiju būs pavisam interesanta lieta.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Manā skatījuma "nauda no helikoptera" var strādāt ar mazām tautas grupām, taču ASV "nespējnieku" ekonomikā ir un būs par kārtu vairāk kā tās naudas bus pieejams.

Var protams izveidot obligāto karadienestu visiem(sievietēm + vīriešiem) un tad sūtīt lielgabalu gaļu apkārt pa pasauli karot, tā jau ir darīts garlaikoto muižnieku laikos, bet nez vai tas arī ir diži efektīvi, pat ja cilvēkiem "dabiski" ...

P.S. parazītu visos laikos un polit-ekonomiskajās sistēmās ir pieticis, jau kopš parādījās cilšu vecākie ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

USA ļoti redzams, ka sistemātiska helikopteru nauda nerada izlīdzināšanas efektu - nespējnieki ar vieglu naudu viegli arī apiteās. Pērk bitkoinus, maksā baznīcām,veic citus nepārprotami muļķīgus darījumus.

Mūsdienu sociālā pabalsta saknē IMO ir atziņa, ka cilvēks ir vissarežģītākais resurss un šķiesties ar to nedrīkst. Tāpēc pabalstu mērķis būtu turēt cilvēkus rezervē nākotnes vajadzībām

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Tāpēc pabalstu mērķis būtu turēt cilvēkus rezervē nākotnes vajadzībām" Kā lai te neatceras virsrakstu: Jauniešu, kuri nemācās un nestrādā, skaits aug. Problēma apstāklī, ka tā nākotnes rezerve aiz neko darīt bojājas. Tas gan vairāk redzams štatu lielpilsētu atsevišķos rajonos.

Un atsevišķās profesijās nav kas strādā tajā pašā laikā, kad rezerve rij ripas un stutē ielas stūri :-/

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Noteikti, ka bojājas. Bet ja ekonomika neveido darbavietas ripinātājiem, tad šoreiz nav sanācis. Alternatīvi nomērdēt tos badā ir vēl sliktāks risinājums.

Bet es piekrītu, ka USA ir ļoti uzkrītoši par daudz naudas cilvēkiem, kuri ar to rīkojas nejēdzīgi. Mazākas dotācijas noteikti dotu labāku efektu

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Man te viena ASV konsultatntu kompānija saka šādu lietu:

Inflation is at a 40 year high, borrowing costs are soaring, and public technology company valuations have been decimated. As the Federal Reserve aggressively moves to cool demand and tame prices, there are substantial indicators that the U.S. is headed towards a recession. In fact, these concerns have triggered many venture capital firms to send out letters to their portfolio companies urging them to brace for tough times by preserving capital and reducing spend.

"Ķurš sola vairāk" ??? t.i. moš kāds ar vāc/iegūst kādus info gabalus "no cita skatu punkta" par pasaules ekonomiku/politiku ārpus Ukrainas kara, vai ir kādi citi viedokļi ???

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Nav jau tā, ka tur ir baigās izvēles. Bez C19 helikopteru naudas iztikt nevarēja, tā neizbēgami noveda līdz inflācijai. Un milzu inflāciju arī nevar atļauties - izventilēs tirgu. Tāpēc % likmes kā pretpols inflācijai ir tikai loģiski.

Kopumā c19 nauda rada nepieciešamību pāriet uz zemākas vērtības naudu kalkulācijās. Šis standartā uzsāk algu ralliju, kuru šoreiz nobremzēs krievu kara radīta izmaksu struktūras radikālas izmaiņas.

Nu varam secināt, ka pirktspēja kritīsies, bet ne dramatiski. Dramatiski var nokrist patēriņs (pircēji aiz pārbīļa sāks uzkrāt, ne tērēt naudu). Nu un to tad var stimulēt ar jaunas naudas iepludināšanu valsts pasūtijumos. Viss pašu rokās. Var izkulties un var Dombrovska stilā aizlaist recesijā

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Gorbačova pieticīgais zārks:

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Man te viena ASV konsultatntu kompānija saka šādu lietu:

Inflation is at a 40 year high, borrowing costs are soaring, and public technology company valuations have been decimated. As the Federal Reserve aggressively moves to cool demand and tame prices, there are substantial indicators that the U.S. is headed towards a recession. In fact, these concerns have triggered many venture capital firms to send out letters to their portfolio companies urging them to brace for tough times by preserving capital and reducing spend.

"Ķurš sola vairāk" ??? t.i. moš kāds ar vāc/iegūst kādus info gabalus "no cita skatu punkta" par pasaules ekonomiku/politiku ārpus Ukrainas kara, vai ir kādi citi viedokļi ???

Kādēļ tu iedomājies, ka ir tāda "pasaules ekonomika/politika ārpus Ukrainas kara"?

Pat Ziemeļkorejā jau tas ietekmē ekonomiku...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Pietiks nu izlikties un izlocīties, nav ne kapitālisms nekāda svetā govs nedz sociālisms, nedz jebkura cita pārvaldes forma vai sabiedriskā iekārta. Cilvēks ir pēc dabas "mednieks un karotājs", un kamēr vien konkurences cīņā varēs mīdīties kādam citam "virs galvas" to arī darīs. Viss atkarīgs tikai no indivīda "tajā virsotnē" sadisma pakāpes. Redzku Trumpel-rūķim ar bija sakāpis galvā un gribējās Baltā nama "krēslu", arī cieta cilveki ...

Un kā jau teicu daudz muldēsi riņķī un apkārt cenšoties aizlīst no tēmas subjekta - saskaitīšu uz pirkstiem kapitālisma upurus teiksim sākot jau ar Nobelu un dinamītu ...

Droši. Pamēģini uz "pirkstiem saskaitīt" kapitālisma upurus. Nedraudi. Nez kādi vingrinājumi tev tam būs jāizveic un kā tas attaisnos simtus miljonu, ko ir nogalinājis komunisms.

Un nez, cik tu tos "Trumpel-rūķa" upurus saskaitīsi? Kā skaitīsi, lai pārspētu tev mīļo komunistu antifas, BLM un vienkārši demokrātu pilsētu upurus?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Izdarīsim, tiekamies pirmdien ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Izdarīsim, tiekamies pirmdien ;)

Kurā gadā? Kamēr mēģini saņemties, paskaidro šo slepkavību no savējo puses. Nu arī to daļu, kādēļ tev mīļais režīms jau slepkavu ir izlaidis brīvībā.

freebeacon.com/latest-news/man-who-killed-republican-teenager-over-political-argument-is-free-on-bail/

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jā atvaino, galīgi aimirsu par #1.

Aboslūtas muļķības nav tādu manējo, vēl jo vairāk ja dzer un strīdas par muļķībām:

lawandcrime.com/crime/north-dakota-man-admitted-to-running-over-teen-he-claimed-was-part-of-republican-extremist-group-sheriff/?utm_source=mostpopular

Bet paskaidrot - tam nav nekādas jēgas, es labi zinu ka jebkuru cilvēku var novest līdz "vajadzīgajam" afekta stāvoklim, un nositīs otru pat aci nepamirkšķinot, īpaši ja pieder vienai no divām kategorijām - pilnīgi stulbs, vai pašpārliecināts,pārāk gudrs (vai vismaz tā domā) un piedevām spēcīgs vai bruņots ... respektīvi tāds kurš domā ka "izspruks"...

P.S. bet 50K USD drošības nauda ir normāla prakse šādos gadijumos lielā daļā štatu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Wow... Cik veikli padarīji nogalināto par vainīgo. Malacis, biedri!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Wow, kopš kura laika Bradypus ir sākuši interesēt citi cilvēki, vai tāpēc ka tavu domubiedru kāds ir sabraucis ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tik nožēlojami ātri meties uz ad hominem? Iedomājies... Ir interesējuši visu to laiku, kuru tu attaisno viņu nogalināšanu. Un arī pirms tam.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nožēlojami ir tikai tas ka ty lasi, bet līdz tavām smadzenēm tas tāpat neaiziet, ja vajag varu atrast stulbu republikāni un mēģinat pieradit kādu citu taču man vajadzīgu un noderīgu teoriju ...

Vai tagad kļuva saprotamāk ???

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē. Tavā nostāja jau sen ir saprotama. Nogalināt tev tuvo ideju vārdā nav nekas slikts.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Nezinu vai tieši nogalināt, bet absolūta ignorance pret citiem ir tava prerogatīva, līdz ar Trampa sienu tu spēji redzēt tikai sliktos robežšķērsotājus, un automātiski attiecies redzēt gan legālos imigrantus, gan visus citus, kuri patiesībā deva pienesumu gan ASV ekonomikai, gan arī izcelsmes valstī. Tā ka "piedod", bet neatšķiramies absolūti ne ar ko, tevi interese tikai tava retorika, un varbūt vēl tev tuvi cilvēki, taču pārējie tev ir "pie pakaļas", un Trampa siena nav vienīgais šeit acīmredzamais pierādījums tavai "cilvēkmīlestības robežai".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Atkal melo. Ka tieši siena traucē legālajiem imigrantiem?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Siena - nekā, taču tava nostāja bija ka jebkurš imigrants ir slikts, un tāpēc Trump(am) esot taisnība ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kādēļ tik izmisīgi jāmelo? Nu par tiem imigrantiem - jo Tramps, tāpat kā es, kura taisnību šajā jomā attiecīgi varu atbalstīt, nekad nav bijis pret legālajiem imigrantiem. Tieši otrādi - ir norādījis, ka tieši legālie imigranti visvairāk cieš no nelegālajiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tās ir muļķības, Tramps bija pirmais kurš stipri ierobežoja dažādu darba vīzu piešķiršanu, un tava retorika ne par gramu neatpalika un neatpaliek !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Mulķības tu tagad gvelz - pats labi zini, ka tie ir nepieciešami meli, lai aizstāvētu savu pozīciju.

Interesanti ka tava apgalvojuma pamatā, ka man nerūp citi cilvēki ir tas, ka atļāvos tev pārmest citu cilvēku nāves aizstāvēšanu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Ne viens ne otrs tavs apgalvojums pat netuvojas patiesībai, pietiks pasaciņas stāstīt ... nu vai arī "selektīvā amnēzija" jāiet ārstēt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vai tad es kaut kā esmu vainīgs, ka tu kolekcionē Ļeņina krūštelus un vakaros staigā apkārt cara armijas formā, virinot mētelīti?

Un ja teiksi, ka neatceros ko tādu darījis, tev ar amnēzija.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu tad sāc atkartot ko tad Trumps tādu "labu" sadarīja jau 1-jā gadā, tur tā vien "spiežas ārā" cilvēkmīlestība:

www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://amp.cnn.com/cnn/2017/06/29/politics/president-trump-legislation/index.html&ved=2ahUKEwjuieHY6Kz6AhVxmYsKHRiZBPkQtwJ6BAgMEAE&usg=AOvVaw0JWbSVelIJYzaZtcX-jDb0

Bet nu ja neapmierina CNN, droši vari aizčāpot uz ASV valdības lapām, un sameklēt izdotos/parakstītis likumus tur.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Paskaidro nu pats, piemēram, kādēļ šis ir cilvēknīšanas piemērs.

Un nē, pat ar uzaicinājumu neiešu tavu ad hominem ceļu - patiesība joprojām nav atkarīga no tās paudēja.

January 3, 2018: H.R.4661 - United States Fire Administration, AFG, and SAFER Program Reauthorization Act of 2017

This reauthorizes and expands certain grant programs for firefighters.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es jau esmu teicis ka ne absolūti viss ir slikts, kas tika saražots taja laikā, taču minētais ir objektīvu apstākļu radīts joks, nevis Trampa "programmas " sastāvdaļa.

Bet ari robežsardzes štata palielināšana nav slikts darbs, un tas ir tieši attiecināms uz Trump(a) "kampaņu". Objektīvs cilvēlknīšanas pasākums ir meklējams dažādos virsstundu ierobežojumu, apmaksas, darba vīzu utml. likumdošanas aktu atcelšanas pasākumu kopumā. Teorētiski protams varbūt nav slikti nejaukties biznesā, taču praktiski šāda "brīvlaišana" visvairāk sit pa vidējo amerikāni, bet maz risina imigrantu "priekšrocības" .

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Intersanti vai ne ??? Man ari labi padodas kolekcionēt meļu un liekuļu memuārus ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pierādi! Ja labi padodas, tad kādēļ nepievieno saviem apgalvojumiem citātus?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Kas tieši te vēl japievieno, viss no tēmas sākuma te ir brivi atrodams, tā teikt "brīvpieejas eksponāts" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ja brīvi atrodams te un vēl tu esi eskperts arhīva veidošana tad tev nav nekādu attaisnojumu meliem, kurus nespēj pierādīt ar citātiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

WALA rakstīja: Pietiks nu izlikties un izlocīties, nav ne kapitālisms nekāda svetā govs nedz sociālisms, nedz jebkura cita pārvaldes forma vai sabiedriskā iekārta. Cilvēks ir pēc dabas "mednieks un karotājs", un kamēr vien konkurences cīņā varēs mīdīties kādam citam "virs galvas" to arī darīs. Viss atkarīgs tikai no indivīda "tajā virsotnē" sadisma pakāpes. Redzku Trumpel-rūķim ar bija sakāpis galvā un gribējās Baltā nama "krēslu", arī cieta cilveki ...

Un kā jau teicu daudz muldēsi riņķī un apkārt cenšoties aizlīst no tēmas subjekta - saskaitīšu uz pirkstiem kapitālisma upurus teiksim sākot jau ar Nobelu un dinamītu ...

Droši. Pamēģini uz "pirkstiem saskaitīt" kapitālisma upurus. Nedraudi. Nez kādi vingrinājumi tev tam būs jāizveic un kā tas attaisnos simtus miljonu, ko ir nogalinājis komunisms.

Un nez, cik tu tos "Trumpel-rūķa" upurus saskaitīsi? Kā skaitīsi, lai pārspētu tev mīļo komunistu antifas, BLM un vienkārši demokrātu pilsētu upurus?

vai tad ne tu rakstīji, ka krievijā ir kapitālisms?

Nu lūk - kapitalisma upuri donbasā, Lībijā, Sīrijā, Gruzijā, Moldāvijā, utt.

Un tavuprāt, arī PSRS un Trešajā Reihā bija valsts kapitālisms. Tātad - viss otrais pasaules karš.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

bradipussi pats jau sajucis savā putrā, ko ir ievārījis.

Ekonomika dalās divos veidos:

1) Ekonomika, kura kalpo sabiedrībai ( VALSTS aparātam, cilvēkiem, kas pārstāv valsti, utt) - sociālisms

2) Ekonomika, kura kalpo kapitāla gūšanai - kapitālisms.

Viss.

EKONOMIKĀ Nav nekāda ne fasisma, ne valsts kapitālisma, ne privātpersonu socialisma. NAV.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Sociālisms un kapitālisms nosaka kapitāla piederību, nevis kam tas kalpo.

Pavisam interesanti kļūst, kad aptver ka nacionalizēts sociālistiskais īpasums daudz mazāk "kalpo sabiedrībai", kā privāts kapitāls.

Un vēl interesantāk, kad aptver, ka primārais kapitāls ir cilvēks pats, nevis naudas kalns, kā Bidstrupa karikatūrās. Un kas sanāk, ja šo kapitālu nacionalizē? Verdzība.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tas ir viens un tas pats.

Tu visu laiku piemini valsts īpašumus LV un oligarhus krievijā.

Tikai aizmirsi, ka arī krievijā ir valsts īpašumi - Rosatom, Krievijas dzelzceļš, sberbank, ros gos cirk, utt kopā - 51

Cik Latvijā ir valsts uzņēmumu?

Pat Gazprom kontrolpakete pieder valstij.

Par kādu tu oligarhu kapitālismu visu laiku bļuznī.

Bet ja gribi interesanti - tad jebkura ģimene ir sociālisms. Vecāki uztur bērnus un strādā ģimenes dēļ.

Un tā kā dkukaiņu kolonijas ir viena ģimene, tad arī skudru pūznī, utt arī ir komunisms.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Cik Latvijā ir valsts uzņēmumu?"

Daudz, Un iespaidīgi. A/S Latvenergo, A/S Latvijas valsts ceļi, A/S Latvijas valsts meži, A/S LVRTC utt.

Un tad vēl var pieskaitīt pašvaldību uzņēmumus, kuri arī tak pārstāv sociālismu. Rīgā tie arī ir iespaidīgi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bet krievijā nav pašvaldību uzņēmumu?

Strīds bija par to, ka bradipussi citē Kremļa metodičku, ka viņiem ir kapitālisms, bet visa Eiropa pūst no sociālisma, nacisma un homoseksuālisma.

Tikai Krievijā viss ir daudz vairāk - sociālisms, nacisms un homoseksuālisms. Krievi ir vienīgā tauta pasaulē, kura uzskata, ka tas, kurš iesprauž, nav zilais.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Propaganda ir veiksmīga tikai tad, ja tās daļa ir patiesība. Nav mana problēma, ka tava "Kremļa metodička" ir iekļāvusi tieši šo patiesību par Eiropu. Ar homoseksuālismu gan esi pārspīlējis un par nacismu piemelojis - nu vai arī vienkārši citē iepriekšmineto avotu, jo tu esi vienīgais, kas šādus apgalvojumus te izsaka.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

krieviem eksistē vārds "Opustitj" kas nozīmē izdrāzt kādu veci. Tas skaitās kruti.

Policijā, cietumā, armijā, ... utt to dara visu laiku un tas pat neskaitās homoseksualisms. Homītis ir tas, kuru "nolaida".

Krievi attiecībā uz vīrieti lieto savā leksikā vārdus - "vijebu", "trahnu" . Un tas skaitās pat kruti. Īsts vecis ir tas, kurš izdrāž kādu citu veci.

Tāpēc es nepārspīlēju.

Visi krievi ir pedziki.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ja jau viss, ko saku ir tik nepareizi, kādēļ esi spiests ķerties pie meliem?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

kur meli?

Melo tu, kad piemini ka latvijā ir sociālisms, jo mums ir valsts īpasumi, bet krievijā - kapitālism, jo tur nav valsts īpašumi.

Tie ir meli.

Turklāt, man pat zināms, no kādas metodičkas esi salasījies.

Krievi - paši būdami par nacistiem visus sauc par nacistiem, un paši būdami par komunistiem, visus par komunistiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"bļuznī", "metodička"... Krievs, pats būdams krievs, citus sauc par krieviem.

Un jā - sapinies - tik ļoti saimnieks lika apgāzt manu taisnību, ka jau nacismu un komunismu esi sapinis savā naratīvā kā vienlaikus iespējamu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nacisms - NACIONĀL ( nac- )SOCIĀLISMS (-isms)

Nacisms tas ir saīsinājums no šiem vārdiem.

komunisms - SOCIĀLISMA galapunkts. Mērķis.

P.s.

Pindosi, čurki, hohli, černožopiji.. Nav asociācijas kura tauta lieto tādus terminus?

Plus krieviem nepatīk arī latiši, anglosaksi, poļi u.c tautas.

Tā kā viņi ir nacionālisti, plus, viņiem IR valsts uzņēmumi, viņi ir nacisti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pūlim ir grūti pārdot kapitālismu, bet pūlis ir ceļš uz varu. Hitlers pūlim pārdeva tavu murgojumu par sociālismu - ka visi strādās pūļa labā. Bet faktiski pats labi zini, kur labā viss strādāja. Tikai Hitlers bija gana gudrs, lai saprastu, ka bagāti ir spejigie, nevis zagļi - tādēļ piespieda tos strādāt varas labā, saglabājot viņu īpasumu un peļņu - t.i. zem nacisma izkārtnes radīja fašistisku režīmu - totalitārisma labā strādājošu kapitālismu. Bet tava viedimensionalaja prāta to nesaprast.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nezinu vai to var saukt par brīvo tirgu un kapitālismu:

1 Nevis piespieda, bet vini paši piekrita - jo valsts viņus subsidēja, piedāvāja izdevīgus līgumus. Ļāva viņiem pelnīt, bet tos pakļāva savā varā.

2 Uztaisīja lielu birokrātiju preču importam, lai vacija kļūtu neatkarīga,

3) 1933. gada 15. jūlijā tika pieņemts likums, kas noteica obligātu dalību karteļos, bet karteļus kontrolēja valsts

4) Nacisti aizliedza visas arodbiedrības , kas pastāvēja pirms viņu nākšanas pie varas, un aizstāja tās ar Vācijas Darba fronti (DAF), ko kontrolēja nacistu partija.

5) lai koordinētu strādniekus un mazos uzņēmējus, mazumtirdzniecības vienību uzraudzībai tika izveidotas veikalu padomes un tā sauktās Goda tiesas, ko kontrolēja nacistu partija

6) Nacistu režīma retorikā bija teikts, ka vācu privātie uzņēmumi tiks aizsargāti un priviliģēti tik ilgi, kamēr tie atbalstīs valdības ekonomiskos mērķus, galvenokārt, piedaloties valdības līgumos par militāro ražošanu, bet ka tiem var draudēt bargi sodi, ja tie būs pretrunā. nacionālās intereses.

7) Lai tiktu vaļā no mazajieim uzņēmumiem, 1937.gada oktobrī partijas pieņēma likumu par uzņemumu starta kapitālu, kuru dēļ 1/5 daļa mazo uzņēmumu aizklapējās

8)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu re, atklāji kārtis. Nē - to nevar saukt par brīvo tirgu. Tieši tādēļ varas kontrolēts kapitālisms kļūst par fašismu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

varas kontrolēts kapitālisms ir - SOCIĀLISMS

Lai režīms būtu fašistisks, tam ir japieliek klāt - nacionālisms, militarizācija, utt.

Fašisms ir DAUDZ dažādu parametru kopums.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Vācijas ekonomika bija pa vidu starp psrs un ASV. It kā šķietams kapitālisms, privātais bizness, bet to stipri kontrolēja valsts, nevēlamie tika iznīcināti, utt - un tas vairs nav kapitālisms.

Tāpat nacisti pieņēma likumus lai speciāli iznīcinātu mazo biznesu.

Fīrers bija sociālists, bet tāds, kurš zināja kapitālisma plusus.

Atšķirībā no mūsdienu sociālistiem, kuri kapitālismu sauc par ļaunumu

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

Nu Tu te zīmē balts un melns, bet bija un ir arī dažāda līmeņa pelēkās nokrāsas. Un ekonomiskā sistēma arī nav atrauta no politiskās sistēmas. Diktatūras... arodbiedrības u.t.t.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tās nav nokrāsas. Nokrāsas veido politika.

Labāks piemērs - ir rīsi ( sociālisms) un ir zirņi ( kapitālisms). Bet tavs šķīvis ir politika.

Tu vari ēst rīsus ar gaļu, vari ēst kartupeļus ar gaļu. Bet vari sajaukt rīsus ar kartupeļiem. Tāpat uz šķīvja ir dažādas citas lietas - salāti, sāls, majonēze, utt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: "Ekonomika dalās divos veidos:

1) Ekonomika, kura kalpo sabiedrībai ( VALSTS aparātam, cilvēkiem, kas pārstāv valsti, utt) - sociālisms

2) Ekonomika, kura kalpo kapitāla gūšanai - kapitālisms.

Viss."---------------------------------------------

Jebkura ekonomika kalpo sabiedrībai . Tagad gan "viss.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Brady nopietni uzskata, ka jūzeriem šeit tiek maksāts, lai tie ar viņu strīdētos?! :-D Jau vairākas reizes šāds apgalvojums ir izteikts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vispār jau izteikti ir tikai pretējie apgalvojumi. Kāds bija iemesls izdomāt kārtējos melus par mani?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu paskaties četrus komentārus uz augšu! Ko tu tieši domā ar to "saimnieku", kurš liek expertam ar tevi strīdēties? Ar pistoli pie galvas diez vai kāds viņam stāv, tātad maksā!

P.S. Vismaz es par tevi nekad to neesmu apgalvojis un tā nedomāju. Tavs psiholoģiskais portrets man ir diezgan skaidrs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Savas iedomas paturi pie sevis un nepiedēvē citiem. Noderigajiem idiotiem un vergiem neviens nemaksā.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Tad kurš no tiem abiem esi?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tieši tas jau tev visvairāk nepatīk, ka neviens no šiem. Esat gatavi nez kādus melus izdomāt, lai tik nebūtu patiesība jāatzīst.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nu re, atklāji kārtis. Nē - to nevar saukt par brīvo tirgu. Tieši tādēļ varas kontrolēts kapitālisms kļūst par fašismu.

varas kontrolēts kapitālisms ir - SOCIĀLISMS

Lai režīms būtu fašistisks, tam ir japieliek klāt - nacionālisms, militarizācija, utt.

Fašisms ir DAUDZ dažādu parametru kopums.

p.s.

Pēc tavas hipotēzes arī Latvijā ir fašisms, jo mums valsts kontrolē kapitālismu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Joprojām neesi sapratis, ka kapitālismu no sociālisma atšķir ražosanas līdzekļu piederība, nevis kontrole. Kontrolē vara - neatkarīgi no ekonomiskās sistēmas.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Piedāvāju iziet kapitālisma testu.

1) Es atvēru savā dzīvoklī picēriju un tirgoju picas.

2) Es atvēru savā dzīvoklī picēriju, man atskrien uz dzīvokli - PVD, ugunsdzēsēji, Darba inspekcija un cilvēks, kurš atnesa sodu, ka nebija izņemta picu ražošanas licence.

otrais variants:

1) Man ir rūpnīca, kas ražo diodes. Es ražoju diodes un eksportēju tās uz Ķīnu, detaļas importēju no Lietuvas.

2) Man atnāk valdības rīkojums numur 12, kurā teikt, ka ar Ķīnu neko nedrīkst tirgot. Un no Lietuvas var importēt, ja ir saņemta importēšanas licence, ko apstiprina Ārlietu ministrijas Stratēģiskas nozīmes preču licenzēšanas dienests.

Kur ir kapitālisms, kur sociālisms? Un kur tad fašisms, tavuprāt?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Spoileris:

Tur pirmais punkts ir kapitālisms, otrais - socialisms.

Bet lai zinātu - ir fašisms, vai nav, nepieciešami citi fakti. Piemēram, fakts, ka ja es nesamaksau sodu, mani izsūtīs uz kolku, un ja man picas sauksies nevis "pica", bet "pizza" mani apsūdzēs par valsts nodevību un ārzemju vārdu lietošanu, tas varētu būt jau fašistisks režīms.

Fašisms - tā ir politika.

Socialisms, kapitālisms - ekonomika

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Palēnām tev pieliec, ka ir vairāk, nekā divas dimensijas, kas veido pastāvošo kārtību. Turpini, varbūt kādreiz aptvēris, kādēļ eksistē termins politekonomika un to, ka ekonomiskā un politiskā sistēma jebkurā brīdī ir spēkā vienlaikus, veidojot kaut kādu kombināciju.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tas tev nepielec.

Valsts kontrolētu kapitālismu sauc par sociālismu tikai tad, kad tas neskar Krieviju. Ja tā ir Krievija vai PSRS, tad uzrodas jauns termins - valsts kapitāls.

Es, kā krievulogs, pat zinu kura valsts popularizē tādu marasmu.

1.. 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ..28
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti