Jaudīgs planšetdators telefona izmērā: Samsung Galaxy S23 Ultra apskats (+ FOTO) 1

 

Samsung Galaxy S23 Ultra Foto: Samsung

Ingars Tenis, speciāli iAuto.lv | 5.aprīlis 2023 8:08

Samsung biznesa lokomotīves jau gadiem ir pusvadītāji, mobilās viedierīces, arī displeju tehnoloģijas un plašpatēriņa elektronika.

Protams, nevar noliegt pusvadītāju nozīmi, jo bez tiem mūsdienās nedarbojas faktiski nekas, taču no vienkāršā patērētāja viedokļa atsevišķi komponenti nav necik interesanti (lai arī ļoti būtiski).

Absolūto patērētāju kopienas vairākumu interesē, kas sanāk, ja tirgū pieejamos atmiņas moduļus, mikroprocesorus, attēla sensorus un displejus dažādās kombinācijās samontē kopā.

Šādu kombināciju Samsung klāstā ir ļoti daudz un tās spēj apmierināt ļoti lielas sabiedrības daļas vajadzības – no cilvēkiem, kurus pilnībā apmierina vienkāršākais Samsung A sērijas telefons par aptuveni 150 eiro, līdz darījumu ļaudīm, kas par neaizvietojamu ikdienas sabiedroto uzskatīs atlokāmo Samsung Galaxy Z Fold4. Tas lētākajā versijā maksā ap 1600 eiro un lielā mērā būs piemērots vien īsteniem tehnoloģiju entuziastiem, kas ar degsmi spēj pieņemt inovācijas pat tad, ja tas nozīmē samierināšanos ar dažādiem apgrūtinājumiem. Z Fold4 gadījumā tādu ir vairākas, piemēram, ekrāni, kas ir spilgi un ar lielu atsvaidzes ātrumu, taču neparastām malu proporcijām (šaurs un garš priekšējais ekrāns un kvadrātformas ekrāns atvērtā telefonā), labi redzama un jūtama ekrāna locījuma vieta, kad telefons ir atvērts, un visbeidzot arī dimensijas un svars, jo salocīts telefons ir pusotru centimetru biezs un sver vairāk nekā ceturtdaļkilogramu.

Samsung Galaxy S23 Ultra Foto: iAuto.lv

Liels un solīds

Uz šīs nots labāk pievērsīsimies kādai nedaudz konservatīvākai, par kādiem 300 eiro lētākai, taču ne mazāk jaudīgai Samsung ierīcei – virsrakstā minētajam Galaxy S23 Ultra. Arī tas nav no vieglākajiem tālruņiem (sver 234 gramus), taču forma ir klasiska, bet izmēra priekšrocības un trūkumi kļūst skaidri jau no pirmā pieskāriena. Te kādam varbūt radīsies jautājums, kādi gan var būt trūkumi, jo izmēram taču ir nozīme un jo lielāks ekrāns, jo labāk. Taču patiesībā jau pirmajos mirkļos ar Galaxy S23 Ultra sapratu, ka to nevaru turēt tik brīvi kā savu aifonu, jo lielā izmēra dēļ vējam ir kur aizķerties un spēcīgāka brīze telefonu var vienkārši izraut no rokām. Tik vienkārši.

Citādā ziņā Galaxy S23 Ultra atstāj solīda, no kvalitatīviem materiāliem izgatavota gadžeta iespaidu. Tā rāmis ir izgatavots no augstas stiprības alumīnija, bet priekšējais un aizmugurējais panelis no Corning Gorilla Glass Victus 2 stikla. Izklausās, protams, iespaidīgi, taču tas negarantē 100% drošību, ka telefonam nekas nenotiks, ja tas nokritīs uz asfalta (to parāda neskaitāmie videotesti, ko var atrast tīmeklī). Tāpat jārēķinās, ka pat ar visiem ražotāja īstenotajiem aizsardzības pasākumiem telefons nav pilnībā pasargāts no vizuālām nolietojuma pēdām; ar lielu varbūtību pēc laika uz ekrāna sāks vairoties nelielas švīkas, bet pulēto rāmi “rotās” dažādi defekti. Tāpēc tiem, kas vēlas, lai telefons visa sava darba mūža laikā izskatītos kā jauns, noteikti jāpadomā ne tikai par atbilstošu maciņu vai vāciņu, bet arī aizsargstiklu.

Foto: Samsung

Pats personīgi neesmu lielu telefonu fans, tāpēc Galaxy S23 Ultra uzskatu par vairāk piemērotu tiem, kam telefons ir reāli izmantojams darbarīks nevis tikai ierīce, kurā palasīt ziņas, paskatīties sociālo tīklu jaunumu lentes, šad tad piezvanīt un ķert fotomirkļus. S23 Ultra funkcionalitāti ievērojami paplašina korpusa stūrī paslēptā S Pen digitālā pildspalva, kas nav tikai rādītājpirksta pagarinātājs, bet gan multifunkcionāls rīks, ar kuru var ne tikai navigēt telefona ekrānā, bet arī rediģēt dokumentus, izgriezt teksta fragmentus, lai tos pārvietotu starp dokumentiem vai tulkotu, manipulēt ar attēliem, attālināti šķirstīt prezentāciju slaidus, pārvaldīt mūzikas atskaņotāju u.c. S Pen funkciju klāsts ir ļoti plašs, patiesībā pārāk plašs, lai būtu apgūstams pāris dienās, tāpēc pagaidām ir viedoklis tikai par piezīmēm rokrakstā. Un jāsaka, ka es priekšroku tomēr dodu teksta piezīmju drukāšanai ar tastatūru, jo ar viedo pildspalvu rokraksts būtiski izmainās un var gadīties, ka vēlāk nespēj atšifrēt, ko esi ātrumā uzskricelējis. Bet, ja tev ir cits viedoklis, droši padalies ar to komentāru sadaļā.

Izklaides iespējas un kamera

Viens no Samsung jājamzirdziņiem, runājot par Galaxy S23 Ultra, viennozīmīgi ir tā četru kameru sistēma. Jo īpaši periskops ar 10x optiskā pietuvinājuma funkciju un maksimālais 100x Zoom, kas skaidrā naktī ļauj iegūt kvalitatīvus Mēness krāteru un plašo līdzenumu attēlus. Izklausās intriģējoši, tomēr tas izrādās tikai mārketinga triks, jo patiesībā telefona kameras detalizācija aizvien nav pietiekama, lai varētu uzņemt baudāmas Mēness bildes. Ja runājam par kosmisko objektu, ko dažādas civilizācijas pielūdz jau tūkstošiem gadu, tad tā bilde netop brīdī, kad nospied fotokameras slēdzi. Slēdzis tikai pamodina mākslīgo intelektu, ko Samsung aktīvi izmanto kopš S10 sērijas telefoniem, lai tas atpazītu fotografējamo objektu un veiktu nepieciešamās manipulācijas iespējami labāka attēla iegūšanai. Mēness gadījumā tas pat nav sevišķi sarežģīti. Tā kā mūsu dabiskais pavadonis atrodas fiksētā pozīcijā pret Zemi, Galaxy S23 Ultra neironu tīklam atliek vien noteikt Mēness fāzi, to salīdzināt ar simtiem tam zināmo Mēness attēlu un attiecīgi piezīmēt krāterus un iekrāsot tumšos līdzenumu laukus. Instagram un Facebook vajadzībām ar šādi iegūtām bildītēm būs gana labi, bet, ja gribas patiesi labus Mēness attēlus, tad jāņem talkā nopietnāka fototehnika vai teleskops.

Lai vai kā, ikdienā ar pārāk lielu pietuvināšanu nevajadzētu aizrauties pat teicama apgaismojuma apstākļos un to lieliski parāda zemāk pievienotie attēli. Kamēr izmanto 1x, 3x vai pat 10x optisko pietuvinājumu, mākslīgais intelekts strādā teicami, attēlu detalizācija ir augsta un krāsas sulīgas. Tiklīdz sāk izmantot 30x un 100x digitālo zoom, telefons pāriet uz gleznošanu ar akvareļiem, un fotografējamie objekti iegūst tikai aptuvenas aprises bez skaidrām kontūrām. Bet tikpat labi var arī pieņemt, ka nodarbošanās ar mākslu ir viena no šī multitalanta prasmēm.

Foto oriģinālā izmērā Foto: Autora foto

3x Zoom Foto: Autora foto

10x Zoom Foto: Autora foto

30x Zoom Foto: Autora foto

100x Zoom Foto: Autora foto

To, ka Galaxy S23 Ultra atbilst savam flagmaņa statusam, lieliski apstiprina tā veiktspēja, pildot resursietilpīgus uzdevumus. To nodrošina operatīvā atmiņa, kas neatkarīgi no telefona versijas nav mazāka par 8GB un var sasniegt pat 12GB, un jaunais Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipsets (SM8550-AC), kas īpaši Samsung Galaxy vajadzībām ir nedaudz jaudīgāks nekā standarta modelis. To veido 3,36 GHz primārais kodols, 4 augstas veiktspējas 2,8 GHz kodoli un 3 mazāk jaudīgi, taču ļoti energoefektīvi 2 GHz kodoli.

Kopumā ņemot, jaunā procesoru kopne palīdz taupīt baterijas resursus, taču vienlaikus ir ļoti jaudīga. Par to var pārliecināties, paniekojoties ar grafiski intensīvām spēlītēm. Neesmu iedziļinājies, kurš no videsopēļu grāvējiem patērē visvairāk resursu, taču mans eksperiments ar Need for Speed izvērtās ļoti veiksmīgs – nekādas aiztures, nekādas raustīšanās, tikai plūdens un aizraujošs “action” pat spraigākajos momentos.

Ar to mans īsais Samsung Galaxy S23 Ultra tests (faktiski pirmā iepazīšanās) arī beidzās un iespaidi ir divējādi. No vienas puses – manām vajadzībām telefons ir par lielu, jo žonglēt ar to vienā rokā ir nopietns izaicinājums un lai to pārnēsātu, ir vajadzīgas īpaši dziļas kabatas. Bet no otras puses – S23 Ultra ir kā jaudīgs planšetdators kompaktā korpusā, kuru ārpus komforta zonas nespēj izsist pat intensīvs multi-tasking. Ja vēl pietiktu pacietības apgūt visas S Pen irbuļa funkcijas, tad Galaxy S23 Ultra nudien var kļūt par labu sabiedroto lietišķa cilvēka ikdienā.

Mēness 100x Zoom Foto: Autora foto

Mēness 100x Zoom Foto: Autora foto

Mēness 30x Zoom Foto: Autora foto

Tehniskie dati

Izmērs / svars 163,4 x 78,1 x 8,9 mm / 234 g
Ekrāns 6,8 collas, 1440 x 3088 pix
Centrālais procesors 8 kodolu Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm)
Atmiņa 256GB / 8GB RAM līdz 1TB / 12GB RAM
Kameru sistēma

200 MP galvenā platleņķa kamera, f/1.7

10 MP periskops, f/4.9, 10x optiskā tālummaiņa

10 MP telefoto kamera, f/2.4, 3x optiskā tālummaiņa

12 MP ultra platleņķa kamera (120 grādi), f/2.2

Selfiju kamera 12 MP platleņķa kamera, f/2.2
Baterija Li-Ion 5000 mAh
Ūdensizturība IP68 standarts

Lasi vairāk atsaiksmes forumā par Samsung Galaxy S23 Ultra

Foto oriģinālā izmērā Foto: Autora foto

100x Zoom Foto: Autora foto

30x Zoom Foto: Autora foto

Foto: Autora foto

Foto: Autora foto

Foto: Autora foto

Foto: Autora foto

Vanšu tilta smaile Foto: Autora foto

Foto: Autora foto

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 5.aprīlis 2023 22:37
2 0 Atbildēt

*iespējams,aprakstā ira iemiesojusēs durkaskļūda..200 gigapikseļu vietā jābūt 200 Kilopikseļiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti