Provokācija, konflikts un iespējamās personas aiz kadra.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Provokācija, tad agresija. Vai provocētājs pats izdomāja, ko teikt? Vai provocējamais saņēma padomus? Vai bija arī kūdīšana? Vai nonāksim līdz lielākiem konfliktiem kā citās valstīs?

degpunkta.tv3.lv/degpunkta-dazadi/ar-provokacijam-tava-mate-ir-mirusi-ventspili-sakas-divu-skolenu-kautins-tresklasnieks-noklust-slimnica/

 
1 2
Iautofans Reģ.: 28.05.2022
3 8 Atbildēt

Aizej dirst Raimond. Divi sīkie izvicojās un viens vairāk sasmērēja pa seju, pilnīgi normāli, tikai žurnaļugas uzpūtuši ziloni un galvā slimais Raimonds sāk nervozēt. Interesanti tam šmulim kurš slimnīcā tika, gadījumā tagad nav KOVIDS?

MMX Reģ.: 03.03.2022
6 0 Atbildēt

Gadījumā, kad sīkie izvicojas viena no pusēm parasti nenonāk līdz šādam iznākumam: "Tur konstatēja smadzeņu satricinājumu, koordinācijas traucējumus un vēl ķermeņa sasitumus. Divas dienas viņš nogulēja nodaļā, viņu palaida mājās ārstēties ģimenes ārsta uzraudzībā."

Neiedziļināšos iemeslos, tam ir izmeklēšana, bet šādu medicīnisko rezultātu parasti iegūst ar procesu, ko gluži jau vairs nevar nosaukt par "izvicošanos". Šeit jau sitējs pats nesaprata kad apstāties vai negribēja apstāties, savukārt skatītāji uz to noskatījās. Liela daļa šādu saķeršanos gan nenonāk mediju redzes lokā, jo miesas bojājumi parasti ir mazāki, kā arī sitēju vecāki parasti laicīgi protas samaksāt cietušajam. 

Žurnālisti protams uz šī visa vāc savus klikšķus, bet kopumā jau labu laiku tiek runāts par to, ka jauniešu vidē pietiek visdažādāko problēmu - narkotikas, alkohols, visādi mobingi, utt. Kautiņi gan ir retāki, jo jaunatne vairāk iznīcina viens otru psiholoģiski nekā smērējot rokas.

Atbildot raimondam - šajā situācijā dziļākus iemeslus un sazvērestības nemeklētu, jaunieši vienkārši atspoguļo vidi un sabiedrību, ko redz apkārt.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 1 Atbildēt

TG/AM

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, varbūt arī vajag pameklēt kādas trešās personas.

Var jau būt, ka stiprākais un gudrākais pats izdomāja sīkajam stāstīt stāstu par mammas nāvi.

Viss var būt!

Taču ja tur kaut kur ir vēl kādi padomdevēji, vai, kas politkorektajai sabiedrībai ir vēl nepieņemamāk, pat padomdevējas, tad gan sabiedrībai, nu varbūt dažiem vismaz vajadzētu padomāt.

Ir dažas valstis, kur laiku pa laikam tas viens, pirms skaidrot attiecības, nodrošinās ar šādiem tādiem ieročiem.

Pēc tam, protams, nekas, pilnīgi nekas par notikuma vēsturi publiski zināms netiek.

-----------

Nākamajā dienā skatījos Degpunktu, domāju, varbūt ir turpinājums.

Turpinājuma nebija.

Bija jauns gadijums, kur mākslas profenē laikam metālists bija sadūris kādu džeku, ka bija atļāvies parunāt ar viņa bijušo dradzeni.

Turpat nākamajā dienā stāsts par D-pils pedofila savlaicīgo atmaskošanu.

par psiholoģiju - google secret life of 6 years old, kā radīt un nomierināt pavisam mazus konfliktiņus pavisam maziem pilsoņiem

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Bērnu konflikti un to risināšana ir vecāku ikdiena. 

Degpunktā un "Nākamajā dienā skatījos Degpunktu, domāju, varbūt ir turpinājums." ir slimas sabiedrības piemērs par to, ka jābāž degunu tur, kur nevajag. Un jo asiņaināk, jo labāk.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Talantīgi.

Melīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Melīgi kas? 

Varbūt vienkārši kādreiz padomā, kādēļ pie avārijām veidojas vēl lielāki korķi tādēļ, ka slimam atsaldeņu daudzumam ir jābūt filmējošiem "aculieciniekiem". Un ir saprātīgas valstis, kur šāda filmēšana ir sodāma.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 1 Atbildēt

Nu, bļe, ej nopratini to sitēju un atrodi tās trešās personas! Jēziņ, nu ko var viens cilvēks bezjēdzīgi gvelzt? Nu nav taču mums ne jausmas, kas tur notika, tāpat kā tev. Gan jau attiecīgās instances ar šo tagad nodarbojas, kompensācija tiks panākta un sitēja personība izvērtēta: vai nejauši par stipru iemauca, vai tiešām dalbajobs.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 1 Atbildēt

Liberālās Stambulas konvencijas idealizācijas vidē medijs uzraksta nesmuko vārdu - provokācija.

Tur nav tālu no virsraksta - provocēja sieviete.

Tas ir notikums mediju vidē.

------------

Turpat nākamajā dienā ir šis  degpunkta.tv3.lv/noziedziba/skreja-cauri-gaiteniem-notraipits-ar-asinim-skola-imanta-nopietni-sadurts-audzeknis/

tur jau ir greizsirdība un sievietes

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Jā, neērta tēma, jo parāda, ka sabiedrība ir pilna ar tādiem slimajiem, kā tu, kam liekas, ka jābāž degunu citu darīšānās. Vai tā ir provokācija, par kuru sadot pa degunu. Ja pa to degunu sadot nedrīkst, tad ko ar tevi darīt?

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu kā jau minēju augstāk - jaunatne ir sabiedrības spogulis, tieši tāpat kā notiekošais ceļu satiksmē. 

Tālāk par OECD rezultātiem - jā, esam vieni no augstākajiem, bet vienā līmenī ar visādām austrumu zemēm, kaut vai to pašu Krieviju. Ja vecāki ir nelīdzsvaroti, rados ir kaudze alkoholiķu vai bērni aug viena vecāka ģimenēs, tad te arī ir rezultāts. Tā kā mūsu sabiedrības uzbūve ir ļoti līdzīga Krievijas sabiedrībai, tad kaut kādu normālu sabiedrības attīstību nav jēgas pat gaidīt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Spogulis ta spogulis, bet ja kaut kādi faktori to visu veicina, tos taču vajag saprast.

Tāpat jautājums, vai tas pilsonis ir vienkārši nelīdzsvarots vai specifiskā situācijā to visu parāda.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Kādus faktorus var meklēt, ja mēs vēl pēc paaudžu skaita tikuši pāri PSRS sistēmai? Šobrīd skolas vecuma bērni lielākoties ir tiem, kurus 90tajos un 2000 gadu sākumā izaudzināja vēl PSRS laikā augušie. Jau tad problēmu bija pāri galvai, vienkārši PSRS stilā viss tika bāzts zem deķa, šur tur kāda sāpju nauda samaksāta, šur tur sīkais no policijas iecirkņa pa kluso savākts. 

Mūsdienās vienkārši cilvēki ir aizmirsuši kā tie jautājumi risinās pa kluso, attiecīgi šīs lietas nokļūst mediju uzmanības telpā, tālāk jau komentāros, forumos, utt.

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Te tegad vecāki staipīs krānus.Kuram garāks advokāts vai kuŗš pats tuvāk pie rukšķamsiles.Māte ira dusmīga- tātad kādam būs jāmaksā.Vai pašam puikam tas nāks par labu, nu tur vēl hvz..

Krieva laikos bija apmēram tāpat.Ja kautiņa vinnētāju noķēra notikumā vietā menti, tam parasti spīdēja reāli 3g,ar zīmogu visam tālākajam.Ja skolā- nu tur tad skatoties cik situēti un cik dusmīgi cietušās puses vecāki.Vai nu izlīgums,vai nu paraugtiesa (ja miesa tiešām bojāta un pašu gadījumu nekādi nenotušēt). Protams arī "citi" varianti- cietušais ilgi nepinkšķ, bet savāc draugus vai pats uzsāk mērķtiecīgi gatavoties revanšam.Tas laikam vislabākais pašam cietušajam,vismaz morālā trauma tiek pārvarēta.Kā nu kuram paveicās,bet beigās var iztikt arī bez turpinājuma vai pat nodibināt normālas attiecības ar kādreizējajiem pāridarītājiem.Bet sadusmotā Māte jau šito "gudrību" diezin vai iemācīs.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt
darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Kāds sakars? Ko tu gribi? Tas psihopāts pašlaik ir skaļākā tēma Latvijā. Tikai neredzu iemeslu arī šeit to sākt muļļāt.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Tur uzsvars nav uz psihopātu, bet neieviesto Stambulas konvenciju. Kas esošajā redakcija arī nav ieviešama, jo kopā ar vardarbības prevenciju legalizē arī visādas bioloģiskas deviācijas, kuru legalizēšana arī ir tas, dēļ kā minēto konvenciju pedalizē alternatīvi apdāvinātie ar lielu starptautisku ietekmi. To pēc apraksta psihopātu, ja viņš tiešām tāds ir jau sen bija jāeitanazē vai vismaz jāiemūrē vieninieka kamerā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
6 0 Atbildēt

Par to konvenciju padiskutēju gan interneta komentāru sadaļās, gan twitterī - tikko kā ratifikācijas autoriem sāc uzdot jautājumu kā tieši tas papīra gabals palīdzēs un kas traucē sākt kaut ko darīt lietas labā jau šobrīd, tā uzreiz sākas peldēšana. Progresīvo partijai facebookā arī prasīju paskaidrojumu, bet neviens tā arī neatbildēja. 

Man, ja godīgi, ir pofig kas tajā papīrā rakstīts, bet ciest nevaru cilvēkus, kas savas politiskās intereses bīda uz līķiem. Pilns twitteris taisnības cīnītājiem, kas nestāv rindās uz vakancēm policijā lai ar savu darbu kaut ko mainītu, nē bļ*d, mēs te pieņemsim jaunus papīrus, bet ar izpildi lai nodarbojas kāds cits. Cinisms un dubultmorāle tādā līmenī, ka pat korporāciju naudas maisi nobāl.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Redz lielceļa huligānus arī varētu nedaudz nomierināt. Pat JurčiksP to apstiprina 😜

www.youtube.com/watch?v=nMwuzl_gNPQ&t=35s

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 0 Atbildēt

Problēma ir tāda, ka, ja sāk sabiedrisku diskusiju kaut vai no tā paša Dombura raidījuma skaitļa - 3 tūkstoši netuvošanās aizliegumi un sazin cik desmittūkstošus stresā un konfliktos dzīvojošu ģimeņu un bērnus čakarējošu un abi vēl ir dzīvi, tad var daudz labāk apjēgt visus faktorus, kas tos konfliktus saprot. Te viņš tā, te viņa tā, te vajadzēja paklusēt, te varbūt kāds psihologs.

Taču establišments grib runāt TIKAI UN VIENĪGI par LIELO JAUTĀJUMU. Nevis par to, kā tas sākas.

Kaut kādi tur ģimenes konflikti, sasisti un apdauzīti puišeļi vai sadurti greizsirdības upuri tam ir sīka vienība!

Pasakot, ka veči ir gadsimtiem situši sievietes, tiek viss koncentrēts uz veci. Rusiņš ir jebkādu uz datiem, faktiem un psiholoģiju balstītu sarunu iekrāsojis stūrī!

Nevienam nevajag nekādu vāvuļošanu par to, kā tāds Rusiņš izauga.

Šorīt TV3 inervija ar marta.lv/en/about-marta/  Ilutu Lāci. Viņai jau esot zvanījuši naidīgi noskaņoti veči! Un sievietes zvana

zinas.tv3.lv/900-sekundes/pec-slepkavibas-jekabpili-centrs-marta-sanem-loti-daudz-zvanus-no-sievietem-kuras-baidas-par-savu-drosibu/

“Sievietes ir nobažījušās par savu drošību, atklāj savus vajāšanas stāstus,” norādīja centra vadītāja.

Kontekstā ar nesen Jēkabpils novadā notikušo traģēdiju, kur sava bērna un mātes klātbūtnē tika nodurta sieviete, kura jau iepriekš bija ziņojusi policijai par mēnešiem ilgi saņemtiem draudiem no slepkavas – pašas vīra, Lāce kārtējo reizi vērsa uzmanību uz to, ka Latvijai beidzot ir jāratificē Stambulas konvencija un jātiek vaļā no mītiem, kas ar to saistīti.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Kā jau te iepriekš norāda - Stambulas konvencija ir "tikai papīrs", kur ir plāns par teiksim kvalificētu psihologu un arī izprotošu polocistu apmācību utml. Kur mums ir tie policisti kuri ir spējīgi, griboši un varoši uzmetot pāris sekunžu skatienu noteikt potenciālu vardarbības upuri utml.

Nevajag radīt ilūziju par darbu, ir vajadzīgs reāls darbs, ar policiju, sabiedrību utml.

Papīra "smērēšana" jau tādu mani "sasniedz" ļoti retos gadījumos", tad aizkaitinātam "lauku plencim" tā Stambulas konvencija varbūt "paskrien gar dibegalu", ja nejaušības pēc jams ar avīzi kurā tā būs nodrukāta noslauka dibenu ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Sabiedrībā visi ļoti labi saprot, ka tikai retais konflikts ģimenē sākas tādēļ, ka vienai pusei ir kaut kādas psiholoģiskas dabas novirzes. Mēs praktiski visi esam izauguši ģimenēs, kur vismaz viens radinieku, draugu vai paziņu pāris ir ar nosliecēm uz morālu vai fizisku vardarbību. Tie kam radi ir policijā, it sevišķi kārtības policijā, bijuši vispār var grāmatas rakstīt par šādām ģimenēm.

Kāpēc ģimeņu problēmu risināšana tiek novelta uz valsti? Jo neies tak mūsdienu cilvēks kā sendienās draudēt ar izrēķināšanos sev pazīstama cilvēka varmākam, cilvēks negrib smērēt savas rokas, viņš labāk izteiks morālu atbalstu un varbūt izsauks policiju, un jutīsies labi par sevi.

Tālāk kāpēc viss tiek novelts uz vīrieti? Jo vīrietim ir lielāks risks problēmu risināt fiziski. Sieviete principā jau startā šādās attiecībās sabiedrības acīs ir pilnīgi nevainīga un ir upuris, tas nekas, ka viņa to veci pati ir izvēlējusies, pati čakarē viņam prātu vai pēc tam velk ārā no sutkām. Bet sabiedrībai neder variants, ka abi vainīgi, vajag varmāku un upuri, lai ir ziņas, ekšens, kā rezultātā īstie upuri, visbiežāk bērni, kam jādzīvo ar diviem nenormāliem vecākiem tiek vienkārši aizmirsti.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Spēja atzīt savas kļūdas otrās puses izvēlē nav bieža parādība   Un ko vēl radi un draugi teiks? Bieži "nostrādā" arī konkrētās sievietes vēlme ērti iekārtoties. Kur epizodisku veča roku palaišanu var pieciest, kamēr viņš visu apmaksā un nokārto. Ja piedevām regulāri izbirstē caurumu, tad dzīve izdevusies. Vēl viena kategorija ir "mūžīgās līdzjutējas", kurām otras puses vardarbībai vienmēr ir kāds attaisnojums.

MMX Reģ.: 03.03.2022
8 0 Atbildēt

Nu rekur amerikāņi ir tikuši tik tālu, ka 60+% no vīriešīem vecumā no 18 līdz 29 ir brīvi un nemeklē nopietnas attiecības. Ekonomisti cepās, ka šamējie arī negrib daudz strādāt, kas ir samērā loģiski, jo kāpēc raut ja nav ģimenes ko apgādāt. Armija cepās, ka šie neiet dienēt, jo kāpēc dienēt, ja lielo piķi ģimenei vairs nevajag. Sievietes tikmēr cepās, ka uz viņām netērē naudu vai arī negrib neko nopietnu, kā arī darba vietās vīrieši drošības pēc ar viņām komunicē tikai par darba darīšanām. Toties vardarbības rādītāji ģimenē ir uzlabojušies, metoo arī pieklusuši.

Tā teikt, ja risinām jautājumu tikai uzbrūkot vienam dzimumam, tad diezgan ātri var tikt pie ļoti sapistas sabiedrības, kas ilgtermiņā norauj podā arī visu ekonomiku un valsti kā tādu.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
3 0 Atbildēt

-  Sievietes tikmēr cepās, ka uz viņām netērē naudu vai arī negrib neko nopietnu, kā arī darba vietās vīrieši drošības pēc ar viņām komunicē tikai par darba darīšanām.

ASV lai saka paldies advokātu lobijam un karojošo feministu organizācijām, kas pēc sieviešu tiesību izkarošanas zaudējušas jēgu un iebraukušas otrā grāvī. Ja attiecības pataisa par biznesu ar patiesā labuma guvēju tikai vienā pusē, tad nav par ko brīnīties. Iespēja šķiroties palikt bez dzīves vietas un vēl gadiem maksāt alimentus arī kaut kā nesaista veidot pastāvīgas attiecības. Un vispār skaties komentāru augstāk par vēlamu dzīvesbiedra ģimenes izpēti pirms ko uzsākt.

Meetoo problēma ar večiem, kuri uzskata ka visas sievietes paredzētas apgrābstīšanai pastāv. Taču tā nav tik liela, ka to uzpūš.

MMX Reģ.: 03.03.2022
5 0 Atbildēt

Nu bet mēs jau ejam to pašu ceļu, ja palasa tās pašas twitter aktīvistes, tad galamērķis ir tieši tāds pats kā ASV - savas taisnības vārdā sačakarēt vīriešu un sieviešu attiecības, lai pēc tam kunkstētu, ka kaut kas ir nogājis greizi. Vismaz tā retorika, ko es redzu no Stambulas konvencijas aizstāvju puses ir tieši tas pats virziens, jo palasot kaut vai tikai izvilkumus no tā dokumenta kļūst skaidrs, ka sievietei, pie pieņemtas konvencijas , pietiks pateikt, ka vīrs uz viņu šķībi paskatījās, kas viņu morāli traumēja, un viss, džeks tiek eskortēts policijas pavadībā un savus bērnus neredzēs līdz viņiem paliks 18.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 0 Atbildēt

Konteksts nosaka smalkāku izteiksmes stilu.

Jebkurā gadījumā, ja sarkanais fons, konkrētā slepkavība ir paņemta par izejas punktu, jebkāda diskusija - viņš tā, viņa tā, varbūt varēja citādi pārvēršas par zaimošanu.

Ja būtu diskusija par ģimenes kašķiem parastajiem ar bļaušanu, trauku plēšanu vai psiholoģiskām manipulācijām, naidīgu klusēšanu un bērnu prātu čakarēšanu, tad vecis tur varētu kaut ko arī pateikt.

Jebkurā gadījumā kādiem no atbildīgajiem vajadzēja kaut kādām lampiņām saslēgties, ja viņa nāk, zvana, raksta, kaut vai no pašsaglabāšanās viedokļa - kas būs, ja tiešām kas notiks!

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Lai kaut kas "saslēgtos" ir jābūt vai nu izglītībai, vai pieredzei - lai izdodas sameklēt kādu tādu kurš "uz aci" pareizi trāpīs 70% gadījumu ... 

ASV piem. ir speciāli formulāri/anketas ( kurus arī atjaunina) ar jau sagatavotiem jautājumiem utml. ko teiksim pirmās palīdzības ārsts var iedot "aizdomīgam" upurim aizpildīt. Tajos ir pat kontroljautājumi kas "izķer" tos kas izliekas, vai kuriem potenciāli ir cita rakstura psiholoģiski traucējumi, kuru dēļ vienmēr jūtas kā upuris, kaut pēc būtības ir galvenais agresors. Tad arī jautājums kad un pie kā tas viss nonāk un cik nopietni tam pieiet. 

Tā ka darba lauks ir stipri plašs, jautājums vai par to kāds domā, un ne tikai mērogos "kā sev vairāk piķa ieraut nāsīs" no kaut kāda jauna regulējuma/apmācības/u.c

Krotow Reģ.: 09.09.2008
3 0 Atbildēt

Kašķi arī parasti ir sekas nepareizai otrās puses izvēlei - tas uz abiem attiecas. Nu paskaties taču, ar ko taisies saiet kopā un kādi ir topošās otrās puses senči - to attiecības savā starpā un ar izvēlēto personu bieži vien uzreiz parāda, kas pēc kāzām sekos. Kad būs bērni, radi un kopīgs īpašums, "avārijas" gadījumā pašķirties kļūs daudz neērtāk.

Lai saslēgtos, vajadzīga policistu u.c. iesaistīto amatpersonu izglītošana attiecīgajā jautājumā. Tas, par ko WALA rakstīja. Bet sievietes ne vienmēr nāk ar iesniegumiem. Jo citādi ir ļoti ērta dzīve vai arī liekas ka tā tam jābūt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Policisti pa lielam ļoti labi spēj izķert gadījumos, kad sievietes pašas rada problēmas, diemžēl tā kā sievietes bez reāliem pantiem neaiztiek, tad visbiežāk veci aizved uz sutkām. 

Man radi strādāja policijā, šos stāstus esmu jau laika gaitā atklausījies, tāpat kā visi tiesneši un prokurori. Un tā ir nākamā problēma - ja šādu izsaukumu par nosacītu vardarbību ģimenē ir daudz, un liela daļa ir nepamatoti, tad vienā brīdī tas jau tā pārgruzītais darbinieks vairs nereaģē, jo autopilots vairs nespēj nošķirt kurā brīdī ir reāli draudi un kurā kārtējais skandāls. Mums visi komentāru kliedzēji izturās tā itkā policisti būtu kaut kādi roboti, bet realitātē tie ir tieši tādi paši cilvēki ar visu psiholoģiju, kas tam iet līdzi.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Tur jau tā lieta, ka plašs. Cik tūkstoši ar tuvošanās aizliegumiem un cik lēni gruzdoši konflikti - desmiti tūkstošu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

www.coe.int/en/web/conventions/full-list?module=treaty-detail&treatynum=210

rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=090000168046253f

rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=0900001680462538

The official languages of the Council of Europe are English and French ( Article 12 of the Statute of the

Council of Europe). Only the treaties published by the Secretary General of the Council of Europe,each in a separate booklet of the "European Treaty Series" (ETS) continued since 2004 by the "Council of Europe Treaty Series" (CETS), are deemed authentic. The translation presented here is for information only.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Konvencijas dalībvalstis veic visus vajadzīgos pasākumus, lai veicinātu izmaiņas sociālās vides un kultūras noteiktajos sieviešu un vīriešu uzvedības modeļos nolūkā izskaust aizspriedumus, paražas, tradīcijas un jebkādu citu praksi, kuras pamatā ir ideja par sieviešu nepilnvērtību vai par sieviešu un vīriešu lomām, kas padarītas par stereotipiem. --  ļoti daudz interpretējumu iespējas.

Konvencijas dalībvalstis veic vajadzīgos pasākumus, lai mudinātu visus sabiedrības locekļus, īpaši vīriešus un zēnus, aktīvi sniegt savu ieguldījumu, lai novērstu jebkādu vardarbību, uz ko attiecas šī Konvencija.  šis izpaudīsies kā? Regulārā skaidrošanā, ka večiem no pasaules sākuma ir jāuzņemas primārā VAINA par visiem sūdiem, kas sastrādāti gadsimtos?

attiecīgos gadījumos īpaši ar sieviešu organizācijām, lai vairotu sabiedrības informētību un izpratni par dažādajām izpausmēm, kuras piemīt jebkādai vardarbībai, uz ko attiecas šī konvencija, par tās sekām attiecībā uz bērniem un nepieciešamību novērst šādu vardarbību. -   ko tur izdomās? Sievietei vecis vispār varēs kaut ko aizrādīt un pateikt, ka viņa kaut ko nesaprot? Verbāla varmācība tā būs.

Konvencijas dalībvalstis nodrošina to, ka kultūra, paražas, reliģija, tradīcijas vai tā sauktais „gods” netiek uzskatīti par attaisnojumu nekādiem vardarbības aktiem, uz kuriem attiecas šī Konvencija.   - nu šitas ir skaidrs uz ko attiecas, tas ir labi un pareizi.

Un tagad ietonējam fonu sarkanu un visi iebildumi izskatās SLIKTI!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Konvencijas dalībvalstis veic visus vajadzīgos pasākumus, lai veicinātu izmaiņas sociālās vides un kultūras noteiktajos sieviešu un vīriešu uzvedības modeļos nolūkā izskaust aizspriedumus, paražas, tradīcijas un jebkādu citu praksi, kuras pamatā ir ideja par sieviešu nepilnvērtību vai par sieviešu un vīriešu lomām, kas padarītas par stereotipiem. --  ļoti daudz interpretējumu iespējas.

Konvencijas dalībvalstis veic vajadzīgos pasākumus, lai mudinātu visus sabiedrības locekļus, īpaši vīriešus un zēnus, aktīvi sniegt savu ieguldījumu, lai novērstu jebkādu vardarbību, uz ko attiecas šī Konvencija.  šis izpaudīsies kā? Regulārā skaidrošanā, ka večiem no pasaules sākuma ir jāuzņemas primārā VAINA par visiem sūdiem, kas sastrādāti gadsimtos?

attiecīgos gadījumos īpaši ar sieviešu organizācijām, lai vairotu sabiedrības informētību un izpratni par dažādajām izpausmēm, kuras piemīt jebkādai vardarbībai, uz ko attiecas šī konvencija, par tās sekām attiecībā uz bērniem un nepieciešamību novērst šādu vardarbību. -   ko tur izdomās? Sievietei vecis vispār varēs kaut ko aizrādīt un pateikt, ka viņa kaut ko nesaprot? Verbāla varmācība tā būs.

Konvencijas dalībvalstis nodrošina to, ka kultūra, paražas, reliģija, tradīcijas vai tā sauktais „gods” netiek uzskatīti par attaisnojumu nekādiem vardarbības aktiem, uz kuriem attiecas šī Konvencija.   - nu šitas ir skaidrs uz ko attiecas, tas ir labi un pareizi.

Un tagad ietonējam fonu sarkanu un visi iebildumi izskatās SLIKTI!

Atslēgvārdi "lai novērstu jebkādu vardarbību, uz ko attiecas šī Konvencija."

Cilvēkam, kas ir pret JEBKĀDU vardarbību, šī konvencija uzspiež dalījumu - esot sliktā vardarbība "uz ko attiecas šī Konvencija" un cita vardarbība, kas ir ne vien pieļaujama, bet pat atbalstāma.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tik saturīga diskusija pēc būtības un bez dusmām un naida!

Tā kā izskatās, ka sabiedrībai tāds pirmskonflikta stāsts neinteresē, tad notiks visādi slēdzieni un lēmumi uz afekta loģikas pamatiem - tipa, tu esi par mums vai pret mums.

Mazi sasisti puišeļi ar savām bērnības traumām un iespējamu sieviešu piedalīšanos konfliktu radīšanā un uzturēšanā klusē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Sabiedrībai interesē banāni. 

Bet vara un propogandas mašīna virza naratīvu, ka sievietes nevienā konfliktā un nekādā veidā nav vainīgas.

Iautofans Reģ.: 28.05.2022
1 1 Atbildēt

Raimis gan jau pats sievu ieštaukā pa vakariem.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Sabiedrībai interesē banāni. 

Bet vara un propogandas mašīna virza naratīvu, ka sievietes nevienā konfliktā un nekādā veidā nav vainīgas.

Mēģini mazināt vardarbīgo vīriešu vainu?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

mefisto rakstīja:

Bradypus rakstīja: Sabiedrībai interesē banāni. 

Bet vara un propogandas mašīna virza naratīvu, ka sievietes nevienā konfliktā un nekādā veidā nav vainīgas.

Mēģini mazināt vardarbīgo vīriešu vainu?

Nu nevajag noliegt arī vardarbīgo sieviešu eksistenci. Mana krustmāte, regulāri ieštaukājot savu vīru, reiz viņam salauza kāju, sitot ar koka slotaskātu - ko te līdzētu konvencija?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Pirmkārt - arī tu koncentrējies uz atklātu, primitīvu fizisku vardarbību. Un tajā, nenoliedzami, dominē virieši. Sieviešu lauciņš ir psiholoģiskā vardarbība un tik izsmalcināta nežēlība, kāda vīriešiem pat prātā neienāk. 

www.la.lv/medmasai-par-savu-bernu-sakroplosanu-un-nonavesanu-muza-ieslodzijums

Tiem, kas vēlas pārtraukt vardarbības loku ir skaidrs, ka ir neapšaubāma korelācija starp vardarbīgu māšu audzinātu dēlu vēlāko fizisko vardarbību. Tiem, kas vēlas vairot vardarbību - ir jānoslēpj sieviešu vardarbība, lai būtu vairāk vardarbīgu vīriešu, kurus pāc tam var vardarbīgi sodīt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 0 Atbildēt

Tur var būt arī vardarbīgs tēvs un nemitīgi piedodoša māte.

Lai vai kā, tie 3 zēni - viens  sadurts, viens piekauts, viens savlaicīgi sievietes izglābts, bet iespējami skolasbiedru un biedreņu apmelots nevienu šajā sabiedrībā, medijos vairs neinteresē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

mefisto rakstīja:

Bradypus rakstīja: Sabiedrībai interesē banāni. 

Bet vara un propogandas mašīna virza naratīvu, ka sievietes nevienā konfliktā un nekādā veidā nav vainīgas.

Mēģini mazināt vardarbīgo vīriešu vainu?

Nekādi. Bet tu gan centīgi stum varnešu naratīvu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nupat Degpunktā - atkal ģimenes skandāls, vecis ar nazi, ātrā palīdzība.

Cik tur pirms tam viņi viens otram labus vārdus pateica, tas aiz kadra.

-------------------

Vaina ir ļoti iermīļots vārds šāda veida diskusijās.

Nevainojiet sievieti! Jūs nevarat prasīt, lai viņa pati dara to, ko nedara tie, kam tas ir pienākums! Tu atkal vaino sievietes!

Parastos skandālos ir vēl iespējams pateikt, ka, ziniet, varbūt tam vecim nevajadzēja teikt to un šito. Aiziet no konflikta. Neuzturēt to.

Šādās traģēdijās neko tādu teikt nevar.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Nupat Degpunktā - atkal ģimenes skandāls, vecis ar nazi, ātrā palīdzība.

Cik tur pirms tam viņi viens otram labus vārdus pateica, tas aiz kadra.

-------------------

Vaina ir ļoti iermīļots vārds šāda veida diskusijās.

Nevainojiet sievieti! Jūs nevarat prasīt, lai viņa pati dara to, ko nedara tie, kam tas ir pienākums! Tu atkal vaino sievietes!

Parastos skandālos ir vēl iespējams pateikt, ka, ziniet, varbūt tam vecim nevajadzēja teikt to un šito. Aiziet no konflikta. Neuzturēt to.

Šādās traģēdijās neko tādu teikt nevar.

Traģēdija ir vardarbīga sabiedrība. Šāds notikums ir likumsakarīga epizode, nevis traģēdija.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

MMX rakstīja: Policisti pa lielam ļoti labi spēj izķert gadījumos, kad sievietes pašas rada problēmas, diemžēl tā kā sievietes bez reāliem pantiem neaiztiek, tad visbiežāk veci aizved uz sutkām. 

Man radi strādāja policijā, šos stāstus esmu jau laika gaitā atklausījies, tāpat kā visi tiesneši un prokurori. Un tā ir nākamā problēma - ja šādu izsaukumu par nosacītu vardarbību ģimenē ir daudz, un liela daļa ir nepamatoti, tad vienā brīdī tas jau tā pārgruzītais darbinieks vairs nereaģē, jo autopilots vairs nespēj nošķirt kurā brīdī ir reāli draudi un kurā kārtējais skandāls. Mums visi komentāru kliedzēji izturās tā itkā policisti būtu kaut kādi roboti, bet realitātē tie ir tieši tādi paši cilvēki ar visu psiholoģiju, kas tam iet līdzi.

Nu, pastāsti, kā policisti "ļoti labi spēj izķert" tās māmiņas, kas savus dēliņus neatlaiž līdz savai nāvei, kamēr tie kļūst par maniakiem vai vismaz virinātājiem. 

Šie memmesdēliņu stāsti laimīgi beidzas tikai jaungada komēdijās.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

ltv.lsm.lv/lv/raksts/02.05.2023-11-gundars-reders-armands-ruks.id292844

17.20 ap 4 tūkstoši ar tuvošanās aizliegumu, 547 pārkāpēji, 139 pārkāpj tuvošanās aizliegumu 2 līdz 8 reizes,

21.05 notikumi pēc kārtas 2021.g. decembris, 2022.g. februāris

24.02 kriminālprocesi ar pirmo sievieti, sistēmā izlīgums, izlīgumu nevar ņemt vērā

26.30 sāk slēpties pēc pirmā 25 dienu cietumsoda 

30.51 kā meklē, kā drīkst meklēt, speciālie pasākumi 

36.11 ko darīt

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Tur var būt arī vardarbīgs tēvs un nemitīgi piedodoša māte.

Lai vai kā, tie 3 zēni - viens  sadurts, viens piekauts, viens savlaicīgi sievietes izglābts, bet iespējami skolasbiedru un biedreņu apmelots nevienu šajā sabiedrībā, medijos vairs neinteresē.

Var, var... Bet statistika ir nepielūdzama - mūsdienās ir ļoti maz bez mātes augušu bērnu, bet ārkārtīgi daudz - bez tēva. Sieviešu ietekme bērnu audzināšanā ir absolūti dominējoša - pieskaiti vien klāt arī bērnudārza audzinātājas un skolotājas. Un tieši viņas izaudzina tos varmākas, jo pavisam nedaudz ir iedzimtas psihiskas patoloģijas. Un tieši tikpat nepielūdzama ir statistika par to, kā atšķiras vientuļo māšu bērnu sasniegumi un pilnvērtīgās ģimenēs augušo.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Tukša nepamatota tiršana.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu jā, ne uz ko citu neesi spējīgs.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Kur var iepazīties ar šo "nepielūdzamo statistiku"?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Bez statistikas.

Vardarbīgs tēvs, sieva klusa, pakļāvīga.

Vardarbīga sieva, vīrs kluss.

Abi vardarbīgi.

Klusā vardarbība, mobings.

Nemitīgas manipulācijas. Nekam nevar ticēt. Divējas jūtas agrīnā vecumā. Vecākus it kā mīl, vajadzētu mīlēt, bet baidās, nīst. Nav drošības sajūtas, ticības, ka atbalstīs. Vecāki izmanto bērnus savās manipulācijās, cīņā par varu.

----------

Pāri visam - sabiedrību un atbildīgos principā neinteresē mazo konfliktu sākumi. Tas džeks, kuru taisījās spārdīt, bet kuru savlaicīgi izglāba un kurš teica, ka apmelots - nulle intereses, 100 procenti tolerance. Neinteresē!

degpunkta.tv3.lv/degpunkta-dazadi/svesu-bernu-nav-valmiera-izcelas-brutals-kautins-tris-vecako-klasu-skoleni-piekauj-septitklasnieku-notiekoso-pamana-aciga-garamgajeja/

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

MMX rakstīja: Policisti pa lielam ļoti labi spēj izķert gadījumos, kad sievietes pašas rada problēmas, diemžēl tā kā sievietes bez reāliem pantiem neaiztiek, tad visbiežāk veci aizved uz sutkām. 

Man radi strādāja policijā, šos stāstus esmu jau laika gaitā atklausījies, tāpat kā visi tiesneši un prokurori. Un tā ir nākamā problēma - ja šādu izsaukumu par nosacītu vardarbību ģimenē ir daudz, un liela daļa ir nepamatoti, tad vienā brīdī tas jau tā pārgruzītais darbinieks vairs nereaģē, jo autopilots vairs nespēj nošķirt kurā brīdī ir reāli draudi un kurā kārtējais skandāls. Mums visi komentāru kliedzēji izturās tā itkā policisti būtu kaut kādi roboti, bet realitātē tie ir tieši tādi paši cilvēki ar visu psiholoģiju, kas tam iet līdzi.

Nu, pastāsti, kā policisti "ļoti labi spēj izķert" tās māmiņas, kas savus dēliņus neatlaiž līdz savai nāvei, kamēr tie kļūst par maniakiem vai vismaz virinātājiem. 

Šie memmesdēliņu stāsti laimīgi beidzas tikai jaungada komēdijās.

Tos "dēliņus" vispirms jau redz pati sabiedrība, visi zin, ka tur visticamāk ir kaut kādas noslieces un psihiskas problēmas, bet visi izlemj ignorēt cerot ka gan jau paveiksies un "dēliņš" nesāks slepkavot. Sabiedrībai ir izvēle vai pie pirmajām dīvainībām saukt policiju, kas bez nozieguma sastāva tāpat neko nepierādīs un/vai arī cerēt, ka "dēliņa" problēmas sabiedrību neskars.

Attiecībā uz pašām māmiņām - ko policija tur var darīt? Kāds nozieguma sastāvs? Ja tēvs nelaiž meitu, tad var piesiet psiholoģisko vardarbību pret sievieti, bet māmiņas gadījumā vīrieša problēmas ir vīrieša problēmas un policija iesaistās tikai tad kad jau ir pants. Nav mūsu likumdošanā tā skaidri atrunāts, ka mēs šādus cilvēkus izolējam jau laicīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"visi izlemj ignorēt cerot ka gan jau paveiksies un "dēliņš" nesāks slepkavot"

Jā, protams. Tieši tik vienkārši. Ignorējoša sabiedrība (lai gan pats tālāk skaidri apraksti, kā tā ir bezspēcīga) ir vainīga un māmiņas vainas tur nav. 

Vai tomēr ir tā, ka sistēma tieši vēlas eskalēt problēmu, pieļaujot noziegumus, lai pēc tam varētu sodīt vainīgos. Un uz tā rēķina audzēt savu varu, kas realitāte tiks izmantota pret pašu sabiedrību, nevis varmākām. Rekur tikko VP ieradās uz jauniešu konfliktu 40 minūšu laikā un nemaz nesaka, ka tas būtu par lēnu - tieši otrādi viss ir pareizi. Policijas uzdevums ir pieļaut noziegumu un pēc tam (ja paveicas)  sodīt vainīgo!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Cik var saprast no skaidrojumiem, tad pie izsaucējas ieradās 40 minūšu laikā, bet kaut kādi citi tika uzreiz nosūtīti uz parku.

Doma par tīšu pieļaušanu varas dēļ izmantojama kriminālstāstā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu, ja tev nepatīk tīša pieļaušana, tu protams vari ticēt, ka pie varas kaut kā nokļūst vieni vienīgi stulbeņi, kas vispār  nesaprot, ko dara. Jo citu variantu nav.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu tādā sabiedrībā dzīvojam, ka ja vīrietis šādā veidā audzinātu meitu, tā pati sabiedrība uzreiz saorganizētu lietu pret tēvu par vardarbību pret sievieti, kamēr "māmiņas" gadījumā pret dēlu nekāda vardarbība nevar notikt pēc noklusējuma, bet ja dēlam aizvērsies šīberis, tad vainīgs būs dēls. Radi un kaimiņi vēl nokomentēs: "tik labai mātei šitāds dēls, man jau likās, ka kaut kas tur nav". Domāju visi ir dzirdējuši šādus tekstus.

Par 40 minūtēm - es pēdējās dienas jūtu, ka mūsu valstī cilvēki dzīvo kaut kādās maldīgās iedomās, ka ir policijas, kas viņus sargā. Salikšu visu uz pirkstiem:

* 90tajos gados bija visvairāk policijas iecirkņu un policistu, jo algas bija stabilas, bezdarbs liels un kriminogēnā situācija sūdīga

* 2000šo gadu sākumā kriminogēnā situācija nomierinājās, algas citās nozarēs pieauga un sākās pirmā cilvēku aiziešana no policijas

* Policistiem pametot dienestu, iecirkņi pamazām tika reorganizēti, policistiem izvirzīja jaunas prasības saistībā ar tām pašām angļu valodas zināšanām un vispārējā tiesiskā regulējuma, kad visiem ir tikai tiesības, rezultātā kadru aizplūšana no policijas turpinājās

* Tam sekoja vairākas reorganizācijas lai slēptu iztrūkumus kārtības un ceļu policijā, kas bija vissūdīgāk apmaksātie amati pret veicamajiem pienākumiem

* Un šeit mēs nonākam līdz mūsdienām, kad vēl nesen augsta VP amatpersona izteicās, ka trūkstot 30% darbinieku. Ko tas nozīmē praksē? Tikai to, ka ja iecirknī kur 90tajos gados bija teiksim 5 ekipāžas kas strādāja 24/7, tad tagad ir varbūt viena, kas strādā 24/7 un visi pārējie strādā 8-17. Attiecīgi, ja tā viena ekipāža ibrauc uz citu izsaukumu, nu tad neko gaidi 40 min. Likumā noteiktās 15 min attiecas tikai uz gadījumiem, ja esi pirmais zvanītājs un ekipāža ir uz vietas.

Šeit citāts: Policijas uzdevums ir pieļaut noziegumu un pēc tam (ja paveicas) sodīt vainīgo! 

Tieši tā, visu pareizi saprati. Tieši šo var ļoti labi novērot ceļu satiksmē - kāpēc braukāt ar trafarētiem auto un traucēt pārkāpt, ja var sodīt attālināti. Ja cilvēks ikdienā neredz to policiju, tad arī vēlme ievērot likumus samazinās un tas attiecas gan uz sadzīves situācijām gan ceļiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Redz ar to sabiedrību nav tik vienkārši - daļa sabiedrības šo konceptu nepieņem. Un pie mums pat diezgan liela daļa - tādēļ ir nepieciešams tik ļoti Stambulas konvenciju uzspiest. Bet Raimondam jau liekas, ka netīšām...

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Šo konceptu pieņem praktiski visa sabiedrība, tu kā vīrietis jau kopš feminisma uzvaras gājiena pasaulē, tai skaitā PSRS, esi atbildīgs par pilnīgi visu slikto ģimenē, valstī un pasaulē, un tas vai tur pieņems kaut kādu papildus konvenciju tev vairs neko nemaina. 

Man tā papīra kontekstā vienīgais iebildums ir tas, ka to papīru mēģina ieskalot caur līķiem un oponentu nodiršanu. Tā teikt, ja gribi aizstāvēt upurus, tad dari to cieņpilni un aizstāvi visus upurus, nevis tikai sievietes.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"aizstāvi visus upurus, nevis tikai sievietes" ir varas iznīdējamo vērtību definīcija. Bet neizdodas - un jo reliģiozāka sabiedrība, jo grūtāk. Un tieši tāpat - pašas sievietes nemaz tik ļoti šo nepieņem - ļoti labprāt izvēlas varmākas ne vien sadzīviskā līmenī, bet arī pēc "Greja nokrāsu" pārdošanas rādītājiem. Tāpēc tiek likti lietā visi līdzekļi, lai cīnītos par šo varu, ko dod sievietes - ieskaitot šo konvenciju.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Sitēji tiek izvēlēti, jo sieviete pati nāk no ģimenes kur sita viņas māti vai arī ģimenē bija citas problēmas, kas attiecīgi ir traumējušas jauno sievieti. Tāpēc arī saku, ka mūsu šodienas problēmas sakņojas vēl PSRS laika ģimenes dinamikā - strādājošos vecākos, māsu un brāļu ganīšanā, privātās dzīves neesamībā, apkārtējā alkoholismā, utt. Visi tie lepnie teksti par to, ka padomju laikos abi vecāki strādāja, redz kādi smuki un labi izaugām savā vaļā netur kritiku, jo tieši šīs paaudzes ir izaudzinājusi tagadējos aktīvistus un citus īpatņus. 

Attiecībā uz varu - vai skatoties uz situāciju policijā rodas iespaids, ka mūsu valstī vēl ir vara? Tas, ka kaut kur Rīgas centrā tiek teiktas skaļas runas neko neizsaka cilvēkam, kas 40min gaida policiju. Priekš viņa likuma vara vairs neeksistē. Mums visa sabiedrība dzīvo kā vecs suns, kas visu mūžu nodzīvojis pie ķēdes, ķēde jau sen ir norūsējusi, bet suns vēl nav pamanījis, ka viņu tur pliks rūsas pikucis. Viens rāviens un aiziet anarhija. Piemēram kas man traucē uz laukiem braukt uz 200km/h? Praktiski auto tehniskais stāvoklis un risks uzrauties uz kādu buku/traktoru/citu šķērsli. Vara manā lēmumā spēlē ļoti minimālu lomu. Mēs kā sabiedrība arvien vairāk pārejam uz dzīvi nevis pēc likuma bet pēc vadlīnijām, kas varbūt balstās likumos, bet ir stipri stiepjami pēc situācijas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"mūsu šodienas problēmas sakņojas vēl PSRS laika ģimenes dinamikā"

Kā tur ar to sieviešu nomētāšanu ar akmeņiem islāmā? Feministes taču vienlaikus ļoti rūpējas, lai vietējie vīrieši nedarītu pāri iemigratiem ar šādu kultūru? Un rietumnieces daudz vairāk, kā PSRS "mantinieces". Kā to skaidrosi savā versijā? PSRS kultūrā nekad nav bijusi masveida izvarošana kā izklaide, bet Vācijā un Zviedrija jau nākas organizēt publiskus pasākumus, kurā vīriešus vispār neielaiž. Kā tā?

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Šeit būtu svarīgi atzīmēt ka modernajam feminismam vairs nav gala mērķa. Pat tās sievietes, kas 70-80tajos cīnijās par sieviešu līdzvērtīgām tiesībām ir šokā par šobrīd notiekošo, jo modernās feministes vairs nespēj nodefinēt ne par ko īsti cīnās ne ko nepieciešams sasniegt. 

Situācija ar Vāciju un Zviedriju jau ir drusku blakus stāsts, jo tur darbojas aptuveni tās pašas personas bet ar mērķi "palīdzēt" bēgļiem. Arī Rietumos līdz bēgļu masveida izvazāšanai masveida izvarošana nebija izklaide, līdz ar to salīdzinājums īsti nav vietā.

Galvenā problēma feminisma problēma šobrīt jau izriet no ilgtermiņa mērķu neesamības, jo kustība pavelkās uz jebko, brīžam pat nonākot pretrunā pati ar sevi, kaut vai saistībā ar vīriešiem sieviešu sportā. Ja oriģinālā feminisma mērķis bija panākt vienlīdzību, tad šī feminisma mērķis ir iznīcināt visu kas gadās pa kājām un kad sūdi ietrieksies ventilatorā, uz vēdera lūgt žēlastību tiem pašiem vīriešiem, kuri viņas vēl pirms brīža "apspieda". Kā pats pareizi norādīji, feminisms nekādā veidā neietekmē "Greja nokrāsu" pārdošanu, kas nozīmē, ka vienīgais, kas ļauj tām aktīvistēm turpināt veģetēt ir valsts un paši vīrieši. Ja valsts izbeidzas, kā tas lēnām notiek mūsu gadījumā, vai izbeidzas vīrieši, kā ASV, kur 60+% jauno vīriešu nevēlas attiecības, tad šis trakais feminisms arī beigsies. Jā, valsts sagrūs. Jā kāds procesā cietīs vai nomirs. Jā, sieviešu tiesības atgriezīsies kaut kur viduslaiku līmenī, bet pati sabiedrība šo situāciju ir pieļāvusi. 

Šīs muļķības jau nav jaunas, ik pa laikam kāda lielāka civilizācija vai impērija sapišās paši savos iekšējos konfliktos un sabrūk - grieķi, romieši, franči, spāņi, utt. Mēs arī pamazām esam nonākuši pie punkta, kad nevienam vairs nav skaidrs kā dzīvot tālāk, vērtību sistēmas ir sabrukušas, valstu ekonomiskās sistēmas ilgtermiņā ir pakaļā, karš, kā to šobrīd pierāda krievi Ukrainā, arī vairs nav risinājums, ideoloģijas arī vairs neiet cauri, jo pilsonis vidējais neredz jēgu pakļauties kaut kādam vadonim. Sociālekonomiski sabiedrības ir stipri dziļākos sūdos par to ko var risināt ar Stambulas konvenciju, jo kā vienā diskusijā ar twitter feministi norādīju - Stambulas konvencijai ir jēga tikai tad ja valstij ir resursi lai to papīru uzspiestu. Bet kā šobrīd izrādās - valsts uz izsaukumu galvaspilsētā brauc 40min

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu re, malacis. Izvērsti un vairs nemēģini tur lokāli "PSRS mantojumu" pievilkt.

"Jā, valsts sagrūs. Jā kāds procesā cietīs vai nomirs. Jā, sieviešu tiesības atgriezīsies kaut kur viduslaiku līmenī."

Tas ir pat ļoti iespējams un Rietumeiropā visticamāk jau neizbēgams.

"pati sabiedrība šo situāciju ir pieļāvusi." Jā, protams. Tieši tāpat, kā sabiedrība pieļāva Staļina, Hitlera u.c. režīmus. Bet mums šoreiz vēl ir iespēja "izšmaukt" - ja jaunajā pasaules kārtībā, kas veidosies pēc Ukrainas kara, nesačakarēsim attiecības ar Ukrainu un Poliju, var gadīties, ka noskatīsimies tajā "Rietumu civilizācijas" sabrukumā no malas, cik nu tas iespējams. Ja, protams, visādi vietējie komunisti negūs virsroku pēdējā brīdī.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Tur tajā dokumentā ir tādas vājo tiesības.

Katrs pats literatūrā, kriminālos apskatos, seriālos, filmās var sameklēt steriem piemēru, kā "vājie" panāk tiesiskas priekšrocības, sākot ar vieglu pietēlošanu vai pretējās strīdu puses nodarītā pārspīlēšanu vai pat izdomāšanu (te lieti noder tas, kas noder, dažādi notikumi). Šādas traģēdijas vienā setā atrisina problēmu ar kaut kādu veču bezatbildīgu vervelēšanu par kaut kādu tur vispārēju konfliktu daudzumu sabiedrībā.

www.delfi.lv/news/versijas/cehslv-ka-neizprovocet-varmaku-jeb-pati-vainiga-ka-uzkriti-loceklim  paskvila

Skaidri apraksta sliktos večus. Tā viņi visi domā!

--------------

Vājie, aizsargājamie bērni. Video bija kaut kāda pagale. Pieņemsim, kāds to pagali paņēmis un tūlīt sitīs tam sitamajam. Pieaugušais var to novērst, satraumējot sitēju. Kas būs pēc tam? Vai policists, lietojot ieroci?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Varbūt nokopē tekstu? Tas ir maksas raksts un īsti nav vēlmes maksāt tam kantorim.

Bet interesanti ar teikumu pašā sākumā -  "jā, pēc dzīvesziņas un mentalitātes mēs aizvien esam tur, nevis ziemeļos – par vardarbības problēmu sāk runāt tad, kad atkal cilvēks brutāli noslepkavots."

Hmmmm, vai Zviedrijā (un, ja nekļūdos, arī Somijā) nebija augstāki vardarbības rādītāji?

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti