Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 1 Atbildēt

20 gadus es internetā jau rakstīju, ka Krievijas armijas varenība ir mīts. Krievija spējīga karot tikai pret saviem draugiem, kuri bruņoti ar tādiem pašiem sūdiem. Cilvēki oponēja.

Tagad visi redz, ka man ir taisnība.

BET turpina malt kaut kādus murgus par to, ka Krievija sadalīsies, mirst, utt.

Ka var nomirt valsts, kurā tirgo naftu, gāzi un tajā ir 100 + miljoni cilvēku?

Katrs noturīgs vienu bulciņu mēnesī, un jau IKP būs miljons.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Ka var nomirt valsts, kurā tirgo naftu, gāzi un tajā ir 100 + miljoni cilvēku?

Elementāri. Pašlaik, piemēram, Putins tirgo burjatu gāzi. Un pat burjatiem var ienākt prātā, ka ir iespējams arī kāds cits starpnieks, nevis tikai Maskavas režīma peļņa. Un kāda ir to 100+ miljonu cilvēku demogrāfija, esi kaut mirkli aizdomājies?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Demogrāfiju kompensē iebraukušie no vidusāzijas un Āftikas. Esi aizdomājies par dzimstību Vācijā?

Tur taču tas pats.

Teorētiski var spriest par Burjatu atdalīšanos. Bet tā ir tikai fantāzija. Viņi 100+ gadus nedomāja atvienoties un neatvienosies tagad.

Daudz drīzāk pievienosies Osetija, Baltkrievija nekā kaut kas atvienosies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tikai tu savā aprobežotībā esi iedomājies, ka tavi krievi ir vienīgi, kas spēj domāt Burjatu vietā. Un vispār NEKO neesi sapratis demogrāfijas jautājumā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 1 Atbildēt

Šeit laikam jāizdala ko katrs saprot ar Krievijas sadalīšanos - daudzi domā, ka Krievija varētu sadalīties sīkās patstāvīgi dzīvojošās valstelēs, bet es tādam scenārijam īsti nepiekrītu. Reālākais variants būs, ja vadoņa nomaiņas gaitā izcelsies kaut kādi kašķi starp iesaistītajām pusēm un minētās puses uz laiku izveidos savas nosacīti neatkarīgas teritorijas, kuras pēc kāda laika atkal apvienosies lielākā masā. Tā pati Čečenija uz laiku var "atdalīties" no Krievijas, ja Maskavā nespēs uztaisīt plūdenu varas tranzītu un nodrošināt Čečenijas izdevumu segšanu.

Krievijas lielie resursu krājumi arī ir lielākais traucēklis tās valsts attīstībai, jo attīstības vietā visi mēģina dalīt lielo piķi. Ja vadošie nespēs vienoties par naudas sadali, tad visādas Piedņestras un Osetijas pašas pievienosies atpakaļ Gruzijai un Moldovai, un Baltkrievija neies nekādā savienotajā valstī.

Krievijas problēma, neskaitot jau sākto karu, ir tieši nespēja vienoties par naudas sadali un ja nebūs naudas, tad visi ģeopolitiskie projekti būs izmetami miskastē.

Kā šī valsts var nomirt? Vienkārši izmirstot un zaudējot attīstības potenciālu. Dzimstība Krievijā pie viņu naftas un gāzes ir pilnīgā grīdā, kā arī pateicoties karam visi spējīgie kadri dodas prom. Ar atlikušo vati jau vairs komunismu neuzcelsi. Tie paši arābi ir sapratuši, ka naftas un gāzes nauda ir jāiegulda vispirms jau nākotnē un tikai tad jahtās un zelta podos, savukārt krievi vispirms domā par jahtām un zelta podiem, tad par ģeopolitiku (lai ir uz kurieni naudu izvest), tad par propogandu, tad par militāro "veļičiju" un tikai tad par nākotni.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 2 Atbildēt

Kontraversiālas tēzes šeit ir valsteles, Krievijas resursi un zemā dzimstība.

Daudzi Krievijas resursi jau tieši atrodas valsteļu teritorijās, kuras dzīvotu daudz labāk, ja centrs tām tos neatņemtu. Kā federāla valsts Krievija ir visai netaisnīga pret federācijas subjektiem. Kas neapšaubāmi uz vietām rada domu, kāda velna pēc mums to centru vajag ?

Un zemā dzimstība ir vairāk krievu vidū. Ja ņemam par piemēru Tatarstānu, kur krievu un tatāru patlaban ir puse uz pusi apm. tad ir lielas izredzes, ka tatāri, ņemot vērā musulmaņu ģimenes tradīcijas, krievus drīz "pārbērnos". Tā kā "krieviskums" šī kara rezultātā saņem masīvu triecienu, tad vairākās nacionālās autonomijās notiks pārorientācija uz savām "saknēm" orientācijas uz Kremli vietā. Un vietējiem krieviem sāks "maitāt dzīvi" ar prasībām pēc vietējo valodu zināšanām. Šur tur tas jau notiekot.

T.i. "vecākajam brālim" pateiks: tu esi nevis vecākais, bet s. brālis.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Domāju, ka resursu valsteles arī būs iniciatori sadalīšanai. Tur vietvalži gluži labi zina cik resursu pieejami un uz tāda pamata lokālo armiju mierīgi var uztaisīt.

Sākums būs tikko varas vertikāle saļodzīsies. To gan nav iespējams ne ietekmēt, ne prognozēt, ne pamanīt. Tas viss notiek bunkurā. Bet Jakutijas jaunais prezidents gaida.

Vispār šībrīža Krievija ļoti atgādina savu laiku pārdzīvojušu Zelta ordu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 2 Atbildēt

Kurā gadsimtā tu dzīvo, lietojot tik primitīvus demogrāfijas jēdzienus, kā "zemā dzimstība"? Ar "augstu dzimstību" vien ir iespējams nosegt primitīvu mazkvalificētu darbaspēku un tas bija rādītājs agrārām valstīm, kam bērnu darbs bija iztikšanas norma. Vācija, kuru jau kāds piesauca, to spēj aizstāt ar imigrantiem. Bet priekšnosacījums - Vācijai ir gan smadzenes, gan uzkrāta bagātība, par ko tos muskuļus piepirkt (un pieprasījums pēc tiem struaji krītas). Maskava (kas ir ekskluzīvs izņēmums Krievijā!) jau tagad ir slavena ar zemo kvalitāti šajā spējā - ne jau no Vācijas nāk joki par "Džamšutu" darba kvalitāti. Kādus imigrantus pēckara Maskava spēs atļauties? Un kādu pārējās "valsteles"? Smadzenes būs emigrējušas uz neatgriešanos un muskuļi pārstrādāti gaļā. Tikai pilnīgs lohs var iedomāties, ka to milzu teritoriju ir iespējams kaut kā reanimēt ar imigrācijas palīdzību. Parādi to laimes meklētāju, kurš dosies laimi pēckara Krievijā meklēt!

Volx Reģ.: 22.11.2018
3 2 Atbildēt

Ar kādu naftu Eiropā aizvieto sankcinēto Krieviju?

Sagadīšanās, bet Gajanā atklātas milzīgas naftas atradnes un puse eksporta, kas ir dubultojies, iet uz Eiropu.

10 gadu laikā tiek prognozēts, ka Gajana būs pasaules Top5 naftas ražotājs

www.reuters.com/business/energy/guyanas-oil-exports-double-with-europe-taking-half-cargoes-2023-01-13/

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 2 Atbildēt

Krievija pārtrauc naftas piegādi Polijai pa "Družbu" un savas liekās naftas rezerves uzglabā Ganā

youtu.be/GtuOPzEhltY

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 2 Atbildēt

Gruzijā sen nav bijusi neviena revolūcija

Russian and Georgian channels report that the President of Georgia has canceled all meetings in the United States and is preparing an emergency appeal to the population in connection with the protests in Tbilisi.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 3 Atbildēt

Gruzīnu vēlme apēst zivtiņu un uzsēsties beidzās ar izvēli - paiet zem Maskavas Baltkrievijas stilā vai arī... Izskatās pēc vārga Kijevas 2013/14 ziemas Maidana mēģinājuma. Vai izvilks, hvz. FSB arī kaut ko ir mācījušies un pēc mentalitātes gruzīni nav ukraiņi. Vai pacelsies tik tālu, ka sāks savus mentus močīt pa īstam redzēsim. Citādi tur nekā nebūs.

FYI mūsu balsotājiem par visādiem šleserveidīgajiem. Tas, kas tagad notiek Gruzijā ir tieši tas, kas sekotu pēc tam. Būtu pat sliktāk, jo "laikam no sākuma jāierauj" kategorijas latvietis palieksies zem urlām vai arī aizbēgs uz Angliju.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 2 Atbildēt

Vispārīgi es tieši biju Gruzijā, kad notika vēlēšanās 2014.gadā vai 15.tajā. Tas bija laiks, kad cilvēki baigi bija neapmierināti ar to īso karu ar Krieviju un vēlējās kkādu stabilitāti. Gandrīz katrs man prasīja vai pie mums mīl krievus, bet tanī pašā laikā katrs otrais man atbildēja, ka balsos par Gruzinskaja mečta ar Ivanašvilli. Nu man jau tai laikā likās aizdomīgi, ka cilvēki tā baigi uzticas bagātniekam(oligarham?) saistītam ar Krieviju. Bet ko tad es zinu par viņu lokālām niansēm. Un vēlēšanu programma viņiem bija neviss līdzīga Šleseram, bet gandrīz kopija kā Zeļenskim. Pareizāk sakot jau otrādi, Zeļenskis gan jau kko ņēma par piemēru no viņiem. Viss jārisina pārrunās ar Krieviju, sliktie iepriekšējie vadītāji utt.

Zeļenskim jau arī saistība ar Krieviju un tāpēc jau viņi te visi gudrie eksperti lamāja. Es tak atceros pilns tviterī bija, ka ukraiņi par populistu nobalsojuši.

A Gruzijā pārliecinoši visus šos gadus balsoja par to Gruzinskaja mečta, tik pēdējās vēlēšanās Saakašvilli opozicionāri audzēja savu atbalstu. Nedaudz

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Nu ko izskatas ka drīz vien bus jāsāk uzmanīties pat no sabiedrotajiem :

interestingengineering.com/innovation/campaigns-us-government-deepfakes-propaganda

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 2 Atbildēt

Man gan liekas, ka satraukums ir veltīgs. Jo punduris spilgti pierādijis, ka teiktajam arī bez deepfake nav nekādas nozīmes. Tāpat arī visu ieroču piegādes un frontes panākumu teksti, neatkarīgi no runātāja, ir maznozīmīga, jo tos vienmēr ietekmē 3 faktori:

1. Cik vispusīgi runātājs ir informēts;

2. Kāds ir runātāja vēlmju domāšanas virziens;

3. Cik runātājam ir vēlme informāciju pasniegt objektīvi.

Punduris visticamāk ļoti grēko 3. punktā, bet visi citi publiskā satura paudēji ir vairāk vai mazāk subjektīvi visu trīs punktu dēļ.

Tāpēc mūsu laikos informācija bez buntītes trešo pušu apstiprinājuma, nav informācija. Secīgi deep fake ir maznozīmīgs ietekmes līdzeklis

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Tavā pundurcentriskajā dzīvē iespējams. Bet vai tiešām tu tici, ka:

1) tas deepfake nekad netiks izmantots pret tevi, jo tu bezgalīgi tici varas iestāžu cēlajiem nodomiem;

2) vairākums elektorāta patiešām zina, ka "mūsu laikos informācija bez buntītes trešo pušu apstiprinājuma, nav informācija"?

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 2 Atbildēt

Nu, Latvijā nevajag nekādu deepfake, pie mums viss notiek vienkāršāk:

2018. gada 13. februārī ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcija rosināja noteikt sankcijas ABLV Bank; ( "Pamatīgas bēdas gada pirmajā pusē piedzīvo ABLV Bank līdzīpašnieks, Latvijas bagātākais cilvēks Oļegs Fiļs.nedienas sagādāja gan amerikāņi, kas vērsās pret viņa finanšu iestādi.." )

2018. gada 16. februārī Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu Rimšēviča darbavietā Latvijas Bankā un privātīpašumā Langstiņos.

Rimšēvičs apbēdināja Fiļu, un jau pēc 3 dienām KNAB krata Rimšēviču. Kāda sagadīšanās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Tur nav nekā tāda brīnumaina, ir daudz lielu institūciju LV, kurās strādā ex-specdienestu personāži, ikdienā tev viņi varbut pāris nenozīmīgas pasaciņas pastāstīs, bet ja apstākļi sakrīt, tad ar savam zināšanām noteikti var lielus vīrus "nogāzt". Un ņemot vērā banku attieksmi pret LB vienā brīdī, es domāju ka visas lielākās bankas ar savu iekšējo drošības dienestu zināja ka no daža laba personāža stipri jāuzmanas ....

Pēc sajūtām problēmas IMO bija manāmas jau agrāk, un ABLV meitas banka ar domāju ka netapa tāpat vien ... tik izskatas ka nepaspēja izslīdēt no šīs te dīvainās jurisdikcijas.

Bet tas ka ABLV nebija "balta un pūkaina" - neviena banka nebija, un labi ja vēl tagad ir tikusi ar atbilstību galā ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 2 Atbildēt

Tas raksts pats izskatās ar tendenci. Vispirms atsauce uz dokumentu, kurš acīmredzot īsts, bet tur nav nekas par deepfake, pēc tam ir atsauce uz lapu, kur ir pastāsts, kas deepfake tāds ir, Elons Masks pieminēts utt, bet kas nav nekāds "dokuments".

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Dokumentos (biju ielīdis USSCOM orģinālos ) ka tiek meklēta tehnoloģija ar visiem "realitates papildinājumiem" ātrākai info apstrādei, gandrīz reāla laika taktiskiem lēmumiem utt.

Nu pa lielam sistēma ar kuru speciālā "vienība", kuru visai vaļīgi kāds pieskata var veikt apsteidzošus manevrus jebkurā vidē, reālā vai pseido ...

un vēl šāds punktiņš:

-----

4.3.1.4. Military Information Support Operations (MISO): MISO technologies for influence operations, digital deception, communication disruption, and disinformation campaigns at the tactical edge and operational levels.

• Provide a next generation capability to collect disparate data through public and open source information streams such as social media, local media, etc. to enable MISO to craft and direct influence operations and messages in relevant peer/near peer environments

• Provide a next generation of “deep fake” or other similar technology to generate messages and influence operations via non-traditional channels in relevant peer/near peer environments

• Generate next generation capability to “takeover” Internet of Things (IoT) devices for collect data and information from local populaces to enable breakdown of what messaging might be popular and accepted through sifting of data once received. This would enable MISO to craft and promote messages that may be more readily received by local populace in relevant peer/near peer environments.

---

Ja līdz ar Snowden(u) uzzinājām ka tiek monitorētas pat sabiedroto telefonsarunas, tad ir diezgan skaidri redzams cik ļoti tālu ASV (bet ne tikai) ir gatava iet pat "nenosarkstot" ...

Cits jautājums ka vismaz šobrid "mes esam pareizajā pusē" ... bet vai ilgtermiņā tā joprojām būs "pareizā puse" - cerēsim ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

"vismaz šobrid "mes esam pareizajā pusē" ... bet vai ilgtermiņā tā joprojām būs "pareizā puse" - cerēsim ..."

Cerot vienmēr vajag atcerēties, ka tieši ASV bija lielākais finansētājs un ieroču piegādātājs Staļina režīmam Latvijas okupācijai. Un tieši ASV un Lielbritānija piedalījās lēmumā par "Suvalku koridora" radīšanu. Jo PSRS bija "pareizajā pusē".

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 3 Atbildēt

Tāda ir dzīve mazam valstīm, ja vien paši neatrodam savu izcilu panakumu atslēgu, Ulmanis ar uzskatīja ka Krievijas karaspēks LV ir "pieņemams ļaunums" pirms WW2....

Būt mazam "zaļam gurķim" starp liela izmēra "ķirbjiem" ... pa lielam var priecaties, ka vispār sauli redzam ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

"Tāda ir dzīve" nav attaisnojums tev šo "pieņemamo ļaunumu" aizstāvēt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 3 Atbildēt

Izstāsti kurš tad tavuprāt ir pieņemamāks ļaunums, ar pamatojumu, tad varbut yz to skatīšos savādāk ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Jebkas ir labāks par slepkavošanas aizstāvēšanu. Pis taisni - es vairs netaisos piesārņot forumu, cenšoties tevi par to pārliecināt.

core Reģ.: 03.01.2017
2 2 Atbildēt

Tam nu gan es neticu...

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 7 Atbildēt

Badypus, Tev vispirms nāktos mani pārliecināt ka eksistē "tāda vara, režīms vai ekonomika bez slepkavosanas" tavas izpratnes kontekstā. Bet visādi citādi droši vari necensties, par tavu vērtibu skalu jau agrak bija viss diezgan skaidrs, un pec nesenas diskusijas "skaidrāks" vairs būt nevar.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 3 Atbildēt

Domburšovs tagad.

Marija Luīze Meļķe.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Raimond, šeit ir topiks par pasaules politiku, ne pīļu dīķis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Ko tu gribi no cilvēka, kam šķiet, ka kāds ienāk iAuto paskatīties, ko TV rāda tiešraidē?

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 2 Atbildēt

Pirmo reizi 2 gadu laikā gāzes cena Eiropā noslīdējusi zem 450usd

t.me/oko_ua1/36017

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Saeimas deputāte Glorija Grevcova, kuru pirmās instances tiesa šonedēļ atzina par vainīgu melošanā Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), pametusi partiju "Stabilitātei!" un tās Saeimas frakciju, informēja deputāte.

Frakcijas "Stabilitātei!" priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs iepriekš norādīja, ka šāds Grevcovas lēmums esot pieņemts pēc minētā tiesas sprieduma, ar kuru deputātei piespriests 160 stundu sabiedriskais darbs

Vienlaikus Grevcova sociālajā tīklā "TikTok" izplatījusi video, kurā vaino kādu citu viņas dzīvesgājuma apraksta jeb CV datu izmainīšanā pēc tam, kad bija nodevusi CVK iesniedzamo informāciju Rosļikovam. "Esmu strādājusi par parastu malkas krāvēju, un man ir vidējā izglītība, ko savā anketā CVK biju norādījusi, aizsūtot to sava saraksta līderim [Rosļikovam]. Bet dīvainā kārtā dati tika izmainīti. Es nevēlos un atsakos uzņemties vainu par cita cilvēka izdarībām," "TikTok" video saka deputāte." No:

www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/16.03.2023-deputate-grevcova-pametusi-partiju-stabilitatei-un-tas-saeimas-frakciju.a501164/

Tātad, Grevcovas datus esot uzlabojis Rosļikovs. Tikai kāpēc pati Grevcova nelika savu "dosjē" izlabot, tiklīdz redzēja , ka tas nav pareizs ? ;)

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Es gan teiktu, ka kaut kurā brīdī viņai bija jāparakstās par iesniegto ziņu patiesumu arī CVK, līdz ar to tā nu diezin vai bija, ka viņa visu iesūtīja un viss, viņa tankā.

Tagad viņai pārveļot visu uz Rosļikuvu, izmeklēšanai jāpierāda, ka tieši Rosļikovs kaut ko viltojis un tālāk jau sākas "dalīta bēda - pusbēda". Jo vairāk cilvēkus iepīs, jo ilgāk ies viss procesēs un beigās visi aizmirsīs.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Ar rosļikoviešiem galvenā ķeza ir joprojam nespēja publiski atzīt ka mūsu valstī ir ap 200K galvu liela Kremļa piektā kolonna. Kas darbojas pret latviešu tautas un Latvijas valsts pastāvēšanu. Un ka šādu publiku 1) nedrīkst laist pat tuvu varai un parvaldei un 2) tā pēc iespējas jāspiež ārā no Latvijas un Eiropas Savienības vispār. Ar sabiedriskajiem darbiem tur nebūs līdzēts.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Ja mēs reāli sāksim cīnīties ar tiem 200K tovariščiem, tad ko pēc tam Nacionālā apvienība darīs? Abas puses taču peld saeimā tikai uz tā rēķina, ka viņus taisās sist? Mums visa politikas struktūra sabrūk ja krievu partijas beidz pastāvēt. NA knapi tiks saeimā, Vienotībai parādīsies konkurenti, utt., tur pavisam citas koalīcijas veidojas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ar tiem "tovariščiem" ar ir tā intersanti - tie kas ar "nabas saiti" - cīnīties pat nav vērts, lai iet "tur kur krievu kuģis".

Tad ir daļa kas ir neapmierināti ar latviešu valdīšanu (valdības nozīmē), un uzskata, ka LV <=> Ru liela draudzība viņiem visādā ziņā būtu labāka, un ir grūti novērtēt cik ļoti viņiem vajadzētu "iet tur kur kuģis", vai varbūt pietiek ar to ka parādīsim ka neskatoties uz visu tomēr dzīvojam labāk kā RU ( te gan ir problēmas jo ES viņu skatījumā nereti ne ar ko neatšķiras no CCCP tik "vairāk noteikumu diktē" ...)

Tad ir tādi kas ir vienkārši neapmierināti ar latviešu valdīšanu, bet pret Krieviju stāv pagriezušies "ar pakaļu" un dziļu vienaldzību. Un šajos IMO par būtu vērts ieklausīties, jo nereti mēs latvieši nemaz neredzam tās mūsu idiotiski saražotās problēmas, bet viņi to redz un izjūt ļoti izteikti ...

P.S. un tad protams ir lērums krievu un krievvalodīgu, kuri ir lielāki latvieši un patrioti par pašiem latviešiem ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Par pēdējo daļu, patriotiskajiem Latvijas krieviem - jā, tādu arī ir pilnīgi pietiekami, bet kamēr vien mums politikā būs divi stingri bloki ar "krievi nāk" un "savējos(krievus) sit", tikmēr šī publika piesliesies savām partijām vai arī nebalsos vispār. Mūsu problēma politikā ir tas, ka ir spēcīgs etnisko partiju bloks, kas reāli ne sūda nedara, bet aizņem vietas par kurām normālos apstākļos vajadzētu konkurēt citām partijām. Nevar izveidot normālu politiku, ja balsošana notiek pēc kritērijiem: krievs, latvietis, zemnieks vai visi pārējie

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tanku bučotājus mums nevajag. Labāk šāda valdība nekā Šlesers un co.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Nemaz nebrīnītos, ja tā arī būtu, ka rosļikovs vai nu pats labojis, vai licis palabot datus. Jo kā tad nu tā, tik laba parti, bet priekšgalā malkas krāvēji.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Iespējams, bet tādā gadījumā tas, ka Grevcova par to neko nav zinājusi, tāpat ir pilnīga d.r.ana.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Es domāji šie startējot neticēja šādam rezultātam. Visticamāk Glorija netika plānota iekļūšanai. A tgd Osļikovs aiz pārbīļa, ka produktam (tai Labilitātei!) kas nenotiek, palūdza Glorijai noformēties kā aizgājējai. Tehniski jau nekas nemainās, ar tikai Osļikova projektu saite pārtraukta

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Nu skaidrs, ka ja tā tiešām ir bijis, tad šī ir zinājusi. Varbūt pat pati, pēc rosļika ierosinājuma, palabojusi to anketiņu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Izcila deputāte paraksta neizlasot. Vairāk tādas.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Iespējams kad Rosļikovs par to mauku neko nezināja,nu nedomāju kad viņš bija/ir tik dumjš.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Gan jau zināja, tik neticēja, ka iekļūs. Un gatavojot sarakstu saprata, ka be izglītības un pieredzes prece nav iekārojama

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Laikam tev taisnība,tik nesaprotu,kad sakās visa šī jezga,kapēc viņš to padauzi nepatrieca no partijas,uz ko viņš cerēja,varbūt viņa guļ ar viņu,ķipa mīļākā jeb topošā sieva.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Arī nomīza - tiktoka balsts projektam. Domāju, ka tiktokā šamā populārāka par Osļikovu. Bet tgd riski citā virzienā ierāva

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kas te par sūdu sarakstīts D

Ienāku palasīt par aktuālāko PASAULES politikā, bet šeit par ēzelīšiem, maukām............

Ļoti aktuāli!

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

maukas parlamentā arī ir politika. Kādreiz tāda itāļu pornoaktrise Čičolīna tika ievēlēta Itālijas parlamentā, un šo faktu uz brīdi ievēroja vismaz Eiropā, ja ne pasaulē ;)

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu tad vajag arī rakstīt par Čičolīnu. Vai tad šis topiks saucās kaimiņmājas čats, jāņonkuļa piedzīvojumi?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Reku, Brazīlijā stāsta ka aizturēšanas laikā nogalināts viens no Sindikāta vadoņiem

g1.globo.com/pb/paraiba/noticia/2023/03/15/suspeito-de-ser-um-dos-responsaveis-por-ataques-violentos-ao-rn-morre-apos-confronto-com-a-policia-na-pb.ghtml?UTM_SOURCE=copiar-url&UTM_MEDIUM=share-bar-app&UTM_CAMPAIGN=materias

Narko kartelis Brazīlijas štatā Rio Grande de Norde 28 apdz vietās bija sarīkojis uzbrukumus policijas iecirkņiem, bankām, veikaliem. Principā terorizēja vietējās varas pārstāvjus itkā lai cietumos esošajiem "brāļiem" atvieglotu uzturēšanās apstākļus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

jā, jā. prasības : cietumos TV, elektrību un sievu apciemojumus. "The attacks were ordered from within the state's jails when gang members' requests for televisions, electricity and conjugal visits were turned down,

www.bbc.com/news/world-latin-america-64985010

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Ienāku palasīt par aktuālāko PASAULES politikā, bet šeit par ēzelīšiem, maukām............"

Un tās Brazīļu zeku problēmas un ar to saistītā dumpošanās ir aktuālākais PASAULES politikā ? ;)

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Protams, daudz nozīmīgāk ir Sī dziņpina vizīte Maskavā, bet es iepostēja divus notikumus ar "vau" efektu.

Nu nav jau bieži tādi notikumi kā Nīderlandē un Brazīlijā. Abos gadījumos tauta savas problēmas risina no apakšas, neviss vizītēs starp politiķiem.

Nīderlandē fermeri brauca ar traktoriem ielās un izdomāja startēt politikā. Tagad viņiem ir lielākā frakcija Nīderlandē.

Savukārt Brazīlijā Sindikāts ir sajuties tik varens, ka piespiež politiķus ievērot viņu vajadzības. 28 paralizētas pilsētas nav joka lieta.

Starp citu Sindikāts agrāk bija Pirmā galvaspilsētas karteļa reģionālā nodaļa, bet kopš 2013.g. šie ir uz nažiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un par vietējo reģionu tak var rakstīt citās sadaļās. Kkā neliekas, ka pat Igaunijā kādam būtu aktuālas pārbīdes Stabilitātē.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu nav jau bieži tādi notikumi kā Nīderlandē un Brazīlijā. ( Kas ir bieži )

Prison riots in Brazil that began on May 26, 2019 resulted in the deaths of at least 112 people as of July 29, 2019. The riots occurred at several prisons ..

The 2017 Brazil prison riots were a confrontation between two criminal organizations, the Primeiro Comando da Capital (PCC) and Comando Vermelho (CV)

Riots are common in Brazilian prisons, which are notoriously overcrowded

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tie nav nemieri cietumos, tas ir varas pārņemšanas mēģinājums konkrētā štatā.

Iesaku noskatīties seriālu Narcos, kur tieši tā pat Pablo Eskobars no sīka narko tirgoņa mēģināja iet politikā, kontrolēja noteiktus reģionus, pilsētas daļas.

Šeit viss notiek mūsdienās Brazīlijas ziemeļu štatā. Vienlaicīgi 28 apdzīvotās vietās Sindikāts bloķē policiju, laupa bankas, vietējos varas orgānus presē. Štata vadība tik plāta rokas un tikai federālie spēki var kko ietekmēt. Šeit arī redzam kā kaimiņu štatā tiek mēģināts aizturēt vienu no organizatoriem, kas apšaudē iet bojā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un PCC šeit nav iesaistīts. Tas ir tas pats Pirmais galvaspilsētas kartelis kas arr Sindikātu karo.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Interesants pavērsiens Nīderlandē.

Reģionālajās vēlēšanās lielāko balsu skaitu ieguvusi fermeru partija BBB.

Gan jau ievērojāt fermeru streikus, plānus aizvērt fermas, jo govis par daudz piepirž atmosfēru? Lūk atbilde Nīderlandes valdībai

twitter.com/ShellenbergerMD/status/1636723291498094592?t=1hIP_U6uFd25DDAPOgdazg&s=19

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

MMX rakstīja: Ja mēs reāli sāksim cīnīties ar tiem 200K tovariščiem, tad ko pēc tam Nacionālā apvienība darīs? Abas puses taču peld saeimā tikai uz tā rēķina, ka viņus taisās sist? Mums visa politikas struktūra sabrūk ja krievu partijas beidz pastāvēt. NA knapi tiks saeimā, Vienotībai parādīsies konkurenti, utt., tur pavisam citas koalīcijas veidojas.

Jāņem vērā arī fakts, ka tiklīdz kaut kas pasaka kaut ko sliktu par valdību, tā uzreiz visi pārējie klūp virsū - tas ir krievs.

Latvieši domā tā - ja valdība slikta, par to jāklusē, ukraina ir jāmīl, putinu un lukašenko vajag apdirst.

...

p.s. Latvijā ir tāds vēstures forums - "Pancerkampf". Tur sēž lietotājs Janis17. Tas ir īsts politiķis no NA. Palasiet ko viņš raksta.

Spoileris - viņi sadarbojas ar krievu nacionālistiem ( nacistiem) jo viņi ( NA) uzskata, ka Krievijai slikts ir tikai pundura režīms. Ja atnāks kāds nacists pier varas ( Navaļnijs, piemēram) Krievija uzplauks ( !!!!!) un visiem būs labi. Pazudīs 5. kolonna ( !!!!????) Latvijā ( No kā viņi var pazust, zinot, ka krievija - superdzeržava).

p.s.s

Tieši pēc strīda ar šo krievumīli no Nacionalās Apvienības, mani izdzēsa no tā foruma.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Nez kāpēc Krievija tiek pasniegta, kā kaut kas monolīts, kā "krievu nācijas valsts". Būtībā Krievija ir nekas cits, kā koloniāla impērija, kas nav izjukusi tikai tādēļ, ka kolonijas nav aiz jūras, bet tikai aiz mežiem un kalniem.

Pirms Ivana Bargā, alas Jāņa Briesmīgā, krievi nebija pārgājuši pāri Urāliem. Un Kaukāzs ? Ņemam to pašu Ļermontovu: "Adnaždi russkij general ot gor v Tiflisu proježzal, maļčika pļennovo on voz, tot zabaļel.. utt." Krievu ģenerālis veda sagūstītu zēnu no kalniem uz Tiflisu. Kas tās par izdarībām ? Koloniāls karš plus bērna laupīšana. Un par to vēl poēmu uzraksta.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Un vēl, Latvijas krieviem valda viedoklis -

Ja tu esi pret valdību, jābalso par Saskaņu, stabilitātei, utt. Cilvēki nesaprot, ka katra balss par opozīciju ( visi zin, ka viņi NEKAD netiks valdībā) tikai STIPRINA valdību.

matemātika.

Ja saskaņa un/ vai stabilitāte! savāc 49%, Visām pārējām partijām - 51% Līdz ar to Visi tiek valdībā.

Ja S/s savāc 0% pārējām partijām 100% līdz ar to par iekļūšanu valdībā jau ir liela konkurence. Un partijām vajag vairāk domāt par savu reputāciju.

Visi jau pārāk stulbi, lai saprastu, ka šo krievu partiju mērķis ir tikai viens - šķelt sabiedrību. Vini taču arī zin, ka netiks valdībā ( lai tiktu valdībā vajag 51%) Līdz ar to Latvijai ir sliktāk. Un Krievija uz Latvijas fona izskatās labāk, un aizvien vairāk cilvēku redzot "visslikti" piesaistās 5.kolonnai.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tramps ziņo, ka otrdien viņu arestēs un aicina uz protestiem. Experti protestēs?

t.me/UaOnlii/48291

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Pat ko tur protestēt, var pārdzīvot impīčmentu par gandrīz jebkuru tēmu, bet strīdēties ar IRS un EPA parasti ir ļoti ļoti dārgi, un šobrīd izskatās ka tieši šīs divas aģentūras būs lielākā viņa problēma ....

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Al Kaponi arī paņēma aiz desas par nodokļu nemaksāšanu. Lai gan visi zināja, par ko viņu savāc. Tips ar krāsoto sunīti uz galvas tagad varēs atšauties. Redzēs cik ātri šoreiz bankrotēs

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nē. Lai viņu sašņorētu ieviesa jaunus federālos likumus lai būtu ko viņam piešūt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Lai viņu sašņorētu jau prezidentūras sākumā bija ļoti lielas aizdomas par finansu darījumu "problēmām", taču POTUS ir zināmas "imunitātes" priekšrocības, un tā kā IRS nebija šams īpaši kritis (un lecis) acīs, tad pēkšņi uz baumu pamata neviens auditu netaisīja ... tagad, kad auditam pat ir vairāk pamata nekā "nepieciešams" - tas aŗi tiek darīts.

Problēma vienkārši, ka nav jau kadrs tik dumjš pat ja vienu no darījumu "kārtotājiem" izdevās iesēdināt - kamēr jams nesāk "pļurkstēt kā tirgus bāba" - IRS ir ļoti daudz darba atrast vietu kur "gali" nesatiekas, tāpēc jau tiek nupat pat uzbrukts IRS, par gumijas stiepšanu. Bet vari būt pārliecināts - ja IRS "ilgi darbojas" - tur pavisam noteikti ir "kur parakt" ... un ziepes - tās sākās no Stormy Daniels (pornzvaigznes), kad no "nesaprotamas izcelsmes" finansēm tika apmaksāta viņas "klusēšana" ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tad es saprotu ka experti neies protestēt?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Vnk arestēs 1 dienu ātrāk

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Par ko?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ķirzakcilvēku un sazvērestību teoriju pielūdzējiem noteikti būs panikas lēkme, bet pārējiem diezgan interesanti un saturīgi par "lielo bildi" pasaules politikā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Šo kungu ieteicams klausīties tāpat kā Arestoviču - ar zināmu devu kritikas. Pītersons ir ļoti augsta līmeņa psihologs un viennozīmīgi savas jomas profesionālis, bet viņa viedokli par dažādām blakus lietām vēlams pārbaudīt caur specializētiem nozares avotiem. Pēdējā laikā viņš ir drusku iekritis "satura ražošanā", sākot izteikt viedokli par visa veida problēmām un runājot ar visiem kas viņu gatavi klausīties par jebkuru tēmu. Tas tā, atkāpei.

Par pašu video - principā šo visu var raksturot ar komentāru no iauto foruma: "cilvēki pēdējā laikā ir kā jūras ķemmītes, reaģē tikai uz ārēju kairinājumu". Ja kāds domā, ka zemnieku protesti Nīderlandē vai pensiju reformu protesti Francijā kaut ko pēkšņi globāli mainīs, tad viņš vai nu kaut ko nesaprot, vai kačā klikšķus kā šī video dalībnieki. Tikko kā protestētāji dabūs kaut kādu izlīgumu, tā viņi momentā noleks no tēmas, nevis "apdraudēs pasaules valdību". Tas kur es esmu nedaudz vīlies, ir tas, ka Pītersons ir atkāpies no savas pamata tēmas par personisko atbildību un tās nozīmi sabiedrības veidošanā, un aizgājis tīrā klikšķu vākšanā. Pat video nosaukums ir izveidots sensacionālāks nekā pati problēma - Eiropā lauksaimnieku protesti, vai protesti vispār, ir samērā normāls demokrātisks process, kurā kaut kāda sabiedrības grupa bīda savas intereses.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Interesanti, ka stundas laikā esi gatavs izteikt viedokli 1:40 garu video, sāc ar ad hominem un Pītersona personības un video noformējuma apspriešanu, lai gan viņš ir tikai intervetājs.

Tā laikam pieņemts...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 2 Atbildēt

Pirmkārt video ir jau trīs dienas dienas vecs. Iespēja, ka es šo video jau būtu redzējis laikam neienāca prātā?

Otrkārt ko nozīmē psiholoģijas profesors - intervētājs? Iesaku plašāk iepazīties ar Pītersona interneta aktivitāti un intervijām. Viņš viens no tām mediju personībām, kas ļoti labi prot vadīt interviju virzienā, kas atbilst viņa viedoklim, līdz ar to mana piezīme ir vietā.

Par video saturu lai katrs spriež pats, paturot prātā faktu, ka intervētājs šajā gadījumā ir augsta līmeņa psihologs un orators, kas attiecīgi var ietekmēt intervējamo viedokļus.

Mans paplašinātais viedoklis par video - parunāšana parunāšanas pēc. Nīderlandē lauksaimniecība sastāda 1,55% no IKP, bet klausoties šo video rodas iespaids, ka vsjo, pipec Nīderlandei, valdība visu grib iznīcināt. Kontekstam pie mums lauksaimniecība ir 4.11% no IKP. Jā, savas intereses protams ir jāaizstāv un Nīderlandes zemnieki to dara, tāpat kā burtiski tikko to darīja Beļģu zemnieki un pagājušajā gadā vācu, poļu un citu zemju zemnieki. Es to redzu kā normālu procesu savu interešu bīdīšanā, nevis kā kanārijputnu raktuvēs kaut kādiem lielākiem procesiem. Ir tikai loģiski, ka švītīgie pilsētnieki, kas uzskata, ka piens un gurķi aug veikalā, gribēs novākt zemniekus lai nebojā skatu un ir tikai loģiski, ka zemnieku protesti paliks arvien aktīvāki, jo nav jau tā, ka jaunatne rautos uz laukiem, atiecīgi vēlēšanu rezultāti būs jāiespaido ar traktoriem ielās. Zemnieku problēmas sākas ar samērām senām pārmaiņām valstu sociālajās struktūrās un jaunatnes vēlmi izrauties uz civilizāciju, nevis to, kam tur pa virsu pārskrien šīs intervijas dalībnieki.

Un man kā mazajam zemniekam Latvijā Nīderlandiešu kliegšana par to, ka viss ir slikti no 300K vērta traktora kabīnes liekas vienkārši uzdirsiens manā virzienā. Mēs te pamanāmies pelnīt ar vēl lielākiem ierobežojumiem un mazākiem tiešmaksājumiem, kamēr tur tauta streso, ka būs jāpāriet no Euro6 uz Euro7 traktoru.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Prātā ienāca, tikai praktiski tas ir maz ticams, ņemot vērā kontekstu - tu nemestos uz ad hominem, ja būtu pats brīvprātīgi to pilnā garumā noskatījies. Un vēl vairāk - pēc šī, jau izvērstākā, skaidrojuma ir skaidrs, ka tev ir vēlme "norakt" apskatītās problēmas un atrast attaisnojumu, kā panākt, lai citi notic, ka nekādu lielu problēmu nav un citiem to video nevajag skatīties.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 1 Atbildēt

Nemēģini savu viedokli projecēt uz mani, es vienkārši sāku jau nogurt no šīs ārējo ienaidnieku meklēšanas visos virzienos, attiecīgi norādīju pārējiem skatītājiem pieiet jautājumam kritiskāk.

Otra lieta - es nenoroku problēmu, jo priekš manis šī problēma ir ikdiena, nevis kaut kas tāds par ko Pītersonam cepties ar studijas viesiem. Ko tu gribi dzirdēt? Ka lauksaimniecība Eiropā pamazām mirst? Jā ir tāds fakts... jau kādus 50-60 gadus. Kāpēc? Jo cilvēki masveidā izvēlas darīt kaut ko citu nevis ganīt govis vai art zemi, jo cilvēki pārtiku var nopirkt veikalā, jo 3. pasaules valstīs izmaksas ir lētākas, vietām zeme labāka un vides prasības ir nekādas. Līdz ar šiem momentiem nāk arī izpratnes trūkums pilsētniekam, par to kas notiek laukos un viņš sāk balsot par visādiem zaļajiem, kas to procesu žmiedz vēl tālāk. Mums vēl pašiem nesen bija cepiens par to, ka laukos sabraukušie pilsētnieki gribēja aizliegt miglošanu 1km rādiusā ap dzīvojamajām mājām. Zini ko tas nozīmē manā galā? Ka miglot nedrīkstētu neviens. Visi audzētu bioloģisko pārtiku un 100% apjomā eksportētu, jo vietējais pilsonis neko tādu pat tuvumā atļauties nevarētu.

Paturpinot Nīderlandes domu - paralēli protestiem 15. martā noslēdzās reģionālās vēlēšanas un zemnieki pārsteidzošā kārtā ir dabūjuši 19% balsu reģionālajās vēlēšanās. Un te lūk sākas nākamais cirks - cik ilgs laiks paies līdz jaunie zemnieku pārstāvji sāks bīdīt savas intereses? Ok, skatam protams cīnīsies pret visādiem ierobežojumiem, bet šo jautājumu būtu interesanti pacelt pēc gadiem 2-3 un paskatīties sekas.

Tā kā nebāz man te acīs brašos komentārus par to, ka redz tur kaut kur kādam ir problēmas un vajag skatīties izglītojošus video. Mums pašiem tauta dzīvo uz poļu kartupeļiem un Nīderlandes tomātiem, bet es te kaut kā neredzu diskusiju par mūsu zemnieku problēmām.

Kur diskusija par to pašu piena nozari, kur zemnieks var dienas laikā izdalīt bez maksas 3t piena, bet veikalos stāsta, ka tauta redz ne sūda nepērk jo piens ir dārgs?

Kur diskusija par to, ka kaut kādi zaļie, lai apgūtu Eiropas naudas, var ie*ist man mežam mikroliegumu dēļ kaut kādām sūnām?

Vai arī mums problēmas skaitās tikai tas, par ko lieli cilvēki youtūbē pastāsta? Gadu desmitiem lauksaimniecībā ir kaut kādas problēmas, ko cilvēki ņem un risina kā nu māk, man protams prieks, ka Pītersons, pat bīdot kaut kādas savas domas, par šo tēmu uztaisa video un pievērš papildus uzmanību, bet praksē pilsētniekam ir pofig, viņam katru mēnesi pa TV stāsta par lauksaimnieku problēmām. Rekur Klarksons veselu raidījumu ciklu ir uztaisījis par darbu fermā, vai ir UK kādas izmaiņas? Ne sūda, jo pilsētniekam ir forši paskatīties, ka lauķiem ir problēmas, bet tās nav viņa problēmas. Nevarēs vietējais lauķis izaudzēt kartupeli, nekas, kartupeļi arī citās valstīs aug.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nepieņemama muldēšana!

Un jāmācās savu domu izlikt kodolīgāk. Twiterī vajag reģistrēties.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 1 Atbildēt

Jā, saspiest izvērstu viedokli 150 zīmēs noteikti ir tas uz ko es vēlos tiekties. No otrs puses mūsudienu cilvēka uzmanība tāpat neļauj lasīt neko garāku, attiecīgi atzīstu savu vainu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Par kādu viedokļa projicēšanu tu runā? Vienīgais ko pateici ir, ka Pītersona viedokli esot jāvērtē kritiski. Citiem vārdiem pasakot, ka eskistē viedokļi, kurus jāpieņem BEZ kritikas!

Tiešam neapjēdz, ka tas tavs 1km, par ko pareizi raksti, nāk no tiem pašiem "ideju ģenerētājiem", par ko runā šajā video?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 1 Atbildēt

Bet tava video un pamatteksta izvēle liecina, ka tu samērā nekritiski pieej video paustajam, attiecīgi izejot no fakta, ka Džordans Pītersons ir samērā zināma un atzīta persona psiholoģijas novirzienā, bet ar pretrunīgiem izteikumiem citās jomās, es pārējiem skatītājiem tomēr pierakstīju atsauci. Parasti jau ieraksta autors ir tas, kas norāda uz sava avota potenciālo pretrunīgumu.

Ja tu savus avotus vērtētu kritiski, mums tagad nebūtu jādiskutē par visādiem "ideju ģenerētājiem", kas veido manu viedokli bet kuru eksistenci tā īsti neesi pamatojis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Interesantas iedomas esi samurgojis - kas nekādi natceļ tavu pozīciju, ka tev ir neapstrīdamas autoritātes, kurām jātic uz vārda. Pītersons, redz, tev ir izņēmums, kuru jāvērtē kritiski...

Uz "avota potenciālo pretrunīgumu" ir jānorāda tikai tavā gadījumā - uzskatot, ka eksistē absolūtās patiesības avoti.

Tālāk - spītīgi mēģini pievērsties tieši Pītersonam, bet neko nesaki par cilvēkiem, kurus tev tik ļoti nepatīkošais Pītersons tikai intervē - kā ar viņiem, kādēļ tos negribi vērtēt? Jo nav argumentu ar ko "nolikt"?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 7 Atbildēt

Pītersons nav autoritāte, un pārējie divi ne tik, kad visiem sākot ar amerikāņiem noņems subsīdijas nahren, tad beigs beztolkā drazu uz laukiem sēt un tad pa lēto to sūdu smērēt visiem lohiem. Vienīgā nelaime ka tas agri vai vēlu novedīs pie kārtējā lielā "monopola", jo gala beigās pat lielākos lauksaimniekus tirgus iznīdēs ar savu "efektivitāti" ... Tas lūk ir mūsdienu stulbums tiekties pēc maksimālas efektivitātes, reizē ēdot atklāti prastu drazu ... Un holandiešiem un beļģiem laiks būtu saprast ko to viņu drazu ēst tūlīt neviens vairs negribēs ... man tad pie kājas, lai tad pārtika labāk ir dārga, nekā rīt visādus sūdus ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Paldies par interviju, kas plašāk pastāsta par ko fermeri cepjās. Nav tik saprotama tava piebilde par ķirzakcilvēku neapmierinātību.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Ironija ar tiem, kas pie katras WMF u.tml. politikas pieminēšanas metas piesaukt ķirzakcilvēkus, jo nekādu citu argumentu nav.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Es tomēr neteiktu, ka WMF ir labs dizains. Man bija WMF virtuves kombains, noplīsa. WMF: Württembergische Metallwarenfabrik

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Runājot par Nīderlandes fermeriem, viens otrs aktīvists ( Johans Volenbruks )no viņu pašu vidus ir valdības pusē, un pat vairāk, izveidojis nevalstisku organizāciju. Es pirms kāda laika ievietoju "transportā un ekoloģijā fragmentu no Politico:

www.politico.eu/article/johan-vollenbroek-netherlands-nitrogen-pollution-climate-change-farming/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kurā vietā "no viņu pašu vidus"?! Un ja būt šo video noskatījies, tad zinātu, ka arī viņš tajā ir pieminēts.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Noskatījos pusi pagaidām. Par Volenbruku:

Vollenbroek was raised on a farm. Today, we’d call his parents biodynamic farmers. Pesticides and fertilizers were expensive and rare. Ja izaudzis fermā un vecāki zemnieki, tad tā kā varētu būt no viņu vidus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Spēcīgs arguments. Tādu izsakot, vienmēr neaizmirsti sevi, kā latvieti, pieskaitīt Doņeckas revolucionāram Benesam Aijo.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, nav jau gluži tā, ka tos "Dutch fermerus grasās padzīt no zemes ar "ubaga tarbu kaklā". "Next month, the government is due to publish a list of 3,000 of the most polluting farms, which are to be forcibly closed this year and provided with compensation from a €24 billion fund."

24 miljardi uz 3000 saimniecībām būs 8 mil. EUR uz saimniecību. Nav nekas daudz mūsdienās, tomēr ar 8 miljoniem jau var ko iesākt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 1 Atbildēt

Tāpēc es saku, ka viņi tur drusku ahujeļi no labas dzīves, ka streikot brauc ar traktoriem pa 300k+, bet mani te mēģina pārliecināt, ka cilvēki redz tur par savu dzīvesstilu un tautas nodrošināšanu ar lokāli audzētu pārtiku cīnās. Zemniekošana kā dzīvesstils ir saimniecībās līdz 100-200ha, bet tur nevajag tādu tehniku. Savukārt traktors pa 300k jau liecina par biznesu un tur jau 8 miljonu kompensācija ir adekvāta summa lai pārkārtotu ražošanu. Visi tie protesti ir tikai lielo zemnieku interešu bīdīšana nevis kaut kādas "brīvības cīņas pret pasaules valdību".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tad vēl ir ķecerīgs jautājums, vai Nīderlandei tiešām visus to fermerus vajag. Ņemot vērā, ka viņi ir "smagi subsidēti. ( Par ko "video nebija ne vārda )

are dutch farmers subsidized ?

Every year, Dutch farmers receive hundreds of millions of euros in European agricultural subsidies.

Sep 15, 2022 — According to the Dutch ministry of agriculture, farmers will be able to apply for subsidies by the end of 2022,

Jul 5, 2017 — In some cases, farmers rely almost entirely on the subsidies to stay in business. utt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu savi zemnieki tomēr ir arī tāds stratēģiskās drošības jautājums, līdz ar to visticamāk ka jā. Jebkura valsts cenšās saglabāt zemkopību vismaz bāzes līmenī lai ja nu kas ir sava pārtika. Stipri subsidēti viņi pamatā tiek dēļ lielajiem siltumnīcu apjomiem, kurās tiek audzēti dārzeņi. Kaut kā taču jākonkurē ar tām 3. pasaules valstīm kur tomāti aug uz lauka. Šajā kontekstā - pāris mēnešus redzēju kaut kādu video, kur Āfrikas zemnieki, kuriem tomāti aug uz lauka, sūdzējās, ka dēļ itāļiem viņiem nav izdevīgi audzēt tomātus, jo itāļiem to pasākumu gandrīz pilnībā sedz subsīdijas + itāļi vēl importē āfrikāņus darbam savās siltumnīcās.

Nu tad iedomājamies cik sačakarēta ir sistēma un cik tālu ir aizlobējušies veco Rietumu lauksaimnieki, ka viņi var atļauties audzēt tomātus siltumnīcā lētāk nekā otrā vidusjūras pusē uz lauka.

Rekur pat atradu rakstu ar visu video: www.infomigrants.net/fr/post/28425/migrant-worker-in-italy-if-you-told-someone-in-africa-how-we-are-living-they-wouldnt-believe-you

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Lieliski... Tikai aptvert elemetāro un pat paša atsaucē izmantoto rakstu izlasīt nespēj. "before the rains come every year, farmers like her have to buy in water every day to feed their crops"

Tikai tavās iedomās siltumnīca ir ārkārtīgi dārga. Praksē (jo īpaši itālijas apstākļos) tā vienlārši ir prasta būda, kas palīdz taupīt ūdeni un nodrošināt stabilāku mikroklimatu - nekā audzēšana klajā laukā - jo īpaši Āfrikā, kur tomātam bieži vien kondicionieri, ne SILTUMnīcu vajag. Ja nezini - tad tomāts ļoti viegli pārkarst un tiešu sauli nemaz nemīl... Bet ūdeni grib daudz. Lauksaimnieks esot...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ak šī selektīvā lasīšana:

Benedicta explains that before the rains come every year, farmers like her have to buy in water every day to feed their crops. Fertilizer and seeds add to the costs. When no one wants to buy their products at the market, they face a loss.

Kopā lasot ūdens ir viena no izmaksām, kas jāsedz no tomātu pārdošanas. Tieši tāda pati situācija ir itālijā:

Just like in Ghana, the costs of water, tractors, seeds and fertilizer are roughly fixed; the only cost that can be reduced is labor.

Un ja tu būtu noskatījies arī video, nevis vienkārši uzkrāvis čupu man, tad tu dzirdētu, ka ūdens jāpērk tikai pusotru mēnesi gadā. Attiecīgi te vairs nav runa par lauksaimniecību, bet gan vienkāršu biznesa loģiku - ja tu nospied savu vienīgo konkurentu ar subsidētiem produktiem, tad tev atliek tikai savākt konkurenta cilvēkus lai varētu tiem neko nemaksāt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Cik Itālijā maksā ūdens un cik mēnešus gadā? Kādēļ Itālijā neaudzē upenes?

Es gan arī neatbalstu lauksaimniecības subsidēšanu, tomēr nevajag gvelzt glupības un visu novelt tikai uz to. Un savaldi savu skaudību pret vairāk subsidētajiem holandiešiem - tad varbūt aptversi, ka viņu problēmas skars arī tevi, tikai vēlāk, jo esi mazsvarīgāks - pats jau pamanīji idejas par 1km ap mājām - tā ir tieši tā pati shēma, kurai kājas aug tieši turpat, kur holandiešu fermeriem.

Bet vari protams čīkstēt par Pītersonu un pēc tam brīnīties, kad tevi izpakaļos.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Un ja tu apskatīsies kartē, kur atrodas Gana, tad tu konstatēsi, ka viss kas tur ir nepieciešams lai audzētu tomātus ir tehnika, minerālmēsli un ūdens pusotru mēnesi gadā, kamēr Itālijā tev tomāti jābāž apsildāmā siltumnīcā lai tos varētu audzēt visu gadu.

Tālāk par manu skaudību - jā, man skauž, ka man ir jāčakarējas ar veciem lūžņiem, nosacīti atrodoties vienā tirgū ar vecajām ES dalībvalstīm, tajā pašā laikā klausoties gudros tekstus, ka redz mums darba efektivitāte esot sūdīga. Jā, man skauž, ka Nīdarlandē ar savu zemes pleķi laukos varētu nodrošināt sev normālu biznesu. Dzīve nav godīga.

Kas attiecas uz domu par 1km ap māju - tas pats Pītersons savā video ap kādu 20-30 minūti izteica labu domu, ka vienkārši politikas veidotāji ir bezatbildīgi lohi, kas pakļaujas jebkuram impulsam, ko atbalsta tauta vai skaļākie kliedzēji. Pēc ši teksta visi trīs pievērsās svarīgām pārdomām par lauksaimniecības zemes savākšanu valsts īpašumā, WEF un citām svarīgām lietām, bet neviens no klātesošajiem tā īsti nepieskārās jautājumam ko tā valsts ar to zemi darīs. Vai arī tam cik tad īsti zemnieku procentuāli piedalījās tajos protestos, jo visi ātri pārlēca uz to, ka pārējie jau esot iebiedēti. Es esmu tikai par valdību pašdarbības ierobežošanu, bet otrreiz skatoties to video es sapratu, ka visi trīs dalībnieki ir vienkārši profesionāli opozicionāri, jo es nedzirdēju nevienu plāna aizmetni, kā situāciju vērst par labu.

Un te man jautājums Tev, kā eskspertam visādos globālos jautājumos - lūk ko man darīt lai mani neizpakaļo un ko tu plāno darīt lai mani neizpakaļo valsts pareizinot tavu pārtikas čeku ar 4?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Sākt ar to, ka nereizināt manu pārtikas čeku. Es no lauksaimniecības, ļoti iespējams, jēdzu vairāk par tevi, tikai ar to nenodarbojos, jo nopelnīt ar to var tikai lielos mērogos un ar subsīdijam - tur tev taisnība. Un neskaust savu kolēģi Holandē par to, ka tam ir lielākas subsīdijas. Un turpināt ar to, ka traktora cena nav izšķirošais faktors, lai uzdrošinātos runāt pretī varai.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ok, nākamais jautājums - zeme tev ir? Tehnika ir lai tās zināšanas pielietotu?

Un kā tas risina problēmu, ka ja mūs lokāli visus pārspiež pāriet uz bioloģisko saimniecību pārtikas cenas vienalga augs? Es te neprasu mazdārziņa risinājumus, kur man runāt tai varai pretī un kādai varai? Braukt ar traktoru uz saeimu vai uzreiz uz Davosu? Ko man tur prasīt? Kaut kā baigi nekonkrēta atbilde problēmai, kas taču ir skaidra kā diena. Es divas reizes noklausījos to video, bet tur atbildes es arī nesaņēmu, visur tikai problēmas apraksts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ir. Ko nu?

Vienkāršāks problēmas apraksts - tu esi planktons, kam vajag instrukciju, lai kaut ko izdarītu. Tapēc labāk noliegsi problēmu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nepeldi nost no jautājuma - kas ir problēma un ko es vai tu varam darīt lai to risinātu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Problēma ir veca kā pasaule - vienmēr ir kāds, kas grib pār to valdīt. Un vienmēr - tikai tautas labā, nekad ne savas varas kāres dēļ. Ko darīt? Sākumam pārstāt sev melot, ka pasaules vareni ir vienkārši muļķi, kas visu dara tikai kļūdas pēc.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

P.S. man nav jāskatās kartē, kur ir Gana, bet intereses pēc paskatījos temperatūras līknes... Ir trakāk, kā man likās - Max dienas temperatūra tur visu gadu pārsniedz tomātu ziedu sterilizācijas temperatūru un minimālā ir stabili virs optimālas augšanas temperatūras. Lai tomātus tur vispār pasargātu no izdegšanas, ūdens patēriņš varētu būt kosmisks, salīdzinājumā ar lētu plēves būdu, kas pilnīgi pietiek Itālijas "ziemai".

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tak atbildi tev deva vēlēšanās. Nīderlandieši teica, ka noteikti vajag.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ja vien protesti kā tādi nebija daļa no vēlēšanu kampaņas. Kā rakstīju savā palagā augstāk - to mēs redzēsim pēc 2-3 gadiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kādas vēkšanu kampaņas?

Tie tak nav politiķi, bet fermeri. Izveidoja apvienību un tauta atbalstīja. 2x2=4

Tas politiķiem katras vēlēšanas kkas jāizdomā, šeit bija atbilde uz politiķu lēmumiem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Partija pastāv kopš 2019. gada, 2021. gadā partijas līdere ieguva 1 vietu viņu parlamentā un darbojas opozīcijā. Es protams varu kļūdīties un iespējams šeit runā mans pesismisms pēc mūsu vēlēšanu rezultātiem, bet lauksaimnieku protesti + vēlēšanas + vienas partijas pēkšņa popularitāte nav tas labākais ceļš uz stabīlu varu. Ja tie tiešām izrādīsies lauksaimnieki, kas tur savēlēti, tad prieks par viņiem un izcils paraugs demokrātijai, kad tauta ņem tiešu dalību procesos. Ja tas būs Gobzema+Kaimiņa variants, kad populisti uz tautas problēmu rēķina sabrauc varas gaiteņos, nu tad neko, cik ātri tā partija parādījās tik ātri arī pazudīs. Zemnieki tiks paliks lohos.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

"Joka pēc" piemetīšu šeit mazliet lauksaimniecības subsīdiju vēstures ( kaut šie linki nepastāsta pilnu ainu, bet tomēr diezgan daudz ko pasaka par to attīstību, vismaz tiem kas gatavi "rakt tālāk")

Eiropa:

fragdenstaat.de/en/blog/2022/12/01/farmsubsidy-the-big-ones-profit-the-small-ones-die/

ASV:

www.minneapolisfed.org/article/1996/farm-bills-and-farmers-the-effects-of-subsidies-over-time

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Tikai kādā sakarā subsīdijas tiek piesauktas Nīderlandes zemnieku protestos?

Vai tad viņi protestēja, ka par lielu/mazu subsīdijas?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 7 Atbildēt

Lai saprastu problēmas būtību ir jāzina stipri vairāk ;)

Greiza sistēma jau saknē rada daudz un dažādu "spiedienu", uz vidi, cilvēkiem utml. ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Elementāri - novirzīt sarunu uz subsīdijām ir vienīgais, ko spēj īstās problēmas slēpēji.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

Tu "nenovirzītāj" kaut vienā tēmā iedziļinies tā līdz pamatiem, tad nebūs virspusēji Petersona un dažu citu ne pārāk nopietni ņemamu cilvēku vāvuļojumi jāņem par "pasaulīgu patiesību"

data.worldbank.org/indicator/AG.CON.FERT.ZS?locations=EU&view=map

Tip turpat 3x lielāks mēslojuma īpatsvars (kā teiksim LV) uz zemes vienību ir "tip baigi vajadzīgs", pie kam tas jau ir vidējais rādītājs, pie tāda lietu stāvokļa jamie savu pārtiku var "rīt" paši ar visiem slāpekļa savienojumiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

un smieklīgākais ir Ķīnas faktors - jamie vietām bliež vienkārš bez ierobežojumiem visu iespējamo ķīmiju, un nereti paši vietêjie fermeri vairs negri ēst to ko izaudzējuši ( tiesa tur gan tas reizinātājs pret ES ir 5 x vismaz)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Slepkavu aizstāvi, pis taisni.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Tūlīt pēc Jums, cienīts "greizā vērtību skala" kungs !

P.S. Nav māksla kādu pasūtīt tur "kur krievu kuģi", kāds var aiziet, un var arī neaiziet, māksla ir radīt "visaptverošo" "krievu kuģa situāciju" no kuras izvairīties nav iespējams ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 1 Atbildēt

Nu, nē, subsīdijas tieši ir "īstās problēmas" nozīmīga sastāvdaļa. Subsīdijas to saņēmējus padara par no "sistēmas atkarīgiem", tātad, kādreiz brīvus uzņēmējus par sistēmas vergiem ( ja patīk izmantot superlatīvus ).

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā un nē. Subsīdijas rada atkarību tikai tad, ja no tām iztiek, nevis uztver kā bonusu. Bet zināma taisnība ir.

Agaga Reģ.: 25.07.2007
0 0 Atbildēt

Kā Baffets teica, tad Rokfellers (pēc rupja aprēķina) 1/2dzīves ir zemākā komfortā dzīvojis, kā dīvānā eksperti Dreiliņos -un vēl ķiplokus pirkdami, Agenskalnā vai vispār ārzemēs. Izdariet secinājumus, kas ir “normāli”, ja vēl piemet, ka DAR šeihs apsolīja mazmazbērniem kamieli LandRovera vietā, tad progress ir šaubīgs.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Speciāli Bradypus lai ieraksts nenorokas foruma kaudzē - kas ir tā problēma par ko mēs te pusi dienas runājam (un kas itkā pausta tajā video) un ko mēs varam darīt lietas labā?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

Hmmmm, interesanti, kāpēc atbildes joprojām nav? Laikam jau vienīgais, ko Disidents var piedāvāt, ir "runāt pretī varai", rakstot komentārus auto portālos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ko nu paniko. Ne man pienākums 24/7 kādam te atbildes sniegt, ne ko piedāvāt. Kas zīmīgi - brīvo laiku šoreiz paņēma tieši runāšana pretī varai pavisam oficiālā kārtā ;) Smieklīgi, ka esi pēc manis tā sailgojies. Varēji jau vismaz tikmēr atkal kaut kādu jaunu fantāziju sacerēt par mani, lai intersantāk lasīt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

Neglaimo sev, tā bija replika MMX. Bet jā, tipiski tev - atbildēt tikai uz tiem jautājumiem vai replikām, kas tev ir ērtas, un tev neērtu patiesību nosaukt pat "fantāzijām". Un par sailgošanos, ņemot vērā, kā tu man visu laiku bāzies virsū, ir visai smieklīgi lasīt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Viss kārtībā, es jau savu jautājumu pārcēlu uz nākamo lapu, varbūt cilvēks palaida garām. Kā atbildīgs pilsonis es tomēr gribu dzirdēt kas tad ir tā problēma un kas man tagad būtu jādara.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

Nepalaida. Nav pirmā reize, kad viņš izliekas neredzam jautājumu, uz kuru nespēj atbildēt. Tev vēl paveicās, ka "palaida garām". Citos gadījumos tu būtu nolamāts par varas pakalpiņu, noderīgo idiotu vai kaut ko tamlīdzīgu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te vēl tāds mazs info gabaliņš par lauksaimniecību dažā labā valstī:

www.world-grain.com/articles/15349-focus-on-the-netherlands

Tā ka ir forši "pabļaustīties" ka globalizācija draud iznīdēt lauksaimniekus, taču "globalizācija" ļauj arī tirgot savu produkciju starptautiski ... Tirgojot lokāli, parasti savu produktu neizdodas tirgot tik izdevīgi ... Tiesa nelaime ir tā ka uz lauksaimnieku pamatotas vêlmes nopelnīt "sēž" vēl "tonnām" biržas spēlmaņu - liekēžu ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un tad vēl šāds info "gabaliņš" par to kas "spiež uz lauksaimniekiem" :

www.zoominfo.com/top-lists/top-10-companies-from-agriculture-industry-in-NL-by-revenue

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Brady neatbild, Valis tik postē kkādus linkus. Info tur taka labi zināma un neatbild uz jautājumu kāpēc protestē un kāpēc tāds kāpums reģionālās vēlēšanās.

Protesti nekādi nav saistīti ar subsīdijām. Jaunā valdība, kas izveidojās jūnijā, nolēma ķērties vērsim pie ragiem. Burtiskā nozīmē.

Nīderlande bija saņēmusi EK aizrādījumu par piesārņojumu, ko izraisa lopu kakas. Nu un CO2, protams. Tāpēc līdz 2030.g. bija plāns samazināt visu lopu skaitu par 30%. Tas draudēja daudziem fermeriem ar nerentabilitāti un priekšlaicīgu pensiju. Šitos plānus uzķēra far right(galēji labējie) un stāstīja, ka fermeriem zemi paredzēts atsavināt/atpirkt un uz tās būvēt nometnes migrantiem.

Rezultātā Fermeru partija, kas 2021g vēlēšanās saņēma 1%(100k balsis) šajās reģionālajās vēlēšanās ieguva 19%(1.95 miljonu balsu). Tas pa lielam arī viss, kas jums jāzina.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Visu ir iespējams nonivelēt līdz lielām muļķībām, ja tos pašus "govju ganus" sāktu imdividuāli "uzvilkt" viņu vietējà EPA analogs, tad par politiku un traktoru "stumdīšanu" jau sen visi sodītie būtu aizmirsuši, tä kā visticamāk jau sen būtu palikuši bez visiem traktoriem. Bet te redz vēl ar lielākajiem piesārņotājiem mēģina auklēties,un pat kaut kādas naudas taisas izmaksāt. Ja zemes ir maz tad kaisīt kūtsmēlus kopā vēl ar minirālmēsliem ir daudz par daudz, un ja pašiem nepielec, ka zeme lēnā garā šādi tiek aizdirsta un ūdens pēc būtības saindēts, tad kāds dabūs pāris miljonus no "tavas un manas" kabatas ...

Vienmēr var samazināt lopu skaitu līdz tādam kur mēslus un vircu būs OK laistīt uz saviem laukiem ... Bet tāpat nacionālā līmenī pieprasījums pēc ēdamo graudaugu platībām var būt daudz lielāks, attiecīgi valstiski vai pat varbūt lielu korporāciju iespaidā lopkoji dabūs ciest ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tikai tas nav nekas nebijis un jauns. "Nīderlandes lauksaimnieku protesti (holandiešu: boerenprotesten) ir Nīderlandes lopkopju demonstrāciju sērija, ko raksturo traktoru izmantošana, lai bloķētu ceļus un ieņemtu publiskas telpas. Protestus sākotnēji izraisīja 2019. gada oktobrī valdības priekšlikums samazināt valsts mājlopu skaitu uz pusi, lai mēģinātu ierobežot lauksaimniecības piesārņojumu Nīderlandē. Datums: 2019. gada 1. oktobris – turpinās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Jā, un stāstīt, ka tā ir kkāda vecā politikāņu partija, kas nospēlējusi uz situāciju nav pareizi.

Vienīgā šajā gadsimtā dibinātā partija, kas gūst kaut cik nozīmīgus panākumus(šoreiz 5 %) ir tā far right Geerta Vildersa partija. Pārējās partijas ir dibinātas 46,67,73 un 1989 gados

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Es kaut kur augstāk jau minēju, ka partija ir jauna, dibināta 2019. gadā, un savos uzskatos proeiropeiska, ar vienīgo nobīdi vides prasību saistībā. Principā tās partijas programma raksturojama ar vārdiem: "mēs gribam visus Eiropas plusus - vienoto tirgu, subsīdijas, utt., bet negribam pakļauties vides prasībām". Pārējais ir kā minēji augstāk kopsavilkumā par situāciju.

Attiecīgi man šīs partijas sakarā velkas paralēles ar mūsu pašu KPV, kas arī būdama jauna partija un izmantojot adekvāta piedāvājuma trūkumu no "vecajām" partijām iebrauca varas pozīcijās. Man protams gribās cerēt, ka tur cilvēki no tautas ir savēlēti, bet redzot kā cepās konservatīvā Youtube puse par "landslide victory" un kā vakar Bradypus pievienotajā video visas iesaistītās puses izvairījās no tādu konkrētu jautājumu apspriešanas (kaut vai protestētāju skaita un zemnieku procentuālās iesaistes), tad man šobrīd jo tālāk jo vairāk jautājumu.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Jāatceras, ka lauksaimniecība Eiropā ir viens no vissāpīgākajiem un politizētākajiem jautājumiem. Vienalga vai runa ir par katras valsts situāciju, vai ES līmenī. Piemēram, tās pašas sarunas par KLP maksājumiem Eiropā iet daudz augstāk un skaļāk, kā enerģētika un citas nozares. LV taču arī labi zinām - drusku vējš uzpūš vai saule par daudz uzspīd, tā uzreiz sākas valsts mēroga blaušana un ņemšanās par kompensācijām, kuras valdība parasti arī dāsni dala. Skaidrs, ka Eiropā notiek tieši tas pats un iespējams vēl trakāk.

Attiecīgi nav brīnums, ka uznāk tāds KPV moments. Gan jau tur gāja populistiski saukļi un raudāšana, ka ļaunā valsts un eiropa grib iznīcināt nabaga zemnieciņu. Cilvēki uz šitādiem tekstiem viegli pavelkas, jo ļoti daudzi jau tā arī domā, ka lauksaimniecība tas jau tāds dzīvesveids, lai gan patiesībā milzīgs politizēts bizness.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Lauksaimniecību vienkārši viegli pārdot kā dzīvesveidu balstoties uz cilvēku sentimenta. Cilvēki ir pieraduši pie atmiņu skatiem, ka kaut kur laukos cilvēki apsaimnieko pārdesmit ha, tur kaut kādus mājlopus, kurus tad viņiem taisās atņemt. Paši lielie zemnieki ar prieku izmanto šo sentimentu lai sistu sev ārā bonusus no valsts, tajā pašā laikā ar savu ekonomisko varu padarot neiespējamu paplašināšanos visiem mazajiem zemniekiem.

Realitātē cik runāts ar lielajiem zemniekiem, tajā pašā graudkopībā dzīvesveids beidzas pie 100ha kas ir tas galējais līmenis ko var īpaši neiespringstot apstrādāt ģimenes ietvaros, tālāk jau ir tikai bizness.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Jā, tā ar biju domājis, sentiments labi palīdz politikā. Lielais svars ir lielzemniekiem un bagātajiem (t.sk. arī saņemtajā atbalstā), bet vēlēt par šādu lauksaimniecības politiku iet cilvēks parastais. LV jau tas pats - vidējais ZZS vēlētājs jau nu galīgi nav nekāds lielzemnieks un toņa noteicējs. Bet nu tādi pusmūža laucinieki un cilvēki reģionos, kas balso par "labiem saimniekiem" utml.

Jā, par tiem 100ha varētu būt. Man iepriekšējā darba vietā (biroja darbs Rīgā) bija kolēģis, jauns puisis, kuram vecākiem saimniecība. Piektdienās uz darbu nāca ar milzu sporta somu un brauca pēc darba uz laukiem, bieži vien pusdienlaikā izskrējis kkādus stādus sapirkt un sazin ko vēl. Viņiem bija kādi 50ha, cik sapratu, tad jau baigā ņemšanās - algot daudz cilvēku īsti nevar. Tas dzīves veids pārtop nemitīgos darbos. No otras puses - čalim tajā brīdī bija ap 30, ļoti darbīgs, mācēja gan ar cipariem uz datora ņemties, gan arī traktoru saremontēt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka visas konkurējošās puses izvēlas selektīvo patiesību.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Bet protams. Bez tam tas 1 st. 40 min. video arī bija "uztveres tests. Jo varēja būt 3 reizes īsāks. Piem. kadrs ar pončo savu pretmigrācijas stāstu atkārtoja 3x. Lietuviešu nometne ar 5 čečeniem pieminēta vismaz 2x. Kādas 2 vai 3 reizes pieminētas nivelētas suburban teritorijas bez church, baznīcas, vai bāra kā kominikācijas centra ( globalizācijas rezultāts ). Divas reizes tika reklamēti reliģiskie kanāli. Sieviete politiķe, kas bijusi uz traktora, arī piesauca Dievu. In God we thrust. ( Grūžam ar Dievu )

Globalizācijas sakarā, saprotams, netiek pieminēts tas, ka globalizācija arī daudz ko dod. Nīderlandes sakarā vērts pieminēt, ka valsts nodarbojas arī ar lauksaimniecības produktu reeksportu lielā apjomā. "Nīderlande ir lielākā Brazīlijas lauksaimniecības preču importētāja ES"

www.cbs.nl/en-gb/news/2022/27/the-netherlands-largest-eu-importer-of-brazilian-agricultural-goods

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 1 Atbildēt

Lai gan Petersonam gadiem ejot uz priekšu čuru daudzums galvā pieaug, viņš tomēr savā orģinālajā nozarē ir visai zinošs, līdz ar to noteikti labi zina kur un kā uzspiest, ko teikt un ko neteikt, kādu runas manieri, argumentāciju izmantot utml., lai cilvēku ietekmētu/pārliecinātu. Nav jau introverts nūģis, kas nemāk runāt, bet psiholoģijas profesors tomēr...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, protams, tikai man aizdomas, ka viņam neizdotos formulēt savus uzskatus par lietu dabu, ja to vajadzētu izdarīt 10 teikumos. T.i. tas neizklausītos labi. Par daudzām atsevišķām lietām viņš stāsta labi un pareizi.

Ko es šeit uztvēru: viņš nevar pieņemt uzskatu, ka cilvēku uz pasaules būtu par daudz ( un no tā rastos problēmas ). Tas viņam liekoties murderous, t.i. slepkavīgs.

Kaut gan skaidrs, ka viena no problēmām, "haoss, kas draud sagraut kārtību rodas tieši no cilvēku pārprodukcijas atsevišķās 3. pasaules valstīs un migrācijas , ko tā rada.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
2 2 Atbildēt

Konkrēto video neskatījos, bet pēdējos gados ir diezgan pamatīgi aizgājis prom no runāšanas par psiholoģiju, ģimenes lomas un tamlīdzīgām tēmām uz "viss mums apkārt ir viena vienīga globālistu afēra, lai mūs kontrolētu!". Viņš nespēj pieņemt, ka viņam par daudzām tēmām nav nekādas poņas un cenšas saskatīt to, ko grib tur redzēt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Pītersons, ir psiholoģijas nozīmē diezgan slims/depresīvs cilvēks, gan meitai gan viņam pašam bija vajadzīgs laiks lai atlabtu, un saredzētu mēŗki turpmākai dzīvei. Attiecīgi šobrīd viņš/viņi ir atraduši recepti/dzīves skatījumu un pozīciju, kas dod mērķi dzīvot tālāk. Tā ka atzīstami ir tas ka ir ticis pāri savai "ģimenes problēmai", bet vai vajadzēja to piepildīt šādi - velns viņu zina.

No citas puses protams, tas kurš meklē patiesību, pat ja reizēm "aizvazājas ļoti tālu no tās", agri vai vēlu atrod vismaz kaut ko vērtīgu, pat ja ne gluži patiesību ...

Tiesa es ar vēlētos, kaut pieeja intrvijām būtu profesionālāka, un mazāk tiktu prasti "māts ar galvu"'piekrītot daudz kam, bet nu tad jau redzēs cik tālu spēs sevi attītīt "jaunajā apmpluā" ...

Un vēl diemžēl man izteikti krīt "uz nerva" tas viņa relatīvi pēkšņais atbalsts dievbijībai ... pie kam absolūti tādā pat "nekompetences" līmenī kāds tas ir piemēram Ben Shapiro ...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti