Krapsis sola 100 fotoradarus jau nākamgad (+ video) 11

 
7.marts 2017 14:13

Šogad stacionāro fotoradaru skaits uz Latvijas ceļiem pieaugs līdz 60, bet nākamgad jau līdz 100. Turklāt tie nav vienīgās ātruma kontroles ierīces, ko nākotnē policija plāno izmantot arvien vairāk. Vairāk jautāsim Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšniekam Normundam Krapsim.

 
Visi komentāri
 
Vernons 7.marts 2017 16:07
2 22 Atbildēt

Policijā strādājošo naivumam nav robežu! No uzstādīto foto radaru skaita nesamazinās ne avāriju skaits, ne bojā gājušo skaits! Caur anālo atveri mandeles neoperē!

Krapša kungam derētu iemācīties no galvas CSL 19. panta 3. punktā rakstīto! Un to viņam uzliek par pienākumu "Likuma par policiju" 4. pants!

"Katram priekšā esošam (uzstādītam) radaram ar savu esamību bija, ir un būs jāgarantē drošība"! CSL 19.p., CSN 100. punkts!

"Distances vērotāju" ēra ir sen beigusies, jāsāk domāt. kā katram ar savu rīcību garantēt drošību"!

Palaidniex 7.marts 2017 20:52
5 0 Atbildēt

Esi manījis tik pat vājprātīgu satiksmi pa lielākajiem ceļiem igaunijā, kā pie mums?

Igaunijā uz visām lielajām šosejām teju katrus 10 km ir pa kādam radaram...

rt 8.marts 2017 8:56
7 1 Atbildēt

Nu un ko dod tas stacionārais radars. Nometi pirms viņa ātrumu un pēc tam atkal grīdā. Kāds nevar laicīgi paātrināties, provocējot nevajadzīgas apdzīšanas. Cik vispār avāriju notiek dēļ pārsniegta ātruma limita konkrētajā vietā? Ļoti bieži tiek minēts ceļa stāvoklim neatbilstošs ātrums, bet tā nav limita pārsniegšana. Tieši otrādāk, cik pilsoņi ieraugot FR met pa bremzēm braucot pa ledu ar -10 zem limita. Dafiga.

Ja grib drošību paaugstināt, tad jālieto video kameras, kam ātruma fiksēšana ir tikai kā opcija. Jālieto sarkano gaismu kameras. Jāpalielina sodi, jāpapildina pantu skaits, par kuriem var atņemt vadītāja apliecību.

RS 7.marts 2017 21:00
6 8 Atbildēt

Pie mums šis pants nedarbojās,jo šeit ir galvenais sodīt.Nekādas cilvēcības,būtu labāk vairāk domājuši par ceļa stāvokļa drošību(tas vairāk satiksmes min.),bet nu ...

Dīvāna 7.marts 2017 19:14
3 0 Atbildēt

Labāk 100 bedres

Michux 7.marts 2017 21:27
0 7 Atbildēt

Man gan domāt, ka nav pareizi tos posma radarus uzstādīt uz ceļiem ar 1 braukšanas joslu katrā virzienā!!! Kā tad būs ar apdzīšanām?

rt 8.marts 2017 11:30
0 0 Atbildēt

Nupat pa radio teica, ka trīs no katrām piecām automašīnām Latvijā nevar iziet TA ar pirmo reizi (te gan netika ņemts vērā tas, ka daļa no to divu veiksmīgo izgājēju īpašniekiem TIKAI pirms TA saveda kārtībā auto) Un vairums defektu ir saistīti ar bremžu sistēmām. Varbūt šeit ir meklējams melnās statistikas cēlonis.

p.s. kā tautā saka - ātra braukšana nenogalina, nogalina nespēja ātri apstāties...

Eiro 6 norma 8.marts 2017 11:48
0 0 Atbildēt

Slavenais IeM iepirkumu process mums ne to vien nodrošinās.

A100 8.marts 2017 12:28
1 0 Atbildēt

Vai šo naudu nebūtu liederigāk izlietot uz šī brīža aktualitāti - "kūstošais ceļa segums" jo savādāk drīz radari galīgi nebūs vajadzīgi - ko gan tie mērīs uz ceļa pa kuru nevar pabraukt ?

rt 8.marts 2017 12:41
0 0 Atbildēt

Uz tādiem ceļiem radaru nav un nebūs. Pats ceļš strādā kā ātruma ierobežotājs.

E.B. 14.marts 2017 18:46
0 0 Atbildēt

Tad sanāk ta,kad par manu nodokļu maksātaja naudu nopirks fotoradarus,apreķinās ātrumu,gadījumā ja vakarā pa tukšu ceļu nebraukšu uz 90 km/h,tad no manīm izslauks naudu vel vairā.Es investēju lai mani izputinātu un ceļus remontēs no pensionāru fonda.Pašiznīcināšanās stratēģijas bizness.Klaunu zeme.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti