- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
WALA rakstīja: Redzi vecīt ja tu izvilktu savu pēcpusi tālāk par Palangu tad zinātu, ka šī problèm tikai LV un LT ir "jauna" (kaut pēc fakta jau vismaz 10+ gadu veca, uz tā paša sievas senča piemēra - piena lopkopis). Bet pasaulē tā ir vēl stipri senāka problēma, kurai cilvēki jau sen atraduši risinājumus ... vajag tikai pašam "iztaisnot rokas" uz izvilkt vienreiz to savu domāšanu "no pāķiem". Nesen tusējām ar vienu RTU mācībspēku ekonomistu kurš arī teica , tu vari mêģināt "laukiem" palīdzēt bez atlīdzības utml. taču ir kā tajā teicienā , var meiteni "izvilkt no laukiem" , taču laukus no meitenes izmest nav iespējams.... P.S.un par akcionāriem - kas tieši traucē tev būt kaut kā akcionāram, kas tieši traycè tiem mazakiem zemniekiem mesties pa 5 gabali kopā un kļūt vismaz "vidêjiem" ... risinājumi, ja tos kāds meklē eksistē, taču čīkstēt ir daudz, daudz vieglāk. P.P.S. un mans gadījums ar sievastēvu arí tāds, sieva ar viņu nesatiek ne acu galā, sievas brāļus ar jams ir nokaitinājis, tāpēc arī esam tur kur esam, nevis visi strādājam uz to lai būtu labums ģimenei (plašā nozímē). Unes varu salabot tikai viņa saplīsušo tehniku, bet ne domāšanu ....
Nu, kāda tad būs tā roku taisnošana - pārdot visu ieinteresētajām personām [lielsaimniekiem]? Vai apgādāšanās ar ieročiem un doties slepkavot bardakā ieinteresētās personas? Par to kopā mešanos - ha, ha, labs joks. Pirmkārt - kāds būs labums tiem pieciem? Ja katram sava nozare un iespējama kooperēšanās, tad vēl varbūt, bet savādāk diezgan bezjēdzīgi - tāpat līdz lielsaimnieka līmenim nedavilks, un arī tad vēl vajag politiskus galus. Otrkārt, kas traucē? Nu noteikti iespējamas personiskas dabas problēmas - es te zinu gadījumu kur divas māsas kopā ar vīriem kopā nodarbojoties ar piena lopkopību sakašķējās tā ka ziemas laikā viena izdzina otrai piedienīgo ganāmpulka daļu no klūts, kas beigās noveda pie divām kūtīm kas atrodas pārsimt metru attālumā viena no otras, abet tu te sapņo ka nejauši cilvēki šitā neizdarīs. Attiecībā par izglītības sistēmu - izglītības sistēma atrodas apzināti izraisītā lejupejošā spirālē kura ir viena no komponentēm kā sadzīt cilvēkus koncentrācijas nometnēs ko sauc par pilsētām. Trūkst skolotāju? Nu protams ka trūkst - pie esošā atalgojuma līmeņa un papīru kaudzes, nah tādu darbu. Kas ir vainīgs pie zema līmeņa skolām? IZM, nekas cits. Kas ir vainīgs pie situācijas kur, lai būtu lielākas izredzes tikt kaut kādās augstskolās, vajag iet specifiskās, nevis parastās, videnēs? IZM. Tā tiek veicināta gan skolu, gan lauku iztukšošanās. Šito tendenci arī kādu gadu vai divus atpakaļ kādā rakstā pieminēja kāds Kovida Vārda žurnālists, proti, viņi ir novērojuši - kā kaut kur aizklapē skolu, tā viņu avīzei tur nokrītas abonentu skaits. Pirms dažiem mēnešiem atklātībā parādījās kārtējā IZM pērle - skolu "tīkla" plāns netieši nozīmē to ka mana dzimtā skola, Nīcas vidusskola - skola ap 200 skolēniem, atrodas vietā kur iedzīvotāju skaits krītas lēnāk nekā Liepājā - jāpārtaisa par pamatskolu, ne jau kaut kādu kritēriju neizpildīšanas dēļ, bet tāpēc ka vidējajai izglītībai jābūt nepieejamai!
topinamburs rakstīja: Timrots pārvērties par populistu. Tas otrs tips muld vājprātā. 1) kādi 80 + 80 eiro par jaudas maiņu? Par pazemināšanu NAV jāmaksā, par palielināšanu - ir. Tātad 1 x 80 vai cik tur ST prasa. Viss, tālāk varam neskatīties.
Man ir pamatotas aizdomas, ka tas pieejamās jaudas jautājums ir izdomāts šķērslis maksas iekasēšanas nolūkos. Jo ar manu patēriņa profilu viņi diezgan vienkārši var noteikt manu reālo patēriņu un drošinātājs nav jāpārskrūvē. Jo pārējā infrastruktūra nodrošina to mega jaudu. Gan kabelis, gan trafs. Tur viņi neko nepārskrūvēs. Un diez vai pie tā trafa stāv rinda uz man noskrūvētajiem A. Man liekas, ka tīra krāpšana šis ir
ZZZZ rakstīja: Mierīgs, kur tie ātrie tikuši, bet godīgs lādējamo iespēju apskats ceļojot ar el auto. Ps mazo range modelīti. Vispār pozitīvs kanāls.
Nu afigeķ ceļojums! Visu laiku domāt, kur un kā to kasti uzlādēt un vai tas vispār būs iespējams! Taisni prieks braukt!
ZZZZ rakstīja: Bradypus visas nianses par savu sievu uzzināsi pats beidzamais, bet te ir tavs sertificēti gudro kantoris darbībā
Pamuļķi, ne mans kantoris, ne es ko par gudrību teicu. Grābstīties bez sertifikāta ap lieljaudas vadiem ir tāpat, kā braukt bez tiesībām. Pokuj - māki, vai nemāki.
Bradypus rakstīja:
topinamburs rakstīja: par to, no kurienes ziņas, ka persona, kuru apraksti, savā amatā 6 gadu laikā bijusi, pateicoties kaut kādām 'voke' kvotām, lūdzu.
Rekur, prasi GB, vinš pat pat par manu sievu zina to, par ko man nav ne jausmas. Bet tā vispār - par kaplīša aizkulisēm ir šāda tāda informācija zināma - par to, kā progrresīvā māte dzimumu kvotas uzspiež un ne tikai.
Vajag vairāk ar sievu laika pavadīt, nevis netā kašķējoties ar nepazīstamiem cilvēkiem. Tad varbūt uzzināsi, ar ko viņa nodarbojas.
spainis rakstīja:
ZZZZ rakstīja: Mierīgs, kur tie ātrie tikuši, bet godīgs lādējamo iespēju apskats ceļojot ar el auto. Ps mazo range modelīti. Vispār pozitīvs kanāls.
Nu afigeķ ceļojums! Visu laiku domāt, kur un kā to kasti uzlādēt un vai tas vispār būs iespējams! Taisni prieks braukt!
Tieši tā arī ir. Uzlādes stacija ir primārais galamērķis. Resp. nākamā apstāšanās vieta tiek kalkulēta: uzlādes stacija> izklaides / infrastruktūras nodrošinājums. Ja nav labi, meklē nākamo. Principā katru dienu nepilna 1h tiek izšmurgāta meklējot "pareizo" uzlādes staciju. (t.i. vietu, kur var saturīgi pavadīt 1-1.5h ). Līdz elektroauto kā vienīgo auto ir vēēēļ ļoti tāls ceļš
Bradypus rakstīja: Man, kad izmēģināju, kā ir braukt ar gāzi, balona pietika uz 300-350km - nu gluži kā elektromobīlim. Un arī uzpilde lēnaka un retāka, nekā normālai degvielai. Un jau tas, neskatoties, ka nekritiski, jo var jau turpināt "pa dārgo" ar benzīnu, izbesīja līdz "nekad vairs" lēmumam.
V8 amerikānis, kam lpg balons ielikts cimdu nodalījuma vietā??? Man 400km lpg nobraukums jau liekas knaps. Valstīs ar retu lpg tīklu būs besīgi braukt nost no šosejas un meklēt gāzes tanku kaut kādās kriminālās nomalēs
Bradypus rakstīja: Uz to pusi. Un iekš auto ar ko pat prātā nenāca doties tālos braucienos - tepat pa Latviju jau izbesīja. Pietiek jau, ka dīzeli par normālu cenu jāmeklē "kādās kriminālās nomalēs" :D Pēdējā laikā bāņa cenas vispār ir kriminālākas par tām nomalēm - brīžiem par vairāk kā +0.20 par litru.
Polijā laikam bija salīdzinoši neliels uzcenojums, vācijā gan ir vērts nobraukt nost
nomiks rakstīja: Diemžēl tāda ir realitāte, bet pagaidām tas nav diezko aktuāli, jo ātrās uzlādes iespēju (kas ir dārgāka par lēno vai vidējo uzlādi) ļoti reti, kad izmanto vienlaikus vairāk kā viens.
2 vietā 20 īsti nebūs korekti apgalvot, jo no vienas "točkas" var lādētiues divi nevis divdesmit. Blakus esošās iekārtas noslodzei nevajadzētu ietekmēt citas iekārtas (uzsvars uz "nevajadzētu").
Bet interesants bija mans novērojums, ka Eleport ātrās uzlādes iekārtā (200 kW) mana Mokka ņēma pretī tikai 42 kW. Jau biju sācis aprast ar domu, ka Mokka vienkārši neņem pretī vairāk. Virši-A uzlāde pierādīja, ka var arī vairāk (forumos biju atradis, ka ņem pretī līdz 100 kW).
Paar fanu saietu piekrītu. Kamēr lādējās mana Mokka un blakus esošais KIA NIRO, laiku pavadījām saturīgā sarunā un atvadījāmies ar rokasspiedienu ![]()
Izklausās kā padumjlaiku stāsti par automobilistu tikšanos, tur tik vēl pilni bagāžnieki ar auto detaļām, var kādu barteri uztaisīt
iciks rakstīja: Domāju, ka uzlādes punkta projektētāji gan to ļoti labi saprot, bet lai vairākiem eksemplāriem nodrošinātu max uzlādi vienlaicīgi - tur vajag pamatīgu pieslēgumu (kas noteikti nemaksā lēti), ja tas vispār iespējams. Tad nu droši vien par piemērotāko atzīts šāds variants - kamēr viens, tikmeŗ izbaudi to ātrumu, kamēr vairāk - nu tad nebūs tik ātri, toties var parunāties...
Kā jau sen te rakstīju, ka ceļa malās vajag būvēt saules parkus. Patreiz jau tie ir un top vēl daudzi klāt. Kāda problēma ar jaudu? Tur tieši dienā tie nolādētie lai noņem slodzi.
ZZZZ rakstīja: Izskatās, ka sen neesi nekur bijis. Arī ICE neuzpildīsi ātrāk kā 15/20 min kas supercharger ekvivalenti. Gribētos redzēt kā pēc 200/300km novilkšanas tu pēc uzpildes momentā drāzies tālāk ar to savu dārgo laiku. Un tad, ja tiešām viņš Tev tik dārgs ir ļotaks...
Kā jāpilda degviela, lai tas aizņemtu 20min? Ar pipeti pilini bākā? Kad es braucu, reizēm pirmais stops ir Varšava, ja nevajag "pa maziņam" Agrāk stājos uz PL-LT robežas, bet kopš degviela PL ir lētāka, tam vairs nav jēgas un kā jau te kāds pieminēja, uz maģistrāliem ceļiem vairs nevajag pildīties, nobraucot no tiem degviela ir jūtami lētāka. Dodoties tālākā braucienā un vēl virzoties par maģistālēm, 200-300km tiešām ir nekas, tikko pat, posms Berlīne (centrs, kur arī uzpildījos)-Varšava, man aizņēma 4h26min, (565km), ar visām maksāšanām par bāni, kas tomēr jūtami samazināja vidējo ātrumu, jo vietām biš rindas, ko tur vēl stāties kkur?
ZZZZ rakstīja: Tu kā muša pret lampu. MĀJĀS lādējās. 🙈
Cik izdzēri pirms šito sarakstīji? 10:34: "ceļa malās vajag būvēt saules parkus. Patreiz jau tie ir un top vēl daudzi klāt. Kāda problēma ar jaudu? Tur tieši dienā tie nolādētie lai noņem slodzi." 11:42: "MĀJĀS lādējās" Un tādi idioti brīnās, ka viņus nesaprot...