Eksperimentā noskaidro, kā tiek ievērots intervāls starp auto un velo (+ VIDEO) 11

 
CSDD | 16.maijs 2019 11:58

Nereti satiksmes dalībnieki dusmojas cits uz citu: riteņbraucēji pārmet autovadītājiem agresivitāti, autovadītāji velosipēdistiem – neparedzamību. Lai uz ceļa visi justos droši, izstrādāts ieteicamais apsteigšanas intervāls.

Par to, kā autovadītāji šo drošās telpas principu ievēro, apsteidzot mazāk aizsargātos ceļu satiksmes dalībniekus, Ceļus satiksmes drošības direkcija (CSDD) kampaņas “Tuvāk NĒ!” ietvaros pārliecinājās īpašā eksperimentā, ar dronu sekojot velosipēdistam dažādos ceļu satiksmes posmos.

Eksperimenta gaitā īsā laikā nofilmētas vairāk nekā 200 dažādas situācijas, kas ļauj secināt, ka apdzīvotās vietās 1 metra drošas telpas intervālu ievēro lielākā daļa jeb 71 % no visiem novērotajiem autobraucējiem. Bēdīgāka aina paveras ārpus apdzīvotām vietām, kur tikai 44 % ievēro 1,5 metru intervālu, kaut arī tieši tur bīstamība un potenciālās negadījumu sekas būtiski pieaug – lielāks ātrums, turbulences risks un arī lielgabarīta transportlīdzekļu dalība satiksmē.  Situācijas ar drošas telpas intervāla ievērošanu fiksētas Rīgā: Brīvības, Duntes un Tallinas ielās, kā arī ārpus pilsētas uz Ventspils šosejas.

“Video uzskatāmi parāda, ka velosipēdistam ir sarežģīti garantēt savu drošību, braucot pa vienu brauktuvi kopā ar automašīnām. Bīstams «risinājums», ko izmanto arī video redzamais braucējs, ir piespiesties tik tuvu ielas apmalei, ka to var aizķert ar pedāli. Tomēr arī tas neko nelīdz, tieši pretēji, pat ielā, kur ir divas tukšas braukšanas joslas vienā virzienā, daudzi izvēlas apbraukt velosipēdistu, neievērojot drošu intervālu. Viena brauciena laikā velobraucējam šādu situāciju var sakrāties ļoti daudz. Pat bez fiziska kontakta pārlieku tuvu veikti manevri mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem rada papildu emocionālo spriedzi un diskomfortu. Riteņbraucēju nevajadzētu uztvert kā šķērsli, ko apbraukt, bet gan atcerēties, ka ir vērts nedaudz piebremzēt un apbraukšanu veikt lēnāk – apzinoties, ka ar velosipēdu pārvietojas cilvēks,” norāda apvienības “Pilsēta cilvēkiem” valdes priekšsēdētājs Māris Jonovs.

Eksperiments iezīmēja trīs izplatītas tendences.

·         Ja viens aiz otra rindā brauc vairāki auto, visi, apsteidzot velosipēdistu, izvēlas tādu intervālu, kādu izvēlējies pirmais vadītājs. Proti, ja pirmais vadītājs pārāk tuvu apbrauc velosipēdistu, visa auto kolonna seko viņa negatīvajam piemēram. 

·         Ļoti bīstamas situācijas veidojas, kad autovadītājs vēlas apsteigt velosipēdistu, bet pa pretējo joslu pretī brauc cits transportlīdzeklis. Tā vietā, lai piebremzētu un uzreiz neapdzītu velo braucēju, autovadītājs steigšus veic apdzīšanas manevru, kā rezultātā tiek radītas vairākas bīstamības: gan attiecībā pret velo, gan arī pretim braucošo transportlīdzekli. Ko darīt? Nesasteigt manevru – izvērtēt situāciju, apzināties riskus un atlikt apdzīšanu uz dažām sekundēm! 

·         Ārpus apdzīvotām vietām smagās automašīnas apsteidz velosipēdistu, cenšoties palikt savā braukšanas joslā un nemaz nemēģinot ievērot drošu intervālu. Vienlaikus tieši lielgabarīta transportlīdzekļi ap sevi veido vislielāko gaisa masu jeb turbulences efektu, kas apdraud velobraucējus.

CSDD atgādina, ka autovadītājiem un velosipēdistiem, vienam otru apbraucot, jāievēro drošs intervāls – pilsētas vidē pie nelieliem ātrumiem intervālam jābūt vismaz 1 metram, ārpus apdzīvotām vietām un pilsētā, braucot ar ātrumu virs 50 km/h – vismaz 1,5 metriem.

 

 
Visi komentāri
 
WALA 16.maijs 2019 12:21
7 0 Atbildēt

NU nez varbūt tomēr varētu atzīt ka LV ceļi nav tikuši plānoti ņemot vērā velosipēdistu intereses, un no tā izriet diezgan daudz problēmu brīdī kad velo sāk palikt arvien vairāk.

Mūsu bedres, aku un noteku līmeņu atškirības un visādas citādas lažas jau pēc definīcijas nepalīdz nevienam satiksmes dalībniekam.

mnde 16.maijs 2019 13:21
8 2 Atbildēt

Jā. Nav mums infrastruktūras, bet ne tikai uz ceļa. Ne mums kur tos velosipēdus glabāt, ne kur pieslēgt...

Bet kā ir ar tiem brīžiem, kad pats velosipēdists par visu varu lien iekšā šaurā šķirbā?

Piemēram - auto ir ieņēmis maksimāli labo pozīciju uz brauktuves, lai grieztos pa labi, par ko liecina arī pagrieziena signāls, bet velosipēdists nevis mēģina apbraukt auto pa kreiso pusi, šo nogriezties gribošu auto, bet dusmīgi lien tajā daždesmit centimetrus platajā šķirbā starp ietvi un mašīnu...

as 16.maijs 2019 14:18
0 1 Atbildēt

"Bīstams «risinājums», ko izmanto arī video redzamais braucējs, ir piespiesties tik tuvu ielas apmalei, ka to var aizķert ar pedāli."

Bet es nesen te lasīju, ka taisās visur celt barjeras, kas atdalītu velo un auto joslas!!! Common, kā tad ir, celsim barjeras, lai velobraucēji var uzāķēties, ja?

Kanibaals 17.maijs 2019 9:00
5 0 Atbildēt

Nav nekad bijušas problēmas pabraukt gabaliņu aiz velosipēdista ja uzreiz netieku garām. Izdomāta problēma. Kā reiz jo mazāks intervāls, jo mazāk līdīs velo uz ceļa. Ietves tukšas, bet nē lien garām pa labo pusi pa ielu lai pēc tam uzlektu uz tās pašas ietves, jo pēkšņi izdomājis ka būs gājējs nevis velobraucējs.

Vārds 17.maijs 2019 9:06
4 0 Atbildēt

Tas ir labi, ka informē vadītājus kā uzvesties, lai velo braucējiem ir drošāk. Bet tikai nevaru saprast kāpēc netiek rīkotas kampaņas kas informētu riteņbraucējus kā viņiem uzvesties uz ielas. Ko nozīmē sarkanā gaisma un ka pār gājēju pāreju vajadzētu pārvietoties gājēju iešanās ātrumā nevis traukties pāri.

Lielākā daļa velobraucēju domā, ka uz Baronas ielas tā ir velo josla, lai gan īstenībā tikai radīta vieta, lai velo braucējiem būtu vieglāk pārvietoties!

Barona iela 17.maijs 2019 9:49
1 0 Atbildēt

Un tagad parādiet man kā uz Barona ielas ievērot intervālu, ja pa labi kliedz un ar dūrēm pa logu klapē vellapēds, bet pa kreisi tinkšķina Tramvajs ?

Kanibaals 17.maijs 2019 12:24
2 0 Atbildēt

CSDD jau neatrodas Latvijā, bet gan savā iedomu pasaulē ar savām iedomātām problēmām. Ja pajautāsi kaut ko praktisku, tad dabūsi atbildi, ka CSDD jau neko nenosaka visur atbildīga Satiksmes ministrija.

imzz 17.maijs 2019 13:43
1 0 Atbildēt

Šis video ir ar tendenci. Nav neviena kadra, kur būtu divjoslu ceļš ar nepārtraukto vai dubulto līniju pa vidu, t.i. kur vadītājs apbraucot riteņbraucēju ar "drošo intervālu", pārkāptu satiksmes noteikumus.

Bradypus 17.maijs 2019 13:55
2 0 Atbildēt

Vēl - tendencioza skaitīšana tieši liekot uzsvaru uz iedomātu intervālu konkrētas reklāmas kampaņas ietvaros. Visā video es saskatīju tikai VIENU autovaditāju, kura izvēlētajā braukšanas trajektorijā nebija saskatāma rēķināšanas ar velobraucēja klātbūtni (bet arī ne CSN pārkāpums)! Pārējie izvēlējās intervālu atbilstoši situācijai un CSN.

Kanibaals 17.maijs 2019 18:26
0 0 Atbildēt

Tāda punkta par gaisa masu pārvietošanu nav, tā kā ja nokrīt tad nav pats pie stūres turējies. Tas no sērijas par nestāvēšanu pie perona malas jo vilciens varot paraut zem riteņiem, teorētiski jā, praktiski nav neviens tā parauts. Reāli tikai sašūpo un tikai pālī esošs vai vecs cilvēks tā varētu zaudēt līdzsvaru.

Ojaars 17.maijs 2019 23:17
1 0 Atbildēt

Mani pārsteidz, ka šī zīme ir izvietota arī uz Ganību dambja aiz Lugažu ielas krusta virzienā no centra. Kādēļ tur es nesaprotu? Aiz tramvaja sliedēm ir pilnvērtīga gājēju ietve/riteņbraucēju celiņš... tiem kuriem aktuāli minās tur.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti