Veiktie ceļa remontdarbi neiztur pat garantijas laiku (+ VIDEO) 7

 
iAuto | 9.jūnijs 2021 20:05

Ierobežotā finansējuma dēļ pirms pieciem gadiem tranzītielai Bauskā tika nomainīta tikai virskārta, bet jaunais ceļa segums pirms garantijas laika beigām jau ir saplaisājis.

Pārbaudot ceļa posmu, secināts, ka iemesls ir nepietiekamā nestspēja. Satiksmes ministrija, kas sedza aptuveni septiņdesmit procentus no remontdarbu izmaksām, gan norāda, ka ministrija tikai piešķir finansējumu, ja projekts atbilst kritērijiem, bet to, kādus darbus veikt, nosaka pašvaldība.

 
Visi komentāri
 
boliks 10.jūnijs 2021 11:30
0 0 Atbildēt

Nav jau vienīgā vieta, kur mainot arī nesošos slāņus pēc 2 gadiem asfalts ir saplaisājis tā, ka it kā nekas nebūtu bijis darīts.

reku 10.jūnijs 2021 11:47
4 1 Atbildēt

Konkursu sistēma rullē! Lēti un labi tas nelīmējas kopā.

gunbox 10.jūnijs 2021 12:26
6 1 Atbildēt

Cik grandiozos apmēros var tirst, tas ir fascinējoši. Latvija ir purvaina jebkurā līdzenumā. Tātad ceļu būves specifikai ir jābūt pakārtotai purvainai vietai, nevis kaut kādiem noteiktiem europas standartiem uz ideāla pamata.

Skatāmies Dienvidu tiltu. Uzlika pamatu, kur par ideālāku var nosaukt tikai klinti. 5 gadi un parādījās pirmās bedres asfalta segumā. Šobrīd defekti nav novērsti, jo nomainīts ir tikai virsējais dažu centimetru slānis.

Vainīgi pirmkārt ir tie, kuri noteikuši būvnormatīvus nepareizi. Un otri vainīgie konsultanti, kuri piespiež būvēt zem izmaksām, savācot no būvnieka otkatos čemodānus. Tādā pat paralēlē var uzskatīt, ka vainīga ir visa valdība un KNAB, kuri nenes nekādu materiālo atbildību par savu pienākumu nepildīšanu vai pildīšanu kļūdaini. Ja kāds ceļš ir ar problēmām pēc būvēm, tad 100 Saeimas deputātiem būtu jāsedz zaudējumi no savas kabatas, jo savu darbu nav izdarījuši. Nav uzrakstījuši likumus, kuri izskaustu korupciju un neļautu KNAB gozēties Karību pludmalēs.

Latvietis 11.jūnijs 2021 9:14
1 2 Atbildēt

Latvijas ceļu uzturētāji Nemāk Ieklāt, Remontēt, veikt kvalitatīvu ceļa būvi!!!! Problēmas beidzās Ja nopērk 4x4 bezceļa karali. Tad ir pie pakaļas uz bedrēm un pārējiem defektiem uz ceļa.

Toms 11.jūnijs 2021 13:23
0 1 Atbildēt

Mums vnk nemāk taisīt ceļus. Labāk uztaisīt tjap ļap un pa lēto ,nekā uztaisīt kvalitatīvi tā lai kalpotu ilgi. Visūr ekonomē naudu. Ceļi slikti bet za to servisa darbiniekiem darbs netrūkst.

Pļurkt 11.jūnijs 2021 17:16
0 0 Atbildēt

Pasūtījumu un pieņemšanas sistēma diemžēl ir tāda, ka taisīt reāli kvalitatīvus ceļus nav izdevīgi!!!!!!

Man ir nācies pavērot kā taisa ceļus vai ielas..... Es tādus darbiniekus pat tuvumā negribētu redzēt!

Piekrītu 11.jūnijs 2021 23:09
0 0 Atbildēt

Un vēl tie ceļu būvju prorābi. Iedomīgākas sejas grūti atrast

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti