Jūrmalas gatvē aizliedz transportlīdzekļiem braukt pa tramvaja sliedēm 14

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 7.septembris 2022 15:15

Lai uzlabotu sabiedriskā transporta kustības ātrumu, uz Jūrmalas gatves pārvada, kas savieno Imantu ar pārējo pilsētu, ir mainīta kustības organizācija, rīta stundās aizliedzot transportlīdzekļiem braukt pa tramvaja sliedēm, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Satiksmes organizācijas izmaiņas paredz aizliegums autovadītājiem, izņemot maršruta autobusus, braukt pa tramvaja sliedēm laika posmā no plkst.7 līdz 10. 

Līdz šim tramvajiem un autobusiem šajā posmā rīta maksimuma stundās ceļā bija jāpavada līdz pat četrām minūtēm ilgāk nekā pārējā dienas laikā, tāpēc šādas satiksmes organizācijas izmaiņas sniedz būtisku uzlabojumu sabiedriskā transporta prioritātes un uzticamības veicināšanā, norāda uzņēmumā.

Aizliegums pārvietoties pa tramvaja sliedēm noteiktās stundās jau vairākus gadus noteikts uz Gaisa tilta, tāpat šādi aizliegumi pārvietoties pa sliedēm ir citviet Rīgā.

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums. Saskaņā ar "Firmas.lv" pieejamo informāciju, tas 2021.gadā strādājis ar 161,12 miljonu eiro apgrozījumu un 3,05 miljonu eiro peļņu.

Šogad pirmajā pusgadā uzņēmuma apgrozījums bija 80,969 miljoni eiro, kas ir par 6,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa pieauga vairākas reizes un sasniedza 1,945 miljonus eiro.

 
Visi komentāri
 
Normāli 7.septembris 2022 16:17
0 0 Atbildēt

Kāpēc 100 cilvēkiem jāgaida, kamēr viens lohs sēžot auto stāv uz sliedēm?

es 7.septembris 2022 17:25
1 2 Atbildēt

Bet ja tas viens ir veikala vadītājs un 100 pārdevēji?

Zjebra 7.septembris 2022 17:30
0 0 Atbildēt

Kurš tur vispar brauc pa tramvaja sliedem? Tur tacu tapat divas joslas priekš auto un pa vidu tramvaja sliedes.

Zzz 7.septembris 2022 19:32
3 0 Atbildēt

Redz, lohi kas tiesības laimējuši, nejūt auto gabarītus un nespēj braukt, ja starp auto nav 1.3m tāpēc ar kreiso sānu iebrauc tramvaja "joslā" t.i. tramvajs netiek garām lohferim.

Aivars 8.septembris 2022 8:59
3 0 Atbildēt

No rīta ap 7 30 uz centru ir ātrāk ar tramvaju, nekā auto. Vakarā tāpat. No auto pilsētā paliek arvien mazāk jēgas.

iJuris 8.septembris 2022 9:01
1 1 Atbildēt

Tas tikai konkrētos maršrutos, un gadījumos ja ar vienu transportu pietiek, lai kkur nokļūtu un pa dienu nav vajadzības ātri nokļut citur. Kā arī zaudētais laiks no rīta parasti tiek atgūts vakarā, kad pa ceļam ir vajadzīgs, veikals, sporta zāle vai kas cits.

Letiņš 8.septembris 2022 13:02
3 3 Atbildēt

Un protams, letiņam mainīt dzīvesvietu līdzi darbam ir kas absolūti neiedomājams. Labāk 1/3 dzīves pavadīt, sēžot sastrēgumos))

iJuris 8.septembris 2022 8:59
1 1 Atbildēt

un atkal cīņa ar sekām, nevis cēloni. Kādēļ tur vispār ir tik garas rindas no rītiem? Varbūt tādēļ, ka lielā Jūrmalas gatve beidzas mazajā Slokas ielā? Varbūt ir pienācis laiks pabeigt senos projektus? Saprotu, politiski neērti un dārgi, bet labāk jau nepaliek.

? 8.septembris 2022 13:01
1 0 Atbildēt

Palaist ielu cauri pagalmam, taisni? Iedzīvotāji jau nav neko noziegušies, ka tos vajag mocīt. Lai mokās tie, kas grib braukt ar komfortu.

Ja kas 8.septembris 2022 13:21
1 0 Atbildēt

Ja kas, pilsētas plānā jauno padomju laikiem ir rezervēta zeme Jūrmalas gatves pagarināšanai līdz Daugavgrīvas ielai.

Tā pat gan jau kāds būs pamanījis, ka Rīgas apvedceļš Babītē diezgan tizli beidzas, tālāk taisni aiziet Jūrmalas gatve, kurai blakus vienā pusē (līdz pašam pārvadam) ir ļoti daudz brīvas vietas līdz tuvākajām mājām. Arī tur jau no seniem laikiem ir rezervēta vieta ceļa paplašināšanai.

Un 8.septembris 2022 14:15
0 0 Atbildēt

Kāda jēga no rezervētas zemes Jūrmalas gatvē, ja gabals no Kurzemes prospekta uz āru ir faktiski aizbūvēts un nav viegli paplašināms?

Jūrmalnieks 12.septembris 2022 9:32
0 0 Atbildēt

Mja, ķip slokas ielai mājas ir tikpat tuvu, kā Rīgas centrā un nevarētu vēlvienu legālu joslu uztaisīt. Lai braucot no Jūrmalas gatves uz slokas ielu būtu 2 joslas pa labi.

Mierīgi līdz 'mārtiņa ielai' to varētu darīt, kur nepieciešamība pēc 2 joslām, būtu sadzēsusies, bet vopšim kā parasti...

TTP 9.septembris 2022 11:45
0 0 Atbildēt

Sen jau runas par gumijotiem buferiem lai tramvajs var pastumt nost no sliedēm ķēpaušus kas nejēdz braukt savā joslā.

Vulpins 9.septembris 2022 14:51
0 1 Atbildēt

Reāli pie pakaļas, tāpat viņi visi čupojas Melnsila ielā un krustā pie Botānu dārza. No rītiem trandžs ir reāli ātrāks, turklāt pa 1.15eur daudz izdevīgāks. Bet nu ja līzings uz 5 gadi, tad jau jābrauc

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti