Vienas vienīgas nebūšanas: ātrvilciens Rīgai var paiet garām (+ VIDEO) 28

 
LTV Ziņu dienests | 20.novembris 2023 8:57

Dzelzceļa "Rail Baltica" projekts izrādījies ārkārtīgi dārgs, kavējas projektēšana, zemju atsavināšana, būvprojektu saskaņošana. Pamatīgi kritizēta projekta pārvaldība. Finansējuma devējs, Eiropas Komisija prasa, lai 2030.gadā starp Baltijas valstīm būtu funkcionējoša Eiropas platuma dzelzceļa līnija.

Lai to paveiktu, tagad meklē, no kā vismaz sākotnēji varētu atteikties, ietaupot laiku un naudu. Atsevišķos scenārijos ātrvilciena tieši cauri Rīgai pagaidām nebūs. 


 

 
Visi komentāri
 
es 20.novembris 2023 9:06
0 4 Atbildēt

Te vajag to situāciju pagriezt mums vēlamā virzienā - ja tai EK vajag to dzelzceļu, lai pati maksā. Un otra lieta, lai atsavināšanai pakļauto zemju īpašniekiem piedāvā līdzvērtīgu zemes gabalu, piemēram, Šveicē.

Nja 20.novembris 2023 9:45
1 3 Atbildēt

Ai nu beidz muldēt. Dzelceļš tiek būvēts armijas vajadzībām. Tur tādu Rīgas centru 100 gadus nevajag. Tāpat arī tilts ar auto pāri Daugavai, nav vajadzīgs. Tāpat kā divi sliežu ceļi. Beidzot sāks parādīties projektā patiesā seja. Šīs visas ekstras ir par pašu naudu, tur EK neko nedos, gribat, maksājiet.

imzz 20.novembris 2023 11:21
0 0 Atbildēt

Beidzot sāks parādīties projektā patiesā seja. Šīs visas ekstras ir par pašu naudu, tur EK neko nedos,

Līdz šim jau tikai "ekstras" arī tika būvētas, un par ES naudu. Es brīnos, ka EK tikai tagad sāka pievērst uzmanību faktam, ka nav uzbūvēts neviens kilometrs dzelzceļa. Bez armijas vajadzībām, nevajag aizmirst jebkura dzelzceļa galveno ienākumu avotu, kravu transportu.

Nja 20.novembris 2023 12:18
0 1 Atbildēt

Parādi man svaigu, pēc covid veiktu aprēķinu ienākumiem. Tāda NAV! Viss balstās uz pirms covid veiktiem mistiskiem aprēķiniem, kam nav nekāda sakara ar esošo situāciju. EK pati teica šie aprēķini nav svarīgi, dzelzceļš būs. Tātad nevienu tur neinteresē baigi peļņa, mums vajag x stundas vajadzībām dzlezcelu. Ņemiet naudu un aiziet. Bet to te mums cenšas pasniegt kā afigeno projektu. PL vispār pie kājas šis un Tev nekāda Rīgā - Berlīne nesanāks. Ar vienu vilcienu točna. Paskaties nekā personīga par šo interesanto projektu.

Jumu 20.novembris 2023 22:58
0 0 Atbildēt

Priježai ko mne na BAM, ja tebe na reļsah dam !!! 🚋🚋🚋🚋🚋

es 20.novembris 2023 16:53
0 1 Atbildēt

Dzelzsceļš ir tik viegli ievainojama infrastruktūra, ka mūsdienās uz to paļauties ir muļķīgi.

Krotow 21.novembris 2023 13:27
0 0 Atbildēt

Sākotnēji dzelzceļu paredzēja kravu vešanai. Armijas vajadzības tur pieslēdzās pēc tam kad mums kaimiņos sākās cirks ar "celšanos kajās no ceļiem".

imzz 20.novembris 2023 11:08
3 0 Atbildēt

Nu, un kur tev radusies tā dīvainā iedoma, ka EK par to nemaksā ? EK finansē projektu 85% apjomā. Tikai EK tā kā gribēja, lai būvēts tiktu dzelzceļš, bet mūsējie, saprotams, izdomāja, ka nebūtu slikti pārbūvēt staciju , lidostu utt. Zinot mūsu celtniecības izmaksas pēc Dienvidu tilta un Nacionālās bibliotēkas pieredzes, ar visām trijām Baltijas valstīm šī projekta ietvaros domātās ES naudas Latvijai vien būtu par īsu.

Līdzvērtīgu zemes gabalu Šveicē ? Hm. Ko ar tiem 50 m2 iesāks ;)

Alnis 20.novembris 2023 11:17
2 0 Atbildēt

Skaidrs ka būs problēmas, kad katra valsts sāka teikt ka pati grib sludināt iepirkumus

Ja visu darītu kā iepriekš bija paredzēts, visu dara un iepērk viena izstitūcija, tad viss sen jau butu izdarīts un notiktu būvniecība pilnā sparā.

A te kā parasti katra valsts izdalīja naudu saviem pirts sarunu personāžiem, vot i viss dirsā beidzās.

es 20.novembris 2023 19:54
0 0 Atbildēt

Diemžēl, katrā valstī ir citi likumi un noteikumi. Viena institūcija visiem iepirka tikai PSRS laikā. Un pat tad bija varianti.

Dundukam 21.novembris 2023 9:50
2 0 Atbildēt

Diemžēl nesaproti ko runā.

Direktīva EU par iepirkumiem ir vienota, attiecīgi visās valstīs iepirkumu likums ir vienots, par cik pata piedalos baltijas valstu iepirkumos, vācu, dāņu un zviedru tad varu pateikt ka atšķirības nav, jo iepirkumu likumi visas šajās valstīs ir vienādi.

Otrkārt, kopuzņēmums RB rail tika izveidots starp 3 baltijas valstīm, un bija plānots ka tas veiks kopigos iepirkumus, bet ideju noaireja, jo cik atceros leiši sagribeja, paši sludināt. Un tad panesas arī igauņi utt.

Treškārt, ļoti saudzas valstis rīko kopigus iepirkumus, anglija īrija kopīgos ļoti daudz veic.

Dānija un vācija kopā, benelux, gan militāros iepirkumus, gan medicīnas jomas iepirkumus.

Tā ka muldēšana par psrs ir pilnīgs mēsls.

es 21.novembris 2023 14:02
0 0 Atbildēt

Vari man te netaisnoties, es pārdesmit gadus apsaimniekoju ES naudas. Nekad nav bijis tā, ka kautkas uz papīra vienots būtu vienots arī dabā. Jo tur augšā sēž lohu lohi!

Dundukam 21.novembris 2023 18:33
1 0 Atbildēt

Tak sanak ka esi tas dunduks kas gadu desmitiem izsaimnieko EU naudu.

Nu skaidrs kapec neviena EU projektā nekas neiet uz priekšu.

ro 20.novembris 2023 12:06
0 1 Atbildēt

Dalbajobu country prodakshen😁...mle cirks baltic nekas cits..āksti..pilsoņiem,kuri nav iesaistīti šinī prohektā iesaku vnk censties nesekot līdzi šim railbaltic mazattīstības projektam..pietaupīsiet nervus..iauto iesaku kursu pamainīt un nelikt te visādus kaitinošus un negatīvu domu raisošus rakstus..pietiek jau,ka delfi un tvnet ir pārbāzti ar visādu nomācošu drazu..tāda sajūta,ka nekā pozitīva par ko rakstīt vairs nav..

0pis 20.novembris 2023 12:44
4 0 Atbildēt

iAuto uzrakstiet par 2010.g. prēmium auģiku 4.0L labā stāvoklī lai vecbiedram ro uzlabojas oma, funktierējot par tāda iegādi  😊

ro 20.novembris 2023 17:10
1 1 Atbildēt

Jā būtu dsudz saistošāk ko tml palasīt😁..ja vēl pa c7 lielajiem benzīnniekiem būtu kāds piemēram mūsu pašu blogera stāsts..vai mums vispār tādi lv blogeri maz ir,kuriem mūsu dīzeļvalstī tml pieredze būtu😁🙄🤭..

es 20.novembris 2023 20:02
0 0 Atbildēt

Par benzīnniekiem nezinu, bet dīzelisti pēc pirmā dzinēja kapitālā remonta satiekas pie Lidl un apspriež kurā ātro kredītu kantorī ir zemākās likmes.

msh 20.novembris 2023 13:22
0 3 Atbildēt

Railbaltiks ir viens vienīgs otkatu / valstu bankrotēšanas projekts, nekas vairāk. Ja kādam vajadzētu normāplatuma dzelzceļu līdz Tallinai praktiskiem nolūkiem, tad bez visa šī ļembasta vai nu piebūvētu blakus esošajām līnijām vēl vienu, normālplatuma līniju, vai kādas esošās līnijas pārbūvētu par divplatuma līnijām. Ja kas, tad tieši tāda ir railbaltika infrastruktūra Lietuvas dienvidos 😂 Man gadījās pirms dažām dienām uzdurties šī gada leišu railbaltika plānam un to palasīt, es biju šokā - mums tak pasniedza RB kā ātrvilcienu uz Eiropu, bet reāli RB plānojas tikai kā ātrvilciens starp trīs baltijas valstīm, jo pa lielam kas plānojas? Elektrificētas divu ceļu ātrvilciena līnijas starp Kauņu, Rīgu un Tallinu, vēl uztaisot atsevišķu atzaru uz Viļņu [dublējot esošu divu ceļu dzelzceļa līniju], un tas arī viss - cik var noprast, uz dienvidiem no Kauņas nekas jauns neplānojas, bet tur atrodas kas tāds, kā es te jau aprakstīju - leiši no Kauņas blakus esošajai, līkumainajai, neelektrificētajai dzelzceļa līnijai maršrutā Kauņa - Kazlu Rūda - Marjampole - Šestokai ir uzbūvējuši tādu pašu normāplatuma līniju [ja kāds netic, var apskatīties Google streetview bildes no pārbrauktuvēm tajā maršrutā - pirms 10 gadiem tur bija viens, nolaists sliežu ceļš, tagad ir divi atjaunoti], kur nekāds "ātrvilcviens uz Eiropu" nekādīgi nespīd. Reāli vajadzētu railbaltika bīdītājus karināt aiz pautiem par naudas notrallināšanu lielos apmēros...

Nja 20.novembris 2023 14:38
1 0 Atbildēt

Pameklē info nekā personīga par Rail Baltic. Poļi plāno pieslēgties, bet tikai un vienīgi ar vienu domu. Tiem grandiozi plāni būvēt jaunu lidostu, visu dzelzceļa tīklu arī pārmetīs uz turieni. Tās līnijas visas tur sakārtos kā vajag, tikai tur Poļi baigi nelec uz karstām oglēm, viņiem laika vēl daudz. Unpašiem LT ir daudz citu darbu.

imzz 20.novembris 2023 14:53
0 0 Atbildēt

Nesen pamanīju Youtube, kā poļi raujas:

imzz 20.novembris 2023 14:43
3 0 Atbildēt

Par leišiem, cik atceros, viņi bija uzbūvējuši Eiropas platuma sliedes no Polijas uz Kauņu vai nu pašā projekta sākumā, vai vēl pirms Rail Baltica. Un gribēja, lai no projekta naudas viņiem atmaksā izdevumus. Uz to viņiem esot atbildēts, ka leišu risinājums neatbilstot ātrvilciena standartiem un prasībām.

msh 20.novembris 2023 18:01
0 1 Atbildēt

Lūk, ekrānšāviens no dokumenta, kas saucas "Projekta Rail Baltica dzelzceļa līnijas Kauņa - Lietuvas - Latvijas robeža inženiertīklu un reģionālo staciju satiksmes komunikāciju infrastruktūras izstrādes plāns" un kas datēts ar šo gadu:

msh 20.novembris 2023 18:03
0 1 Atbildēt

Un jā, protams, tā līnija uz dienvidiem no Kauņas neatbilst ātrvilcienu satiksmes prasībām - tā varētu būt līdzīgi uztaisīta kā Glūda - Liepāja - viens sliežu ceļš [labākajā gadījumā - sliktākajā daļa no divu platumu sliežu ceļa] un līkumains maršruts, par cik iet pa trīs dažādu dzelzceļa līniju maršrutiem, no kuriem tikai viens varbūt ir bijis būvēts ar domu par kaut kādu ātrumu, un arī tikai pēc 19 gadsimta standartiem.

Pļurkt 20.novembris 2023 15:26
0 0 Atbildēt

Ja nav otkatu, tad Latvānijā Pisnesa navā!!

Glorija 20.novembris 2023 16:55
0 0 Atbildēt

Piss'ness ira gan, ne jau ar tevi protama lieta.

Pļurkt 20.novembris 2023 18:00
0 0 Atbildēt

Kas ir??? 

šmurgulpediņam sagribējās iedirst!

Krotow 21.novembris 2023 13:32
0 0 Atbildēt

Visu sairsa privāto karalīšu un otkatu gribētāju ambīcijas katrā konkrētajā valstī atsevišķi. Un īpašs "paldies" lietuviešiem ka pasteidzās uzbūvēt kaut ko pilnīgi atsevišķu, kas nebija projektā paredzēts un ar to nav savietojams. Starp citu visiem šiem gļukiem ir vārdi, uzvārdi un amati. No viņiem arī lai prasa pad....stos līdzekļus.

BMW 21.novembris 2023 15:50
1 0 Atbildēt

Vot tas būtu rēcīgi, uzbūvēs staciju, tiltus, pārvadus un tad paziņos, ka vilciena nebūs un mums būs vēl viens "tilts uz nekurieni"!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Audi šefs paziņo, kad tiks izlaists pēdējais Audi ar iekšdedzes dzinēju 6

Vācijas autobūves uzņēmuma Audi vadītājs Gernots Dēlners sarunā ar žurnālistiem pastāstījis par tuvāko gadu plāniem. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.7 PRO iegūst labāko novērtējumu ADAC Autotest pārbaudēs 1

Elektriskais Volkswagen uz zemākām pozīcijām nobīdījis līdzšinējos līderus BMW iX x-Drive50 un Mercedes-Benz EQS 450+ Electric Art Škoda Enyaq 85x L & K. Lasīt vairāk

 

Autorūpnīcas, dzelzceļi, miljardu investīcijas: Ungārija un Ķīna vienojušās par "visaptverošu stratēģisko partnerību" 7

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vizītē Ungārijā ceturtdien ticies ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu, un abi līderi vienojušies par "visaptverošu stratēģisko partnerību" starp abām valstīm. Lasīt vairāk

 

TWR Supercat – 600 Zs jaudīga retro Jaguar mūsdienu versija (+ FOTO)

Lielbritānijā uz klasiskās Jaguar XJS kupejas bāzes radīts jaudīgs sporta auto, kas tiks izlaists 88 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti