Pietika laika manevram (+ VIDEO) 46

 
iAuto | 9.jūnijs 2019 16:39

Video autoram pietiek laika, lai izvairītos no pretimbraucošā UAZ ar piekabi, kas pazaudē kontroli un ieslīd pretējā joslā.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 9.jūnijs 2019 17:24
1 15 Atbildēt

Cik lielam stulbenim ir jābūt, lai meklētu glābiņu PRETĒJĀ joslā, un tad vēl vervelētu, ka "proņeslo"!!!

taaneko 9.jūnijs 2019 20:44
13 0 Atbildēt

Tu nesasmeltā caureja piemirsti to, ka pārsvarā vadītājs redz vairāk par reģistrātoru. Tie#i tāpēc redzētais atšķiras no filmētā, fotogrāfētā. Un ja pretējā joslā neviena nav- kāpēc ne? Pats arī esmu braucis pa pretējās joslas apmali un kas? Tu jau rautu grāvī un pēc tam remontētu auto?

uupis 9.jūnijs 2019 23:07
3 0 Atbildēt

Taisnība. Lielais vairums liktu kreiso sānu sadursmei. Sekas bēdīgas.

Bradypus 10.jūnijs 2019 10:13
8 0 Atbildēt

Cik lielam stulbenim jābūt, lai redzētu, ka šis filmētājs pārmaiņas pēc zin, kur ir bremžu pedālis un savlaicīgi sāk bremzēt? Tieši tāpat ir redzama trajektorija iebraukšanai pretējā joslā - tā NAV vienmērīga - filmētājs uzmanīgi virzās pa kreisi, līdz ierauga situāciju pretējā joslā (reģistrators, kas atrodas auto vidū, šajā brīdī vēl ir dēļu kravas aizsegā) un tikai tad iespējami ātri šķērso pretējo joslu, lai nonāktu pretējā nomalē, nevis "meklē glābiņu pretējā joslā".

Šis ir uzskatāms piemērs, ka VAR - avārijas situācijā tiek veikta virkne apzinātu un precīzu darbību, kā rezultātā tiek novērstas jebkādas tālākas sekas piekabes vilcēja izraisītajai situācijai.

Tieši tāpat šis ir uzskatāms piemērs "vidējam statistiskam" autovadītājam - kā Pļurkt un Palaidniex - nespēt atšķirt tupu paniku un sekojošu aklu raušanu pretējā joslā, no apzinātas rīcības izmantot vienīgo brīvo no četrām (!) pieejamajām joslām (avārijas situācijā arī nomale IR josla), pretējo brukšanas joslu uzmanīgi un kontrolēti škērsojot.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 10:36
1 4 Atbildēt

Klau, trorētiķi fantast. Viss ir pareizi, bet piemirsi izcelt vienu nelielu, bet būtisku sīkumu - situācijas eskalēšanos varēja pa labu gabalu un gana ilgstoši novērot. Proti? Proti, bija gana laika apzināties uz ko te velk, kā arī padomāt par to, ko un kā darīt. Kā arī - viens ir redzēt, otrs saprast kas notiks. Būtu fimētājs metrus septiņdesmit-simts tuvāk tai tabļetkai, kad to sāka nēsāt - rezultāts vairs nebūtu tik viennozīmīgi spožs.

Par bremžu pedāli - uzraksti vernonam, kā arī par vajadzību to spiest saskaņot ar milici, pakaļā braucošajiem un ANO drošības padomi.

Te pie video par evakuatoru un tam purnā lidojošu bobiku bija fantastiska piezīme - redzēt ka purnā kāds brauc - nav tas pats, kas prast - bezkauņa brauc purnā un vēl nogriezīs vai aizmidzis/pašnāvnieks un nekur negriezīs. Tikai no tā mirkļa sākas jēdzīgai analīzei un rīcībai atvēlēts laiks!

Pastāstīsi, kā tieši gatavojies tam, ka pretī braucošajai fūrai plīst priekšējā riepa? Kādu sagatavošanos un precentīvas darbības veic tuvojoties ikvienai pretī braucošai fūrai? Jo plīst var jebkurai un jebkurā brīdī!

Kā tieši sagatavoties tīršķirnes purnā (palūrēt gar fūru) izlīdušam stulbenim, par kura eksistenci aiz fūras vari pat nenojaust dēļ ceļa konfigurācijas, ēnu neesamības utt iemesliem?

Nejauc, lūdzu, teorētisko un faktiski realizējamo iespēju izvairīties. Tas arī viss uz ko pamatoti norādu.

Bradypus 10.jūnijs 2019 12:32
3 1 Atbildēt

Tev izskaidro reālu sitāciju, kurā reāli ir izpildītas vajadzīgās darbības, lai glābtu situāciju. Bet tu tāpat turpini malt savu, ka tas viss ir teorija un fantastika. Protams, ka citā situācijā būtu savādāk. Un? Redzēja, saprata un rīkojās atbilstoši situācija. Savādākā situācijā rīkotos savādāk - kā pienākas vadītājam, kas vēlas pasargāt, nevis nogalināt sevi un savus pasažierus.

Tavu slimo vēlmi neglābt situāciju jau apskatījām. Nav vērts atgriezties pie tēmas, kuru mēģini noliegt, bet pie katras izdevības apstiprini savu vēlmi nogalināt.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 12:58
0 2 Atbildēt

Tev arī disleksija un nesaproti, ko Tev raksta? Šoreiz nevis reakcija, bet notikumu secībā un attālumi ļāva to salīdzinoši mierīgi risināt. Bet Tev jau nepielec, ko es Tev gribēju pateik. Jo spītība neļauj, vai disleksija?

Bradypus 10.jūnijs 2019 13:18
2 0 Atbildēt

Disleksija ir tev pašam. Vadītāja rīcība atbilda notikumu secībai un attālumiem šajā situācijā. Citā situācijā būtu jārīkojas atbilstoši citas situācijas nosacījumiem. Bet tieši šajā konkrētajā situācijā, vadītājs rīkojās pareizi, pilnībā izvairties no sadursmes. Un ļoti labi pielec, ko tu gribi pateikt - ka tam vadītājam vajadzēja arī šoreiz uzdurties uz dēļa gala un nomirt, jo citā situācijā varēja gadīties savādāka notikumu secība un attālumi.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:24
1 2 Atbildēt

Tev nav grūti dzīvot ar šādu disleksiju?

Bradypus 10.jūnijs 2019 13:28
2 0 Atbildēt

Ne pārāk. Tādu dislektiķu, kā tu, uzvedība uz ceļa ir pa gabalu redzama un prognozējama. Bet šeit diskusijas ir izklaides nolūkos. Tātad nevienā no veidiem man dzīvē grūtības nerada.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:34
0 2 Atbildēt

Atkārtošu arī Tev - tu nezini kā es braucu!

Bet pateikšu priekšā - no šī - “nekā jau nenotiks idiota” radītā CSNg par 95% ļāva izvairīties filmētāja un stulmbeņa atrašanās laikā un telpā un tikai 5% bija meistarības. Nekonpārdabisku filmētājs nepaveica. Atrodoties 70-100 metrus tuvāk - laimīgs iznākums vairs nebūtu tik ļoti iespējams bez meistarības. Bet visa pamatā viens Bradypus, kurš uzskata ka “sto raz tak ģelal” un tupa nokrašo bubļiku ar dēļiem piekabē, jo zina kā un cik lēnu jābrauc.

taaneko 10.jūnijs 2019 18:37
2 0 Atbildēt

Es domāju, ka tu nebrauc- tu pārvietojies.

Bradypus 10.jūnijs 2019 13:38
2 0 Atbildēt

Atkal velc savā disleksijas purvā? Par katru cenu noliegsi vadītāja meistarību (kurš izveica krietni vairāk, nekā tev gribētos atzīt), lai pierādītu, ka tā nav vajadzīga. Un mēģināsi vilkt tam klāt to, ka aizstāvu avārijas izraisītāju, jo jūti, ka atkal tava demagoģija ir par īsu, lai aizstāvētu tavu neizvairīšanās nostāju.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:54
1 2 Atbildēt

Tev patiešām viss labi?

Nospiest savlaicīgi bremzes un pagriezt stūri šajā situācijā bija kaut kas nedabīgi pārdabisks?

Varbūt nevajag visus vērtēt pēc savām spējām.

Vēlreiz atkārtoju ja ir pietiekams attālums un pietiekami daudz laika - visu var izdarīt!

Ja šādi izvairītos esot 70-100 m tuvāk - tad gan kristāla bumba un aukstasinīga meistarība!

Bradypus 10.jūnijs 2019 14:00
2 0 Atbildēt

Tu jau esi tas, kas vienmēr apgalvo, ka tās ir pārdabiskas prasības un mani apgalvojumi par spējām ir pārspīlēti. Vajagot tik taisni maukt virsū vainīgajam. Un kādēļ tev ir nepārvarama vēlme piesaukt savādāku situāciju? Jau atbildēju - savādākā situācijā būtu jārīkojas savādak. Šeit apspriežam ŠO situāciju!

Pat pieļaujot, ka situācija bija viegli glābjama, kādēļ par katru cenu vēlies novērst uzmanību no, iespējams, svarīgākā - filmētājs nevis akli rāva pretējā joslā, bet bremzējot pārliecinājās, ka tā ir brīva un izmantoja iespēju to ātri šķērsot uz nomali. Pat ja tie ir 5%, kadēļ negribi, lai cti vadītāji to novērtē un saprot?

Palaidniex 10.jūnijs 2019 14:05
0 2 Atbildēt

Varēsi nocitēt, vai kā?

Tavi centieni man piesiet sevis paša izdomātos murgus par to ko es domāju, daru, rīkojos vai apgalvoju vairs pat nav smieklīgi!

ovlā 9.jūnijs 2019 18:18
8 0 Atbildēt

Nu gan nopļurkšķējāties!

Ciriks 9.jūnijs 2019 20:17
6 0 Atbildēt

Un labi kad meklēja. Tu tur gan būtu stipri sasities Pļurkt ar savām gudrībām.

spriidiic 9.jūnijs 2019 23:06
2 0 Atbildēt

Komentēt , nekomentēt ? Nekomentēšu .

Vernons 10.jūnijs 2019 7:54
0 15 Atbildēt

Katram uz ceļa jārīkojas TĀ, lai "izdzīvotu"! CSN nespēj pateikt "KĀ"!

Te esam nonākuši līdz piekabei! Pilna Latvija ar piekabju vilcēiem uz kuras ir auto. Svaru attiecība neatļauj kuram katram auto vilkt šādu kravu uz piekabes darba bremžu trūkuma dēļ!

Kad sāka mētāt piekabi, robs zemāk un pilnu gāzi! Sekundi vēlāk viss ir nomierinājiies, taisna līnija, auto - piekabe un bremzējam. Psiholoģiski grūti! Bet pareizi. Nevajag apdraudē citus un sevi!

Chankaishi 10.jūnijs 2019 9:05
8 0 Atbildēt

Varbuut pareizi saki. Bet kaapeec saak meetaat piekabi? Lieta neesot smagumaa, bet smaguma izvietojumaa. Te noteikti bija nepareizi uzkrauta krava - gari deelji paari piekabes gabariitiem. Kaut kad redzeeju video, kur ar modeliiti demonstreeja to piekabes meetaashanos. Vairs iisti neatceros, bet pie neoareiza smaguma novietojuma meetaashanaas ar pieaugoshu amplituudu ir neizbeegama. Varbuut to var noveerst ar tevis ieteikto panjeemienu, bet labaak pareizi uzlikt nkravu.

Vernons 10.jūnijs 2019 9:20
1 0 Atbildēt

Tieši tā! Piekabe spiedienam uz āķi/ābolu jābut 50 kg. Piekabe pieceļ auto pakaļu, sāk mētāt un sekas mēs redzam.

Bradypus 10.jūnijs 2019 10:23
4 3 Atbildēt

Pareizu uzlikt kravu nebija iespējams. Dēļi gari, piekabe īsa. Galvenā problēma - neapzināties problēmu. Arī ar šādi uzkrautu kravu VAR droši aizbraukt līdz galam, tikai ar citu ātrumu.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 10:39
0 3 Atbildēt

Varbūt tad labāk un drošāk ir izmantot dēļu kravai piemērotāku transportu? Nevis ar augstu riska pakāpi sev un citiem, par spīti visam, sakostiem zobiem varonīgi vest?

Bradypus 10.jūnijs 2019 12:38
3 0 Atbildēt

Nešaubīgi tāds variants ir labāks un drošāks. Bet vai iespējams? Tev tā vien liekas, ka cilvēki šādi rīkojas ar mērķi kādu nogalināt, nevis ierobežotu iespēju dēļ. Tas, neapšaubāmi, ir saprotams - jo visus vērtē pēc sevis un tavas tieksmes nav nekāds noslēpums. Paralēli tu vienmēr aizstāvi lēnbraucējus... Bet kad kādam pamatoti iesaka braukt lēnāk, tu atkal esi pret... Lēni (30-40 kmh) nevienam nekāda augsta riska pakāpe nerastos un cilvēks savu dēļu kravu būtu veiksmīgi dabūjis mājās. Ne velti traktortehnika savas "peldošās" piekabes velk bez starpgadījumiem.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:14
0 2 Atbildēt

P.S. un video SKAIDRĀK PAR SKAIDRU PARĀDA, ka konkrētais tabļetkas vadīājs nespēja ne novērtēt riskus, ne tos apzināties, nedz arī droši nonākt galapunktā.

Sausais atlikums - iesākumā nevienam nav domas, ka tas būs bīstams brauciens, un ikkatrs, rīkojoties riskanti, patiesībā neapjēdz cik tas ir riskanti.

Ikviens no šiem ērgļiem sākumā domāja ka viss būs idejāli!

Es neesmu pret lēnu braušanu, esmu pret neattaisnotu risku!

Ne nabadzība, ne nevaļa, ne steiga nav izmantojami par attaisnojumi rīkoties satiksmē bīstami - pakļaut citus satiksmes dalībniekus riskam!

Bradypus 10.jūnijs 2019 13:24
3 0 Atbildēt

To jau norādīju no paša sākuma: "Galvenā problēma - neapzināties problēmu." Tikai, atšķirībā no tevis, norādīju, ka nepieciešamo drošību var sasniegt arī gluži vienkārši nesteidzoties - un šis būtu tas gadījums, kad manā skatījumā lēna braukšana ir pamatota (vienlaikus - CSN ierkastītais maksimālais atļautais ātrums vairs nav drošs ātrums - burta kalpam slikti saprotams koncepts). Bet tu uzstāj uz lepnu speciāla auto atrašanu dēļu saimniekam, vienlaikus attaisnojot citu pajoliņu lēnbraukšanu, kuras vienīgais iemesls ir vadītāja tizlums.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:27
0 2 Atbildēt

Idiots arī teju stāvot ar nepareizi izkrautu piekabi var smagi nokrašot.

Tātad, ļoti lēni braucot, drīkst vest reģipša loksnes no veikala uz māju, pieturot tās uz jumta ar rokām?

Bradypus 10.jūnijs 2019 13:35
2 0 Atbildēt

Idiots var nokrašot arī ar pareizi piekrautu piekabi. Un?

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:38
0 2 Atbildēt

Vēja pūsma var noraut no jumta nenostiprinātu reģipsi, pat tad, ja mašīnas ātrums ir nulle!

Bradypus 10.jūnijs 2019 14:02
2 0 Atbildēt

Aleluja! Tieši tā - tātad pat 0 ātrums ar nepiesietu reģipsi nav drošs. Attiecīgi - tavs piemērs ir ārpus diskusijas par lēnu un uzmanīgu braukšanu šādā veidā. Pats pierādīji, ka mēģināji tupi iebāzties ar nesamērīgu piemēru, lai aizstāvētu savu demagoģiju.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 12:56
0 2 Atbildēt

Nocitēsi, kur es kādreiz esmu protestējis par to, ka kāds brauc lēnāk?

Tas ka kādam ir kaut kādi iemesli vest uz jumta no depiņa 6 reģipša loksnes, kuras vienkārši čomi tur uz jumta ar pa logiem izbāztās rokām, jo nav busa/piekabes/reliņu/stropes, arī ir attaisnojami, jo, lūk neba nu kāda nogalināšanai tā brauc?

Bradypus 10.jūnijs 2019 13:25
1 0 Atbildēt

Ar kādu ātrumu jābrauc, lai novērstu risku ko rada reģipša vešana minētajā veidā?

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:29
0 1 Atbildēt

Uzprasi Vācijas policistam... radīsies apjausma.

Bradypus 10.jūnijs 2019 13:31
1 1 Atbildēt

Man atbilde ir zināma. Tai nav nepieciešams Vācijas policists. Bet Vācijas policista (vispārzināms pedantiskuma piemērs, kas gan ir vairāk stereotips, nevis patiesība) pieasaukšana skaidri norāda uz nespēju ievērot visus spēkā esošos likumus.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:36
1 1 Atbildēt

Nenotīri no sava jumta sniegu - uzzināsi precīzi to pašu un izvālēs pēc tā paša punkta. Tik pat dārgi!

Bradypus 10.jūnijs 2019 13:40
2 0 Atbildēt

Muļķis ir un paliek muļķis. Es notīrīšu sniegu un piesiešu reģipsi dēļ likumiem, par kuriem naudassods nav paredzēts, bet tev prātā tikai kādu izvālēt.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:45
0 3 Atbildēt

Tev viss labi?

Kā veikt tik debilus secinājumus???

:facepalm:

Bradypus 10.jūnijs 2019 13:48
4 0 Atbildēt

Nešaubīgi, debīli ir secinājumi. Bet piedāvājums noskaidrot pie vācijas policista, kādēļ jāpiesien reģispsis un runas par izvālēšanu ir saprāta un veselīgas domāšanas paraugs.

Palaidniex 10.jūnijs 2019 13:58
0 4 Atbildēt

Atbilde - ja nepieciešamība kārtīgi un pareizi nostiprināt kravu Tev ir kas pārdabisks un pildītu to tikai, ja ir likums, kurš pat nenosaka sodu - man komentāru vairs nav. Vernons-2!

Kā arī, uz piecām minūtēm var nestiprināt, drīkst braukt ar pareizi nenostiprinātu kravu jo nabags, braukt ar bīstami fiksētu kravu jo lēnām utt... pats saproti, ko te sludini? Kādu anarhiju?

Bradypus 10.jūnijs 2019 14:09
3 2 Atbildēt

Tas jau tev - nepieciešamība kārtīgi nostiprināt kravu ir tikai CSN ierakstītā frāze, par ko pienākas naudassods - ja tāda nebūtu - pats mauktu, turot reģipsi ar roku. Es minēju, ka kravu nostiprinu pirmkārt ņemot vērā fizikas likumus par kuriem nav definēti naudassodi un kurus nav jāprasa vācijas policistam. Daudzas CSN ierakstītās frāzes toties uztveru tikai kā attiecības ar sodītājiem - ja fizikas likumi un savstarpējās attiecības reglamentējošās normas (vai saskaņota to pārkāpšana) ir ievēroti - CSN pārkāpumu uzskatu tikai un vienīgi par potenciālu maksas pakalpojumu. Burta kalps pie šāda formulējuma droši vien var iet uzreiz kārties

Palaidniex 10.jūnijs 2019 14:11
0 2 Atbildēt

...

Vernons 10.jūnijs 2019 14:50
3 4 Atbildēt

Neraudi! Laiks dziedē visas brūces.

reku 10.jūnijs 2019 20:52
2 0 Atbildēt

Dažreiz pēc brūcēm arī smadzenēs uzrodas kāda jauna rieva.Arī šis piekabes gāzējs iespējams pae kapeiku kļuvis gudrāks.

C.Paurs 10.jūnijs 2019 11:05
10 0 Atbildēt

Tas "Pļurkt" ir viens iAuto štata provokators,lai mēs taisītu klikšķus.

Kanibaals 10.jūnijs 2019 21:19
4 0 Atbildēt

Pļurkt ir izvēdinājis tukšu galvu braucot ar moci.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti