Autozagļi izraisa pamatīgu avāriju (+ VIDEO) 77

 
iAuto | 17.janvāris 2018 16:46

Kvīnslenas (Austrālija) policija publicējusi video ar epizodi, kurā redzams kā nozagtās automašīnas šoferis pēdējā brīdī apdzenot kravas transportu, nepaspēj nobremzēt un uztriecas divu pensionāru auto, kas uzmet vairākus kūleņus.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 17.janvāris 2018 18:27
9 6 Atbildēt

Maitas tie pārkāpēji penši! Šitā negarantēt...

Vernons 17.janvāris 2018 19:19
6 14 Atbildēt

Neko tā Tu neesi sapratis! Uzskati ka tieši Tu esi penšu vietā!

Spoguļi lieks aksesuārs! Tiešām smags gadījums.

Palaidniex 17.janvāris 2018 22:42
5 0 Atbildēt

Tu mums esi visiem zinams reaģetājs, bet tikai teorētiķis, jo praksē nekur tu čabulīt nespētu neko paveikt. Un pat nelīdzēja tas, ka tur pensīši izteiksmīgi turējās pie ceļa labas malas. Tapat kāds ņeķerpila, garantiju gribetājs ietesa.

Vernons 17.janvāris 2018 23:11
0 9 Atbildēt

Tā puisīt ir Austrālija!

MJanis 18.janvāris 2018 0:36
7 0 Atbildēt

Pats Tu neko neesi sapratis !

Kādi spoguļi ? Kam bija jālūr tajos spoguļos?

-----------------------------

Tu tiešām esi "smags gadījums"....

driveris 17.janvāris 2018 18:29
1 7 Atbildēt

Tīri teorētiski pensionāri pārkāpa CSN, braucot pa nepārtraukto kreiso līniju.

650 17.janvāris 2018 19:18
3 3 Atbildēt

-tieši tā arī sanāca, precīzi tā, lai tas otrais apdzinēj/pipuass viņus laicīgi neieraudzītu aiz tā filmētāja.Nefig zagt, ja nemāk pabraukt ;D

Palaidniex 18.janvāris 2018 8:52
5 0 Atbildēt

ja jau tas pipuass, kurš kaut ko tur - kaut kādu pensiku mašīnu - neredzēja gana laikus caur priekšējo stiklu, kaut šitā velkot 200% velta uzmanību ceļam un situācijai -

nespēja ne sadzēsties, ne pamēģināt izspraukties, tad...

...tad ums te ir viens teorētiķis fantasts, kurš uzskata, ka pensikiem, kaut permaneti blenžot spoguļos būtu,

pirmkārt, iespēja tos pipuasus gana laicīgi pamanīt, un,

otrkārt, pietiktu reakcijas laika, mašīnas dinamikas utt. lai pagūtu izvairīties no viņiem...

Te nu tas teroēriķis fantasts varētu piedāvāt visus iespējamos fantasmagoriskos un fiziski/praktiski neiespējamos/nerealizējamos manevrus kā tajā sekundē, kopš savstarpējās pamanīšanās, noreaģēt un pieņemt vienīgo pareizo, bet nerealizējamo manevru, ja vēl ir tāds visai būtisks nezināmais, nevar 200% uzminēt, ko izpildīs tikko pamanītais pipuass, kuram pensiku mašīna kļuva par pārsteigumu...

Un jā - atkal dubultie standarti - esot jābrauc iespējami tuvu ceļa malai, bet nu atkal te nu tā nebija jābrauc...

650 18.janvāris 2018 11:30
0 3 Atbildēt

Te bija sagadīšanās- braukšana tuvāk malai fūres aizsegā radīja optisku ilūziju, ka tur neviena nav..Tu kādureiz ,kad kkādu iemeslu "lēni/lēnāk" esi spiests braukt, tā biežāk neskaties spoguļos?Te ko, trīs rindām tas ceļš bij par šauru un labāk ka lūžņu kaudze?

Man gan liekas, ka tam būtu janotiek instinktīvi un visiem šiem velkošajamies pindupapunahuasiem būtu tur vien jāskatās un jāapzinās, ka viņi traucē kopējo satiksmi.Vai viņi to dara- ne un nē un nekad nē.Viņiem ir galīgi po-uj, "jadara/jāredz/jāmāk" ir visiem citiem.

Kāpēc uzskrēja tas zaglis- tāpēc ka āksts un viņam trūka iemaņu skatīties.Tad, kad uzmanība pievērsta situācijai perspektīvā un kosmosā, tad var daudz ko neievērot tepat degungalā.Tur nebij pārsteigumu- viņš vnk neieraudzīja.Tas pats, kas nezinot suudu rašānās teoriju, paraut lēnajam garām pa labo pusi un iemaukt tur stāvošā dzelzsgabalā.Vai uzbraukt/iebraukt šķērslī, kuru "gādīgais" priekšābraucējs apbrauc beidzamajā momentā ar pēkšņu manevru un bez jebkāda brīdinājuma.

Nupat arī par to tika pieminēts,ka mēdz gadīties, ka lidotājs ir pārsteigts par to, ka aiz apdzenamā kāds velkas krietni lēnāk un vars nav vietas ne sadzēsties un ne ielīst.

Palaidniex 18.janvāris 2018 11:54
10 0 Atbildēt

Manuprāt tie penši brauca ar max artļauto. Ja kādam traucē braucēji ar max atļauto, jo tie, redz' velkās, tad ir:

a) jānodod tuvākajā CSN vadītāja apliecība un jāizņēm tikai tad, kas nervi slimnīcā apārtseti tik ļoti, ka CSN ievērotāji vairs netraucē;

b) jāprot apdzīt/apsteigt CSN ievērojošos tā, lai netraucētu viņiem un neradīu bīštamas (kur nu vēl avārijas) situācijas. Ja šo nemāk - lasīt punktu a) vai mācīies braukt! Jo nespēja darīt ko šādu neliecina par brauktprasmi un vēl mazāk ļauj dajebko šādu izpildīt uz ceļa...

core 18.janvāris 2018 9:27
6 0 Atbildēt

Vernon! Tad uzraksti kā KONKRĒTI pensim bija jārīkojas, kā tu būtu rīkojies viņa vietā.

Palaidniex 18.janvāris 2018 10:15
5 0 Atbildēt

neceri - viņš nekad neko konkrēti nav uzrakstījis - tas teroētiķsi-fantasts-marasmatiķis tikai prot dricelēt burtus, ar praksi un realizējamību dzīē viņa muri nekad nav pat sasaistāmi, tāpēc neviena stāsta nebūš! Negaidiet.

Viņām ir pasaka par bremzēšanas procesu, ko gaida no citiem, bet pats uzrakstīt nevar, pasaka par priekšā patrāpījušos nolemtību, bet ne savu atbildību utt pasakas...

Vernons 18.janvāris 2018 10:14
1 12 Atbildēt

Viens "zvaniņš" jau aizlidoja ar ātrumu ++! Pretī braucošais smagais, redzot nākamo lidotāju, jau paņem pa kreisi pāri līnijai. Nu un kādas Jums problēmas kontrolēt situāciju sava auto aizmugurē? Es penšuku vietā jau sen būtu uz nomales, atverot nepārprotamu "koridoru" vidū! Smagas sekas katra braucēja domāšanā, ka katrs nākamais "vēros distanci" ir acīm redzamas.

Pensim adekvāti jākontrolē situācija aizmugurē un savs transporta līdzeklis jāvada pēc iespējas tuvāk kreisai malai, līdz ar 920. apzīmējumu. Atceramies ka tas notiek Austrālijā!

Atceries un iegaumē, katram uz ceļa ir jārīkojas TĀ, lai neradītu bīstamu situāciju! Gribi dzīvot un izdzīvot, izlabo arī cita pieļauto kļūdu! Garantē drošību sev un citiem!

Palaidniex 18.janvāris 2018 10:16
8 0 Atbildēt

Klau - vai tad pensiks bnebrauca līdz ar apzīmējumu?

Viņām bija pa grāvi jābrauc, lai tas papuass viņām netrāpītu.

Teorētiķis, jidritta!

Vernons 18.janvāris 2018 10:21
0 8 Atbildēt

Kā jau teicu Tu mums esi ļoti smags gadījums!

Kā Tu vērtē filmētāja rīcību? Varēja vai nevarēja? Vajadzēja vai nevajadzēja paņemt pa kreisi?

Palaidniex 18.janvāris 2018 10:48
4 0 Atbildēt

Pensiki būtu izdzīvojuši ja drīzāk būtu rāvuši uz ceļa vidu - pārkāpuši CSN prasību par turēšanos maksimāli tuvu sava virsiena ceļa malai ārpus pilsētām, jo tieši turp pipuass netrāpīja un nemērķēja> Pipuass, sdavukārt būtu apsteidzis pa labo (ok, priekš konrētās valsts likumiem - pa kreiso pusi) - tas laikam tobrīd, tavuprāt, neskaitītos pārkāpums (apsterigšana ārpus pilsētas pa nepareizo pusi) un visi būtu dzīvi, veseli laimīgi!

Teorētiķis-fantasts, jidritta.

Palaidniex 18.janvāris 2018 10:17
5 0 Atbildēt

p.s. tam papuasam bija, kā pats saki VAIRĀK KĀ PIETIEKAMI PLATS KORIDORS, kur izspraukties starp penzikiem un pretī braucošo fūri.

Kā arī kur palika tiesiskā paļavība?

Vernons 18.janvāris 2018 10:23
0 10 Atbildēt

Es Tavā vietā paklusētu! Tu definē ka CSN jāpilda katram otram! Un Tiesiskā paļāvība nekad nav bijusi Tava stiprā puse.

Palaidniex 18.janvāris 2018 10:44
8 0 Atbildēt

Nu pastāsti, ko pārkāpa pensis, ko pārkāpa filmētājs

Konkrētus CSN punktus studijā.

Par ko tieši abi būtu jāstādina policijas ekipāžai un par ko abiem būtu jāizraksta protokoli.

Eju pēc popkorna! Jo jau zinu, neviena attiecināma CSN punkta NEBŪS!

650 18.janvāris 2018 11:35
0 10 Atbildēt

PILNĪGA TAISNĪBA, bet nekad ne penzionāriem ne bomāriem ne visdažādāko rangu pajoliņiem to nesaprast.Nesekot, nevērot, izlikties ka "man po-uj" un kļūt par lūžņu kaudzes sastāvdaļu vai netiešu viņas rašanās līdzautoru.

Palaidniex 18.janvāris 2018 11:50
6 0 Atbildēt

Un tu mums visam spēj izsekot un no visa izvairīties?

Pēc šitādas attieksmes vispār no mājas nevajag iet ārā - nemitīgi visos virzienos jālūr - jāuzmanās vai tik kāds neuzbrauc pēkšņi uz trotuāra un vēl jāizlemj, kur palekt nost, lai uz galvas neuzkrīt ķieģelis no jumta vai neiebrūk asfalts zem kājām...

Konkrētajā gadījumā - nu panesās viens garām - ar cik vēl lidoņiem jārēķinās?

Pamanīja vienu lidoni ar degošu pakaļu, abi droši vien palūrēja spogulī, kravinieks tālumā ieraudzīja otru lidoni, penzikam tas palika neredzams, jo platuma dēļ un braucot tuvāk ceļa malai nevarēja ieraudzīt to pipuasu. Nu pabrauca gan penziks gan kravinieks vēl tuvāk ceļa malai, Cik tieši daudz ceļa malai viņiem bija jāpabrauc?

Cik dziļi grāvī bija jālec? Uz kurieni jāteleportējas balstoties uz redzamo spogulī?

Ar cik, atvainojos, debilu vai pārgalvīgu pārkāpēju bija jārēķinās?

650 18.janvāris 2018 11:55
0 7 Atbildēt

aizej tak TU vienreiz.....kkur tālu na-uj vai vismaz kkādu mediķi apmeklē ;D

Palaidniex 18.janvāris 2018 11:59
5 0 Atbildēt

Vecīt - nu tā uz pirkstiem, ko tu būtu izdarījis pensiku vietā konkrētā situācijā un kā savlaicīgi novērsis šādu iznākumu. Vai arī teorētiķis - fantasts...

650 18.janvāris 2018 13:09
0 3 Atbildēt

Es vnk uzskatītu, ka ir bīstami tādā veidā braukt.Ja man kāda iemesla dēl nāktos- es laikam būtu aiz bailēm nosvīdis un skatītos vairāk spoguļos, nekā uz priekšu.Neviens te neuztiepa, ka tieši tiem penšiem bija jānovērš tā idiota radīta jezga- runa gāja par to, ko VARĒJA darīt katrs no video redzamajiem.Pretimbraucošo to fūristu/pi-asu ieskaitot.Jo ir (ir!) starpība, vai norīt to krupi un rīkoties lietas labā, vai nedarīt neko un nokļūt Paradīzē (varbūt).

Tie teoretizētāji NAV pateikuīi un cilvēkiem NAV iemācīts algoritms- kā rīkoties, kad redzi ka tie suudi ir nenovēršami.Tu vari piesaukt pantus un teorijas un kritizēt viedokļus- bet ja tam cilvēkam nav izpratnes un ja nav iemaņu rīkoties, tad jau pie vismazākās iespējas tie sūudi ir garantēti.Vienalga kurš ir iniciators un kurš formāli vainigs.

Vari braukt kaut uz vietas stāvot- ja pārkāpējs tevī iebrauks,tā varbūtējā skāde būs tev.Un tev būutu jābūt pilnīgi pofigam, kam tur vairs ir/bija/būs tā Taisnība un kuru tur Tiesās un no kā pēc /tam/varbuut/kko Piedzīs, jo tava veselība ir tava un cietušais auto ir tavs utttt

apnicis 18.janvāris 2018 11:19
2 1 Atbildēt

Ignorējam Vernonu!

650 18.janvāris 2018 11:53
1 3 Atbildēt

nevis Vernonu ir jāignorē, bet drīzāk tos te pi-darus, kuri te kā suņi katreeiz rej, Vernonu ieraugot

Palaidniex 18.janvāris 2018 11:58
5 1 Atbildēt

Un jā - video tikai 4 no sešiem pieskaitāmi pie CSN ievērotājiem.

Viens neievērotājs pratās to izdarīt neradot bīstamību citiem, otrs, izrādās nevis ir tādi jāceļ nost no satiksmes, bet visiem pārējiem vēl vairāk jāizlīmējās pa grāvjiem tādu dēļ...

Klau - kaut kas neiet kopā - 4 no dešiem ievēro CSN, bet bazūne, kura sludina, ka noteikumi jāievēro katram nespēj izskaitļot īstos neievērotājus. Nu i morālīte, nu i dubultstandartiņi...

Vernons 18.janvāris 2018 12:07
0 5 Atbildēt

Mani Jums ir tiesības ignorēt! Bet "Ceļu satiksmes Likuma" 19. panta 1., 3. un 4. punktu prasības ir Jūsu vistiešākais pienākums pildīt!

30. gadus ar, Jūsu svētību, CSN nav STOP signāls! Jums CSN sastāv vienīgi no distances! CSN nav sadaļas "Brīdinājuma signāli un to lietošana". Ātruma samazināšanas process Jums nav saprotams tāpēc ka nav sadaļa par brīdinājuma signāliem!

Vēlu Jums veiksmi izdzīvot!

www.delfi.lv/aculiecinieks....d?id=49650613

Palaidniex 18.janvāris 2018 12:15
3 1 Atbildēt

Šito visu saritini un ...

Davai - konkrēti - ko tieši pārkāpa abas fūras un pensiki.

Par ko tieši Ceļu policijas ekipāžai būtu bijis jāstādina abas fūras un penziki un kādu tieši likuma vai CSN pārkāpumu bija jāieraksta pārkāpuma ailē un kāds sods pēc APK piemērojams.

Vernons 18.janvāris 2018 12:55
3 5 Atbildēt

Vispār CSN ir spēkā tikai pie noteiktiem ātruma limitiem!

Un Tavs pienākums ir izdzīvot Tevis radītā un atbalstītā "kara laukā", ko par ceļu sauc!

Palaidniex 18.janvāris 2018 14:06
4 0 Atbildēt

Nu, nespējīgais nosaukt kaut vienu pārkāpumu, kurus es vaicāju, kā tieši es esmu ceļu pataisījis par karu? ...kurā vienīgais agresīvais kareivis, šķiet, esi tu pats!

iciks 18.janvāris 2018 12:56
7 0 Atbildēt

Tiem, kas iesaka visu laiku skatīties spoguļos un garantēt - jūs paši visu laiku tā darāt? Noteikti jau nē, jo ir jāskatās arī uz ceļu, vai ne? Ik pa brīdim paskatāmies, ja kāds apdzinējs uzradies, pabīdāmies, palaižam u.t.t.

Tad nu kāda iespēja, ka pensionārs pie stūres būs spogulī paskatījies TIEŠI tajā brīdī, pie tam vēl jāatzīmē, ka apdzinējs lidoja diezgan ātri un pat ja īstajā brīdī pamanītu, vai pietiktu laika reāli ko izdarīt? Teorētiski varbūt, bet praktiski...

650 18.janvāris 2018 13:40
0 4 Atbildēt

Jautājums ir par to, kādā situācijā un ar kādām ambīcijām uzstājas tas, kurš uzskata ka spoguļos nav jāskatās un ka nekas nekam nav "jāgarantē".Ja tu atrodies uz autostrādes 3šās rindas- tev būs uzskatīt ,ka tu esi iebraucis paaugstinātas bīstamības zonā un būs kontrolēt sev apkārt visu pa 720 grādiem un 3 dimensijās.Neatkarīgi no tā, vai tu tur brauc uz atļautajiem 89 vai uz asa cienīgiem 169.

Šāds penzionārs (vai idiots) pie stūres Nekad nebūs nekur paskatījies un Nekad viņš nefiltrēs ko viņš dara un kā tas viņa "darītais" izskatās un kā iederās uz kopējās ceļa situācijas fona kaut 200m viņam priekšā un tikpat pakaljā.Tādējādi nonākam pie mūžsenā jautājuma- kā atpazīt Papuasu un kā no viņa (vai viņa radītajiem apstākļiem) laicīgi izvairīties.

Ja tu atļaujies kādu neordināru un no situācijas ārā lecošu (jebkādu!) darbību (ilgi domāt,lēni darīt,nesavlacīgi pabrīdināt..)- rēķinies, ka jau Pirmais no iespējamajiem apdzinējiem/lidotājiem/pārkāpējiem/bandītiem/papuasiem ar ļoti lielu varbūtību tieši tevī iebrauks.

Lidotājs+nepraša= pie neveiksmīgas sagadīšanās garantēti vislielākie un vissmagākie suudi no visiem teorētiski iespējamajiem.

k442 18.janvāris 2018 13:54
11 0 Atbildēt

Pensionāri brauca rātni pa savu joslu, diezgan tuvu malai, nemainot nedz braukšanas ātrumu, nedz virzienu - viņu rīcībā nav saskatāmi nekādi CSN prasību pārkāpumi, vismaz man. Pārmest viņiem, ka neizdarīja kaut ko, lai izvairītos no lidojošā idiota, neredzu nekāda saprātīga pamata, jo iespēja pamanīt lidotāju viņiem bija tikai kādu sekundi ilga, agrāk viņi to pamanīt nekādi nevarēja, jo skatu aizsedza filmētāja auto...

Lidotājam varētu sakarināt veselu strīpu CSN prasību pārkāpumu, kas arī izraisīja nofilmētās sekas...

Par iepriekšējiem komentāriem pie raksta - nepiekritīšu Vernonam un 650-jam, jo konkrēti argumenti, tāpat kā piedāvātas receptes tam, kā pensionāri būtu varējuši izvairīties no sekām, no viņu puses izpaliek...

650 18.janvāris 2018 14:09
0 3 Atbildēt

Jā, es arī "neredzu" īpašas iespējas, kā Pensionāri varēja izvairīties.Jo,tāpat kā lidotājam, tikai sekunde bija arī viņiem.Tā ir tā sagadīšanās, kad "lidotājs" pēķšni satiek savā ceļā "neprašu" (penzsionāru,bomāru, guleētāju utt) un kad suudi (;lieli) bezmaz ir Garantēti.Toties es redzu plašas iespējas "saskatīt" sakarības.Gan potenciālajiem Lidotājiem, gan nākamjaiem Pensionāriem(kuri domā, ka Lēna un Pārdomāta kustība garantēs viņiem Veselību utt).

Nav runa kurš vainīgs, protams ka lidotājs te ir kretīns.Bet arī no otras puses ir jāizdara secinājumi.Ja grib izdzīvot, nav pareizi ne vilkties, ne arī atstāt bez uzraudzības aizmugurē notiekošo.Ne arī savu veselību uzticēt kādam tur filmētājam, kas tavas paša uzvedības dēļ ilgstoši aizsedz tev to aizmugurējo redzamību.

Palaidniex 18.janvāris 2018 14:16
4 0 Atbildēt

Normālākais secinājums ir brutāli un bez kompromisiem vākt nost rupjos pārkāpējus, līdz sēdināšanai ķurmī un labošanas darbiem. Ja CSN ievērojošie, kā izrādās, riskē ar savu dzīvību un veselību tikai tāpēc, ka kādam rupja CSN pārkāpšana ir norma... Nu piedodtiet...

650 18.janvāris 2018 14:50
0 3 Atbildēt

Jā,CSN ievērojošie Lohi riskē ar savu dzīvību.Jo ir Lietas, kuras CSN nav minētas.Vai arī ir Lohiem apslēptā aizkadrā- nesaprotamā formā un tēlainā izteiksmē. Laipni gaidām ieteikumus.Milicijai aktīvāk ķert zagļus,kārtējam zivtiņam arestēt lidotājus, izjaat visus fuuristus un nogalinaat autobusu vadītājus un Tahogrāfus visiem/katram dibenaa sabāzt utt utjp etc itd

ja Konkrēti grib kko analizēt vai ieteikt, vispirms vajag teikt konkrēti ko var darīt pats indivīds paša sevis labā- nevis tur piesaukt pantus un nemitīgi atkārtot uz ko viņam ir "tiesības" kas būtu "citiem" jādara šo tiesību un brīvību nodrošināšanai.

Palaidniex 18.janvāris 2018 16:28
4 0 Atbildēt

p.s ar kādām tiesībām tu tos penzikus sauc par neprašām?

Pastāstīsi?

Brauca kā pēc grāmatas - maksimāli tuvu ceļa malai, ievērotjot max atļauto ātrumu, labā redzamībā, filmētājs drošā distancē aiz viņiem...

Ceļa platums un intervāls starp pretīm braucošajiem mierīgi ļāva samainīties 3 (!!!) kravas auto.

Kā atpazīt papuasu un kāizdomāt ko tas darīs, tā arī nepateici? Bet, nezkāpēc, negribi piekrist faktam, ka papuasi no ceļa ir jānovāc...

Vernons 18.janvāris 2018 14:29
0 7 Atbildēt

Grūti kādam kaut ko paskaidrot ja šis kāds nekad nav vadījis lielu garu un smagu braucamo. Filmētājam otrs skrējējs bija jāredz! Filmētājam bija iespēja un viņš varēja paņemt pa kreisi, lai priekšā esošais vieglais būtu ieraugāms laicīgi.

Pie kam visiem smagajiem ir rācijas un stipri šaubos, ka viņi šo skrējēju rīcību jau neapsprieda.

Iciks, 650 un k442 vēl pieļauj iespēju varēja vai nevarēja, bet Palaidniekx ir upuris vienos vārtos.

Mums tepat Latvijā ir notikušas vairākas neizbēgamas avārijas, tikai tāpēc ka vienam aizveras širmis.

Palaidniex 18.janvāris 2018 14:49
8 0 Atbildēt

Tu esi toč, debils, vismaz angļu valodu varēji iemācīties, tad saprastu ko un kā fūristi runāja.

Vēl ko tieši palīzētu fūristu saruna, kuru nedzird penši?

Treškārt - vietas izspraukties starp penšiem un pretīm braucošo fūri bija VAI CIK UZIET!

Ja cilvēks grib būt džigits, bet neprot vadī auto, ir par stulbu, tad visi var garantēt atspērušies, tas tāpat kaut kur nokrausies! Neviens nespēs pavākties nost.

Filmētājam, pat pārkāpjot CSN - šķērsojot balto līniju ceļa malā (iestātos taču nāvves sods), diez vai būtu kaut kas līdzēts.

Es saprotu, ka tev vecais teorētiķi gribās tikai apkarot sekas, nevis cīnīties ar cēloņiem, jo pretēji saviem postulātiem, tu kā reizi aizstāvi kāda tiesības pārkāpt un iemīt zemnē tos, kuri CSN ievēro. Visu to nosaucot par uzspiestu garantēšanu. Kamēr uz ceļa TU PIEĻAUSI un ATBALSTĪSI šādu bravūru, nihilismu un uzspāļušanu noteikumiem - tā būs. Tas pašā saknē apšauba CSN kā tādu, nepieciešamību. Ka nu visiem nemitīgi ir jāraustās no visādiem NEPROGNOZĒJAMIEM idiotiem uz ceļa, kaut tādiem tur nemaz nevajadzētu būt.

Vislabāk būtu bijis tam idiotam ieklapēt purnā tam autovilcienam, lai "naparņiks" varētu atbraukt un apskatīt to pļocku, kas pelnīti no viņa atlikusi, pēc pārgalvīgā skrējiena mantkārīgos nolūkos! Lūk, tas būtu pareizais iznākums!

650 18.janvāris 2018 15:20
0 6 Atbildēt

Tu neredzi un nedzirdi KO tev cenšas pateikt.Te neviens neaizstāv zagli, neatbalsta bravūru un neviens neattaisno lidotāja nemākulību braukt.Bet,Ja pensionārs būtu vilcies gar viduslīniju- viņš taptu ievērots.Šajā gad tas būtu teorētiski palīdzējis.Būtu filmētājs parāvis malā- iespējams ka lidotāja uzmanība tiktu tam pievērsta.Mums pat LV ir un ir vienā laidā tādi negadījumi, kad apdzinējs uzraujas uz nemākulīgu priekšābraucēju vai kad vnk apdzinēja meistarība ir par mazu un miislis ir par īsu, lai paredzētu tās varbūtējās briesmas.Tev neviens neliek neko garantēt- brauc tak kā Tu gribi un mierīgi gaidi to Savu īpašo gadījumu.Idiotu sabiedrībā tev visi citi visu iespējamo garantēs un tavas tiesības nodrošinās.

Tieši tie "neprognozējamie idioti" cītīgi lasa šo un vēl 12989 citus līdzigus meesla topikus, kur Sabiedrība viņus sauc pie atbildības un kur viņiem skaidro sekas un viņus māca dzīvot.Ne to, ka pamācīt indivīdam martā zem Lāstekas nepakļūt, bet vispirms skaļi uzkāpt uz jumta un (mēģināt) izdarātēt trubā visu to māju kopā ar tās īpašnieku (ja spēj...).Pofig, ka kamēr vienu tādu jaasi,ta tikmēr citas 999 lāstekas vienalga uzkritīs citiem formāli nevainīgajiem uz galvas.

janka 18.janvāris 2018 16:14
5 0 Atbildēt

būtu tantei pimpis - būtu onkulis

tas no sērijas = kā būtu ja būtu.

mans vienīgais ieteikums - darat ko darīdami, esiet paredzami. Šajā gadījumā - prātīgākais tomēr ir saglabāt esošo kustības virzienu, nevis slalomēt kur hujzinkur pa labi/kreisi jo tad tam lidojošajam slepkavniekam tomēr ir mazāk informācijas jāapstrādā viņa stulbajās cāļa smadzenēs.

Palaidniex 18.janvāris 2018 16:17
5 0 Atbildēt

Nu bet redz, braukt gar garenasi vernons atkal nonāks spruukās - tad kā ir pareizi braukt gar ceļa malu vai gar viduslīniju?

Vēlreiz atkārtoju, kamēr visa sabiedrība negribēs un necīnīsies ar cēloņiem, katrs atsevišķi un visa sabiedrība kopumā dabūs nemitīgi cīnīties ar sekām.

Nāksies izdomāt aizvien nerealizējamākus algoritmus seku skādes samazināšanai, kamēr ar āmuru pa galvu reiz nepielieks, ka tas ir strupceļš, jo nu jau ir tik daudz algoritmu un tie ir tik sarežģīti, ka nav izpildāmi, tā vietā lai vienkārši izskaustu cēloņus...

Cik gan grūti to ir saprast???

core 18.janvāris 2018 14:51
6 0 Atbildēt

Es piekrītu, ka smagā šoferis varēja vairāk glābt situāciju, nekā pats pensis, jo pensim tiešām lai ieraudzītu lidotāju un noreaģētu bija apmēram sekunde, cik liela varbūtība ir ka viņš tieši tajā brīdī paskatās spogulī, un vēl saprot uz kuru pusi raut, jo man arī izskatās, ka situāciju varētu glābt nevis raujot malā, bet drīzāk vairāk uz ceļa vidu. Bet ņemot vērā ar kādu ātrumu lidoja lidotājs, arī smagā šoferim atlika tik dažas sekundes nepaskatīties spogulī, lai nepamanītu lidotāju.

Palaidniex 18.janvāris 2018 15:00
5 2 Atbildēt

un vienalga paliek atklāts jautājums - kāpēc neviens neuzskata, ka visvairāk situāciju glābt varēja PATS LIDOTĀJS!

Kāpēc visiem ir nez kur jāraujas, jārāpjās nezkādā kokā, sekužu laikā jāizzīlē kaut kāda "mērkaķa ar granātu" iespējamo tālāko rīcību, virzienu, izpratni par notiekošo, brauktprasmi???

Nu kā var par vainīgiem atzīt JEBKURU, izņēmot pašu to autozagli? Kas tā par modi atstāt spēkā saiedrīā domu, ka nu kādam ir jājūtās vainīgam, ka nepavācās malā?

Tas ir kā maniakam ar bisi ieskrienot dārziņā/skolā un sākot šaut uz bērniem par vainīgiem vispirms atzīt bērnus, un tad audzinātāju, kura savlaicīgi nenoreaģēja uz soļiem koridorā un neizmeta bērnus pa 2. stāva logu un neizleca pati ārā...

Cilvēki - KĀDS SVIESTS JŪSU GALVĀS DARĀS???

650 18.janvāris 2018 15:34
2 4 Atbildēt

Protams,jebkuram "nevainīgajam" te buutu jājūtas Lepnam un Pagodinātam, ka tieši viņš ir aizsedzis to Ambrazūru un apurējis noziedznieka pārvietošanos telpā.Kāpēc Tu neskaties "dziļāk"?? Kāpēc nesterilizēt Māti, kas to izdzimteni laida pasaulē? Pirmo Skolotāju kapc nepakārt, kas neiemācīja ka "nebūs zagt svešus auto"? Kāpēc (drošibas pēc) visu to šaubīgo rajonu vispār neizkastrēt?

ps- tā ir, kad visur rēgojas varianti kko "atzīt","notiesāt" un "piespriest".Vēlme to darīt ir tik Liela, ka sen ir aizmirsts par ko vispār gāja runa.Ka nevis tur kkādām uzraugošajām iestādēm būtu jānodrošina kārtība un bandītu izķeršana, bet gan katram tam Godīgajam pislonim ir jāuzvedas tieši taa, lai pie vismazākās iespējas un pie pirmās sagadīšanās šāds te bandīts viņā iebrauktu.Pat MairisB mums mācīja, ka lai uz tumšas ielas garantēti izdzīvotu,vispirms vajag kritiski novērtēt apkārtni un iemācīties ātri skriet.

Palaidniex 18.janvāris 2018 15:52
3 0 Atbildēt

Kamēr šāda rīcība uz ceļa netisk visā sabiedrīā aktīvi nosodīa, šādi agresīvie, atvainojos, mudaki netiks izķerti un netiks panākts visas sabiedrības nosodījums šādi rīkoties, ikreiz izbraucot uz ceļa ikvienam braukt iesācējam, pensionāram, svētdienas braucējam, profesionālim nāksies vien pierauties un nemitīgi jāskatās apkārt - vai tik viņu netaisās taranēt kāds debiliķis.

Būs pie zaļās gaismas jāapstājās, lai pārliecinātos vai kāds uz sarkano nelido utt...

Ja Esi par to, tad man vairs nav ko teikt. Un esi gatavs kādu šitādu maitu ierī, vai uzrauties uz kādu lēnāk bvraucošo, ja pats tā brauc...

650 18.janvāris 2018 16:07
0 2 Atbildēt

Es jau te stāstīju- kad biju galīgi jauns gurķis, krievu laikos bieži lietoju taksi un aktīvi/zinātkāri komunicēju ar taksistiem.Viens tāds pavecs vīrs man gadījās itin bieži (laikam rajonu "iedalījums" tam bija izskaidrojums).Daži zīmīgi tetovējumi uz rokas un runasveids kā viņš skaidroja vakara/nakts procesus Pilsētā,neliecināja ka viņam būtu kas neskaidrs vai kāds miiziens no "kaut kā".Izbraucot zem dzelzceļa tilta, Satekles ielas krustā (vienos naktī) bija tukšs un dega Zaļais.Viņš demonstratīvi nobremzēja un izdeva Pamācību- mol,tipa, kad "man būšot savs auto", lai es šādos gadījumos vismaz virtuāli lai piebremzēju...Gaišs Cilvēks, lai viņam veicas tur, kur viņš tagad drošvien jau citā dimensijā brauc...

core 18.janvāris 2018 15:52
2 1 Atbildēt

Es jau neapstrīdu ka vainīgs ir pats lidotājs, domāju ka tas ir visiem skaidrs. Es tikai iesaistos diskusijā par to ko kurš varēja darīt lai glābtu situāciju.

Vernons 18.janvāris 2018 16:00
2 7 Atbildēt

Izskatās ka ir kaitīgi pat tādās kategorijās domāt, kur nu vēl darīt!

Palaidniex 18.janvāris 2018 16:05
4 0 Atbildēt

Es jau teicu - pats LIDOTĀJS!

Neviens CITS!

Nu nevar vienmēr uzminēt, pareizāk - ļoti reti vispār var uzminēt, kurā brīdī kurš izrādīsies tas "mērkaķis, kurš norauj granātai gredzenu" un kurā virzienā to metīs. Tam ir par maz laika šādās situācijās. Notikumi attīstās un saspīlējās krietni īsākā laikā, nekā adekvāti uz to varētu noreaģēt 90% satiksmes dalībnieku, pat ja viņi nemitīgi gaidīs šādu idiotismu!

Un būtu tikai normāli izskaust šādu rīcību, laicīgi izķert šādus indivīdus, nevis visiem pārējiem piespiest būt gataviem pamanīt to, nezin ko, rīkoties tā, nezin' kā kuro reizi pareizi būs kā...

Mēs te ilgi sēžot un pētot situāciju nevaram vienoties par pareizāko risinājumu un visam iemesls ir tas, ka tas viens aunapiere, pretēji visam, kas saistāms ar pašsaglabāšanās instingta ietteicamo nevis brauca virzienā taisni, kur pietika platuma izbraukt, bet pilnīgā prāta aptumsumā grieza uz nepārskatamu punktu aiz apdzenamās fūres - leca uz galvas neredzamā vietā...

650 18.janvāris 2018 16:28
0 2 Atbildēt

Apzināta idiota/zagļa vietā var gadīties jebkurš cits, kam misējies ar atgriešanos savā joslā.Ir sen jau par vēlu filozofēt- te vajag konkrētu rīcību.Kas ir svarīgāk- vai skaļi pieprasīt idiotu izķeršanu, vai arī indivīdu max sagatavot izdzīvošanai- ja nu viņa tuvumā tas bandīts kādreiz iegadās?Praktisks paša risinājums izdzīvošanai vai novēlots globāls/bezjēdzīgs/populistisks ieteikums tiesībsargiem?

Darbības (parasti)notiek instinktīvā veidā un noteiktā secībā.Neviens lidotājs neskatās sev degungalā.Skatās tālu un vispirms uz galveno biedēkli-uz pretimbraucēju.Ja šajā sekundes daļā pensionāru auto ir fūres aizsegā, tā jau ir sagadīšanās ar smagām sekām.Neviens lidotājs nekad (parasti/reti/kad) ir tik "stulbs" ka tiešām nejēdz braukt.Ir jautājums par sagadīšanos- bieži vien neiedomājamu un nekad agrāk nebijušu.Kā arī par to, cik ilgi un cik "kvalitatīvi" kurš ir spējīgs noturēt max koncentrēšanos un stresa brīžos atcerēties visus sliktos piemērus un ilgstoši nodemonstrēt kādas tur nevainojami atstrādātas iemaņas.

Palaidniex 18.janvāris 2018 16:44
3 0 Atbildēt

ir par vēlu? - griez stūri līdz galam sava grāvja virzienā, jo ietriekties citos un par savu neapdomību un kļūdām likt maksāt citiem, ir visai zemiski.

Bet nu braukt izsvērtāk, pārdomātāk un tālredzīģāk, lai nepieļautu kļūdas un neuzrīkotu pats sev nevajadzīgus pārsteigumus, laikam nav moderni...

Tikai šitais lidonis nu nebija tas gadījums, kuram nejauši sanāca kļūdiņa ar atgriešanos joslā, kā arī vietas samainīties pietika...

650 18.janvāris 2018 16:58
0 2 Atbildēt

Jautājums bija "ko un vai varēja darīt citi", lai novērstu idiota noorganizēto situāciju.Par to, ko globālā mērogā un ikdienā varētu darīt, lai izdzīvotu cita radītajos suudos.Tur (diemžēl) no tevis ieteikumus nedzirdam.

Pirmais ar ko sākt- apzināties idiotu eksistēšanu kā tādu (kas nav atkarīgs no tevis) un kaut drusku iepazīties ar regulārā/perastā idiota psiholoģiju un izplatītākajiem viņu uzvedības pemēriem.

Skatīties virsū un Neredzēt- tas ir procentuāli tikpat iespējama parādība, kā neskatīties virsū un Redzēt...

Palaidniex 18.janvāris 2018 17:32
3 0 Atbildēt

Nu davai, stāsti kā atpazīsti to, kurš tupa pietuvojoties pie Tevis pa blakus joslu ar, teiksim +20 pie Tava ātruma un tad tupa uzstūrēs Tev virsū.

Nu?

Kā atpazīt? Ko varēji darīt, lai izvairītos?

A, gudriniek, teorētiķi?

650 18.janvāris 2018 18:23
0 3 Atbildēt

1kārt sāksim ar to,ka es pa to "joslu" vai pa jebkuru virsmu/xyjoslu vienmēr braukšu ar derīgu Domu savā galvā- ka man gribas redzēt un saprast, kas manā apkārtnē notiek.Tai skaitā, Aiz manis.Vienalga,kko tur pārkāpju vai vnk guļu.Ja man uzstūrēs- tātad es būšu nolohojies un kko nepamanījis. Morāli es vainošu Sevi- ka nenosargāju savu tehniku un sabiedēju savus pasažierus.Bet tālāk jau tehniski- izdarīšu visu iespējamo, lai to uzbraucēju noliktu vietā gan morāli gan materiāli.Es nesmu teorētiķis, bet gan vistīrākais praktiķis ar drusku filozofisku ievirzi.Kā arī saprāta robežās ar tādu diezgan noderīgu huligāniskas braukšanas pieredzi tālākā pagātnē.Bet ne to es sludinu šeit.Šo/to gan varu ieteikt-tikai skatoties kam un ko.Visumā vados pēc cilvēcības likumiem.Man,piem,ir Daktera grāds p/daru un papuasu atpazīšanā.Sarkanais Diploms.Bet,vienlaikus uzskatu,ka tur nav dižas jēgas skaidroties,ja kāds uzskata,ka sarunas sākumā oponentam būtu jātaisnojas tikai par to, ka viņš pats nav tā saucamais papuasam līdzīgais radījums.

Palaidniex 18.janvāris 2018 18:39
3 0 Atbildēt

Uzrakstīji veselu kaudzi tukša ūdens, jo...

Ne sūda Tu neizvairītos! Teorijā, jā, bet praksē stādītu saskaņoto un/vai gaidītu miličus, ja tas tips nepiekristu saskaņotajam. Lūk arī visa realitāte!

650 18.janvāris 2018 19:03
0 2 Atbildēt

Paga, tas ir tipa kā pavestījums ka Es neizvairītos, bet Tu tieši tādā pat razkladā izvairītos? Ko tu te gribi īsti pateikt?Es kaut ko nezinu vai nemāku no tā, ko zini/māki Tu, vai ko? Es taču tev sacīju personāli- ka esmu par sevi augstās domās un ka man ir Diploms.Un tieši tas man uzstājīgi saka priekšā, ka noteikti ne Vernons šeit ir tas, uz ko tas viss attiecas.Tu pat neesi spējīgs normālu sarunu izvest- jo visur vajadzīgs kādu apstrīdēt un oponēt un kasīties.To taču Jūs te Daži gab aaksti esat šo Forumu par savstarpējo razborku miskasti degradējuši.Es to pirms gada jau sacīju, kad šeit atkārtoti pierakstījos.Tie esat tieši Jūs/Daži "īpašie", kuri te kasās pie staba un it kā "veido sabiedrisko domu".Normāls cilvēks to lažu nelasa- te pat par aktuālām tēmām ir paāris komentu diennaktī, izņemot to te drazu, kur "darba laikā" vienas un tās pašas dažas personas te jaajas savā starpā.

Palaidniex 18.janvāris 2018 21:42
5 0 Atbildēt

Tev grūti ar pielekšan!. Ja nu vēl te kāds apgalvotu ka izvairītos, tad tas pie vernona.

Man vienkārši gribas, lai nebūtu jāizvairās, jo šitādu idiotu uz ceļa vienkārši vairs nav. Lai nav jāraustās, ka pēkšņi vernons satumj visus čupā pie krustojuma, jo nevis vieglie pie krustojuma grib stāties, bet vernons ar būsu tur grib nostāties izstumjot vieglos krustojumā; ka nevis gājējs noskatās, ka jau kurš auto ij nemēģina samazināt ātrumu pie pārejas, bet redz, ka auto apstājas un laiž utt.

Teiksi neiespējami?

Es teikšu, ka iespējami. Protams tie ir izņēmuma gadījumi, kad tas notiks, zāļu pret to īsti nav, bet var panākt, ka tik daudziem nav sakāpis galvā. Tas lieliski novērojams rietumos, bet spēka pozīcija, džigitisms, “Ehh proskoču”, “vse stajaķ, &€#%nnij v rot, ja bez tormozoff” un citi varianti uz austrumiem ir ikdiena... mēs jau esam krietni tuvāk rietumiem! Bet kamēr sabiedrībā atbalstīs spēka pozīciju, nihilismu un bezkaunību - izskaust to nevarēs... un tas attiecas ne tiksi uz satiksmi!

650 19.janvāris 2018 15:23
0 1 Atbildēt

Man Tava pozīcija sen ir skaidra, turklāt, nav tā, ka es tai globāli "nepiekristu".Tīšie Apdraudētāji ir jāsoda,jānosoda un jāizskauž.Tas ir skaidrāks par skaidru.Bet seko jautājums par to, KO Tu kā pieredzējis braucējs un cilvēks ar Viedokli, vari "ieteikt" tiem, kurus šie nelieši apdraud.Tas ir par maz, ka piesaukt morāli un izplatīt lozungus.Katram no mums ir pieredze un ir kāds uzvedības algoritms uz ceļa.Ir par maz pašam "visu ievērot".Aizkadrā ir jāpatur prātā, ka katrs ievērotājs savureiz (neatkarīgi no viņa gribas) satiek kādu šo te apdraudētāju.Tad ir sen par vēlu apelēt pie noziedznieku izķeršanas, jo ir jāiziet ar veselu ādu no tās situācijas.Un gandrīz vienmēr ir arī vēl Kāds, kurš to idiota radīto situāciju varētu novērst, vai vismaz daļēji mīkstināt.

Palaidniex 19.janvāris 2018 16:23
2 0 Atbildēt

Pret mērkaķi ar granātu - pilnīgi neko. Paveiksies vai nepaveiksies atkarīgs tikai un vienīgi no laimīgas vai nelaimīgas apstākļu sakritības. Diemžēl!

Nu nav iespējams nekādi paredzēt, kāpēc lielā ātrumā braucot, redzot pietiekami platu absolūti "brīvu" joslu sev priekšā ir jāveic pagriešanās manevrs uz aizņemtu un vai nepārskatāmu joslu. It īpaši, jo taisnāka kustība, jo mazāk stūŗes grozīšanas, jo stabilāks un drošāks brauciens.

Kas varbūt būtu palīdzējis - caurspīdīgs kravinieks, bet abi saprotam, ka caurspīdīgs kravinieks ir neiespējami pēc definīcijas.

Uzminēt, kurš ir idiots un kad notiks debils manevrs, ir tik pat prognozējami kā uzminēt kuram pretīmbraucējam, kurā brīdī sprāgs priekšējā riepa un sametīs auto pretīm braucošajam purnā...

Skumji, bet pret idiotiem un debiliem manevriem, itīpaši ja idiots tuvojas ātri - universālas patiesības, kā rīkoties neeksistē. Viss ir apstākļu sakritības varā.

Viss pārējais ir ievērot CSN un, ja gribas/sanāk pārkāpt CSN, tad tikai tā, kad visi riski izvērtēti, TAS NETRAUCĒ UN NERADA BĪSTAMĪBU CITIEM, un būt mierā ar to, ka policis, ja pieķer, soda pelnīti!

Kamēr nebūs visaptveroša nopietna sabiedrības nosodījuma, nekas nemainīsies! Nihilisti un ņeķerpilas nejūtās traucēti. Ja vēl atrodas kāds, kurš viņus atbalsta un un uzslavē, vispār ir jūra līdz ceļiem. Pat neitrāla nostāja - neliek justies slikti...

Kanibaals 23.janvāris 2018 8:29
0 0 Atbildēt

Diemžēl juridiski šādās situācijās izvairoties var nonākt lielākos mēslos nekā neizvairoties. Tā kā publiskā telpā kaut ko tādu ieteikt ir tikpat gudri kā aicināt dedzināt kūlu jo tas veicina bioloģisko daudzveidību tik sīkums ka pāris šķūnīšus parauj līdzi. Piemēram gadījums ar dzērājpolicistu Dobelē, izvairījās tā ka vēl riteņbraucēju paķēra līdzi, kuram vispār pakausī nav acu lai ko tādu paredzētu. Negadījumi ir neizbēgami kamēr auto vada cilvēki.

650 19.janvāris 2018 17:42
0 1 Atbildēt

Tur taču tie divi gudrie krievu psihologi bija pētījuši sakarību/atšķirību starp jēdzieniem "skatīties" un "redzēt".

Ja kāda braucēja personālais "algoritms" paredz jebkādu ne visai ordināru uzvedību ārpus "vidēji/statistiskā" vai "citiem ierastā"- tas nozīmē, ka viņš apzināti ieliek sevi paaugstināta riska apstākļos.Cik ilgi viņam tas izdosies bez starpgadījumiem- atkarīgs tikai no veiksmes, kura nemēdz būt bezgalīga.Un liela kļūda ir tā, ka šo piekopj ne tikai pārkāpēji un lidotāji.

Ja apzināti vilkties pa šoseju fūrēm pa priekšu (kaut vai pa apmali)- arī tas nozīmē pakļaut sevi neskaitāmiem nevajadzīgiem riska faktoriem.Būt atkarīgam no aizmugurē esošā fūrista sirdsapziņas un garastāvokļa,no iespējamo lidotāju spējas "redzēt" un sazin no vēl kādiem 99 faktoriem un negaidītiem pārsteigumiem uttt.

Jebkurš lidotājs ar laiku un pašam nemanot sāk apkārtējo pasauli redzēt un samērot tikai ar saviem priekšstatiem.Viņš ar laiku atrod no objektīvas savu risku izvērtēšanas. Ja tādam ceļā gadās kāds neiedomājami lēns objekts, tad meesli (Lieli..)ir ļoti iespējami.Savukārt ,tam "lēnajam" nav daudz izvēles- vai nu piedomāt ko īsti viņš dara un nemitīgi baidīties, vai katru dienu gānīt valdību par bandītu neķeršanu un ilgākā laika periodā sagaidīt savu to "īpašo" sagadīšanos.

Palaidniex 19.janvāris 2018 17:47
1 0 Atbildēt

Un ko var ieraudzīt pāris sekundēs un kā pa pāris sekundēm?

Kā tieši pāris sekundēs atpakaļskata spogulī saprast - lidotājs zina ko dara vai lidotājs ir mērkaķis ar granātu?

Cik ilgi tie penziki brauc pa priekšu fūrei - ir tikai mūsu pieņēmums. Mēs nezinām, vai fūre to tīko noķēra vai tā tikko apdzina fūri...

650 19.janvāris 2018 18:05
0 1 Atbildēt

Jā, reāli un patiesi runājot, tur neko nevarētu.Tā diskusija šeit aizsākās no dažām nevainīgām replikām un tālākais bija teorija "ko/varbūt/kāds/varēja".Bet ir taču daudz lietas, kuras nevar novērst ar reakcijas ātrumu vai pat ar jebkādu milzīgu vadītāja meistarību.Var līdzēt tikai paša izstrādātais uzvedības algoritms, kuru piekopjot var cerēt izvairīties.To, vai katram tas uzvedības modelis ir tas Pareizais- to uzrāda rezultāti ilgtermiņā.Ja ,piem,ikdienā visur un vienmēr braukt uz +60 (un Daudzi to mierīgi dara joprojām), nav lielu izredžu palikt nepieķertam.Jautājums it tikai KAD un kurā (parasti nepiemērotā un negaidītā) brīdī tas notiks.

Palaidniex 19.janvāris 2018 19:12
1 0 Atbildēt

Un te nu nonākam pie sausā atlikuma. Ja pieņemam, ka 10% ievēro noteikumus skrupulozi, 40 % ļoti cenšas ievērot, 30% apzināti mazliet pārkāpj, 19 % bezkaunīgi un rupji pārkāpj un 1% ir idioti.

Sanāk visai debili -puse braucēju pakļauj sevi izsmieklam un riskam tikt samalti, jo ievēro CSN. WTF???

30% jūtas mazliet pārāki.

19 % uzskata sevi par šumaheriem un liek uz visiem.

1% ir nepronozējami...

Tātad 19% viegli izskaužami kretīnu dēļ, pārējiem 80% ir kaut kas jāmāca un jātrennējas sarauties un teleportēties un braukt bailēs ar savu ievērošanu nepatraucēt kādam džigitam un tas viss pašsaglabāšanās vārdā, tā vietā lai tos 19% noliktu mierā? Mazliet stulbi, ne?

Un jāteic ka vismaz 60-80% jebkuras grupas braucēju tā īsti nemaz neprot vadīt savu auto. Prot tikai pārvietoties no punkta A un B. Jebkas ārpus rāmja - ir trauksme! Spiest visiem to 19% dēļ mācīties ekstremālo vadīšanu? Būs rezultāts un cik tas izmaksās?

650 19.janvāris 2018 20:10
0 1 Atbildēt

Tam "kapitāldaļu" procentuālajam sadalījumam principā varētu piekrist.Ar piebildi, ka ir vēl kategorija az burta Pi...., kurā droši ietilpst daļa no katras uzskaitītās grupas dalībniekiem.Bet vienalga tālāk sekos teorija.Ar ko atšķiras extremālas braukšanas iemaņas no vnk labas kvalifikācijas? Vai tad trūkst ekstremāļu, kuri,izmantojot gūtās iemaņas, uzvedas atbilstoši tai 1% kategorijai un to pat pārspēj? Līdz ar to (atkal) nonākam pie tā paša Jautājuma- kā atšķirt tupas bailes no veselīgas piesardzības un pašsaglabāšanās instinkta? Piesardzība un notikumu izpratne taču ir vispārcilvēciski noderīga īpašība.Ja šis ietilpst braucēja "aprīkojumā" un tiek piekopts ikdienā kā pašsaprotams un automātisks- kāda vairs starpība, no kuras kategorijas kuru reizi būs uzradies viņa konkrētais "apdraudētājs"?

Ja ir 19% tādu, no kā jābaidās- vai tiešām būtu "labāk", ja pārējie 80% nezinātu par viņu eksistenci?

Milicija neko nespēj izķert,savstarpēja paštiesāšana uz ceļa ir nelikumīga,demagogi sludina fufeli un aizkadrā meklē personīgu labumu,speciālisti sniedz padomus "lohem no lohiem",iAuto diskusijā piedalās apm 2,5 cilvēki un to lasa 3,14 interesenti stundā- kā te var sasniegt auditoriju un radīt interesi ieklausīties? Sabiedrība neapmierināta, izsalkusi un agresīvi noskaņota- no kurienes celties pieklājībai un labklājībai?

nprzsdršbskds 19.janvāris 2018 19:40
1 0 Atbildēt

Nu gan tajā tālajā Kvīnslendā (Queensland) tādas riebīgas lietas notiek,ka pat šeit bāleliņiem jāsaiet naidā.Bet vai tik tā nav iAuto pasaku zeme Kvīnslena,kur provokācijas rīkot?

Vernons 19.janvāris 2018 21:59
0 1 Atbildēt

Veltījums Palaidniekam!

Palaidniex 19.janvāris 2018 22:48
2 0 Atbildēt

Nemaz netaisos turpināt video skatīties.

Jau sākumā setra ieteš stāvošos auto...

Ne setrists prot braukt, ne reālu izvairīšanos spēsi piedāvāt...

Kādu tur muižu uzskati par sev tik tuvu? Varbūt laiks uz turieni?

Vernons 20.janvāris 2018 9:34
1 2 Atbildēt

Tu neesi spējīgs aizdomāties, kā katram uz ceļa ir jārīkojas, lai pēc iespējas mazāk rastos, Tevis pieminēto, aizkaru situācija. Kas jādara smagā vadītājam? Vai Tu saproti vārda jēgu - Katram.

Diemžēl gadās arī neizbēgamas situācijas, bet nevajag tās pašam vēl par katru cenu radīt.

Tev piestāvētu niks "Upuris"!

:-) 20.janvāris 2018 12:38
1 0 Atbildēt

Palaidnieks, tāpat, kā nospiedošais vairums autovadītāju, māk ne tikai lasīt, bet arī izprast, un pats galvenais, likt lietā zināšanas. Likumu zināšana, nenozīmē to saprašanu, vel jo vairāk, to patvaļīga interpretēšana ir pielīdzināma likuma pārkāpumam. Neviens indivīdz nevar nest atbildību par cita neizdarību. To esi jutis ar savu maku un un ne tiekai.

Palaidniex 20.janvāris 2018 15:12
1 0 Atbildēt

Palaidniex 20.janvāris 2018 15:25
2 0 Atbildēt

O, vernon... atcerējos - Ģintermuiža!

Ja jau katram, tad katram!

Ja pats lidojošais auto zaglis to ievērotu nevienam nebūtu jāteleportējas vai jākļūst caurspīdīgam, gan paša ievietotā video pirmajā un turpmākajās epizodēs jāievēro Šis te pats princips, piemēram, ja nu nezināji jābremzē ar bremzēm pirms šķēršļa, nevi jāstājas ietriecoties šķēršļos...

Tiklīdz to ievēro tā pārējie vairs netraucē. Bet zinu - tev nesaprast.

650 20.janvāris 2018 20:56
0 1 Atbildēt

Atceries ka Ģintarmuižā ir Vairākas nodaļas- katram var piemeklēt pēc spējām un saprašanas.Var arī Darba Terapiju-

pat senos laikos tur trakie audzēja kāpostus un burkānus.Man gan vakar likās, ka varbūt cerība ir, bet nu šodien turpinājums atgādina ne "pieredzējušu/saprotošu/speciĀlistu", bet drīzāk visparastāko/regulāro/nervozo dīvānā pirdēeju.Pat ne kāda tur šoferu saruna.Te īsti NAV vairs ko runāt.Cerams, ka reiz (nejauši un negaidīti;)))) satiksi kādu to savu Vernonu, kurš konkrēti Tev ierubīs kādas plašāka mēroga materiālas un morālas pārdomas. Vēlams pa pilnu Programmu un ar visu Ģinter/Filozofu ielas izziņu ieskaitot ;P

Vernons 20.janvāris 2018 21:04
0 1 Atbildēt

Kāpēc tik skarbi? Arī tādiem kā viņš piemīt savs šarms. Vismaz man smadzenes nesāks rūsēt!

Kolektīvs noziegums jau nav noziegums, bet noziedzīga politika ceļu satiksmē.

"Čikāgas aunam" arī savs aitu bars ir vajadzīgs!

Kanibaals 23.janvāris 2018 8:22
0 0 Atbildēt

Katrā ziņā braukšana netipiski satiksmei ir bīstama. Ja neiekļaujies plūsmā tad iekļūt avārijā varbūtība ir stipri lielāka. Ir jāzina vietējie apstākļi, jo pretējā gadījumā būs bums. Piemēram Krievijā veicot pagriezienu pa kreisi rādīt visus iespējamos signālus visticamāk visi auto sāks jau laicīgi apdzīt pirms vēl nospiestas bremzes un pēc tam jau vien nāksies apstāties pavisam kamēr palaidīs visus apdzinējus un cerams nedabūs kādu pakaļā. Piestāšana pēc Vernona modes pa labi lai grieztos pa kreisi tur varētu būt nāvējoša dēļ nomales izbraukātājiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti