- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
anoagask rakstīja: jauns/mazlietots dacia duster ar bendzīnu. gan jau beigās nopirks vecu prēmium dīzeli
cuilvēkam viens no nosacījumiem bija konforts,kas nav mazsvarīgi, duster tas iztrūkst
imzz rakstīja: Subārs tak ir ar slaveno boksermotoru. Tas nozīmē, 2 galvas 4 sadalenes un lai tām galvām tiktu klāt, dzinējs jāceļ laukā no kastes. Remontam jābūt dārgam.
Tātad - Subaru Forester, cena 3-4-5k €, nobraucis 2,3,4 simti tūkstošu kilometru, ar gāzi vai ne, cik apmēram motora kapitālais remonts?
raimondsm rakstīja:
imzz rakstīja: Subārs tak ir ar slaveno boksermotoru. Tas nozīmē, 2 galvas 4 sadalenes un lai tām galvām tiktu klāt, dzinējs jāceļ laukā no kastes. Remontam jābūt dārgam.
Tātad - Subaru Forester, cena 3-4-5k €, nobraucis 2,3,4 simti tūkstošu kilometru, ar gāzi vai ne, cik apmēram motora kapitālais remonts?
200 kkm Subaru Forester ar LPG nekāds motora kapitālais nav vajadzīgs. Bija ģimenē Forester '07, krietni virs 200 kkm tika pārdots, jo iegādāts jaunāks.
ledzep rakstīja: C4 catctus skaitās kā budžeta.modelis,.lidz ar to apriveni Dacia līmenis. Tie jaunie peugeot-bmw motori arī diezko labi..
Bet jāturās pa gabalu no 4 cilindru vti dzinējiem(psa-bmw),kolēģa autiņam ķēde tika mainīta jau pie 30000 km bet vel ir citas problēmas ko dīlers nezin/negrib salabot.
ezis71 rakstīja:
ledzep rakstīja: C4 catctus skaitās kā budžeta.modelis,.lidz ar to apriveni Dacia līmenis. Tie jaunie peugeot-bmw motori arī diezko labi..
Bet jāturās pa gabalu no 4 cilindru vti dzinējiem(psa-bmw),kolēģa autiņam ķēde tika mainīta jau pie 30000 km bet vel ir citas problēmas ko dīlers nezin/negrib salabot.
Nu kopumā jau PSA pēdējos gadus ir tikai viens labs dzinējs- 1.5/1.6 HDI. Ar tiem bendzīniekiem gan jau tagad vairs nav tik traki kā pirmajos ražošanas gados, bet es neriskētu pirkt.
taaneko rakstīja: Lasu tavas MSH atziņas par franču auto un rodas sajūta, ka esmu citā dimensijā. Pēdējos padsmit gadus darba auto tikai un vienīgi dīzeļa renault espace ( grand espace) brīvdienu auto dīzeļa alfas. Un atziņa ka nekad mūžā vairs nevienu vācieti. Apstākļos kādos mani reņi dzīvo ikdienā un diendienā, vācietis iztur pāris dienas un tad tiek vilkts vai vests uz servisu. Ja pielīdzināt vācietim tad tas varētu atgādināt alfu. Tikpat ātri rūsē, tikpat vārga piekare, bet alfa vismaz brauc ar saviem 12kg uz kW un ir patīkama iešpusē. Loģiska, ergonomiska un ar vienu roku vadāma automašīna. Espeisam savukārt rūsas nav vispār nekur un.nemaz. piekares remontiem ir vairāk preventīvs raksturs. Kārba, transmisija un elektronika ir mūžīgas kā saule. Bet laikam viniem ir lemts visu dzīvi čakarēties ar dārgiem plīstošiem mazauto, kamēr citi nevar atrast neko piemērotāku par lētiem drošiem uzticamiem premium klases pilnizmēra automobīļiem.
Es nekad nēesmu Alfas apskatījis viena iemesla dēļ - visur, kur tu ej, stāsta vienu - daudz plīst, nav kur salabot, ir dārgi, viss slikti. Kā tad nu īsti ir, piemēram ar 159to modeli?
ledzep rakstīja: 1.8/2.0 TFSI vairākas reizes tika uzlabots, varbūt tiešam arī kaut kas izdevās, bet kā jau rakstīju- es tādu neriskētu pirkt. 1.4 TSI problēmu krienti mazāk. Ja gribi izturīgu bendzīna dzinēju, skaties Opel 1.6/1.8 vai Renault. Vai arī kā iepriekš rakstīju VAG 1.6 un 1.8t. No japāņiem visizturīgāie motori notiekti būs Suzuki. Kā arī Honda. Vispār varbūt der apskatīt Honda Accord no tiem gadiem. Ar koroziju būs problēmas, bet tāpēc nevajag skatīties Latvijā lietotu auto (kas atkal rada tirgus piedāvājuma problēmas)..
Kas vainas tiem TFSI? Viens cilvis nonācis pirkšanas situācijā, kur TFSI ir vienīgā opcija (jo TDI šim modelim ir atbaidoša izvēle). Attiecīgi ja tomēr TFSI, tad kādi draudi tiem pamatā?