Domenikss grupa sasniedz labākos rezultātus pēcpārdošanas jomā 5

 
30.marts 2009 10:32

Domenikss grupas uzņēmumu apgrozījums 2008. gadā pārsniedzis 47 milj. latu, un salīdzinot ar 2007. gadu samazinājies par aptuveni 20%. Arī kopējais uzņēmuma pārdoto jaunu automobiļu skaits 2008. gadā ir samazinājies par apmēram 33%, salīdzinot ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā.

Kopumā Domenikss pagājušajā gadā realizējis 1279 automobiļus. No vieglajiem automobiļiem visvairāk pārdoti Mercedes-Benz C-klases, E-klases un B-klases modeļi.

Pārdoto automobiļu skaita samazinājums vērojams visos Domenikss pārstāvēto automobiļu segmentos – gan vieglo un apvidus, gan mikroautobusu un kravas automobiļu tirdzniecībā. „Lai arī esam realizējuši par 641 vienību mazāk, salīdzinot ar 2007. gadu, tomēr gandarījumu sniedz tas, ka tieši Mercedes-Benz pēdējos trīs 2008. gada mēnešos ir bijis visvairāk pārdotākais premium klases auto Latvijā, apsteidzot un aiz sevis atstājot pārējos šī segmenta auto zīmolus,” norāda SIA Domenikss direktors Viktors Troicins.

Kaut arī pagājušajā gadā ievērojami kritušies arī kravas automobiļu pārdošanas apjomi, Domenikss pārstāvētais Mercedes-Benz Actros modelis ieguva Eiropas auto nozares ekspertu atzinību un tika izvēlēts par “Gada kravas auto 2009”. Turpretim, vērtējot un salīdzinot pārdošanas rezultātus mikroautobusu segmentā, Mercedes-Benz Sprinter izvirzījies topa augšgalā un pirmo reizi bijis visvairāk pārdotākais mikroautobuss Latvijā.

2008. gadā Domenikss piedzīvojis izaugsmi auto pēcpārdošanas jomā. Tieši pagājušajā gadā servisa un rezerves daļu tirdzniecība sasniegusi labākos rezultātus tās darbības laikā, un, pateicoties sniegtajiem servisa centru pakalpojumiem un rezerves daļu tirdzniecībai, Domenikss apgrozījums pēcpārdošamas jomā ir palielinājis par 5%.

“Kā nozīmīgākos aizvadītā gada notikumus Domenikss grupas dzīvē varam atzīmēt Mercedes-Benz autobusu tirdzniecības uzsākšanu, Domenikss KASKO apdrošināšanas polises ieviešanu, Mercedes-Benz Jāresvāgen tirdzniecības attīstīšanu, kā arī jaunu auto modeļu pārdošanas uzsākšanu. Aizvadītajā gadā Domenikss veiksmīgi uzsāka jauna modeļa – Mercedes Benz GLK – tirdzniecību,” skaidro V.Troicins.

2009. gads iesācies ar strukturālām pārmaiņām uzņēmumā. Lai uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti un samazinātu formalitātes, kopš 2009. gada visi Domenikss servisa centri, tai skaitā Ventspilī un Daugavpilī, juridiski kļuvuši par SIA Domenikss filiālēm.

Par galvenajiem uzdevumiem 2009. gadā Domenikss izvirzījis vairākus mērķus un prioritātes. „Jau pagājušajā gadā nopietna uzmanība tika pievērsta darbības efektivitātes palielināšanai, kā arī izmaksu optimizācijai, taču šogad lielu uzsvaru vēlamies likt tieši uz pēcpārdošanas pakalpojumu tālāku attīstīšanu. Viens no galvenajiem uzņēmuma uzdevumiem šajā gadā ir servisa centru darbības uzlabošana un pilnveidošana, kā arī auto rezerves daļu tirdzniecības pakalpojumu tālāka attīstīšana. Piemēram, jau šobrīd Domenikss pilnveidojis servisa pakalpojumu klāstu, ieviešot jaunus servisa pakešu piedāvājumus, kā arī atsevišķiem pakalpojumiem ievērojami samazinājis izcenojumus,” stāsta V. Troicins.
 
Šogad plānots uzsākt ne tikai jaunu modeļu tirdzniecību, piedāvājot jauno Mercedes-Benz E-klasi, E-klases kupeju, uzlabotos S-klases un GL modeļus, bet arī plašāk attīstīt auto nomas pakalpojumus, kas dažkārt varētu kalpot kā alternatīva automobiļa pirkšanai. Tāpat Domenikss, domājot par esošo un potenciālo klientu ērtībām, jau šobrīd veicis dažādus uzlabojumus auto iegādes procesā. Piemērojot elastīgāku cenu politiku un domājot par draudzīgiem un ērtiem norēķinu risinājumiem, Domenikss sadarbībā ar ražotāju komerctransporta klientiem piedāvā saņemt finansiālu atbalstu auto iegādei un noformēt līzingu, ko nodrošina pats ražotājs.

Šajā gadā Domenikss paredzējis arī uzsākt līzinga atsavināto automobiļu tirdzniecību. Jau šobrīd notikušas sarunas un noslēgtas vienošanās ar vairākām līzinga kompānijām par sadarbības uzsākšanu un Mercedes-Benz automobiļu tirdzniecību jau tuvākajā laikā uzņēmumam piederošajā teritorijā Krasta ielā, Rīgā. 

Prognozējot auto tirgus attīstību 2009. gadā, Domenikss paredz ievērojamu tā kritumu. “Mūsu novērojumi liecina, ka šogad auto nozares darbības rādītāji varētu atgriezties 1999. – 2000. gada līmenī. Arī šī gada uzņēmuma apgrozījuma un pārdoto automobiļu rādītāji būs rakstāmi ar mīnus zīmi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, taču ir pamatotas cerības, ka Domenikss sasniegtie finanšu rādītāji pozitīvi apsteigs kopējo auto tirgus kritumu un mēs strādāsim efektīvāk,” atzīmē V. Troicins.
 
Visi komentāri
 
268003. viesis 30.marts 2009 11:36
0 0 Atbildēt

Hmm. Laikam šiem tie autiņi tik ļoti lūzt, ka rezerves daļas vaitāk jātirgo :D :D :D

268005. viesis 30.marts 2009 11:45
0 0 Atbildēt

interesanti, kurā mērcēdesa zavodā ražo jārisvāgenus???

268007. viesis 30.marts 2009 12:25
0 0 Atbildēt

Benita ir smuka

268013. viesis 30.marts 2009 14:37
0 0 Atbildēt

Pirmais [?] 30.03.2009 11:45

interesanti, kurā mērcēdesa zavodā ražo jārisvāgenus???

--------------------------------------

Nu i gramaticinja ... tev jau driizaak jaaintereseejas par "Tretwagen", mashiiniiti

ar pedaalju piedzinju :-)))

1) Taa sauktos "Jahreswagen" piedaavaa praktiski visi autorazhotaaji, ne jau tikai Mercedes :-)

2) JW kategorijaa ietilpst auto, kopsh kuru pirmaas regjistraacijas kaa jaunam auto nav pagaajushi vairaak , kaa 12 kalendaara meeneshi. Bez tam, nedriikst buut pagaajushi vairaak, kaa 12 meeneshi no auto izlaides datuma liidz pirmaas regjistraacijas datumam. Taads auto vairs nevar tikt iekljauts JW kategorijaa;

3) Lielaakaa dalja JW naak no autoruupniicu darbiniekiem - lielaakajai daljai to ir iespeeja iegaadaaties savas ruupniicas razhojumu ar terminju liidz 12 meeneshiem, pie tam sanjemot ljoti ieveerojamas atlaides. Peec gada shis auto tiek atdots atpakaljun izlikts tirgoshanai kaa JW, auto noveerteejumaa fikseetaa summa tiek ieskaitiita samaksaa par atkal jaunu auto ar atlaidi. Un taa visu laiku :-) Otra kategorija, no kuriem paraadaas JW, ir pirmspensijas vecuma ljaudis un pensionaari - vairumam pensionaaru arii ir tiesiibas pirkt ik pa 12 meeneshiem jaunu auto ar ieveerojamu atlaidi. JW iegaade Rietumos ir ljoti populaara, jo dod iespeeju iegaadaaties, piemeeram, gadu ekspluateetu auto par "cilveeku" cenu , ar darbojoshu ruupniicas garantiju utt.. Taa ka viss ir ljoti vienkaarshi :-) JW kategorijaa var tikt iekljauti arii citi auto - piemeeram autorazhotaaja vai taa apakshstruktuuru darbinieku dienesta auto, autorazhotaajam piederoshas bankas darbinieku dienesta auto, auto nomas auto, bet vienmeer speekaa ir 12 meeneshu princips!

268041. viesis 31.marts 2009 14:53
0 0 Atbildēt

Ja tā vienkārši aritmetiski rēķinam, tad iznāk, ka reali ir pieauguši remontdarbu apjomi. Tas savukārt ir ne visai labs rādītājs jaunāko modeļu tehniskajai kvalitatei. Teoretiski, specializetajos dīlerservisos remontus vairumā veic auto līdz vidēji 10 gadu vecumam. Pēc tam jau sāk izmantot lētākus pakalpojumus. Šobrīd, cik dzirdēts no auto īpasniekiem, visvairāk ar tehniskajām problemam saskaras 1999-2003 izlaidumu merši. Vēl aizvakar pie veikala Sky satikos ar labu paziņu, kurš jau gadus 6 brauc ar iepriekšējo s-klases mersi. Paziņa nebeidz žēloties par sava merša "100" defektiem, kuri nomoka viņu teju ik dienas un LIELAJIEM remontizdevumiem. Tā gadās. Es ar savu w-124/320 gan veiksmīgi nobraucu teju visu ziemu - bez neviena bojājuma. Pat eļļa un tosols 15 gadu vecam auto nebija jāpielej. Tikai nupat garažā konstatēju, ka zem auto grīdas nedaudz "sulo" degvielas vads, kurš droši vien būs jāmaina. Bet tagad esmu jau pārgājis uz savu vasaras auto - sonāti, ar kuru uzsāku 3 sezonu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti