Palielinoties snigšanai, Rīgā ielu tīrīšanai sagatavots 5500 tonnu sāls un 3000 tonnu sāls-smilts maisījuma 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.novembris 2021 11:06

Rīgā palielinoties snigšanai, ielu tīrīšanai sagatavotas 67 transporta vienības, kā arī 5500 tonnu sāls un 3000 tonnu sāls-smilts maisījuma, kas tiks papildināti atkarībā no laikapstākļiem, aģentūru LETA informēja Rīgas dome.

Palielinoties snigšanai, šonedēļ satiksmes kustība Rīgā var būt apgrūtināta. Iedzīvotāji aicināti plānot ierastajam maršrutam nepieciešamo laiku atbilstoši ziemas sezonai, bet namu īpašnieki - rūpīgi sekot līdzi ietvju stāvoklim.

Lai satiksme noritētu droši, šādos laikapstākļos transportlīdzekļu vadītājiem ir savlaicīgi jāplāno maršruts un jābūt īpaši piesardzīgiem, ieturot lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, norāda dome. Snigšanas laikā jāizvēlas braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošs ātrums, neveicot straujus manevrus.

Namu īpašnieki aicināti pievērst uzmanību ietvju stāvoklim, izvēloties snigšanas intensitātei piemērotu tīrīšanu.

Rīgas dome atgādina, ka piegulošo teritoriju apsaimniekotājiem Rīgas pašvaldības nodrošina smiltis 50 kilogramu apjomā, ko bez maksas var saņemt otrdienās un ceturtdienās no plkst.9 līdz 16.30 Apkaimju iedzīvotāju centros Daugavpils ielā 31, Ieriķu ielā 43a, Gobas ielā 6a un Uzvaras bulvārī 16a.

Video 28.11.2021:

Rīgas ielu un tiltu uzturēšanas veicēji ir gatavi savlaicīgi sākt nepieciešamos darbus, lai pilsētas iedzīvotājiem nodrošinātu pēc iespējas mazāk neērtību. Kopumā tiks tīrītas 1737 Rīgas ielas.

Jautājumiem, kas saistīti ar ielu un ietvju uzturēšanu ziemā, iedzīvotāji aicināti uzdot Rīgas domes Satiksmes vadības centrā pa tālruni 8 000 36 00 un Apkaimju iedzīvotāju centrā pa bezmaksas informatīvo tālruni 8 000 08 00.

Ietvju pretslīdes nodrošināšanai Rīgā aizliegts izmantot tīru sāls kaisāmo materiālu. Tā vietā var izmantot smilts un sāls maisījumu, kurā sāls koncentrācija nepārsniedz 20%, vai, saskaņojot ar lietus notekūdeņu sistēmas uzturētāju, - sīkšķembiņas.

 
Visi komentāri
 
Malači 29.novembris 2021 12:11
4 0 Atbildēt

Man patīk tas virsraksts - nu, malači, malači, manīja, ka snigšana pastiprinājās un uzreiz sagatavoja 5500 tonnu sāls un 3000 tonnu smilts

wes 29.novembris 2021 12:51
2 2 Atbildēt

Kurš ir šos prāta invalīdus deleģējis liet uz ceļa(un uz mana auto attiecīgi) šos te sāls-ķīmiskos reaģentus? Tos var un vajag lietot kalnainos posmos, bet ne jau līdzenos. Līdzeniem pietiek ar smiltīm. Un atrunai par to, ka pavasarī ir grūti tās savākt, te nav vietas, par cik katrs a/vadītājs par to ir samaksājis, un TAS IR JŪSU DARBS!! TAS JUMS IR JĀDARA! Ja par to ir samaksāts! Pie tam piespiedu kārtā...

Uzturētājs 30.novembris 2021 9:16
0 0 Atbildēt

Tu nerunā, bet sūdzi tiesā! Tad jau redzēs, kas no tā iznāks!

Dondorots 29.novembris 2021 14:06
0 0 Atbildēt

Jā, man arī likās, ka tīrīšana saistās ar sniega savākšanu un transportēšanu prom no ielām, bet te izrādās - bērsim vēl smiltis un sāli pa virsu. Jo vairāk autovadītāji brauks, jo vairāk ielas notīrīsies?

Pļurkt 30.novembris 2021 10:39
0 0 Atbildēt

Vakar (protam ārpus Lielpicānijas) vakarpusē viens kaisītāja AR PACELTU lāpstu nobrauca uz vienu ceļa pusi, naktī otrs tomēr ar nolaistu lāpstu sameta visu sniegu uz sētnieku notīrītajiem trotuāriem un sānieliņu izbrauktuvēm!

Lāpstu jau protams ka nedrīkst nolaist, jo momentā pieaugs degvielas patēriņš un nebūs ko noliet un uzsist gaisā!!

Ja normāli un SAVLAICĪGI tīrītu, tad kaisīt nebūtu faktiski vajadzības un nepūdētu tautas transportu!!

650 30.novembris 2021 16:53
0 0 Atbildēt

Kapc tur tas attēlā redzamais meesls pārvietojas ar PACELTU slūpi? Rises ar šļuru pa vidu varbūt ir kaut kāds jaunākās paaudzes "drošās satiksmes" atribūts?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti