Kādu akumulatoru izvēlēties? (+ VIDEO) 11

 
iAuto | 22.februāris 2018 14:40

Latviju sasniedzis pamatīgs sals un ir īstais laiks parunāt par akumulatoru. Noteikti ir autovadītāji, kuru mašīnām būs jāmeklē stiprāks strāvas avots, tādēļ pareizā izvēle ir ļoti būtisks moments.

 
Visi komentāri
 
ak 22.februāris 2018 15:05
5 0 Atbildēt

Kas te ko runāt? Ir parādīti 3 akumulatoru veidi, pie kam angliski. Es sapratu, bet gan kāds nezina ENG. Ja šādu klipu filmētu latviski, tas būtu super! Mums vispār nav savu, latviešu klipu, vai tehnisko apskatu, ir tikai no krieviem, vai angļu. No klipa nevar saprast, kādu labāk ņemt. Ir daudz vienkāršāk-vajag tādu, kurš pēc strāvām atbilst Tavam auto, un lai ir ar resursu.

Tā ir 22.februāris 2018 15:41
2 0 Atbildēt

es arī ENG nevelku, tādēļ nāksies vien prasīt pārdevējam...

Pļurkt 22.februāris 2018 17:05
5 1 Atbildēt

It kā tie pārdevēji jēgtu!!

Iesmērēs tādu kas būs "labāks" (lasi dārgāks), bet kurš ar garantiju nokalpos garantijas laiku un nosprāgs!!

Ir jāzin savam auto elektrosistēmas darba spriegumu. nedrīkst vecajai sistēmai uzlikt aķus ar 15V uzlādes spriegumiem, jo tie nekad netiks uzlādēti vairāk par 50% un nosprāgs ļoti ātri. Kā arī nedrīkst uzlikt jauanjai sistēmai klasisko aķi ar uzlādes spriegumu 14 V, jo tas var elementari izvārīties braucot garākus gabalus.

Tālāk jāzin kāds aķis ar kādu palaišanas strāvu ir vajadzīgs un kādu ietilpību. Pārāk liels atkal neuzlādēsies nekad vai arī elementāri nodedzinās ģenerotaoru. Pārāk mazs nepavilks starteri.

Cik man ir bijis darīšanas ar visādiem "ekspertiem" aķu jomā, tad tikai VIENS bija tāds kam varēja uzprasīt reālu padomu, jo sirmais vīruks visu savu mūžu bija nostrādājis ar auto akumulatoriem.

No jaunajiem šmurguļiem kaut ko sakarīgu izdabūt ārā vispār nav iespējams!!

Kanibaals 22.februāris 2018 18:35
1 0 Atbildēt

>Pārāk liels atkal neuzlādēsies nekad vai arī elementāri nodedzinās ģenerotaoru.

Nekas tur nebūs. Tu kad vēlies padzerties 100ml tad ar uzreiz izdzer visu pudeli? Ar jaudīgāku aķi ātrāk piestartēsi un mazāk būs pat jāladē. Pilnīgi tukšu akumulatoru tāpat nedrīkst ar ģeņģi lādēt.

650 22.februāris 2018 19:21
0 0 Atbildēt

Problēma būs tiem, kas vēlēsies uzlikt citu/jaunu kādam jaunāka gada auto.Kuram borta dators prasa piekodēšanu aķa maiņas gadījumā.Tam ir vismaz pēc Ah parametriem jāatbilst oem paredzētajam, nu tur kādi +/- 5Ah, ne vairāk..Ja tam jaunajam būs pārāk liela Ah ietilpība- pēc esošajiem bortadatora elektroniskajiem iestatījumiem tas netiks pilnībā uzlādēts.Ja lietotājs brauks mazus gabalus- tas jaunais aķis drīz būs metams.Ja netiks veikta piekodēšana- borta dators vispār "nezinās", ka aķis ir jauns/nomainīts, uzlāde notiks pēc iepriekšējajiem nolietotā aķa parametriem un jau pēc neilga laika tas jaunais taps slims..

Ilmārs. 23.februāris 2018 10:07
0 0 Atbildēt

Optimas želejas spirāļcelles ir labas siltam klimatam,sals noēd lielu daļu ietilpības-ziemā ir problēmas ar šo aķa veidu.Pluss šim akumulatoram ir tas,ka to var novietot jebkādā pozīcijā-nav iekšā šķidruma,kam iztecēt un samērā liela starta strāva pie maziem gabarītiem.Tradicionālie skābenieki,man šķiet,labi ir japāņiem-cik bijusi saistība,kalpo teicami daudzus gadus,5 un vairāk.AGM akumulators ir zelta vidusceļš stap skābes un želejnieku-kalpo labi dažādās temperatūrās-skābe tajā nav šķidrā veidā,bateriju pakas ir ievietotas ar skābi piesūcinātos seperatoros.Šis baterijas veids labi tur lielas starta slodzes-cena vienīgi būs par 40-50% augstāka kā skābeniekam.

Agaga 22.februāris 2018 17:03
0 1 Atbildēt

Elektroni ibio un lipetrība a gadījumā nav magnētu plūsma, gan no ģeneratora, gan baterijās, kur skābe sadala matēriju daļās un atdala magnētus un aizsūta uz pašu termināliem no kurienes tie nāk ārā. Citās baterijās skābe sadala cinku daļās un sūta Zpola magnētus uz + terminālu un tur Dpola magnētus pati priekš - termināla. Shamanicengineering.org jāuzmeklē tautietis Eds no Floridas.

usaexperc 22.februāris 2018 18:29
1 0 Atbildēt

Lai nepirktu jaunu aķi, var izmēģināt kautko no šiem:

www.wisebread.com/the-5-best-car-battery-warmers

reku 22.februāris 2018 21:42
1 0 Atbildēt

Pa lielam visi kādreizejie labie brendi bosh,varta,deta nekam neder,labi ja garantijas laiku izvelk.Sliecos domāt ka jāņem kāds tīrasiņu japāņu akumulators.Dārgāks šodien nenozīmē labāks.Tas pats autostarts ir diezgan labs un nav dārgs.

viencexperc 23.februāris 2018 10:16
0 2 Atbildēt

Es, kā profesionāls experc varu apgalvot, ka vislabākais akumulators ir tas, kurš ir uzlādēts.

vadims 23.februāris 2018 20:53
0 2 Atbildēt

ampēru jaudai jābūt lielākai kā modelim paredzēts kas dod spēcīgu impulsu bet parasti ziemā vaina ir starterī - iztestējiet tos

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti