Lietas, ko autovadītājiem nepieciešams atcerēties, iestājoties rudenim 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 21.oktobris 2020 15:30

Laika apstākļi rudenī bieži vien apgrūtina drošu braukšanu, tāpēc ir nepieciešams atbilstoši sagatavot savu automašīnu. Autovadītājiem noteikti vajadzētu pārliecināties par vējstikla slotiņu, lukturu un akumulatora stāvokli.

Rudenī braukšanas apstākļi nebūt nav ideāli – lietus, dubļi, migla un aizvien īsāki dienas gaišā laika periodi apgrūtina ceļu satiksmes drošību. Autovadītājiem, protams, šajā situācijā vajadzētu būt īpaši uzmanīgiem, taču liela nozīme ir arī transportlīdzekļa stāvoklim un sagatavotībai. Renault Drošas braukšanas instruktori izveidojuši nelielu apkopojumu par auto sagatavošanu rudens sezonai.

Vējstikla slotiņas

Nokrišņu dēļ šajā sezonā bieži ir jālieto vējstikla tīrītāji, jo laba redzamība ir drošas braukšanai priekšnoteikums.

“Pārbaudīt, vai tīrītāji pilda savu funkciju, ir pavisam vienkārši. Ja pamanām, ka tie slikti savāc ūdeni, izsmērē netīrumus vai čīkst, droši varam pieņemt, ka slotiņa ir jau nolietota un tā ir jāmaina,” skaidro Kristofs Pela, Renault Drošas braukšanas skolas eksperts.

Turklāt vadītājam jāpārliecinās, ka vējstikla tīrīšanas līdzekļa tvertnē atrodas sezonai atbilstošs šķidrums, kā arī regulāri jātīra stikls gan no iekšpuses, gan ārpuses, tādējādi neļaujot saules stariem apžilbināt autovadītāju.

Akumulators

Laikapstākļi rudenī var būt ļoti neparedzami, tāpēc labāk ir pārbaudīt akumulatora stāvokli, pirms temperatūra ir nokritusies zem nulles atzīmes. Šādos apstākļos, ja akumulatora uzlādes līmenis ir zems, var rasties problēmas ar dzinēja iedarbināšanu. Tāpēc ieteicams mašīnā turēt akumulatora lādētāju, lai nepieciešamības gadījumā  tas būtu rokas stiepiena attālumā. Turklāt nepieciešams pievērst uzmanību arī tam, vai akumulatora klemmes ir pareizi uzstādītas un tās nav bojātas.

Lukturi

Lukturu pareizai darbībai ir ļoti liela nozīme, jo īpaši rudenī. Tieši šajā sezonā agri iestājas tumsa un laika apstākļi var negatīvi ietekmēt redzamību.

“Regulāri pārbaudiet visu lukturu stāvokli, ieskaitot tos, kuri tiek izmantoti retāk, piemēram, miglas lukturus. Lukturiem jābūt tīriem un noregulētiem tādējādi, lai neapžilbinātu citus autovadītājus,” uzsver Kristofs Pela.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
jāatcerās 22.oktobris 2020 9:49
3 4 Atbildēt

ka pa ceļiem braukā vernonveidīgie, kas uz gājēju pārejām nebremzē jo uzskata ka gājējs bez sudraba biksēm un luktura katrā rokā ir tīšuprāt braucams nost, pat ja pāreja ir labi apgaismota.

Rudens, mazāk saules gasmas, garie tumšie vakari sekmē šo autovadītāju depresiju, tie kļūst arvien nīgrāki un agresīvāki un pirms pārejas pat nesamazina ātrumu. Slepkavnieki ar daļēju nolūku!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti