Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
1.. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ..28
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

viencexperc rakstīja: Kada mārrutka?

Pasauļoties, iepirkties, atpūsties, paslēpjot, arī prostitūcija Grieķijā ir legalizēta. Daudz ko var darīt.

Ne visi nabaga komunisti. Ja tu esi vakcinēts, vari atļauties vai nebaidies no karantīnas, kāpēc nelidot?

Tu esi stulbs antivakseris, sazvērestības teoriju piekritējs, tāpēc sēdi mājās, izolācijā.

Stulbs esi tikai tu, turpinot pļūtit par antivakseri un sēdēšanu izolācijā. Ar to pierādi, ka tev neatliek nekas cits, ka ad hominem, jo pats saproti, ka tādam īstam opozicionāram vajadzēja cīnīties pret ļauno Lukašenko, nevis baudīt sauli Grieķijā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Ko tu pīpē! Jauneklis brauca ar Ryanair, nevis ar Lear Jet.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Tev ir kaut mazākā nojausma, cik cilvēki brīvajā un bagātajā Latvijā knapi velk galus kopā, kamēr nabaga apspiestais baltkrievu opozicionārs var atļauties pandēmijas laikā sauļoties Grieķijā. Tie paši, kas "norej" tos, kas vazājas pa pasuali izplatot vīrusu, pat pamatotu iemeslu dēļ, tagad ar putām uz lūpām attaisno šo ceļojumu, jo tas ir ārkārtēji nepieiciešams pareizā politiskā naratīva stumšanai. Nu tā tīri statistiski vidēji - cik procenti Lietuvas iedzīvotāju ir šīs pandēmijas laikā paspējuši palidināties BY gaisa telpā. Sakritība, ka tur nokļuva tieši tas, kuram tur galīgi nevajadzēja būt?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Tā uzjāšanās ceļošanai jau ir skaudības bāzēta, ne epidemiloģijā. Epidemiloģiski jau tūrisma apturēšana neko nedod - tāpat ievazās, tikai nav skaidrs pa kurieni (skat ZKoreju). Attiecīgi racionāla pamata trūkums ļauj locīt šo ierobežojumu kā vajag - īsti no tā nekas nemainās.

Tā kā ļaudis sagrābušies līzingā X5 vai pusabrukušas viensētas un ceļot vairs nevar atļauties, tad ierobežojums lidināties ir tieši laikā tautas masām un šis pieder pie īpaši populāriem lēmumiem

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Protams, es jau nesaku, ka iemesls ir cits - tikai norādu, ka tie skaudīgie kliedzēji pamatā ir tie paši, kas šajā gadījumā problēmu nesaskata.

"Attiecīgi racionāla pamata trūkums ļauj locīt šo ierobežojumu kā vajag" - tieši tā.

Par to "līzingu" gan maldies - tie, kas ir smagi cietuši no šīs "dīkstāves", patiesībā ir visādi pašnodarbinatie, mazie biznesiņi, veikalu pārdevējas u.tml. Tie "X5" šobrīd stāv rindās pie Depo un investē ceļošanas ierobežojumos ietaupīto naudu tajās "pussabrukušajās viensētās" - acīmredzot neesi pamanījis, kas notiek DIY lauciņā

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 4 Atbildēt

Tu jau pats nesaskati problēmas.

Piemēram, neredzi opozicionāru arestēto, neredzi,ka galvenie cietēji ir nodokļu nemaksātāji, un pamuļķi, kuri nemāk pielāgoties.

Evolūcija - tā ir prasme pielāgoties. Tie kuri nemāk, izmirst.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kādēļ melo, ka neredzu?

Kadēļ melpo par nemaksātājiem? Tā nav patiesība. Tikai politiķu pļūtījumi, lai noslēptu, kā iznīcina mazos uzņēmējus pastiprinot lielo korporatīvo monopolu varu.

Ja jau tā jāatbalsta evolūcija, tad kādēļ jāglābj tie seniori no Covid nāves? Viņu vērtība evolūcijas skatījumā ir tuva 0. Bet tās vārdā tiek grauta izglītība un pastiprināta korporatīvā elite.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 3 Atbildēt

Neviens neteica, ka baltkrievi ir nabagi.

Runājot par progresu - tā ir tālu priekšā Latvijai. Pat visādi sīkumi, piemēram, manuālās auto mazgātavas BY parādījās 5 gadus ātrāk kā Latvijā. Un tā ar visu.

Uzrodas Lietuvā, BY, tad tikai Latvijā.

Arī vidējais nabags BY būs bagātāks par Latvijas nabagu zemo cenu un komunālo dēļ.

Un kārtība tur ir lielāka, utt.

Tāpēc es teicu, ka es arī esmu pret opozicionāriem, kuri grib piesūkties un kaut ko izzagt.

Bet tevi pavada skaudība, ka tu nevari atļauties lidot un akla sekošana ūsainim, bet man - ka vienmēr veselais saprāts. Tāpēc es varu redzēt, kur ūsainis savus opozīcionārus arestē, tu - nē.

Tev Brisele tikai rēgojas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nākamais, kurām savā naidā par to, ka iebilstu "pareizajam" viedoklim, vajag gvelzt par to, ka esmu nabags.

Nav man ne skaudība, ne akla sekošana ūsainim. Vienīgā aklā sekošana ir tev - darīsi visu, lai piesegtu savu elku melus. Un neredzēsi, ka ne jau tikai ūsainis opozicionārus arestē. To pašu dara arī mūsu pašu bāleliņi pie Brīvības pieminekļa - nav nemaz jāmeklē tālāk, kur to dara vēl agresīvāk.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 3 Atbildēt

Kurā vietā es akli kaut kam sekoju? Kurā vietā es kaut ko esmu nepamatoti aizstāvējis.

Bet tu visu laiku piemini Briseles melus, akli paņēmi ūsaiņa viedokli par Hamas, kuri paši noraidīja bumbu, bet ne reizi neredzēji galveno.

Un turklāt, mani saucu par meli, lai gan es pat skaidri saucu VISUS politiķus par meļiem, liekuļiem un populistiem.

Tev meļi ir tikai daži. Turklāt, lielākie nemeļi ir punduris, ūsainis - tie, kuri melo visvairāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Tu akli tici Briseles naratīvam. Nepieņem faktu, ka Brisele meloja - nezināmu iemeslu dēļ, bet meloja.

Tu melo par to, ka "akli paņēmi ūsaiņa viedokli par Hamas" - jo nespēj aptvert, ka vienīgais, ko esmu darījis - neesmu akli pieņēmis Briseles (kura IR pieķerta melos) viedokli pār uzskatu, ka nav zināms kurš melo (saku, ka var būt jebkurš, t.sk. "ūsainis").

Kas ir tas "galvenais", ko neredzēju?

Tas, kā tu sauc citus, nemaina tavus melus.

Man meļi ir visi, kas melo. Un tikai tavos melos "lielākie nemeļi ir punduris, ūsainis" - es neko tādu neesmu teicis.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

1) Nu velns parāvis, brauca jauns pāris no Grieķijas - kas tur tāds ārkārtējs??

2) Ja tu nestumdītu pa savu nabaga galviņu visādus 'naratīvus' uc hu*ņu, tad tev atliktu laiks uzzzināt, ka nekad latviešu un Latvijas valsts vēsturē neesam dzīvojuši tik ekonomiski labi, kā šobrīd (kovida krīze ir īslaicīga ķibele, imho).

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

1) Pandēmijas laikā tas ir ārkārtēji - īpaši Lietuvai, kur pie varas ir vēl trakāki politiķi par mūsējiem. Pārstāj nu muldēt, ka šobrīd brīva ceļošana ir norma. Un pastāsti, kādēļ jāceļo tieši tur, kur sanāk lidot pa BY gaisa telpu - nevis, piemēram, uz Kanārijām? Protams tādam, kas tic, nevis vērtē iespējamības, nav skaidrs, kādēļ "jaunā pāra" nejauša atrašanās BY gaisa telpā ir ārkārtīgi maz iespējama.

2) Visa pasaule dzīvo "tik ekonomiski labi, kā vēl nekad" - tai skaitā Baltkrievija Lukašenko vadībā. Bezjēdzīgs "arguments".

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 1 Atbildēt

Bradypus vājība pret produktīviem diktatoriem ir saprotama. Tikai Lukašenko sen jau iegājis neproduktīvā fāzē, kur galvenā iniciatīva tiek veltīta, lai ilgāk noturētos pie varas. Jo zaudējot varu, viņam klāsies plāni vai nu tiesiskā vai netiesiskā ceļā.

Putinam viņš noteikti pamatīgi piegriezies, jo regulāri prasa naudu. Bet atļaut opozīcijai Lukašenko nogāzt arī nedrīkst, jo, tad krievu tauta to uztvers kā piemēru, ka arī viņš pats, Putins, nav mūžīgs.

Lukašenko ir starp "akmeni un cietu virsmu" , jo nodot Baltkrieviju Krievijai viņš arī nevar, ja Baltkrievija kļūs par guberņu, Lukašu, visticamāk, norakstīs zaudējumos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kāds mērķis tam "ad hominem", ja principā spēj uzrakstīt visnotāl pareizus argumentus par Lukašenko politisko situāciju.

Tikai tādēļ, ka tev izmisīgi nepatīk mans viedoklis par Briseles un vietējiem komunistiem, kas ir pie varas valstī, kurā dzīvoju un attiecīgi man liekas svarīgāki par kaimiņvalstu vadītājiem.

Un nevajag šo pagriezt otrādi - ka es nenovērtēju Lukašenko ietekmi - es saku tikai to, ka tas, ko un kā dara Brisele un tās vietvalži, man ir pirmajā vietā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"Tikai tādēļ, ka tev izmisīgi nepatīk mans viedoklis par Briseles un vietējiem komunistiem"

Nu, redzi nu. Tas nebūt tā nav. Tev ir tieksme uz nepamatotiem secinājumiem un nekvalitatīviem tekstiem:

Nu, piem. "Brisele melo". ( wtf ?) Tēze kā no Delfu vai Tvnet komenta. Brisele ir pilsēta.

Jāraksta: Tāda un tāda ES vai EK amatpersona, sakot to vai to, nerunā patiesību, jo ( seko arguments )

Un pievienot avotu, kurš būtu oriģināls.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Viss, kas tev ir, ko piebilst - vārda "Brisele" lietojums veidā, kas nav valodnieciski korekts. Atkārtošu - vairākas amatpersonas (nemeklēšu tagad, bet gan ES, gan EK, gan dalībvalstu pārstāviji) un O'Leary savos paziņojumos saskaņoti stāstīja par to, ka baltkrievu iznīcinātājs ir parādījies pēkšņi, kad lidmašīna jau bija sākusi nolaišanos Viļņā. Vēlāk šis naratīvs pazuda un tika aizstāts ar aizliegumu atklāt lidojuma detaļas, kad cilvēki norādīja uz tā nesakritību ar Flightradar redzamo. Ņemot vērā, ka lidojuma dati nav noslēpums pat parastiem cilvēkiem, uzskatu, ka vismaz daļa šo amatpersonu (un īpaši O'Leary) meloja - daļa iespējams vienkārši lētticīgi atkārtoja "kolēģu teikto". Bet skaidrs ir tas, ka šie cilvēki sakāmo saņēma nevis no "preses pīles" kā daži te mēģina apgalvot, bet no saviem drošības dienestiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"un O'Leary savos paziņojumos saskaņoti stāstīja par to, ka baltkrievu iznīcinātājs ir parādījies pēkšņi, kad lidmašīna jau bija sākusi nolaišanos Viļņā." tieši tā viņi noteikti neteica.

How far from airport do planes start to descend? around 100 to 120 miles. Tātad , visai tālu no gala mērķa.

Bet augstums nav galvenais, galvenais ir trajektorija. Ja lidojuma trajektorija virzienā uz Lietuva netika mainīta PIRMS Baltkrievijas dienestu iejaukšanās, tad nav pamata apgalvot, ka lidmašīnas "dīvainā" uzvedība bija par pamatu Baltkrievijas dienestu rīcībai.

Visai dīvaini Baltkrievijas pusei būtu vainot pilotu par "aizdomīgu" U pagriezienu, ja viņš tieši šādas instrukcijas būtu saņēmis no Minskas dispečeru torņa vai iznīcinātāja pilota.

Izmeklēšanā tas tiks noskaidrots visos sīkumos, ar visiem lidojuma parametriem un laika skalu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tieši tā viņi noteikti teica.

Flightradar ir pieejami vēsturiskie dati, kur tieši šis reiss ir vienmēr agrāk sācis nolaišanos - nav runa par nenozīmīgu un nepamanāmu atšķirību, bet 100+ kilometriem un atrašanos apgriešanās brīdī lidojuma augstumā, kas faktiski vairs nepieļauj saprātīgu (pasažieru lidmašīnai bez riskiem pieņemamu) nolaišanos Viļņā.

"Izmeklēšanā tas tiks noskaidrots visos sīkumos, ar visiem lidojuma parametriem un laika skalu." Apsveicu ar fantastisko aklo ticību, ka "izmeklēšana" nav "cover-up" operācija no puses, kas īsā brīdī ir sapinusies melos un pārgājusi uz informācijas slepenību. Man šobrīd lielais jautājums ir par to, kāds bija šo melu mērķis, jo esošajā naratīvā nekas neliedza pateikt, ka baltkrievi nav ļāvuši samazināt augstumu pirms apgrieziena veikšanas.

"augstums nav galvenais, galvenais ir trajektorija" - augstums ir diezgan būtisks trajektorijas parametrs. Opozicionāra nolaupīšanai nekādi nebūtu palīdzējusi lidmašīnas pārlidošana Minskai kruīza augstumā, bet derētu 0 augstums jebkurā, kaut militārajā, lidlaukā. Līdz ar to augstums ir DAUDZ svarīgāks parametrs par virzienu (nevis trajektoriju, kas sev ietver arī augstumu).

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Augstumu vienmēr var samazināt apmetot loku virs galamērķa, tas ir parasts manevrs, ja lidosta uzreiz nevar pieņemt lidmašīnu. Te atkal galvenais jautājums, kurā lidojuma brīdī pilotam sāka uzmākties no Minskas torņa ar informāciju par "bumbu". Ja īsi pirms pirms paredzētās augstuma samazināšanas sākšanās, tad pilots, loģiski, nemaina lidojuma parametrus, kamēr nedabū sīkāku informāciju. Tas arī ir visticamākais izskaidrojums daudzinātajam lidojuma "augstumam". Bet, nu, izmeklēšana to noskaidros.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu redz - sāc teikt tieši to pašu, ko es. Pilots, visticamāk, tika informēts par draudiem un tādēļ turpināja kursu, nesamazinot augstumu. Standarta procedūra draudu gadījumā.

Ja par šo esam vienojušies - kas vēl ietilpst šajā procedūrā un kāds labums Lukašenko bija no tās augstuma nesamazināšanas, turpinot kursu un kāds labums bija Briselei, par to melojot?

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Atkal par balto vistiņu ;) Lidmašīnas augstums, tāds vai citāds ( kamēr nepļauj koku galotnes ) , nekādi nebūtu par pamatu Baltkrievijas dienestiem iejaukties, kamēr vien "lidojošā bumba" lido uz Lietuvu pa īsāko ceļu.

Vispār pēc Wikipedia pilots par bumbu tika informēts tūlīt pēc ielidošanas Baltkrievijas gaisa telpā, bet turpināja lidot pa komerciālo maršrutu uz Lietuvu, kas, acīmredzot nesaskanēja ar Lukašenko interesēm attiecībā uz šo reisu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Wikipedia ir pats uzticamākais avots, vai ne... Bet jā - man nav nekādu pretenziju pret šo versiju. Tālāk jau tu melo par "turpināja lidot pa komerciālo maršrutu" - tikko jau izrunājām, komercālajam maršrutam bija jāuzsāk nolaišanās, ka netika uzsākta - tātad pa komerciālā maršruta "imitāciju" - t.i. nemainot virzienu un ātrumu, paliekot "augšā" - normāla prakse terorisma draudu gadījumā, lai izsargātos no 9/11 stila uzbrukumiem - tieši augstuma ir nozīme un tieši tādēļ AUGTUMS ir īpašs un ir VIENĪGĀ izmaiņa, kas parāda atšķirību no "parasta komerciālā maršruta". Tālāk tu nespēj atbildēt uz jautājumu, kādas vēl ir normālas porcedūras šajā situācijā.

Tavas postulētās Lukašenko interese bija likt lidmašīnai piezemēties Minskā, kas ietver augstuma un kursa maiņu. Izskidro tad nu detaļās Lukašenko rīcības plānu un kā tas jēgpilni ietver aktīvu rīcību tikai pēdējā brīdī, pirms tam korekti turpinot spridzekļa draudu situācijai atbilstošu rīcību, kas nekādi nav Lukašenko interesēs. Ar "plikiem" spridzekļa draudiem lidmašīnai nebija izredzes nonākt Minskā. Tad nu skaidro, kas tur īsti notika pēc tavas versijas.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 4 Atbildēt

Neviens nesaka to pašu ko tu.

Tu visu laiku vaino Briseles pilsētu melos, tīšuprāt ignorē opozicionāru, pat tad, kad konkrēti paprasīju tavu versiju, tu tīšuprāt to noklusēji. Tāpat regulāri atkārto, ka opozicionārs pats vainīgs,ka šo arestēja.

Tu centies parādit ūsaini laba gaisotnē. Visi melo, visi sliktie, ūsainis labs.

Bet ūsainis ir vēl lielāks melis par pārējiem kopā ņemtiem.

Viss tas sākās ar ūsaiņa meliem - bumbu, emailus, Hamas... Tad sekoja Briseles ierēdņu mazāki meli par notikušā detaļām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Tu melo, melo, padomā... un atkal melo.

Tikko teica to pašu - Ryan zināja par spridzekļa draudiem tādēļ nelaidās lejā.

Es neignorēju opozicionāru - tieši otrādi, saku ka no paša sākuma viņa klātbūtne šajā lidmašīnā man neliekas nejauša sakritība.

Es vispār nekādā gaismā necenšos parādīt "ūsaini", bet gan jautāju kādēļ meloja un tagad slēpj detaļas Brisele.

Viss sākās ar meliem par bumbu, bet tu melo, ka ir jebkādi pierādījumi, ka tie ir "ūsaiņa" meli. Es šādu iespēju nekad neesmu noliedzis, bet norādu uz to, ka nav zināms, kurš par šo meloja. Kā tu zini, ka tieši Brisele nebija tā, kas meloja par bumbu?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Kur MiG lidojuma maršruts? Kāpēc tas tiek slēpts? Kāpēc pazudis dispičers? Kur intervija? Kur bildes no krievu satelītiem kas tieši pārlidoja to vietu? Gribu atkal redzēt 10km garu lidmašīnu.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
1 0 Atbildēt

Man jau liekas, ja tā būtu Rietumu akcija, Krievija šo noteikti būtu izmantojusi savā labā un piebļāvusi medijus. Bet tā kā organizēja Batjka, tad atliek tik klusēt un teikt tikai, ka baltkrievu versija izklausās ticama.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Un ja tā būtu Krievijas akcija, tad jau Rietumiem nebūtu jāmelo un jāsslēpj informācija... Cik garš tik plats. Lai vai kurš to akciju bīdīja, ir sanācis safisties meistarībā un kaut kas nav nogājis gluži tā, kā plānots.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Ja? Luka ir iebāzis (vēl vienu) opozicionāru auz čuguna gardīnēm - viņam gan ir nogājis, kā plānots!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Un kā ir ar mūsu krimināllikuma 81. pantu? Un kādēļ pie mums nav neviena, kam to piemērot? Visi tik paklausīgi un apmierināti ar pastāvošo režīmu, ka opozīcijas nav vispār... Jautājums - kas ir sliktāk, režīms, kas cenšas apspiest opozīciju vai tāds, kas nepieļauj pat tās rašanos.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vispār ir versija par tavu daudzināto argumentu: "lidojuma augstums", proti lidmašīna lidoja lielākā augstumā kā parasti, lai lidotu ar lielāku ātrumu, jo pilots šajā konkrētajā gadījumā vēlējās pēc iespējas ātrāk šķērsot Baltkrievijas gaisa telpu.

Gan jau sagaidīsim interviju ar pilotu arī, vai nu kā izmeklēšanas rezultāta sastāvdaļu, vai pēc izmeklēšanas pabeigšanas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Kas traucēja tam pilotam pagriezties uz Polijas gaisa telpu, ja šads mērķis? Punktā, kurā netika uzsākta augstuma samazināšana, Polijas robeža bija tuvāk. Un joprojām jautājums, kādēļ Brisele par to meloja. Arguments arī bez tā "šķidrs", jo naratīvam par "mukšanu" no iznīcinātāja var ticēt tikai pilnīgi lohi. Jebkurā gadījumā runa ir potenciāli par kādu 5 min. starpību Lietuvas gaisa telpas sasniegšanā - tad nu gribētos versijas papildinājumu, kas šajās minūtēs izšķirās.

Fascinē tavs optimisms, ka "pēc izmeklēšanas pabeigšanas" tev tiks atklāta visa patiesība.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Kārtējo reizi saputrojies savā propogandā. Tu taču pļurkstēji par kaut kādiem NATO iznīcinātājiem Baltijas gaisa telpā, kuru faktiski nav (nekas, ka vismaz viens iznīcinātājs visu laiku patrulē tikai pa trīs Baltijas vaslstīm), bet Polijā arī ir savi iznīcinātāji. Turklāt, gandrīz tik pat cik Baltkrievijai.

Un kā tad pēc krievijas ziņām, un tavas versijas, pilots, uzzinot, ka ir bumba, neatrada nevienu iznīcinātāju ne polijā, ne Lietuvā, nolēma nosēsties Minskā?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

p.s.

Tagad Lietuvā, Latvijā un Igaunijā atrodas spāņu iznīcinātāji. Viņi tur būs līdz augustam.

Bet vesti.ru laikam to kārtējo reizi nepierakstīja. Nav baltijai iznīcinātāju. Nav.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Cik tālu savā tupumā pīsies?

"Tu taču pļurkstēji par kaut kādiem NATO iznīcinātājiem Baltijas gaisa telpā, kuru faktiski nav "

"Tagad Lietuvā, Latvijā un Igaunijā atrodas spāņu iznīcinātāji. Viņi tur būs līdz augustam."

Tad kā - ir vai nav?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 3 Atbildēt

tu teici, ka nav. Es tur tevi citēju. Pats taču rakstīji, ka - Tāpēc boings lidoja uz Minsku, jo tur, redz - bija iznīcinātāji, kuri pavadīja.

Tagad saki, ka varēja lidot uz poliju, bet pirms brīža taču rakstīji, ka lidoja uz minsku, jo NAV iznīcinātāju.

Pats savos melos esi saputrojies.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Baltijai nav SAVU iznīcinātāju. Bet tagad ir spāņu. Polijā ir polijas. Baltkrievijā - baltkrievu.

Bet tu rakstīji, ka nekur nebija iznīcinātāju, izņemot baltkrievus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nē, tā es nerakstīju. Tu atkal melo.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Bradypus

28.05.2021 13:00

lidmašīna tika eskortēta uz Lietuvas teritoriju, tieši tā, kā tu saki - kur to vajadzēja pārņemt NATO eskortam (Lietuvai nav savu iznīcinātāju) - tas atbilst augstuma nesamazināšanai, turpinot kursu. Brīdī, kad NATO iznīcinātāji neieradās...

Citiem vārdiem sakot - lidmašīna bija pie lietuvas, kad uzzināja par bumbu. Bet lietuvā iznīcinātāji neieradās.

Bradypus

01.06.2021 11:07

Kas traucēja tam pilotam pagriezties uz Polijas gaisa telpu, ja šads mērķis? Punktā, kurā netika uzsākta augstuma samazināšana, Polijas robeža bija tuvāk.

Tāpēc prasu -

kurā brīdī, pēc BY propogandas tad pilots uzzināja par bumbu? Kāpēc pilots nelidoja uz Poliju, kur iznīcinātāju bija vairāk? Kāpēc

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

vai tad pats neredzi, ka tava versija ir uz diegiem šūta, ar ļoti daudz caurumiem un neskaidrību?

Pats jau nevari savai hipotēzei ( kura sakrīt ar BY teikto) nevari tikt līdzi.

Oficiālai versijai tādu caurumu nav. Tikai viena žurnālista ( vai ierēdņa) frāze, kas izrauta no kopējā konteksta.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Lidmašīna bija vismaz vēl BY gaisa telpas vidū (punkts, kurā neuzsāka nolaišanos - publiski pieejama informācija, nevis BY propaganda) un NATO eskortam (Šauļos bāzētam un, kā pareizi saki - spāņu) bija pietiekami laika ierasties pārtveršanas punktā.

Nepagriešanās uz Poliju ("kur iznīcinātāju bija vairāk" un robeža tuvāk) norāda uz standarta drošības procedūru, turpinot taisnvirziena kursu un neatbilst visnotaļ mulķigajai versijai par "ātrāku BY gaisa telpas pamešanu".

No BY viedokļa "plānotas nolaupīšanas" versijai nebija nekāda iemesla vilkt garumā kursa maiņu līdz pēdējam brīdim, riskējot ar "izmukšanu". Šādai rīcībai loģisks izskaidrojums ir tikai iepriekšminētā NATO eskorta neierašanās pārtveršanas punktā - atstajot BY pusei izvēli paturēt savā kontrolē (kas tika izdarīts) vai palaist "brīvsolī", riskējot ar uzbrukumu Astravjecai.

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 1 Atbildēt

Jēziņ, nu tev kaut kas pamatīgi ir ieklemmējies. Nu skaidrs tak, ka iznīcinātāju pacēla tikai pašā pēdējā brīdī, kad neizdevās pierunāt pilotu sēsties Minskā labprātīgi. Nē nu protams, ka neviens jau tieši nedraudēja, bet ja pilots redz, ka tuvojas iznīcinātājs, tad loģiski, ka viņš beigās pieņem lēmumu tomēr paklausīt "rekomendācijām", jo redz, ka sūdi ir.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Cik izdevīgi ir aizmirst, ka kopš 9/11 iznīcinātāja eskorts spridzināšanas draudu gadījumā ir automātisks un tūlītējs jebkurā pasaules valstī, kas ievēro starptaustiskos drošības standartus. Un gvelzt kaut kādas glupības par "pilota pierunāšanu sēsties Minskā labprātīgi", bet pēc tam pat "pēdējā brīdī paceltā" iznīcinātāja pavadībā kursu uz Minsku uzņemt tikai pēc vairākkārtīgas kursa maiņas.

Tieši uz to norādu - eskistējot spridzināšanas draudiem, NEKAVĒJOTIES bija jāceļas gaisā gan Baltkrievijas (Baranoviči - ļoti tuvu lidmašīnas kursam un garantēta ierašanās ātrāk par pagrieziena brīdi), gan NATO (Šauļi - pietiekami tuvu pārtveršanas punktam, lai paspētu) eskortam. Visticamāk EU naratīva problēma ir tā, ka NATO nepacēla iznīcinātāju jo jau tad zināja, ka draudi nav īsti. Un ir tikai viens veids, kā to zināt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

un kurā brīdī uzradās arestētais opozicionārs? Nejaušība?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē, kā jau teicu, opozicionāra nejauša atrašanās šajā lidmašīnā ir maz ticama. Tādēļ joprojām gaidu argumentētu atbildi uz jautājumu, kādēļ viņš tur atradās.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Kādēļ atradās - jo brauca atvaļinājumā.

Kāpēc tieši tai lidmašīnai lika nosēsties? Kāpēc šai lidmašīnai bija VILTUS epasts par bumbu? - labāk gaidi atbildes uz šiem jautājumiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 3 Atbildēt

tu to ūsaini tā aizstāvi, it kā tas būtu tavs tēvs.

Un kā ar tavām naratīvām par pasaules ļaunumu - komunismu, ka aizstāvi Eiropas lielāko komunistu?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

"norāda uz standarta drošības procedūru, turpinot taisnvirziena kursu .." Bet kursu mainīt par 360 grādiem patiešām ir droši un labi ( lai lidotu uz Minsku)

Kārtējais neloģiskums no tavas puses.

Divi varianti:

1) BY saņem Epastu, ka lidmašinā ir bumba. To notver by iznīcinātājs. Gaida, kad pie lietuvas robežas neapstāsies un nepārņems stafeti spāņu iznīcinātājs. Arī polijā nav neviena iznīcinātāja. Baltkrievi pieprasa pilotam atlidot uz Minsku. Un nelaimīgas sakritības dēļ lidmašīnā ir opozicionārs, ko arestē.

2) BY specdienesti uzzin, ka opozicionārs lido no Atēnām. Paziņo, ka lidmašīnā ir bumba. Pilots sazinās ar saviem dispečeriem un turpina kursu. Redzot, ka lidmašīna tūlīt izlidos no BY ārā, baltkrievi pieņem mērus - nodemonstrē iznīcinātāju. Pilots pagriež uz Minsku. Opozicionāru arestē.

Tad kurš variants ir loģiskāks?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

1) Pilnīgi bezjēgā jauc klāt Poliju. Jāpārņem stafeti bija Šauļiem, kas ir atbildīgi par LT gaisa telpu. Visi LT iedzīvotāji ir redzējuši iznīcinātāja pacelšanos Šauļos un muļķigo riņķošanu Baltkrievijas pierobežā, nesagaidot pavadāmo. Pilni soctīkli ar sašutumu par NATO kara lidmašīnu izgājieniem. Baltkrievi tikmēr izklaides pēc spēlē vistiņas, ļaujot lidmašīnai lidot līdz pat LT robežai, kas nekādi nav nepieciešams, lai liktu pagriezties un Minsku, un pēc tam vēl vairākas reizes maina kursu, jo vienkārši ir jautri. Ploti klausa, jo nešaubās, ka iznīcinātājs atlās uguni, ja lidos pa tiešo uz Minsku, kā ir ar viltu pierunāti iepriekš. Nelaimīgas sakritības rezultātā, lidmašīnā ir ne vien opozicionārs, bet arī EU drošibas dienestiem nezināms skaits neidentificētu krievijas pilsoņu, kas Atēnās ir slepeni iekļuvuši lidmašīnā, apejot drošības kontroles.

2) Lukašenko gāzēji aizsūta naivu jaunieti, kas politiski ir noderīgāks kā moceklis, nevis revolucionārs, atpūsties vai uz kaut kādu tikšanos Grieķijā, zinot, ka lidos pāri BY. Pareizajā brīdī veic viltus spridzekļa draudus, iedarbinot drošības procedūras, ko nepilda no savas puses, tādejādi piespiežot BY rīkoties, lai aizsargātu Astravjecu. BY, pēdējā brīdī apgriežot lidmašīnu, nezin kur to likt, tāpēc sākotnēji iedod kursu uz Gomeļu, pēc tam, izvērtējot riskus (zemes dienestu gatavība palīdzēt pasažieriem, spridzekļa draudu "īstums", kuru nu jau apšaubīt liek NATO drošības procedūru neievērošana), pieņem lēmumu sēdināt reizu Minskā, kur ir gatavībā visi glābšanas dienesti. Evakuējot lidmašīnu un pārbaudot pasažierus, aiztur meklēšanā esošas personas un pēc pārbaudes un spridzekļa neatrašanas ļauj reisam un pārējiem pasažieriem turpināt ceļu uz Viļņu.

Kurš variants ir loģiskāks?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Sazvērestības teorija neviena nav loģiska.

un ja lidmasīna izlidotu ārā no BY? Kā tie anunaki zināja, ka lidmašīna netiks Viļņā? Sevišķi, pats pierakstīji, ka gar lietuvas robežu lidoja iznīcinātāji un nesagaidīja lidmašinu. Tātad, lidmašīnas tur bija. Un tas atkal neit kopā ar tavu versiju, ka by atgrieza lidmasīnu, jo nebija iznīcinātāji. Tu meloji?

Vēl nepierakstīji par to, ka patiesībā lukašenko ir Ļeņina mazdēls. Un viņš maksā bradypus lai tas grautu rietumu kapitalistus, tos saucot par komunistiem un aizstāvētu austrumu komunistus, tos saucot par kapitālistiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Laikam neesi spējīgs pat ironiju uztvert. NAV nekādu ziņu par iznīcinātāju lidināšanos Lietuvā. Zinot, kā soctīkli reaģē par katru kara lidmašīnas lidojumu, ir jātic vai nu soctīklu cenzūrai, neļaujot šo faktu apspriest, vai tam, ka iznīcinātāji Lietuvas pusē nebija. Bet vajadzēja būt... Tādēļ bija vajadzīgs naratīvs par to, ka lidmašīna jau ir uzsākusi noaišanos un BY iznīcinātājs ir uzradies pēkšņi. Ar to aplauzās, tāpēc tagad nācās visu aizslepenot.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

tu raksti:'No BY viedokļa "plānotas nolaupīšanas" versijai nebija nekāda iemesla vilkt garumā kursa maiņu līdz pēdējam brīdim, riskējot ar "izmukšanu".

Bet vēl neloģiskāk ir pielidot ar iznīcinātāju pie ārvalstu lainera un pieprasīt nosēsties, ja to var mēģināt izdarīt ar viltu ( paziņojot par bumbu )

Cilvēki ar mazu intelekta līmeni un nepārzinot, kā darbojas aviācija, noticēs. Redzi, pat tu noticēji.

Baltkrievi vispār ir teroristu Hamas mērķa zeme. Cikk terorakti tur notiek katru dienu. Labi, ka specdienesti tur modri.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ar "viltu"? Tieši otrādi - pilots neticētu draudiem bez iznīcinātāja - jo tas ietilpst drošības procedūrā.

"Baltkrievi vispār ir teroristu Hamas mērķa zeme." Un? Terorisma draudus vispirms novērš bez diskusijām un pēc tam analizē. Vispār jau draudi itkā tika vērsti pret Viļņu un kontekstā ir, protams, diezgan dīvaini izmanot šādu atrunu vai draudus Viļņai sūtīt uz Minsku. Pieņēmums, ka Lukašenko ir tik tups, var protams, patikt viņa akliem nīdējiem, bet loģiski domājot - plānotam pasākumam būtu izdomāta krietni labāka leģenda.

Un kas gan var būt labāks, ka tam, kas NETIC pārmest noticēšanu, ja pasām loģika ir izbeigusies.

Iespējams esi palaidis garām, bet mūsu pašu policija ir evakuējusi ne vienu vien ēku pēc muļķiga joku zvana par spridzekli. Kāpēc? Jo nešaubīgi ticēja, ka spridzeklis ir īsts un ēka ir mērķis? Pateikšu priekšā - neviens spridzekli vēl nav izrādijies īsts, vienkārši tādi ir drošības standarti. Kādēļ tad nekviec, ka mūsu policija par tiem spridzekļiem melo?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Kad policija meklē noziedzinieku, vai narko dīlerus, viņi arī taisa viltus reidus. Piemēram zināms, ka narkokurjers ved narkotikas tumšā audi. Nu, un ceļu policija stādina visus tumšus auto, un liek pūst trubiņās, pārbauda riepas, utt. Bet paši patiesībā meklē cilvēku.

Kad atrod, tad auto atlaiž, bet paši ziņo atbildīgajiem dienestiem. Tad cilvēkam taisa sekošanu.

Tas ir ar visu. Katria darbībai ir kāds mērķis. Katrai viltus bumbai ir kāds mērķis.

Kāds mērķis bija šai viltus bumbai? Ir redzams.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Mērķis ir redzams. Lukašenko gāšana un Minskas un Višegradas sadarbības ierobežošana. Briselei ir kritiski bīstama Baltkrievija, kas atbalsta Višegradas politiku.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

un tagad, arestējot opozicionāru, kurš varētu to režīmu gāzt, lukašenko režīms kritīs.

Tu esi debils? Vai tikai joko?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kā tieši viņs to režīmu varētu gāzt? Visu, ko spēja, jau bija izdarījis? Acīmredzot tev ir krietni jāpastudē vēsture un mocekļu loma revolūcijās. Un no viena aresta nekas, protams, radikāli nemainīsies.

Tomēr šobrīd Baltkrievija ir ievērojami "nodalīta" no Polijas un spiesta vairāk "draudzēties" ar Krieviju - no kā vislielākais ieguvējs ir tieši Brisele un ESV (t.i. Eiropas federalizācijas) "stūmēji".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Es daudz studēju vēsturi. Tāpēc man interesē tie mocekļi, kuriem bija loma revolūcijās. Lūdzu, piemēru.

Un kas tieši izmainījās tagad? Kur ir tās demonstrācijas? Tikai tas, ka ārzemēs noslēpušies opozicionāri baidās izbraukt ne tikai uz krieviju, bet pat uz Eiropas valstīm.

Agrāk uz krieviju viņi vazājās visu laiku. Bet tagad - mērķis ir izdarīts.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Pieņēmums, ka Lukašenko ir tik tups, var protams, patikt viņa akliem nīdējiem, bet loģiski domājot - plānotam pasākumam būtu izdomāta krietni labāka leģenda.

Tas, ka Lukašenko patiešām ir TIK tups pierādījās jau pirms kāda laika ar viņa publicētajām, it kā pārtvertajām "rietumu specdienestu sarunām". Visa pasaule toreiz rēca.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Visa pasaule "rēca" arī par Trampu. Un tagad ir bezgala laimīgi par n-tajām Baidena radītajām krīzēm un viņa atļauju turpināt būvēt Putina-Merkeles gāzes vadu, lai uzsēdinātu Rietumeiropu uz Krievijas gāzes "adatas".

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 1 Atbildēt

Lai arī man Tramps tīri labi patika, jāatzīst, ka viņš patiešām ik pa laikam deva iemeslu par sevi ierēkt. Bet nevar īsti salīdzināt: viens ir ekscentriķis un narciss, kas nemitīgi no sākuma runā, bet tikai tad domā, otrs - psihopāts, kam varaskāre un bailes aizmiglojušas jebkuru skaidro saprātu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"psihopāts, kam varaskāre un bailes aizmiglojušas jebkuru skaidro saprātu."

Kaut kā neesmu ārpus propagandas neko tādu novērojis. Pat Kims ir prātīgāks, nekā to mēģina pasniegt. Un vienmēr, mēģinot absolutizēt kāda viena indivīda milzīgo varu, ir jāatceras, ka tās realizācijai ir nepieciešams visnotaļ liels

lojālistu pulks un attiecīgi ir jāpieņem, ka tie visi ir jukuši. Tā gluži tas nenotiek - jukuši cilvēki nespēj sakopot un panākt, ka viņiem ir daudz atblalstītāju. Tadēļ, neatkarīgi no tā, cik labi vai ļauni ir Lukašenko motīvi, ir muļķīgi iedomāties, ka to vārdā tiek veiktas nepārdomātas darbības.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Pēc trampa tvītiem rubļa kurss krita pat par 10%. Tāpat viņa sarunas ietekmēja gan naftas cenas, gan biržu, gan citu valūtu kursus.

Viņš saprot jēgu ekonomikā, biznesā un naudas pelnīšanā, tā ka nevar zināt, kurš rēca pēdējais....

Bet Lukašenko skraidīja ar automātu bez aptveres...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Un kurš izdomāja, kā panākt pamieru un pārtraukt aktīvu karadarbību Ukrainā, kad tikai Minskā izdevās panākt vienošanos Putinam ar Rietumiem?

en.wikipedia.org/wiki/Minsk_Protocol

Nevajag arī Lukašenko novērtēt par zemu. Un to vēl redzēsim, "kurš rēca pēdējais" aŗi šajā gadījumā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 3 Atbildēt

Kur vēl to mieru parakstīt - Briselē?

Ukrainā un Krievijā arī nevarēja. Tad kur - paliek Baltkrievija, Kazahstāna,...utt

Bet atceries, ka Baltkrievija atbalstīja Ukraiņus tajā kariņā. Piegādāja kravas mašīnas, palīdzēja ar humāno palīdzību. Turklāt, nevis donbasam, bet ukrainai.

Toreiz bija pat neliels konflikts ar taviem draugiem. Mācībās "Zapad" arī tika izspelēts scenārijs - karš pret baltkrievu seperātistiem - Veišnoriju.

p.s.

Nevis ar "rietumiem", kā tavi draugi raksta, bet gan - ar krieviju, Luhansku, Doņecku un Ukrainu.

Rietumi un Baltkrievija bija kā mediatori. Palasi, kas tas tāds ir, ja reiz nezini un gvelz muļķības ( "melus" ( c) )

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kāpec tad nevarēja Briselē, ja jau Rietumi bija mediatori? Vai vienkārši Šveicē, kā ierasts? Piemirsās, ka mēģināja bet nesanāca? Un vai zini, kas bija pagrieziena punkts, kad, kā pareizi saki, kā mediators pieslēdzās Lukašenko, kuram īsti neatradās iebildumi nevienai no pusēm?

Un nezinu, kas tie tev par iedomu draudziņiem, ko mēģini man "pierakstīt", bet visā tajā procesā nepiedalījās neviens no pasaules politiskajiem spēkiem, kas man patiktu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nē nē. Akcija ir iekšpolitisks manifests, ka ūsainais var Eiropai Kuzjas māti parādīt. Pārāk lieliska taisnošanās sagrautu šo mērķi.

Kuzjas mātes demonstrācijas sekas ļoti var redzāt RU. Daļa krievu pat ir lepni, ka Valdiņš VAR.

Savukārt revolūcijas sekmes var nodrošināt tikai karaspēka nebarošana. Minētais Ryanair nekādi neveicina šo.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Iespējams, ka tā. Bet tad kāda velna pēc Briselei vajag melot? Kā "Valdiņš" ir panācis šo daļu visā akcijā?

Es uzrakstīju versiju, kas ietver izskaidrojumu visiem man zināmajiem faktiem. Tavējai vajag "pievērt acis" uz visādām nesakritībām, bet tā noteikti labāk atbilst mūsu valdošā režīma lojālistam.

Kā noteikt, kuram taisnība?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 3 Atbildēt

Tāpēc, ka bija trīs puses - RU, DO un LU, kuri negribēja Eiropā.

Visa krievu propoganda bija veltīta uz to, ka donbasā karo amerikāni, un r-eiropieši. Revolūciju sataisīja R-Eiropa. Bet tagad, mieru slēgr "naidīgajā"eiropā?

Ko padomās bradypus, Wala un volx?

Tāpēc Baltkrievija. Bet mediatoriem jau vienalga kur - kaut vai Groznijā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu tad jau tie Rietumi tomēr nebija mediatori, bet karojošā puse? Un kā tas traucēja izmantot Šveices neitralitāti?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

ja rietumi būtu karojošā puse, tie daunbasa mēsli pašķīstu uz visām pusēm.

Bet tu kārtējo reizi parādi savu māku neprast domāt loģiski un pareizi analizēt faktus.

Oranžo revolūciju, baltkrievu mītiņus finansēja rietumi? Jā. Bet tas tika darīts no valstu budžetiem? Nē.

To finansēja tie paši baltkrievi un ukraiņi kuri aizbēga uz rietumiem. To atbalstīja ukru-baltkrievu blogeri, masu mēdiji, kuri atrodas ārpus savas valsts teritorijas.

Tāpēc, jā - Latvija, Lietuva un R-Eiropa arī atbalsta opozicionārus. Bet tajā pašā laikā Latvija atbalsta arī pašus komunistu diktatorus ( piemēram, tu).

Tāpēc ne krievi nemeloja, ne Eiropieši. Visiem taisnība.

Svarīga tikai pareiza faktu interpretācija. Aizej uz Baltkrieviju, atver bankas kontu un no tā sāc finansēt demonstrantus. Apskaties, kā tev tas beigsies.

Tāpēc, jebkurš gudrs cilvēks teiks, ka nauda tur plūst tikai no citu valstu bankām. Bet uzreiz teikt, ka konkrētā valsts atbalsta opozicionārus, var tikai muļķis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Pamēģini joka pēc atvērt bankas kontu Latvijā un vienkārši pārskaitīt naudu citas EU valsts uzņēmumam. Nevajag nemaz opozicionārus finansēt...

Bet tev, protams, tas ir labi zināms, jo nepieciešams melot, ka es atbalstu komunistu diktatorus, lai novērstu uzmanibu no manas nelietīgās, tevis atbalstītā Briseles komunisma režīma, atmaskošanas ;)

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

kurā vietā es atbalstu briseli? Un pateikt par lidmašīnu, kura sēžas, tas nav komunisms. Es tev prasīju parādīt PILNU CITĀTU oriģinālajā, ko teica briseles ierēdnis. Nevis žurnālistu interpretāciju. Turklāt, galvenais ir saprast kontekstu, lai nesanāk kā ar bila Geitsa runas fragmentu:

p.s.

un palasi manus komentārus. Kur es esmu rakstījis kaut ko labu par beļģiju, eiropu vai komunistiem?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

bradypuss, ja brisele tev pateiks slaucīt dibenu pēc diršanas ar tualetes papīru, tu arī neklausīsi?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Meli un melot tā būtu apzināta darbība, nekas tāds no Briseles nav. Bet nu esi pie tā pieķēries kā pie vienīgā salmiņa.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pie salmiņa esi pieķēries pats, mēģinot tagad apzinātus melus nosaukt par netīšu kļūdu. Lai ierēdņi... Bet vai tiešām tici, ka O'Leary nezināja, ka precīzi notika ar viņa lidmašīnu un vienkārši atkārtoja kaut kādu žurnālistu preses pīli...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Ko, konkrēti, teica tas Briseles populists?

Kur var izlasīt to atskaiti, bet oriģinālajā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kas tev ir "Briseles populists"?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Nevis man, bet tev. Tas kurš meloja. Interesanti palasīt, ko viņš tur meloja par lidmašīnas nosēšanos Viļņā...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tev, tev... Man O'Leary ir lidmašīnas īpašnieks ar attiecīgu priekšstatu par viņa korektu informētību detalizēti par lidmašīnas likteni.

Tāpat tikko par populistiem nosauci Ursula von der Leyen un Jensu Stoltenbergu, kuru izteikumi tagad ir rūpīgi izkasīti no vēstures un aizslepenoti.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Tu akli tici Briseles naratīvam. Nepieņem faktu, ka Brisele meloja - nezināmu iemeslu dēļ, bet meloja.

Tu melo par to, ka "akli paņēmi ūsaiņa viedokli par Hamas" - jo nespēj aptvert, ka vienīgais, ko esmu darījis - neesmu akli pieņēmis Briseles (kura IR pieķerta melos) viedokli pār uzskatu, ka nav zināms kurš melo (saku, ka var būt jebkurš, t.sk. "ūsainis").

Kas ir tas "galvenais", ko neredzēju?

Tas, kā tu sauc citus, nemaina tavus melus.

Man meļi ir visi, kas melo. Un tikai tavos melos "lielākie nemeļi ir punduris, ūsainis" - es neko tādu neesmu teicis.

"Man meļi ir visi, kas melo"

Arī tu pats?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Noilgojies lei tev atgādina, ka esi slepkavniecisks mēsls un totalitārisma režīmam noderīgais idiots?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 1 Atbildēt

Vari atgādināt, cik uziet, man pilnīgi pajāt. Patiesībā, labāk ka vem šeit, nekā ar savu sociopātiju un bērnības traumām ej sievietes un bērnus sist, kā tev līdzīgie bieži to dara... Bet nu jau slepkavniecisks... pasaki vēl, ka es to tavu "radinieku, kurš principā izdarīja pašnāvību, ko es viņam it kā novēlēju" vēl arī "principā" noslekpavojis esmu... lieliski iederēsies tavā "naratīvā"...

Bet, nu, skaidrs, esi arī pats. Interesanti, tu apzināti neprasīji, lai parādu konkrēti vietu, kur esi melojis...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Turpini, mēsl, savu projekciju. Ko vēl māki bez sieviešu un bērnu sišanas?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
2 0 Atbildēt

daarklight

Nē nu protams, ka neviens jau tieši nedraudēja, bet ja pilots redz, ka tuvojas iznīcinātājs, tad loģiski, ka viņš beigās pieņem lēmumu tomēr paklausīt "rekomendācijām", jo redz, ka sūdi ir.

.

Vienā pasākumā bija saruna ar pilotu . Kā parādās iznīcinātājs un dod starptautiski atrunātas zīmes ( no kuras puses u t t ) , tā uzreiz jāpaklausa viņa norādījumiem. Tur vairs nekāds paša lēmums .

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Tā varētu būt, jā. Nu tieši tas pats scenārijs jau arī sanāk. Lainera pilots mauc taisni, Baltkrievija pēdējā brīdī paceļ iznīcinātāju, laineris pagriež uz Minsku.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Interesanti gan - kā tā "varētu būt"? Kādēļ tad lainera pilots mauca taisni, nevis gatavojās nolaisties, kamēr tā iznīcinātāja nebija?

Jo Minskas dispečers bija uzaicinājis pilotu uz tēju Minskas lidostā?

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Nu jā. Bez nekādas ironijas - tieši tā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nezinu pat, ko teikt... Cik stulbam ir jābūt, lai iedomātos, ka lidmašīna nolaidīsies Minskā pēc laipna ielūguma? Par tevi varētu noticēt, par Lukašenko - nekādi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Bradypus domā, ka lidmašīna apgriezās, jo Briselē sameloja. Vai tāpēc, ka āderes bija lidmašīnas ceļā

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

viencexperc

Visa krievu propoganda bija veltīta uz to, ka donbasā karo amerikāni, un r-eiropieši.

.

Un vietēie nacisti kuri apmāca vispasaules nacistus ,treroristus ...

Domā mūsu rečekisti vienkārši tāpat atmaskoja ukraiņu "nacistisko" bataljonu Azov . Brīnums , ka ne Pravij sektor ( varbūt tas jau sen "atmaskots")

Redzēs kā ES izspēlēs arestētā opozicionāra dalību Azovā

te Baidens NOW - Biden: “Terrorism from white supremacy is the most lethal threat to the homeland today.”

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Tev, tev... Man O'Leary ir lidmašīnas īpašnieks ar attiecīgu priekšstatu par viņa korektu informētību detalizēti par lidmašīnas likteni.

Tāpat tikko par populistiem nosauci Ursula von der Leyen un Jensu Stoltenbergu, kuru izteikumi tagad ir rūpīgi izkasīti no vēstures un aizslepenoti.

Kādi izteikumi? Tviterī? Kur Ursula nosodīja Baltkrieviju?

Vai kur Stoltenbergs runāja radio.

Es nekur neatradu, kur viņi teica, ka lidmašīna uzsāka nosēšanos.

Visur figurē, ka 3 minūtes lidojuma līdz Lietuvas robežai. Tāpēc prasu - kāda feisbuka lapā , kādā sazvērestības teoriju saitā izlasīji to, ko visu laiku strīdies?

Parādi, kur tu to lasīji?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kā jau teicu - visi amatpersonu izteikumi jau ir izcenzēti no vēstures. Bet vismaz pāris "sazvērestības teoriju saitus" varu tev piedāvāt:

www.reuters.com/world/europe/minutes-touchdown-moment-belarusian-dissident-knew-his-time-was-up-2021-05-23/

"Ryanair Flight 4978 had already begun its descent into the Lithuanian capital when the pilot announced that the plane would be suddenly diverting to Minsk"

www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/piespiezot-lidmasinu-nosesties-minska-apcietina-baltkrievijas-opozicionaru-lidaparats-nokluvis-vilna.a405810/

"Tikmēr Lietuvas lidostu operatora "Lietuvos oro uostai" pārstāve Lina Beišiene ziņu aģentūrai BNS norādījusi, ka viņai šādas informācijas nav, bet lidmašīna novirzīta uz Minsku saistībā ar konfliktu starp pasažieriem un apkalpes locekļiem."

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/lietuva-grasas-parnemt-sava-kontrole-elektrotiklu-starpsavienojumus-ar-baltkrieviju.a407447/

Lūk arī potenciālais Ryanair shēmas iemesls. Lietuva sāk izmantot to kā argumentu, lai ar EU sankciju palīdzību piespiestu Latviju un Igauniju pakļauties viņu "antiastravjecas" likuma, kas viņiem līdz šim nav izdevies.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Ryanair shēma

Tas ir apmēram tāpat kā: tu ej uz veikalu, pretim nāk huligāns un prasa "piesmēķēt". Tu atbildi "es nesmēķēju", huligāns tev iegāž pa zobiem, tu uz pakaļas. Bet netālu gadās pāris cilvēku un policists, huligāns tiek aizturēts.

Visu notikumu var iztulkot ( ja izmanto tavu sofistikas stilu ) arī kā tavu "shēmu", lai sagādātu nepatikšanas ar policiju labajam cilvēkam huligānam.

Nu, kāpēc tev tieši vajadzēja iet tur, kur nāk viņš un kāpēc tev vajadzēja izaicinoši atbildēt uz viņa lūgumu piepīpēt ? Skaidri saskatāma shēma cilvēka iecūkošanai ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tad, kad tev ierubīs jauno elektronerģijas cenu pēc Vācijas likmēm, maksāsi raudādams un nebūsi pat sapratis, kāpēc.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Beidz murgot. LV ir starpsavienojums ar Skandināviju, kur elektrība ir gandrīz par velti. Vācijas likmes pamatā visticamāk ir nodokļi un OIKi, ne elektrības cena

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Beidz sapņot. Mani "murgi" diemžēl pamatojas zināšanās par šo jomu, kas ir nedaudz plašākas par publisko informāciju.

Ir plānots Baltijai pārslēgties uz Eiropas tīklu 2025. gadā un Lietuva šo procesu izmisīgi vēlas pasteidzināt, neskatoties uz to, ka pati var palikt ar pliku pakaļu (atšķirībā no Latvijas, nespēj saražot pati savu elektrību). Kādēļ? Neviens īsti nezin. Bet ļoti ticams, ka Polija, kas būvē starpsavienojumu, apejot Lietuvu, nemaz neplāno "pieslēgt Baltiju Eiropai", bet gan līdz 2025. gadam būs gatava atslēgties no Rietumeiropas, izveidojot savu centrāleiropas tīklu un Lietuva izmisīgi Briseles interesēs cenšas panākt pārslēgšanos ātrāk, pirms Polija šādam solim ir gatava.

Tev derētu arī papētīt, ka maksa par elektrību nesastāv pliki no patērētā apjoma biržas cenas, kas Skandināvijā (un attiecīgi Nordpool) patiešām ir lēta, lai gan ne tik lēta, kā Krievijas elektrība, kuru pērkam, jo savos TECos ražot nev izdevīgi. Pārslēdzoties uz vienotu tīklu ar Vāciju, tev būs jāmaksā viņu aprēķinātā OIK komponenete.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Tießi tā, 'oik' ap 6.5 centi, bet kopumā nodokļi ap pusi no cenas.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Tavas versijas bīdīšana balstās uz ļoti vāju argumentu par lidmašīnas augstuma melošanu. Man liekas tas, kam tu piesējies, balstās angļu valodas specifikā. Piem, CNN rakstīja, ka flight was about to begun landing. Tā kā ir atšķirība.

Diezgan objektīvu analītisku rakstu par šo lidojumu var izlasīt The Atlantic ar līdzīgu gadījumu aprakstu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tu vari bezgalīgi mēģināt "pievilkt aiz matiem" attaisnojumus. Tikai pats nesaproti, ka "nesakritību angļu valodā" nevajadzētu pēc tam cenzēt ārā. Un tā arī neiet kopā ar sākotnējo naratīvu par konfliktu ar apkalpi, kuru izraisījuši tie Minskā "pazudušie" drošības dienesta speciālisti. Tas pazuda reizē ar stāstu par augstuma samazināšanu, tiklīdz cilvēki sāka skatīties flightradar un jautāt kādēļ liecinieki pēc atgriešanās Viļņā stāsta, ka nekāds konflikts nav bijis. Un tāpat - šo "pazudušo aģentu" skaits nez kādēļ ir mainīgs.

Starp citu - par valodas specifiku, "about to begin landing" ir process, kurš punktā X nekādi nevarēja notikt. Tādejādi tava atsauce faktiski apstiprina manu versiju, ko tu, slikti zinot angļu valodu, neesi sapratis.

Vispirms ir "start descent and approaching airport", kas netika izdarīts, bet par ko Brisele runāja kā notikušu. No parasta pasažieru viedokļa - trauku novākšana, slikti sadzirdams pilota paziņojums u.t.t. Tam bija jānotiek BY gaisa telpas vidienē. Un punktā X, kā gandrīz (samainot vienu vārdu) pareizi saka CNN, "flight was EXPECTED to begin landing" - t.i. tiešās nolaišanās uzsākšana, kad jau ir iedots skrejceļa logs, virziens un pasažieriem ir jāpiesprādzējas. Uzsākt nolaišanos NEVAR no kruīza koridora un ātruma, kurā joprojām lidmašīna atradās, acīmredzami netaisoties nolaisties Viļņā, kā plānots.

The Atlantic versiju droši vien palasīšu - varētu būt interesanti. Bet saukt to par "objektīvu"?

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Kādēļ tu neņem vērā neskaitāmo informācijas nesakritību no otras puses?

Skaidrs, ka the atlantic raksts nav nekāds izmeklētāju slēdziens, bet kvalitatīvs analītiskās žurnālistikas raksts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu, ko tieši es neņemu vērā?

Un nemēģināšu teikt, ka tas nav "kvalitatīvs analītiskās žurnālistikas raksts" pirms izlasīšanas (iedod linku, ja nav slinkums), bet ne pārāk ticu objektīvai žurnālistikai no ASV demokrātu "rupora" puses. Neaizmirsti, ka Baidens tikko parūpējās par Putina-Merkeles gāzes vada celtniecības atjaunošanu!

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Stāstu par pasažieru konfliktu nodeva Minskas lidosta Viļņai. Vēlāk pasažieri stāsta, ka nekāds konflikts uz borta nebija. Tātad Minskas lidosta nodeva melīgu informāciju Viļņai.

Terorisma draudu vēstule tika izsūtīta vairāk kā 20 min pēc tā, kā Minskas lidosta sazinās ar lidmašīnas pilotu un ziņo par draudiem. Lukašenko pats paziņo, ka vēstuli saņēma gan Atēnas, gan Minska, gan Viļņa. Izrādās, tomēr tikai Minska un Viļņas administrācija.

Arī slāvu aviācijas eksperti pieļauj, ka lidmašīna nesamazināja augstumu virs Baltkrievijas divi potenciālu iemeslu dēļ, kas jau minēti augstāk.

Uz jautājumu, kādēļ lidmašīna Baltkrievijā netika novirzīta uz kādu mazāku lidostu, baltkrievi atbildēja, ka pārējās bija ciet. Izrādās, viena nebija.

uttt.

Atlantic raksts:

www.theatlantic.com/ideas/archive/2021/05/belarus-ryanair-hijacking/619028/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"Stāstu par pasažieru konfliktu nodeva Minskas lidosta Viļņai."

Nešaubīgi - reiss, kas lidoja uz Viļņu, šādu informāciju nespēja nodot, ar lidostu nesazinājās, Viļņa tam ticēja...

"Terorisma draudu vēstule tika izsūtīta vairāk kā 20 min pēc tā, kā Minskas lidosta sazinās ar lidmašīnas pilotu un ziņo par draudiem.""

Ja tu domā to mūsu propagandas mēdijos pubicēto bildi, kas itkā ir tā īstā vēstule, es tev tādu, ar jebkuru laiku, varu uztaisīt 5 min.

"Arī slāvu aviācijas eksperti pieļauj, ka lidmašīna nesamazināja augstumu virs Baltkrievijas divi potenciālu iemeslu dēļ, kas jau minēti augstāk."

Kas tev tie par "slāvu ekspertiem"? Un tie iemesli ir pretēji - pie konflikta ar pasažieriem standarta drošības procedūra paredz tūlītēju augstuma samazināšanu. Spridzekļa draudu gadījumā - tieši otrādi - t.i. tā, kā notika.

"kādēļ lidmašīna Baltkrievijā netika novirzīta uz kādu mazāku lidostu, baltkrievi atbildēja, ka pārējās bija ciet. Izrādās, viena nebija." Nebūs gluži patiesība, jo flightradar tieši rādā, ka kurss uz Minsku netika uzņemts uzreiz. "Ciet" ir stingrs vārds, ņemot vērā, ka šāda izmēra lidmašīnai avārijas nosēšanās pēc iespējas tiek nodrošināta ar skrejceļa rezervi (tikai Minskā ir 3700m, citur visur ~2600) un zemes glābšanas dienestu gatavību - tieši citas lidostas izvēle būtu būtisks apdraudējums psažieriem, pretēji tam ko mēģina iestāstīt propaganda.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

》Nešaubīgi - reiss, kas lidoja uz Viļņu, šādu informāciju nespēja nodot, ar lidostu nesazinājās, Viļņa tam ticēja...

Jā reiss ar lidostām tāpat vien nesazinās ja nezināji. Un kas tā par Viļņu kas ticēja? Runā kaut kādās kalambūrās un galbaspilsētu vārdos pat tur kur valdība nav iesaistīta.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te var redzēt kā tas strādā mazā valstī, bet lielās valstīs lidojums kamēr neiet uz nosēšanos vispār neattiecas uz lidostas lidojumu koordinācijas centru:

www.lgs.lv/en/corporate-information/about-lgs/structure/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"kas tā par Viļņu kas ticēja?" Komentēju pieņēmumu, ka Viļņas lidosta, uz kuru reiss lidoja, informāciju saņēma no Minskas, nevis reisa.

"reiss ar lidostām tāpat vien nesazinās ja nezināji"

Tādēļ sazinājās ar Minskas lidostu un palūdza, lai nodod ziņu Viļņas lidostai...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Par Atlantic rakstu - jāatzīst ka krietni jēdzīgāks, nekā biju gaidījis, ieskaitot analīzi par to, kā tas ir salīdzināms ar citiem "nolaupīšanas" gadījumiem un kas visinteresantākais - spēlējas ar domu, ka Lukašenko neko nav pārkāpis, tikai "izlocījis" likumus pa savam, tapēc jāgroza likumi. Bet nu par notikumu analīzi es to nesauktu - tur ir daudz par tēmu, kā vispār šāds notikums ir klasificējams, ar pieņēmumu, ka viss ir skaidrs un pierādīts - nešaubīgā versija ir Lukašenoko meli par bumbas draudiem un vēlāk pienākusi vēstule, kā šo melu pierādījums. Kā jau esmu teicis iepriekš, neticu, ka Lukašenko ir tik stulbs, lai sūtītu tādu. Tās autors ir kāds cits, kas par pietiekami stulbiem uzskata propagandas mēdiju lasītājus. Un sākotnējām viltus ziņām par bumbu autors paliek nenoskaidrots, neizslēdzot ne Lukašneko, ne viņa pretiniekus. Maz ticams, ka Hamas, tie šoreiz tika piesaukti vienkārši aktuāla vārda dēļ - tas, ka draudu autors zināja par Protaševiča atrašanos reisā ir diezgan pārliecinoši.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Tā bija kopīga operācija Baltkrievija-Krievija tā kā jā Lukašam atlika spēlēt līdzi, kad krievi vēstuli bija nosūtījuši(ja vispār bija). Vienās tādās mācībās Krievija-Ukraina izmēģinot S300 notrieca pasažieru lidmašīnas reisu uz Izraēlu, tā kā riskanti ar Krieviju ielaisties kopīgās darīšanās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: Kādēļ atradās - jo brauca atvaļinājumā.

Kāpēc tieši tai lidmašīnai lika nosēsties? Kāpēc šai lidmašīnai bija VILTUS epasts par bumbu? - labāk gaidi atbildes uz šiem jautājumiem.

Viņš bija kkādā konferencē un uz Atēnām nebrauc atvaļinājumā, to dara citur Grieķijā ārpus Atēnām.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Bradypus

Jau aizmirsu . Somijā jau ir atomelektrostacija kuru uzbūvēja Krievija un vai viņi ir arī akcionāri ? Un cik tālu ir Somijas topošā atomelektrostacija (ar RUS līdzdalibu ) , cik sapratu zaļie neko nevar sabremzēt .

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Somijā ir Atomenergoexport (Krievija) būvētā Loviisa (2 reaktori), un ASEA-Atom (Zviedrija) būvetā Olkiluoto (2 reaktori). Celtniecībā bez aizķeršanās ir Olkiluoto 3. reaktors un jauna Fennovoima (RosAtom kopuzņēmums) stacija Hanhikivi. "Zaļie" apturēja Loviisa 3. reaktora celtniecību un aizkavēja (itkā tagad ir atsākta) vēl vienas Fennovoima stacijas celtniecību Pyhajoki.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Astrovecai ir pieslēgums Polijai ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kaut kādas līnijas ir, bet pašlaik nav aktīvas - Polija sinhronizējas citā tīklā, attiecīgi nav fāzu sakritība ar Baltkrieviju. Nemācēšu pateikt, cik tās ir jaudīgas/derīgas un kāda ir infrastruktūra.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Fāzu sakritība jau nav īsti vajadzīga - konvertē uz DC, un otrā galā dod ārā to ko tev vajag, jā nav pats lētākais risinājums, bet tieši tāds ir starp EU 50Hz un USA 60Hz utt.;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nopietni?! Tu taisies 3F 330kV ar simtiem MW jaudas, konvertēt uz DC un atpakaļ?!

Un kurā punktā "EU 50Hz" ir saslēgti ar "ASV 60Hz"?! Tu pat neesi aptvēris, kādi elektrotīkli eksistē, un tajā pat ASV ir vairāki atdalīti tīkli vienas valsts ietvaros.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pavisam nopietni , un papeti vien dziļāk, šobrīd izklausas ka raksti rakstišanas pec, un ne velna neesi papētijis kas un kā, pat Eiropa ir savā starpādēl etalona nesakritības izmanto DC konversiju.

P.S. ja vēlme pameklēt info, tad to sauc par HVDC (high voltage DC).

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Hmm, pierunāji, šo es biju palaidis garām. Tad Polijas slēgums ar Astravjecu ir vēl iespējamāks.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 3 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Kā jau teicu - visi amatpersonu izteikumi jau ir izcenzēti no vēstures. Bet vismaz pāris "sazvērestības teoriju saitus" varu tev piedāvāt:

www.reuters.com/world/europe/minutes-touchdown-moment-belarusian-dissident-knew-his-time-was-up-2021-05-23/

"Ryanair Flight 4978 had already begun its descent into the Lithuanian capital when the pilot announced that the plane would be suddenly diverting to Minsk"

www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/piespiezot-lidmasinu-nosesties-minska-apcietina-baltkrievijas-opozicionaru-lidaparats-nokluvis-vilna.a405810/

"Tikmēr Lietuvas lidostu operatora "Lietuvos oro uostai" pārstāve Lina Beišiene ziņu aģentūrai BNS norādījusi, ka viņai šādas informācijas nav, bet lidmašīna novirzīta uz Minsku saistībā ar konfliktu starp pasažieriem un apkalpes locekļiem."

Kopš kura laika Reuters skaitās Briseles ierēdnis?

Un LSM raksta vispār min kaut kādu konfliktu, kurš varbūt arī bija varbūt nebija.

Savās sazvērestības teorijās pavisam sajuki prātā.

P.s.

Tā ir informācijas papildināšana nevis dzēšana.

Žurnālistu stils. Pieraksta ziņu, ko izdzird kaut kur no kaut kā. Tad papildina, rediģē un maina.

Žurnālisti nav Brisele.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Lasīt māki? Es tev skaidri uzrakstīju, ka piedāvāju pāris "sazvērestības teoriju saitus", nevis ierēdņus.

Man nav iebildumi, ja tu Reuters uzskati par "sazvērestības teoriju saitu" - tieši to jau es arī cenšos pateikt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 4 Atbildēt

Atkal tu maini kažoku. Trīs dienas tu apdirsi Briseli, vainoji to melos. Prasu - atrodi tos melus, tu atrodi ziņu portālus.

Tad kurš ir melis - tu, vai Brisele?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tu esi TUPS melis

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Tu esi vēl stulbāks par to opozicionāru.

Tu arī esi opozicionārs. Ja Brisele būtu tāda pati kā ūsainis par ko tu fano, jau sen sēdētu cietumā.

Bet ja gadītos tādā pašā situācijā, droši vien domātu - nu ja, lidmašīnā bumba.

Šis opozicionārs bija gudrāks par tevi. Uzreiz saprata un mantas savas sāka visiem atdot.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tu pat nejēdz atšķirt opozicionāru no kāda, kam vienkārši nepatīk pastāvošais režīms. Ja es atļautos kaut mazu daļu no tā, ko darīja Lukašenko opozicionāri, jau sen sēdētu cietumā. Arī mūsu KL paredz garus cietumsodus par pretvalstiskām darbībām. Un kā gāja cietumā mūsu pašu revolucionāram Ansim?

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Da pričom tur tas āksts Ansis? Notiesāja jau viņu konkrēti par mētāšanos ar bruģakmeņiem, nevis ko pretvalstisku. Un būtu ticis cauri ar nosacītu, ja vien neuzskatītu sevi par visgudrāko un pareizāko. Cik atceros, tad neko traki jau viņam tai cietumā negāja, cik nu normāli vispār var iet cietumā, protams.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vai šīs ir normāli?

"2018. gada 19. februārī plkst. 9.15 pēc tikšanās ar mani sargi uzlika viņam rokudzelžus un kaut ko sacīja, saklausīju tikai vārdu „mrcho!”. Manu acu priekšā, bez jebkāda pamata, viena vai divu metru attālumā vairāki sargi uzbruka manam dēlam, sitieniem nogāza viņu zemē un vairākas minūtes sadistiski dauzīja viņu dūrēm, bet viens no uzbrucējiem satvēra viņa galvu un sita ar sejas kreiso pusi pret grīdu. Pēc tam tie aizvilka viņu prom. Es kliedzu. Es kliedzu no visa spēka visu laiku, kamēr noskatījos eksekūcijā. Durvis, pa kurām mani ielaida satikšanās telpā, bija vaļā, un mani kliedzieni noteikti bija dzirdami visur cietumā. Taču neviens dežurants vai priekšnieks neatsteidzās iejaukties vai noskaidrot situāciju. Kad streipuļodama izkļuvu no cietuma, domāju tikai par to, vai mans dēls nav nosists. Apm. 10.00 uzrakstīju īsziņu advokātei. 15.00 viņa atbrauca uz Litomeržici, tikās ar Ansi un noskaidroja, ka tas, ko redzēju es, bija tikai sākums."

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Nē, tas noteikti nav normāli. Tas tak vispār nebija Latvijā, cik saprotu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Čehijā. Ar Latvijā izdotu starptautisku aresta orderi pēc paraugprāvas, kurā parādīja, kas notiks, ja Latvijā kāds atļausies iebilst pret sistēmu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Tas ir normāli. Bet mūsdienu cietumi nav normāli.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nav jau teikts ka kas tāds ir noticis un tieši tā kā sastāstīts, dzejniekam vārdi nav jāmeklē.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Turklāt Ansi neielika cietumā par "nepakļaušanos sistēmai", bet gan par piespriestā soda, kas tomēr bija samērā maigs, pārkāpšanu. Sodu dabūtu arī tāds, kurš ar bruģi apmētā jebkuru īpašumu. To "nepakļaušanās sistēmai" un "politiskā bēgļa" naratīvu izdomāja pats AAB, lai uzsvērtu savu nomīzīgumu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Kas vēl bez Brady Ansi zīmē kā nezkādu cietēju un revolucionāru? Sputņik ņūz un citi kremļa rupori?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Es

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Dumš kā parasti. Nespēj aptvert, ka tieši otrādi - EU sistēma profilaktiski izrēķinās pirms vispār kāds kļūst par revolucionāru. Baltkrievijā tu tādus Anšus varētu buntitēs siet un par viņiem neviens neliktos ne zinis.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Hihi hihi.

Kad EU nosēdināja kādu boingu lai arestētu 'ansi'?

Kad melo, tad vismaz ar mēru! Bet liet ūdeni pa lielam jau sens kāgēbešņiku paņēmiens

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kā ar to Bolīvijas prezidenta gadījumu, derēs?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

nederēs

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kāpēc - jo Baltkrievijas gadījums pārāk necils salīdzinājumā ar to?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Ansim viens padomdevējs iestāstīja, ka likumu par to, ko viņam piesprieda pirms apcietināšanas, var brīvi interpretēt, ko tur neapmeklēt, neatzīmēties un tamlīdzīgi. Labdaris, tā teikt.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kā reiz šodien sauļojoties palasu puerrtto.livejournal.com/ blogu. Situācija gandrīz identiska - Baltkrievijā arestē pēc Azerbaidžānas lūguma blogeri un aizsūta izciest sodu uz AZ kazemātiem. Atšķirībā ir tāda, ka Lapšins iesūdzējis tiesā abas valstis un turpina aktīvi stāstīt par savu lietu. No Anša es neko tādu neredzu, izliekas galīgi būs salūzis.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu kko atradu, kko jau dara tas Ansis youtu.be/o99jRKs5gd8

Bet nu nevar salīdzināt ar Puerto darbību

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Varbūt interesē, ko citi Anši dara. Raksts garš, bet savā ziņā interesants.

www.politico.eu/article/belgium-jurgen-conings-manhunt-culture-war/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Lūk interesants video visiem, kam liekas, ka tikai Lukašenko var izdomāt ar iznīcinātāju pārtvert pasažieru lidmašīnu:

www.youtube.com/watch?v=9qM-xN7Bgg8

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Beep- Aļo, Aļo. Generaļņij štab HATO ? Lukašenko zdesj. Sročno dvuh istrebiteļej k zapadnoj graņice Ļitvi ! Ja djiko opasajusj, čto etot Rajanair reis zdelajut petļu čerez Ļitvu i nabrosjitsja na našu atomnuju stanciju !

Beep-You have called NATO headquarters Brussels Belgium -this call is being recorded for quality assurance -Beep- All operators busy -Beep ( playing American anthem ).

Matj ! Vitja ! Povoračivaj ih na Minsk, ņečevo drugovo ņe ostajotsja :-/

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
1 1 Atbildēt

nu, nu, gandrīz noticēju

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

smaidiigais rakstīja: Hihi hihi.

Kad EU nosēdināja kādu boingu lai arestētu 'ansi'?

Kad melo, tad vismaz ar mēru! Bet liet ūdeni pa lielam jau sens kāgēbešņiku paņēmiens

Ko nu pats melo? Es nekad neesmu teicis, ka "EU nosēdināja kādu boingu lai arestētu 'ansi'".

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

lynx85 rakstīja: Varbūt interesē, ko citi Anši dara. Raksts garš, bet savā ziņā interesants.

www.politico.eu/article/belgium-jurgen-conings-manhunt-culture-war/

Tas ir daudz plašāks jautājums Beļģijas iekšpolitikā. Savukārt Ansis tipisks aeiropas spēku struktūru upuris. Redzams tas pats rokraksts, kas Baltkrievijā, Azerbaidžānā vai kur citur ex ussr. Jautājums ir tikai kāpēc viņš šo situāciju neizmanto.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

No tā raksta citāts:

Last week, members of a radical right-wing organization were sentenced to six months in jail for incitement to hatred and violence because of a banner that said “Stop Islamization.”

Tātad, ja izvirzi lozungu "Apturēt Islamizāciju", esi uzreiz labējais radikālis. Turklāt tā ir "naida runa"

Es galveno problēmu mūsdienu Rietumu valstīs saskatu, diemžēl, gļēvulībā. Kadafi gāšana ir klasisks piemērs. Ja diktators jāgāž, tad jāgāž. OK. Iniciators bija Sarkozī, starp citu. Bet plāna B nav. Migranti nepārtraukti kursē pār Vidusjūru un "slīcinās" pie Eiropas valstu krastiem.

Klasiskais Eiropas risinājums nodibināt aģentūru un izgāzt daudz naudas. Runa ir par Frontex.

"The EU border agency Frontex is unable to carry out its core duties and is ill-prepared to take on additional future tasks, according to internal auditors."

Frontex 'own worst enemy', says EU auditor

euobserver.com/migration/152070

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

NU pieņem kā faktu, ka miers kā tāds slikti "pārdodas" un nevienam īsti vajadzīgs nav. Un lai arī saucamies "cilvēki" neko tālu jau no pērtiķa domāšanas tikuši neesam ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Runa jau ir par to, ko iesākt ar radušos situāciju: ja cilvēku slīkšana nav pieļaujama, tad jau vajag noīrēt kruīza kuģi un pārvest visus gribētājus no Āfrikas uz Eiropu. Tas būtu "humānisma triumfs" un ANO būtu sajūsmā.

Bet migrantu tad laikam būtu tā kā par daudz. Tāpēc tas netiek darīts.

Varēja izveidot bēgļu nometnes Āfrikas krastā, ar naudu un nelielu roku izgriešanas politiku vietējiem režīmiem to varētu paveikt. Tas netiek darīts.

Prinss ar saviem algotņiem piedāvāja nodrošināt Lībijas dienvidu robežu. Viņi, saprotams, vienu otru noblieztu, bet darbs tiktu paveikts. Eiropas politiķi šo piedāvājumu noraidīja. Kas tad tiek darīts: "bundžas spārdīšana tālāk pa ceļu". Jau kuro gadu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nūū, kā saka tam jau ar skaļiem saukļiem "cauri neizbrauksi" tur ar galvu un ne tikai būs reāli jāstrādā un tāpat būs vismaz trešdaļa neapmierināto ...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Gļēvulība no tautu puses. No varnešu puses pamatā tas ir aprēķins.

Abet Lībija ir klasisks piemērs tam ka absolūtā labuma vai ļaunuma politikā nav, un nahuj līst citu valstu iekšējajās lietās, tā kā tagad Baltkrievijā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

Un ar ko atšķiras - apturi islamizāciju, no - apturi kristietību, ko bazūnē dvieļu radikāļi?

Visus reliģiskos fanātiķus vajag pakārt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Dvieļu radikāļi nebazūnē "apturi kristietību" - viņi bazūnē "apturi rietumu civilizāciju", "apturi sekulārismu" un tādas lietas. Redzi, islamā kristiešiem ir paredzēta vieta - otrās [vai varbūt trešās] šķiras cilvēki, kuri, kamēr tie pakļaujas musulmaņiem, drīkst dzīvot - kamēr ateistiem islamā vieta paredzēta nav...

P.N. Nav tādi "dvieļu radikāļi", ir vienkārši musulmaņi kas rīkojas un/vai runā un kas to nedara. Nospiedošais vairākums grib to pašu ko "radikāļi".

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Moments izklaidei: Vienlīdzības markas. Spāņu kaut kāds preses izdevums Correos nolēma dot savu artavu cīņai pret rasismu, tāpēc publicēja plakātu ar pastmarku attēliem it kā cilvēka ādas krāsās, pie kam melnā bija ar viszemāko vērtību. Ideja bija, ka cilvēki domās: kā tā, melnā nevar būt vislētākā, visas taču citādi vienādas. Protams, saprasts tika tieši tā, ka melnā IR visnevērtīgākā, kas izraisīja nelielu furoru Rietumu presē maija beigās.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Heh, ziņo, ka Aleksandrs pats bija ieradies Protaševiču pārmācīt. Pieaudzis arī reisu skaits no Bagdādes uz Minsku ar lielākiem Boeingiem, lai Lietuvas robežu noslogotu ar bēgļiem. 21.gs, odnako.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vajadzētu sētu, tomēr Lietuvas-Baltkrievijas robežsētu būtu pagrūti izbūvēt. Starp citu, Lietuvai ir interesants teritorijas apendikss, kas iestiepjas Baltkrievijā, Dieveniškės.

Dieveniškēs dzīvojošie cilvēki bija etniski jaukti (lietuvieši, poļi, baltkrievi), kuri nejauši nonāca Baltkrievijas pakļautībā, jo šis reģions bija Baltkrievijā pirms 1940. gada. Pēc daudzu tikai apgabala lietuviešu (un ne pārējo) iedzīvotāju lūgumiem Baltkrievija 1956. gadā brīvprātīgi nodeva šo teritoriju Lietuvai. Rezultātā Dievenišķi kļūst par 207 kvadrātkilometru Lietuvas pussalu, kuru ieskauj un ielaužas apmēram 30 kilometru attālumā. Baltkrievijas teritorijā. Pie kakla “lietuviešu piedēklis” ir knapi 3 kilometrus plats. Un līdz šai dienai tā paliek Lietuvas sastāvā. Saskaņā ar 1989. gada tautas skaitīšanu nedaudz vairāk nekā 60 procenti cilvēku tur uzskatīja, ka ir poļi. [2]

google translate , nekoriģēts, no en.wikipedia.org/wiki/Dieveni%C5%A1k%C4%97s

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Un tur jau sen ir lieliska sēta

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Papildus skaidrojumi par Raynair lietu:

www.bbc.com/news/world-europe-57480835

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Interesants BBC raksts par talibu pašreizējo ekspansiju Afganistānā. Talibi jau patlaban kontrolē pusi teritorijas un 6 no 12 robežkontroles punktiem. ( tas nozīmē, ka muitas nodokļus šajos punktos arī iekasē talibi ) Rakstu papildina kartes ar Afgnistānas reģioniem, kurš spēks ko kontrolē:

www.bbc.com/news/world-asia-57933979

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Vajadzētu sētu, tomēr Lietuvas-Baltkrievijas robežsētu būtu pagrūti izbūvēt. Starp citu, Lietuvai ir interesants teritorijas apendikss, kas iestiepjas Baltkrievijā, Dieveniškės.

Dieveniškēs dzīvojošie cilvēki bija etniski jaukti (lietuvieši, poļi, baltkrievi), kuri nejauši nonāca Baltkrievijas pakļautībā, jo šis reģions bija Baltkrievijā pirms 1940. gada. Pēc daudzu tikai apgabala lietuviešu (un ne pārējo) iedzīvotāju lūgumiem Baltkrievija 1956. gadā brīvprātīgi nodeva šo teritoriju Lietuvai. Rezultātā Dievenišķi kļūst par 207 kvadrātkilometru Lietuvas pussalu, kuru ieskauj un ielaužas apmēram 30 kilometru attālumā. Baltkrievijas teritorijā. Pie kakla “lietuviešu piedēklis” ir knapi 3 kilometrus plats. Un līdz šai dienai tā paliek Lietuvas sastāvā. Saskaņā ar 1989. gada tautas skaitīšanu nedaudz vairāk nekā 60 procenti cilvēku tur uzskatīja, ka ir poļi. [2]

google translate , nekoriģēts, no en.wikipedia.org/wiki/Dieveni%C5%A1k%C4%97s

Runājot par dīvainām vietām, ir vieta Igaunijā, kur var tā vienkārši iebraukt Krievijas teritorijā, jo ceļš tā nu iegadījies.

www.google.com/maps/@57.9108972,27.6953217,12.96z

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un robeža ir atzīmēta ar stabu un zīmēm "gājējiem iet aizliegts"

goo.gl/maps/UG77repYACBA4wxw6

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Moments izklaidei: Vienlīdzības markas. Spāņu kaut kāds preses izdevums Correos nolēma dot savu artavu cīņai pret rasismu, tāpēc publicēja plakātu ar pastmarku attēliem it kā cilvēka ādas krāsās, pie kam melnā bija ar viszemāko vērtību. Ideja bija, ka cilvēki domās: kā tā, melnā nevar būt vislētākā, visas taču citādi vienādas. Protams, saprasts tika tieši tā, ka melnā IR visnevērtīgākā, kas izraisīja nelielu furoru Rietumu presē maija beigās.

Rasisma ideja ir vēl trakāka pat par liberālismu un pat komunismu.

Aplūkojiet cik ir publikācijas un pētījumi par ādas krāsu, vai kur pieminēta ādas krāsa, pēdejā laikā?

Skaitlis ar katru gadu tuvojas 0.

Mūsdienās, zinātnieku aprindās rasists ir tas, kurš piemin to, ka ir dažādas rases.

Suņiem ir šķirnes, kaķiem ir, bet melna bāba ar krūtīm līdz nabai, sprogainiem matiem un resnām lūpām vizuāli ir tāda pati, kā balta blondīne....

Nebrīnīšos, ka rases drīz no skolas mācību grāmatām izņems vispār.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Tas ir pareizi, kā tu domā. Tā ir viena no pieejām. Diemžēl, realitātē viss ir pilnīgi otrādi. Jo nekādi nevar kaunināt balto rasi un atbalstīt melno, ja rases netiks sauktas vārdā. BLM Black lives matter. 100% rasistisks lozungs.

Un kā tiks realizētas visas atbalsta programmas "afroamerikāņiem", ja tos nesauks vārdā ? "Black farmers will receive $5 billion of the stimulus package", Baidena likums. Tieši melnie saņems 5 miljardus tāpēc , ka melni.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Es rakstu par jaunajam tendencēm zinātnē.

Nevis politikā un žurnalistikā.

p.s.

Nokopē un saglabā tos rakstus. Varēsi parādīt mazbērniem, kā tavā laikā dalīja rases.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, mūsdienās politiķi un žurnālisti ir svarīgāki par zinātniekiem un pētniekiem, kaut vai tāpēc, ka politiķi izlemj, kuriem zinātniekiem kādiem pētījumiem finansējumu piešķirt.

Bet par pētījumiem arī tev nav taisnība. Arī mūsdienās notiek zinātniski pētījumi, saprotams, ne par tēmu "kuras rases cilvēki gudrāki" bet gan par dažādu rasu uzņēmības pret konkrētiem vīrusiem atšķirībām.

Racial and ethnic disparities in SARS-CoV-2 pandemic: analysis of a COVID-19 observational registry for a diverse US metropolitan population

bmjopen.bmj.com/content/10/8/e039849

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Es vairāk par antropoloģiju un tendencēm. Es taču nerakstīju, ka pētījumu vairs nav.

Antropoloģijā no rasu pieminēšanas jau izvairās. Un tāda tendence domājams, ka tikai palielināsies. Jo agrāk bija ļoti daudz pētījumu.

Pameklē zinātniskos rakstus par ASV indiāņiem. Pat Krievijā tu atradīsi vairak publikāciju par ASV indiāņiem, nekā amerikāņu. Jo veicot pētījumu par nēģeriem, indiāņiem, zinātnieku noteikti apsūdzēs rasismā, jo atklāsies kaut kāda patiesība, kas ir acīmredzama - ka tie ir nepilnvērtīgāki. Tāpēc jau vergi bija viņi, nevis otrādi.

Lai gan manuprāt, moriem nav ko raudāt. Jo smadzeņu tilpums viņiem palielinās, baltajiem - samazinās. Arī pirmie homo sapiens bija melni.

Tie mori ir tik stulbi, ka viņus interesē tikai periods no 1619. – 1865. gadiem.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Nu ko Taliban bez neviena "šāviena" ieņēma Kabulu! Ar Krievijas ciešu atbalstu! 64 letiņi gāja bojā psrs karā pret afgāņiem, 4 kopā ar amerikāņiem! Amīši 20 gados Afganistānā iztērēja vienu triljomu, vai 1000 miljardus!!! Izskatās, kad turku sultāns nems virsroku pār visu Vidusāziju. Sauksies Lielais Turāns.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Nav iespējams sabiedrībā, kas attīstībā palikuši 6 gadsimtus iepakaļ, vienkārši pasludināt demokrātiju un cerēt ka tur iestāsies tā pati dzīves kārtība kā rietumos. Bez vispārējas visu iedzīvotāju izglītošanas vismaz 2 paaudzēs tas nedarbosies.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Iespējams ka uzslies karātavas un pakārs visus izglītotos, sadedzinās bibliotekas, ja tādas vēl ir! Nav ko bāzties afgāņiem virsū, lai paši tiek galā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pag... Fakts, ka Baidens pasniedz talibiem Afganistānu uz paplātes ir "Ar Krievijas ciešu atbalstu!"?! Interesanti...

1.. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ..28
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti