Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
1.. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ..28
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Jautājumā par Poliju viss ir vienkārši. Atceros kā te krita Golubevai virsū itkā kāds cits viņas vietā uzreiz visu apstādinātu. Esošās likumdošanas ietvaros viss būtu +/- tieši tā pat un žogs ir tik tāds simbolisks risinājums. Visu izšķir likumdošana d3kulubvlkp4od.cloudfront.net/news_/life/5508.html?tw

Pavisam nesen ES propaganda kaut ko čiepstēja, ka Latvijai, Lietuvai un Polijai var nākties pārskatīt savus likumus, kas ļauj neielaist nabaga bēgļus. Un re... Polija to izdarīja: www.tvnet.lv/7388546/migracijas-krize-polija-pienemusi-izmainas-robezsardzes-likumos

Tikai tieši pretējā virzienā ES iecerēm. Un vispār man ir tāds liels jautājums radies - kādēļ Lukašenko tos migrantus virza pret Polijas robežsargiem, kas ir gatavi pretoties, nevis uz Latvijas un Lietuvas nespejigajām un Briselei lojālajām robežām?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Njā, šitas man arī neliek mieru: kāpēc Polija? Visdrīzāk jau doma bija vēl vairāk saasināt Polijas un ES attiecības.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu re, tieši tā izskatās. Un vēl izskatās, ka Polija tam ir aizdomīgi labi gatava.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu... Gatavoties viņiem bija laiks, kamēr baķka testēja Lietuvu. Bez tam - kāda nu tur īpaša gatavošanās vajadzīga? Pieļauju, ka viņiem lietas notiek ātrāk nekā pie mums, kur bez trīs konkursiem, četriem likumiem un vēl īpašiem MK noteikumiem robežsargiem pat sauso ateju nevarētu uzcelt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Testēja vai arī veica māņu manevru? Ko tādu "ietestēja", lai tas būtu pamats virziena maiņai? Viss izskatās pēc straujas Polijas exit eskalācijas un provokācijas ir vajadzīgas Polijai, lai to izdarītu ātri, neieberžoties ar izstāšanās sarunu cirku uz vairākiem gadiem, ka tas sanāca britiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
7 0 Atbildēt

Paskatāmies uz šo visu no to "bēgļu" puses - iedomājamies, viens Irākas pilsonis vulgaris ar ģimeni dzīvo savu necilo irākieša dzīvīti, un ik pa laikam klausās no čomiem, radiem, facebookā utt., cik labi ir Vācijā - alga no 1500 euro, sociālie pabalsti, socmājas, un kas tik vēl ne, ko var dabūt tikai par to vien, ka tur ierodies. Tad uzrodas veikli darboņi, kas par 2500 - 3000 doļikiem piesola šamos tur nogādāt. Viss, kas ir jāizdara, vnk, jāšķērso ES robeža, kas vispār ir easy game. Irākietis vulgaris pārdod māju un visu iedzīvi, samaksā starpniekam piķi, par pāri palikušo nolemj mazliet pašikot, nopērkot aifonu, krutas drēbes un ko tik vēl ne, jo, pirmkārt, finanšu pratība nav irākieša stiprā puse, otrkārt, "Džermanī" tak ātri vien šo visu atpelnīs atpakaļ. Tad nu šamo ar visu saimi aizved uz Minsku, kur jau var sākt just, ka kaut kas nepavisam nenotiek tā, kā solīts. Pēc tam aizved uz Polijas (ES) robežu, kur tu vispār iesprūsti bez paikas, siltuma un visa pārējā - uz priekšu tikt nevar, jo ES nemaz šamos tā negaida, kā spekulanti sasolījuši, atpakaļ arī nē, jo baltkrievi dauza ar stekiem. Uz mājām? Viņiem tur nekā vairs nav - ne pajumtes, ne darba... Tad nu tas sāk palikt par izdzīvošanas jautājumu, un, kad runa ir par izdzīvošanu, jebkuram cilvēkam kādā brīdī ieslēgsies instinkti un viņš kļūs par primitīvu mežoni...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

smaidiigais rakstīja: Nu, viseksperti, ko Polijai darīt?

Izveidot koridoru uz Vāciju. Lai jau tie soļo uz savu vāciju. Sevišķi pati merķele visu laiku apgalvo, ka viņai vajadzīgi tie dvieļgalvas. Pat mēģināja vienoties ar baltkrieviem, ka daļu savāks.

Nesaprotu, ko tie poļi tā pretojas. Kāpēc viņi tā pretojas vāciešu interesēm?

p.s.

No vācijas gadā EMIGRĒ aptuveni miljons cilvēku. Tāpēc viņiem vajadzīgs kāds miljons vietā. Bet tas, ka tie emigrē tieši tāpēc, ka vācijā dzīves līmenis krītas tādu dvieļu dēļ, to jau muļķa bāba nekad nesapratīs.

www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/beglu-glabsanas-aktivisti-no-vacijas-plano-savakt-migrantus-pie-polijas-un-baltkrievijas-robezas.a429002/

www.la.lv/minska-baltkrievija-atrodas-7000-migrantu

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Varbūt pasteidzos ar secinājumiem. Resnā ( vai drīzāk viņas padomdevēji) saprot visu situāciju. Bet tāda savu vēlētāju radīšana ir katra demokrāta veids noturēties krēslā ilgāk. Ne velti resnā merķele par kancleri strādā jau 14 gadus. Īsta vidusāzijas diktatora līmenis.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Njā, šitas man arī neliek mieru: kāpēc Polija? Visdrīzāk jau doma bija vēl vairāk saasināt Polijas un ES attiecības.

Domāju ka tiem migrantiem grūti ieskaidrot kāpēc jāiet apkārt (LT &LV sanāk ar apli uz DE).

Bet mērķis IMO ir nevis PL vai ES, bet UA. Kamēr baķka taisīs traci pie ES robežas, tikmēr RU mierīgi ieslās UA. Domāju, ka dūmu aizsegs.

Un ja šādi, tad reakcionārā PL robeža ir ievērojami skaļāka kā LT. BY neredzu nekādu jēgu no robežai pāri dabūtiem melnīšiem - dalības maksa jau iekasēta, un tad vēl kādus uzcenotos pīrādziņus var ietirgot

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Kas tev par paranoju?

Ukraina vairs sen nav krievu draugs, tāpēc tur vairs kara nebūs.

Krievi ( un visi pārējie) karo tikai ar krievu draugiem ( Ukraina, gruzija,čečenija, Irāka, Afganistāna, Dienvidslāvija, Sīrija, Lībija, Koreja, Vjetnama, utt)

Labāk domā, kad būs karš Baltkrievijā? Es domāju, ka līdz 2030.gadam ar varbūtību 50%, bet līdz 2040 - 90%

Scenāriju var būt daudz, bet visreālākais - lukašenko zaudē amatu, baltkrievi grib draudzēties ar eiropu un uzreiz, krievu armija Baltkrievijā, hibrīdkarš, vai kaut kas cits militāra rakstura.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Kas tev šķiet neloģisks? Pūciņš apmaiņā pret aizdevumu, Sīpoltēvam palūdza sataisīt traci pie ES robežas. Ar profitu (vismaz 4k no katra) un iespējamu benefitu sarunu atjaunošanā ar ES.

Tikmēr Pūciņš sariktē noziegumus pret krieviem UA, kas steidzīgi jārisina. Karaspēks kāreiz pilnīgi nejauši ir pie UA robežas. NATO @ UA un GE Krievijai ir no-go scenārijs

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 1 Atbildēt

es tik nesaprotu, kāpēc LV jāpērk bruņumašīnas? vajag pirkt visādus dronus - izlūkošanas, raķešnesējus, piegādes utt

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Tagad tviterī notiek gaudas par Francijas prezidenta vēlēšanām. Gribēju likt uz ekspertu apspriešanu jautājumu par Francijas Trampu, Tetčeri

www.spectator.co.uk/article/eric-zemmour-is-france-s-margaret-thatcher

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Conqueror rakstīja: es tik nesaprotu, kāpēc LV jāpērk bruņumašīnas? vajag pirkt visādus dronus - izlūkošanas, raķešnesējus, piegādes utt

Tas ir iekšpolitisks jautājums. Tēma - ārpolitika

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Conqueror rakstīja: es tik nesaprotu, kāpēc LV jāpērk bruņumašīnas? vajag pirkt visādus dronus - izlūkošanas, raķešnesējus, piegādes utt

Viena bruņumašīna ar dranķīgu "elektromotoru", kas taisa lielus "trokšņus" pareizajā radio frekvencē var stipri sačakarēt dronu kaujas spējas ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Kas tev šķiet neloģisks? Pūciņš apmaiņā pret aizdevumu, Sīpoltēvam palūdza sataisīt traci pie ES robežas. Ar profitu (vismaz 4k no katra) un iespējamu benefitu sarunu atjaunošanā ar ES.

Tikmēr Pūciņš sariktē noziegumus pret krieviem UA, kas steidzīgi jārisina. Karaspēks kāreiz pilnīgi nejauši ir pie UA robežas. NATO @ UA un GE Krievijai ir no-go scenārijs

Interesants tas tracis pie ES robežas. Vienīgais reālais dalībnieks un ieguvējs tajā atrodas ES pusē - Polija... Bet to jau tu savā apmātībā ar "Krievi nāk!" naratīvu neesi pamanījis.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

jā jā atkal atradi vienīgo īsto patiesību.

Ieguvēji tajā pasākumā daudz - gan piegādātāji, gan teroristu organizācijas, gan BY tūrisma organizatori, gan PL dzeloņdrāšu, ūdensmetēju ražotāji un stabu uzstādītāji. Šie materiāli iegūst. Nemateriāli uzvārās gan ES, gan RU. Tusiņā neieguvēji ir UA

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Vienīgais reālais dalībnieks un ieguvējs tajā atrodas ES pusē"

Lukašs nav reāls dalībnieks ? ;) Kas tad viņš, tavuprāt, ir ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Un kā viņš ir ieguvējs?

Piedevām joprojām derētu atbilde uz jautājumu, kādēļ tie migranti tiek rūpīgi novirzīti pret Poliju, nevis bezspēcīgajām LT/LV robežām.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Migranti tik daudz saprot, ka dodoties uz Lietuvu, viņiem būtu viena robeža un valsts vairāk jāšķērso ceļā uz Vāciju, un Latvijas gadījumā divas. Jebkurā gadījumā nāktos doties tāpat caur Poliju.

Un es nerakstīju, ka viņš ir ieguvējs situācijā, kāda izveidojusies, toties tu apšaubīji, ka viņš ir reāls dalībnieks. Neviens cits, izņemot baltkrievu pusi, nevarēja izdalīt tos tūkstošus tūristu vīzu irākiešiem un sīriešiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Divus vārdus tev par grūtu kopā salikt? Es rakstīju dalībnieks UN ieguvējs.

Bet ja jau tie migranti paši izvēlas kur iet, ko tad tavi propagandas troļļi sāka, ka Lukašenko viņus kaut kur dzen? Grūti progandu stumt tev, pieredzes pietrūkst.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

1.Tu rakstīji: "Vienīgais reālais dalībnieks un ieguvējs tajā atrodas ES pusē - Polija"

2.Uz ko es tevi palūdzu definēt to, kas, tavuprāt, tādā gadījumā ir Lukašenko.

3.Uz ko tu atbildēji: "Un kā viņš ir ieguvējs?"

Kas ir nekorekts jautājums , vispirms, pats par sevi, jo es nekur nerakstīju, ka viņš ir ieguvējs. Otrkārt tā nav atbilde uz jautājumu, kas viņš ir šajā situācijā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"ko tad tavi propagandas troļļi sāka, ka Lukašenko viņus kaut kur dzen? Grūti progandu stumt tev, pieredzes pietrūkst."

Un šis teksts vispār ir kaut kas vispārākais. Jūtos pagodināts, ka man esot troļļi ;) Varbūt tu tos nosauktu ? Kas ir "proganda"? Ja domā propagandu, tad es to te nedzenu, jo to nebūtu vērts darīt kaut vai mazā iauto foruma apmeklētāju skaita dēļ. Eh, dzīt "progandu" iauto forumā, kaut kas traks

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

1.Jā, tieši tā rakstīju.

2. Nē tu meloji par to, ko es rakstīju. Es neredzu, ka Lukašenko būtu ieguvējs, nevis saku, ka nav dalībnieks.

3. Jā, jautāju, jo tu meloji par manis teikto, ignorējot vārdu ieguvējs.

Nekorekti bija tikai tavi meli, nevis jautājums, kas uz tiem norāda.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"2. Nē tu meloji par to, ko es rakstīju. Es neredzu, ka Lukašenko būtu ieguvējs, nevis saku, ka nav dalībnieks."

1.Tu rakstīji: "Vienīgais REĀLAIS dalībnieks un ieguvējs tajā atrodas ES pusē - Polija" ( tas ir tas, kam tu piekrīti, ka esi rakstījis );

Tavs teksts šeit" Es neredzu, ka Lukašenko būtu ieguvējs, nevis saku, ka nav dalībnieks."

Vienīgā starpība šeit ir vārdā REĀLAIS. Tātad, mana vaina ir apstāklī, ka neesmu izsecinājis, ka tu pieļauj iespēju bez vienīgā REĀLĀ dalībnieka ( tavuprāt, Polijas ) arī iespējamu dažādu NEREĀLU dalībnieku, viens no kuriem varētu būt arī Lukašenko, eksistenci šajā lietā ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Izlasi vēlreiz. Divreiz. Septiņreiz. Kamēr pielec!

Tu meloji, sakot "tu apšaubīji, ka viņš ir reāls dalībnieks".

"dalībnieks" nav tas pats, kas "dalībnieks un ieguvējs". Lai kvalificētos otrajam, ir jāizpildās ABIEM nosacījumiem, bet tu jau nespēj izlasīt divus vārdus kopā un iestrēgi pie pirmā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tu meloji, sakot "tu apšaubīji, ka viņš ir reāls dalībnieks". Kā tā? Tavs teksts: "Vienīgais reālais dalībnieks un ieguvējs tajā atrodas ES pusē - Polija"

Tas nozīmē, ka , pēc taviem vārdiem, neviens cits, izņemot Poliju, nav ne reāls dalībnieks, ne ieguvējs.

-----------------------------

dalībnieks" nav tas pats, kas "dalībnieks un ieguvējs". Lai kvalificētos otrajam, ir jāizpildās ABIEM nosacījumiem, --

Nu pareizi, bet lai kvalificētos PIRMAJAM, otrais nav nepieciešams, jo var tak piedalīties bez iegūšanas ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē, tā ir tikai tavā sagrozītajā prātā, ka nejēdz saikļa UN nozīmi.

Polija ir dalībnieks UN ieguvējs.

Baltkrievija ir tikai dalībnieks.

Ko vēl tev vajag, lai pielektu?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tas taču esi tu pats, kam beidzot kaut kas ir pielecis.

Tavs teksts N1: "Vienīgais reālais dalībnieks un ieguvējs tajā atrodas ES pusē - Polija"

Mans jautājums tev N1: Lukašs nav reāls dalībnieks ? ;) Kas tad viņš, tavuprāt, ir ?

Tavs neatbilstošā atbilde jautājuma formā N2: Un kā viņš ir ieguvējs?

Un beidzot pareizā atbilde tagad, ko izdevās no tevis izmocīt :

NX Baltkrievija ir tikai dalībnieks

Ko tad tu nerakstīji to uzreiz ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Es to uzrakstīju uzreiz. Tev tikai ļoti lēni aiziet. Jo tavs jautājums N1 jau ir lieks, ja izlasi sākotnēji uzrakstīto un savā prātā neizmet "un ieguvējs" - klasiski piedēvējot oponentam kaut kādus savus izdomājumus, lai būtu ko apstrīdēt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

DeFacto par Latvijas un Baltkrievijas pusmiljarda apgrozījumu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Un tas nav it nekas. Smieklīgs apjoms priekš kaimiņvalsts

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Migrantu bēdu stāsts nupat 9.dec. publ. politico.eu

SZUDZIAŁOWO, Polija;Stāvot tumšā Polijas meža vidū, ko klāja visu vakaru snidzis sniegs, Ali, 32 gadus vecajam skolotājam no Sīrijas, bija viena vēlēšanās: netikt nosūtītam atpakaļ uz Baltkrieviju. Viņš stāstīja, ka bijis mežā trīs nedēļas, piecas reizes šķērsojis Polijas robežu, ar katru jaunu mēģinājumu viņu notvēra robežsargi un iegrūda atpakaļ Baltkrievijā. Sestajā reizē viņam paveicās vairāk. Viņu atrada aktīvisti, kuri noorganizēja Ali un viņa diviem kompanjoniem, bijušo tiesnesi Hasanu, 42, un Mido, 25, kurš strādāja cilvēkresursu jomā, tikties ar trim Eiropas Parlamenta deputātiem no Polijas, kas pagājušajā nedēļā apmeklēja pierobežas zonu. kopā ar žurnālistu grupu.

Par Baltkrieviju migranti stāstīja, ka karavīri viņus turēja pagaidu nometnē, ik pēc pāris naktīm sagrupējot viņus un iegrūstot Polijā. "Viņi cenšas stumt žogu un likt cilvēkiem skriet," viņš teica. Tāpat karavīri iedeva migrantiem akmeņus, ko mest žogam un Polijas robežsargiem.

Trīs migranti stāsīja par rūgto pieredzi. "Ļoti slikti cilvēki Baltkrievijā, ļoti slikti cilvēki," sacīja Hasans."Dažreiz viņi sita cilvēkus. Viņi dažreiz baroja [cilvēkus] ar tabletēm, viņi izmanto suņus, lai sekotu cilvēkiem mežā, ”sacīja Ali. Viņš sacīja, ka baltkrievu apsargi piespieda viņus izģērbties, pārmeklējot viņu drēbes, lai atrastu mantas, ko nozagt, un pēc tam aizdedzināja viņu drēbes. Šajā stāsta brīdī Mido novērsās un sāka raudāt.

www.politico.eu/article/tale-syrian-migrant-poland-forest-belarus-lukashenko-asylum-border/

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Man gan liekas, ka tie stāsti arī varētu būt sadomāti, lai iežēlinātu EP deputātus no Polijas. Īpaši ja pārbēdzējs ir piem spridzinātājs pašnāvnieks.

Man šķiet, ka šādas atšķirīgas informācijas apstākļos jābūt ļoti uzmanīgam.

Papildus šķiet, ka šādu cilvju pieņemšana ir ļoti negodīga attiecībā uz emigrētgribētājiem, kuri nevar to apmaksāt.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

sūdīgu ceļojumu nopirkuši biedri - lai brauc atpakaļ uz saulaino irāku un sūdzās vietējam PTACam

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Kurš te viens cienījams iauto vispolitikas speciālists apgalvo par RU un BLR režīmu maigo dabu?

twitter.com/TadeuszGiczan/status/1468536880417415169

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Kā jums patīk šis? Vai tikai tas neiet roku rokā ar Švāba teoriju, ka "tev nepiederēs nekas, bet tu būsi laimīgs"

www.db.lv/zinas/no-janvara-gazes-tarifi-majsaimniecibam-pieaugs-robezas-no-542-lidz-93-505523

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 0 Atbildēt

Pilnai laimei vēl vajag aizliegt malkas apkuri, "rūpēs par dabu" un viss būs sakārtots, pēc plāna

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 4 Atbildēt

kāds sakars ar Švābu?

Šeit ir tīrs kapitālisms - gāze maksā tik, cik tā maksā. Nevari atļauties - dzīvo citur.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Uh... Kārtējie troļļu meli. Gāze maksā tik, cik tai cenu ir uzskrūvējuši varneši ar CO2 kvotām un aizliegumiem. Tieši ASV komunisti Baidena vadībā ir vainojami jau tā sadārdzinātās enerģētikas vēl lielāka cenu pīķa radīšanā.

Tas ir nevis "tīrs kapitālisms", bet tieši otrādi - komunistu "Green New Deal".

fckns Reģ.: 29.11.2020
0 6 Atbildēt

Jā jā, Baidens, valdošā kliķe, komunisms un Grēta ir vainīga pie visām tavām problēmām, ieskaitot gāzes sadārdzināšanos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Nabadziņš... atkal vienīgais, ko spēj sava režīma aizstāvībai, ir piesaukt "visas manas problēmas". Tas nekas, ka ne jau es par cenām sūdzējos, bet tikai norādīju uz galīgi greizu izpratni (vai apzināti melīgu propagandu) par vainīgo?

fckns Reģ.: 29.11.2020
0 3 Atbildēt

Neaizstāvu "savu" režīmu, tikai norādu uz tavu nekompetenci.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Savu stulbumu nevajag saukt par cita nekompetenci. Tirgus darbojas pēc piedāvājuma - pieprasījuma principa - ja zaļie komunisti samazina piedāvājumu tad pieprasījums uzrauj cenas gaisā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

ka tik ne arī. Elektrības, ko saražo ar dedzināšanu, ietekmē tevis piesauktās kvotas, bet gāzes cenas - tikai pārdevēja vēlmes - ekonomiskās un/vai politiskās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pārāk šauri uz "laukumu" skaties, selektīvi izvēlētā "kopā" jums abiem ar Brady ir taisnība, globālā mērogā - Ķīna, Indija utt . stāsta vienu, bet dara pilnīgi citu, un absolūti liek mīksto uz "patiesu zaļumu".

Tā tiekt "atlaides attīstības" valstīm izmešu jomā, kaut reāli jau arī ne sūda kapitālisti nemaz ar negrib spiest Ķīnu utml.- tas tikai sadārdzinās pašiem vairākas svarīgas lietas, a Ķīnai ... pa lielam pie pakaļas, jo visi reizē jau nesaņemsies "sankcijām" ...

P.S. bet tas kurš jūtas kristāl-tīrs, lai met akmeni pirmais ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"gāzes cenas - tikai pārdevēja vēlmes"

Nē, draudziņ - brīdī, kad elektrības deficīts uzlec kosmosā, ir jāpērk gāze ar visām kvotām, bet izrādās, kā krājumi dēļ ilgstoši augstajām cenām ir tukši. Tas viss ir cieši sasiets kopā un absolūti dēļ politiskā spiediena uz "atjaunojamajiem resursiem". Tev jau laikam būs ļoti liels pārsteigums, ka elektroenerģijas rezerves Eiropā dominējoši ir gāzes TECi. Un pat nenojaut, kā vēja parki ietekmē to darbību un izmaksas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

maldies, visās nelaimēs vainojot 'atjaunojamos resursus'. Paskaties, cik elektrība maksā tad, kad Norvēģijā maz ūdens hesiem, un Dānijā maz vēja. Un otrādi.

Atjaunojamie resursi kaut cik vēl notur cenas lejā. Tad, kad vajadzēja Zviedrijā iedarbināt šķidrā kurināmā staciju, elektrības cena sasniedza 1000 eur/mwh. Arī pateicoties 'nelabajam vējam'?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tev ir kaut mazākā nojausma, kas ir rezerves, cik tās ir nepieciešamas tieši atjaunojamiem resursiem un kādēļ tik dārgas?

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 0 Atbildēt

Sūdi tādi, ka šitā cena draud uz palikšanu. Jo biržā ir deficīts, un arī lāču zemes piedāvājums ir nekāds...Jā aziāti iespējams izpērk. Ar politiku šoreiz caurumu neaizbāzt. Bāzīsim ar saules paneļiem.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Noteikti nav uz palikšanu. Ilgstoši novērojumi liecina, ka haips ir apkures sezonā. Pie pietiekamiem krājumiem tas beidzas februārī, šoreiz nav gāzes krājumu, būs ilgāk.

Nu un jautājums pret kādu cenu tu rēķini savu paniku. Ja 2020, tad problēma ir ar references lielumu, jo tad cenas bija ļoti zemas (kas arī ir iemesls tukšām gāzes krātuvēm - kapitālisti lietoja 2020 kā referenci)

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Varu pat saderēt, ka diemžēl krasi augušās cenas nekritīsies vis Ne jau pats par savām izmaksām te raudu, tomēr neredzēt kopsakarību ar visu pārējo tautsaimniecību,var vien aklais. Jau reiz sacīju, cenu kāpums līdz šim ir bijuši ziediņi pret to, kam principā (loģiski) jāseko. Tam nav vārdu, kā to visu aprakstīt.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Kādu 'nav vārdu'? Inflācija parastā - emitēja naudu, cenas palecās. Vangoju, ka gāzei uc energoresursiem pēc šīs ziemas būs + 20 + 25% pie 2019. gada cenām.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

izskatās, ka oct21 vs nov21 jau ir cenu kritums gāzei - un gana ievērojams

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

iet jau uz to, ka var būt arī +200 +250%, labi neizskatās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pietiks jau "mutiski" spekulēt, uz cilvēku muļķību un bailēm no energoresursu cenu celšanās, tirgū tiek taisītas afigennās mahinācijas, un tiek labs "kāposts iešņaukts nāsīs" ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

es tomēr aicinu šādas prognozes atspoguļot laikā.

Tie % 1 mēn jā, mūžīgi noteikti nē. Tektu, ka jūnijā būs +35% pret 1/06/2020, kas būtu +15% pret 1/06/2019.

Plēšot matus aicinu neignorēt faktu, ka 2020 gāzes cenas bija ļoti lejā. Cenas tajā diapazonā neatgriezīsies ļoti ilgi. Saprātīgs atskaites punkts ir 2017 un 2018.

Un apkures sezonai ir ietekme

www.bloomberg.com/quote/NG1:COM

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Turklāt šāds patērētāju noskaņojums ļoti tiks atbalstīts no vietējiem ražotājiem - visi ražotāju būs ittin priecīgi pacelt cenas uz "gāzes cenas pieaugumu" rēķina un būs ārkārtīgi pateicīgi, ja patērētāji māz ar galvu, nevis brauks uz Lietuvu iepirkties.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Lietuvā citas gāzes cenas Visur celsies.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jo lielāka panika, jo vairāk celsies, ar objektīviem apstākļiem šai cenai pagaidām ir visai maz sakara, jā ir iespējamas problēmas ziemas beigās, ja ziema ievelkas, jā tas attieksies uz daudziem ja visa ziema saistītajos enerģētikas tirgos ir diezgan barga un teiksim garāka kā parasti ...

LV un Baltijā šobrīd elektroenerģijas cenu nosaka arī fakts ka TECiem daļas ir remontā utt. Ir ļoti daudz faktoru, no kuriem daļa ir mākslīgi (jeb politiski) utt.

Taču pēc būtības enerģētisko resursu netrūkst, tas ir "izvēlīguma" jautājums, tip šī gāze pārāk smird, vai šīs akmeņogles ir pārāk "baltas" utt. Šie kuģi izmanto nepareizo degvielu, vēju utt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Lauvas tiesu politisko faktoru mūsu gadījumā ir izpēlējusi Lietuva - diemžēl enerģētikā mūsu ienaidnieks #1 parastajam cilvēkam grūti iedomājamā mērā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 0 Atbildēt

Nu galvenais lai politiskajā tirgū, mēs nebūtu palikuši pilnīgos lohos ... kaut gan pieredze liecina, ka laikam tomēr esam ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Lūk laps video no Latīņamerikas ( Puerto Riko) . Kā bandas kārto savus rēķinus. 18+

Iestādes šefs ir īsts reindžers.

twitter.com/scipion34286933/status/1469216521545302019?t=0Zgo_OJd2jLFI7HX3T6RMg&s=19

Vajag uzspiest "view", jo skati nedaudz bēdīgi. Kā mirst daži bandīti ( viens no viņiem dažas dienas atpakaļ sataisīja aukstus divus konkurentus )

Vernons Reģ.: 18.02.2014
2 1 Atbildēt

24. decembrī šajā gadā, Polijas ostā, Svinauiške pienāca pirmais gāzes kuģis ar 90 miljoniem m³ gāzes! Un vēl 40 tādu ir ceļā!

Noticis tas par ko es rakstīju iepriekš, Krieviju "noslīcina" viņas pašas gāzē! Ko teiks par to punduris? Cerams kad karošanas gars būs noplacis. Malači!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kamēr tu esi pārņemts ar rusofobiju un punduri, neesi pamanījis, ka arī Briseles EPSRS kursa atbalstītājiem un Merkeles cīņubiedru izmisīgajiem centieniem nav īsti pa prātam, ka tas kuģis ir pienācis Polijas ostā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Avots?

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Varbūt tāda ir tā politiskā doma lai kašķis paceļ tirgus cenu līdz LNG vešanai izdevīgam līmenim.

www.ft.com/content/4885b7f5-97a2-4e66-af91-a9211956b0f5

Pat austrāļi domā ka varētu braukt uz Eiropu pie tādas cenas

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Austrāļiem ir viens no dārgākajiem energo sektoriem pasaulē un viņi kurina ogles. Ja viņiem būtu sava gāze, tad noteikti pārietu uz to.

Tak tev tak raksta, ka ķīnieši izpirkuši tirgu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Gribēju teikt, ka austrāļi ir tāds piliens uz Ķīnas fona. Tie nekādi neietekmē cenas Eiropā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Austrāļiem ir sava gāze. Atraka pasen un tas ieslēdza vērienīgu inflāciju.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Gāzes cenas uzskrūvēja Gazprom! Izskatās, ka krieviem būs jālūdzas, lai kāds pirktu viņu gāzi!

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Vernon kad malciņu/maciņu skalda, šķilas lec Zivju dīķī ar pliku āķi neko nedabūsi, jāiebaro. Ko ta šie kuģi nebrauc pie braļukām. Bet nu pajautā vecākiem ļaudīm kā Rīga kūpēja kad katrs savu skursteni kvēpināja. PL pat patreiz cīnās ar visādiem krāšņu kurinātājiem, kas vecos gumajniekus svilina

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

20 gadus atpakaļ kādam Latvijā bija doma gāzes termināli Skultē vai kaut kur tur būvēt. 101 iemesls atradās, kad to nevajag!

Tad kad mums grūti gāja Dānija mums kuģi ar gāzi atsūtīja! Šķiet ka uzdāvināja gāzi!

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Vernon atceries metro nē!? Ko vai patreiz nebūtu jauki to centru atbrīvot no virszemes lielgabarīta sab transporta, kas spolē uz katra ledus pleķīša un divām sniega kupenām garām netiek.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Metro. Cik ievestu no plašās Krievzemes? 1991. Gads 2700000 iedzīvotāju. 2021. Gads 1900000 iedzīvotāju. 800000 izkūpēja gaisā! Aizbrauca visos virzienos, nomira un dzimstība zema!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Vai atceries arī kādēļ metro atcēla? Pat tā laika imigrantu importētāji bija spiesti piekāpties, aptverot ko metro nodarītu Rīgas pazemes ūdeņiem un ko tie ūdeņi secīgi nodarītu Rīgai. Nu nedrīkstam mēs neko lielu būvēt zem zemes. Tieši tāpat, kā mums jāstiprina purvā iebūvētie ceļi pret grimšanu. Bet vienāršāk jau ir bakstīt ar pirkstu, cik skaisti gludi ceļi un tuneļi ir tiem, kam tie ir izcirsti stabilā klintī.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Gāzes cenas uzskrūvēja Briseles un Davosas zaļā politika ilgtermiņā un Baidena aktīva rīcība īstermiņā. Bet tu esi pavilcies uz "Krievi nāk!" propagandu un neredzi kas notiek tās aizsegā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 2 Atbildēt

ko tikai kremlini nesadomās, lai attaisnotu savas intereses

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Vabūt mazliet tomēr sazvērestības teorijās par dziļu šauj, ja tev tiešām liekas, ka Briseles ierēdņus un Baidenu ir iecēluši "kremlini"?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 5 Atbildēt

Enerģijas sektora sadārdzinājumam, manuprāt, ir viens pavisam skaidrs iemesls - ir tiešam izlemts, ka jāsamazina piesārņojums pilsētās un CO2 vispār.

No pieejamiem resursiem vējš, Saule, hidroenerģija var nodrošināt tikai daļu no paredzamā pieprasījuma, tātad lielākā daļa enerģētikas un transporta tuvākajā laikā vai nu pa tiešo, vai ar ūdeņraža un elektrības izmantošanu - tam pamatā būs gāze. Nu nebūs tā, ka tagad varēs sildīties un vizināties ar metānu vai no tā ražoto elektrību un cenas paliks vecās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Tev jau atkal laikam domā ka zaļā enerģija ir glābiņš, tas nekas, ka tas ir visu problēmu sākums, un katrs kuram nav slinkums uzskata ka tavs maciņš ir drusku par biezu ...

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Lai par šo fanotu, ir divi galvenie virzieni.Jābūt vai nu ļoti bagātam, vai nu ļoti/dalbajobam.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Par vienu virzienu izteicies neprecīzi. Ļoti bagāti cilvēki nekļūst tādi, tērējot naudu bezjēgā. Attiecīgi fanot par to var tikai tad, ja esi nevis vienkārši bagāts, bet tava bagātība vai vara tiek nodrošināta no tās siles.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Da nē. Viss klasiski: sezonāla neveiksme + slinkums + alkatība. Perfect storm. Diezvai atkārtosies otreiz tavā dzīvē

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu kā mērķtiecīga politika daudzu gadu garumā un ASV prezidenta mērķtiecīgi edikti ir nosaucami par "sezonālu neveiksmi"?

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt
rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Somi saprot, kas ir zaļa enerģija un kas ir pseido - zaļa.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Bradypus

Nez kā to metro izdevās S.Peterburgas purvos izbūvet???

Un par tiem imigrantiem vispār nebūtu vērts pieminēt. Kas patreiz notiek!?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Izmaksas uz vienu iedzīvotāju, izdarīt jau var visu ko, tikai jēga ? Arī par kārtu vienkāršākas transporta vienības dzīvo uz nežēlīgi lielām subsīdijām ... Un ar vagonu iepirkumiem mums ar jautrības vienmēr pieticis ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Purvos var viskautko, ja daudz naudas. Bet Rīgas gruntij ir cita problēma - uzbūvēt var, bet Rīga rezultātā noslīks, jo tie tuneļi bloķēs gruntsūdeņus - zem Rīgas nav stāvošs purvs, bet gan caurplūstoša smilts. Un to ar naudu novērst nevar.

Papēti kādreiz, ko pazemes ūdeņu sistēmām ir nodarījušas un ar ko riskē mūsu HES kaskādes ūdenskrātuves.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tam arī eksistē vismaz teorētisks risinājums - pastāvīga sasaluma veidā ... bet nu izmaksas tad ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ko tādu?! Tipa piedāvā Latvijā ledus laikmetu atgriezt vai kā? Vai sasaldēt visu Rīgu un apkārt izrakt apvedceļa vietā aizsarggrāvi, kurš pie viena noderētu arī lai LNG tankeri pa taisno pie TEC varētu piebraukt? Vai tomēr nē - TEC vietā tad jābūvē milzu siltumsūkni, kas saldē pazemi un apkurina virszemi Bija jau kādam arī ideja par liftu uz kosmosu, lai raķetes nav jāšauj - varbūt to arī varam Rīgā realizēt un tad ne tikai UNESCO mantojumā ierakstīties, bet arī pārspēt Emirātus moderno superprojektu būvē. Ak jā - finansēt to varētu ar metāna eksportu, ēdot zirņus - nāktos gan visiem dzīvot slēgtās telpās, lai to metānu varētu savākt, nekaitējot Grētai.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

St. Pēterburgas metro dziļākais Pasaulē! 60 metri zem zemes.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Dziļākā metro stacija Admiralteiskaja 86 Metri! Tas ir pats Pēterburgas centrs.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jā un ir besīgi kamēr tu no tā dziļuma "ceļo ārā", atklāti sakot pret tusiņu tādā Metro Rīgas sabiedriskais transports ir vienkārši super ērts un ar "daudz svaiga gaisa" ...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Tas vilciens mums jau ir aizgājis varam pavizināties kādā līdzīgā Londonā. Pat izjust sevi vadītāja vietā, jo viss ir automatizēts. Tur nav dziļi zem zemes un vietām pat pa virspusi skrien.

Saki ērti? Vari precīzi plānot laiku un pieturā elpojot svaigu gaisu kādu ledus gabalu uz galvas sagaidīt

Labi ka aviācija mums ir moderna. Citādi braļukas sūkstās, ka mūs vairs nevar noķert un vienīgā viņu lidene esot AB, kas viņu kolorītos nokrāsota

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nē es Rīgas sab. transu ciest nevaru, bet metro gan Maskavā gan Pēterburgā manā skatījumā ir vēl reizes 10 pretīgāka padarīšana "stūķa laikā" , es vienmēr labāk izvēlos iet ar kājām ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Rekur ASV tiesa pieslējusies Qanon sazvērestības teorijām. Saka, ka pedofilu organizācijas tomēr esot...

www.youtube.com/watch?v=tNx06Bd655s

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Ko tādu?! Tipa piedāvā Latvijā ledus laikmetu atgriezt vai kā? Vai sasaldēt visu Rīgu un apkārt izrakt apvedceļa vietā aizsarggrāvi, kurš pie viena noderētu arī lai LNG tankeri pa taisno pie TEC varētu piebraukt? Vai tomēr nē - TEC vietā tad jābūvē milzu siltumsūkni, kas saldē pazemi un apkurina virszemi Bija jau kādam arī ideja par liftu uz kosmosu, lai raķetes nav jāšauj - varbūt to arī varam Rīgā realizēt un tad ne tikai UNESCO mantojumā ierakstīties, bet arī pārspēt Emirātus moderno superprojektu būvē. Ak jā - finansēt to varētu ar metāna eksportu, ēdot zirņus - nāktos gan visiem dzīvot slēgtās telpās, lai to metānu varētu savākt, nekaitējot Grētai.

Ķīna to izmanto pastāvīgi, Briti savu metro paplašinot izmantoja utt. Tas nav tikai teorētiski, bet nu LV gadījumam tās izmaksas par "parastu metro" jau būtu gana ko "sagremot" , lai vēl par eksotiskiem risinājumiem domātu ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pastāstīsi sīkāk? Kur sasaldēšanas tehnoloģija ir izmantota, lai sasaldētu milzīgu caurplūstošas grunts teritoriju, mainot reģiona ūdensnoteces sistēmu? Vai tomēr vienkārši kaut ko iemuldēji par lokālu risinājumu kaut kā nostiprināšanai stāvošā purvā, kas nav attiecināms uz Rīgas situāciju?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pietiekami jau nu gudrs un spējīgs esi - noteikti spēj arī pats atrast, bet būs brīdī kad darīt nav ko - atradīšu. Reālu projektu netrūkst. IMO pat Londonas metro to izmantoja pie Temzas jaunās līnijas būvējot ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka tu jorpojām neesi sapratis atsķirību starp lokālu sasaldēšanu un udensnoteces reģiona sasaldēšanu, mainot gruntsūdeņu plūsmas. Bet nu pieņemsim, ka esmu tādu megaprojektu palaidis garām - būs interesanti, ja varēsi uz kādu norādīt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kāpēc kaut kāds tunelis tik nenormāli visu izmainītu? Kāpēc ūdens nespēj tam tunelim pa abām pusēm applūst apkārt?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tapēc, ka zem Rīgas faktiski tek viena liela pazemes upe paralēli Daugavai - diezgan plānā smilšu slānī, bet ar milzīgu kopējo caurplūdi. Ievērojama šī slāņa škērsgriezuma samazināšana (un kaut viens Daugavai perpendikulārs garš tunelis, bez kura Rīgā metro ir bezjēdzīgs, tieši to izdarīs) radīs pastiprinātu plūsmu citās vietās ar risku ka veidosies neprognozējami izskalojumi - līdz pat jaunas virszemes upes izveidošanās iespējai vai arī šo ūdeņu uzkrāšanās pirms šķēršļa, appludinot augšteces zonu. Ņemot vērā šo principā plūstošo smilšu slāņu neprognozējamību, sekas ir neparedzamas, bet ar diezgan garantētu iznākumu ar izskalojumiem un ēku sagrūšanu kaut kur, iepriekš nezināmā vietā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te tev būs ķīniešu megaprojekts ļoti sarežģītā apvidū, ar visām tā potenciālajām problēmām:

www.scientificamerican.com/article/global-warming-china-tibet-railway/#

Pie kam sasalumu nodrošināja dabīgā veidā, panākot tikai to lai siltajos mēnešos neatkūst.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu jā. Tu esi tups. Dabiska sasaluma saglabāšana ir tas pats, kas jauna radīšana, apturot milzu reģionā dabisko ūdensnoteci.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

ā nu labi neņem galvā, acīmredzot puse pasaules ir tupa, tikai tādēļ vien ka Wala uz sitiena atcerējās un atrada to ko nu atrada

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nevis "tikai tādēļ vien, ka Wala uz sitiena atcerējās un atrada to ko nu atrada", bet gan tādēļ, ka tupi, neiedziļinoties turpini postot lokālos projektus, lai gan tev skaidri tika norādīts, ka tie ir savādāki pēc būtības.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tev ir grūta galva, vai internetu atņēmuši ?

Nav Rīga mega super unikāla, ka nekur nebūs atrodams objekts ar tādām pašām problēmām, tak visur kur gribējuši Metro ir uzbūvējuši. Ķīnā ap 2003 (???) pat šķiet bija gadījums, kad gruntsūdens pārrāva mākslīgā sasaluma kārtu, un aizdirsa visu šahtu ar dubļiem ūdeni utt. To gadījumu visā pasaulē analizēja cik atceros.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Grūta galva ir tev. Rīga ir tik "neunikāla", ka tu visādi izlokies, nespējot atrast salīdzināmu piemēru. Un kad beidzot "atrodi", tad izrādās, ka tas tieši apstiprina manis teikto. Tu gribi to gruntsūdens pārrāvumu izbaudīt? Vai varbūt tomēr, ka tas tieši ir iemesls neriskēt ar metro būvi Rīgā?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Paklau, Rīgā metro nav vajadzīgs, tā ir jautājuma būtība, nevis riskēt vai neriskēt ar kaut ko. Tehnoloģijas ir, tās kopš Staļina laika tiek lietotas un uzlabotas, un tas ka ķīnieši nolaiž lažu, nav ne pirmo ne pēdējo reizi, tas cik atceros arī bija galvenais analīzes secinājums.

P.S. Neko no tevis teiktā tas neapstiprina, tās ir tavas iedomas un tikai ! Un ja satraucies par gruntsūdeni, tad vislabāk iestājies kādā biedrībā, kura rūpēsiez par to lai Rīgā neceļ pilnīgi neko, tā kā jebkura no pēdējos 20 gados celtajām ēkām gruntsūdeņus ir būtiski ietekmējusi ...

Kaut gan arī pirns tam tas ir noticis daudz un dikti, un tāpēc tāda Rīdziņa vairs sen neeksistē, kaut kādreiz zem Audēju 15/Kalēju 48 tāda vēl bija jāiedzen "caurulēs" ...

1.. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ..28
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti