Latvijas rallija čempionāta startā uzvar Neikšāns/Dzirkals

 
2.februāris 2009 12:27

Sestdien Latvijas autorallija čempionāta pirmajā posmā – „Winter Rally 2009” sacīkstē Lietuvā – labākā no Latvijas ekipāžām bija „LMT Rallija komandas” vienība Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Ekipāža izcīnīja otro vietu absolūtajā vērtējumā un uzvaru Latvijas čempionāta N4 klasē.

Absolūtā vērtējuma uzvaru izcīnīja ar vienīgo WRC automašīnu startējusī lietuviešu Sauļa Girdauska/Pauļa Urbona ekipāža, bet Neikšāns/Dzirkals tai zaudēja 52,4 sekundes.

N4 klasē latviešu iekšējā cīņā lielu daļu rallija līderpozīcijā atradās čempionu Aivja Egles/Mārtiņa Jeruma ekipāža („Tieto Rally Team”). Taču meistariem neveicās, jo astotajā ātrumposmā avarēja divas pirms latviešiem startējušās lietuviešu Deivida Jociusa un Vitauta Šveda ekipāžas, kā rezultātā Eglem/Jerumam notikuma vietā nācās samazināt ātrumu un zaudēt sekundes. Vadībā nonāca piesardzīgi un stabili braukusī Neikšāna/Dzirkala ekipāža. Finišā abas latviešu spēcīgākās vienības šķīra 12 sekundes.

Lielisku sniegumu demonstrēja daudzsološā ekipāža Jānis Feldmanis/Juris Vilmanis – ātrumposmos konstanti demonstrējuši augstus rezultātus, viņi bija trešā ātrākā Latvijas ekipāža.

Nepaveicās citam favorītam Latvijas N4 klases čempionātā Jānim Vorobjovam/Audrjum Šošam – jau ar pirmajiem ātrumposmiem vienība problēmu dēļ netika augstāk par absolūtā vērtējuma otrā desmita vidus pozīcijām, bet pēc trešā posma „SEB Rallija komandas” ekipāža izstājās no rallija.

Neveiksmes piemeklēja arī vairākas citas spēcīgas ekipāžas. Latvijas čempionāta 2WD klasē favorīti Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („AutoStils Rally Team”) piedzīvoja piekares defektu, līdzīgas problēmas piemeklēja arī citu šīs klases vienību Jāni Fārenhorstu/Ingaru Smaiži. Vienīgie, kas 2WD klasē tika līdz finišam, izrādījās Ivo Priedītis/Mārtiņš Vitkovskis („BTA Rally Team”).

2WD Super klasē avāriju piedzīvoja šīs klases favorīti Normunds Verbelis/Igors Bartaščenoks („Liepājas Rallija komanda”). Tomēr rallija smagāko neveiksmi piedzīvoja A Plus klases ekipāža Miks Ernstsons/Kārlis Kļaviņš. Pēc liecinieku ziņotā Latvijas sportisti milzīgā ātrumā nobrauca no ceļa un trāpīja kokos, smagi sasitot automašīnu un paši piedzīvojot traumas – sasitumus, pilots arī atslēgas kaula lūzumu. Līdz ar šo avāriju tika atcelts arī attiecīgais ātrumposms, kā rezultātā ieviesusies neskaidrība par precīziem rezultātiem.

Neoficiālie „Winter Rally 2009” absolūtā vērtējuma rezultāti
1.    Sauļus Girdausks/Pauļus Urbons (Škoda Fabia WRC) 50:38,9
2.    Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (”LMT Rallija komanda”, Mitsubishi Evo IX) +52,4
3.    Aivis Egle/Mārtiņš Jerums („Tieto Rally Team”, Mitsubishi Evo IX) +1:05,1
4.    Roks Lipeiķis/Renats Vaitkevičus (Mitsubishi Evo VII) +2:00,7
5.    Jānis Feldmanis/Juris Vilmanis (Subaru Impreza STI) +2:11,2
6.    Ramūns Čapkausks/Toms Šipkausks (Mitsubishi Evo IX) +2:24,9

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti