Jaunās valdības 100 dienās Satiksmes ministrijai ievērojams veikums 9

 
24.jūnijs 2009 0:03

Piektdien, 19. jūnijā, apritēja premjerministra Valda Dombrovska vadītā Ministru kabineta (MK) pirmās 100 dienas, un šajā laikā Satiksmes ministrija (SM) paveikusi vairākus svarīgus darbus.

Saspringtākais darbs šajā laikā bijis SM budžeta pārplānošana un izdevumu samazināšana. Transporta un sakaru sektoram šogad tas būs par 104,53 miljoniem latu mazāks. Lielākais zaudējums būs Valsts autoceļu fondam, samazināsies arī dotāciju apjoms pasažieru pārvadājumiem ar sabiedrisko transportu un aviācijas drošības funkciju īstenošanai starptautiskajā lidostā „Rīga”. SM atlīdzības fonds samazināsies par 20%, plānots optimizēt un pārskatīt ministrijas struktūru. Līdzīgi optimizēšanas un budžeta ekonomijas pasākumi notiek arī SM padotības iestādēs un kapitālsabiedrībās.

Pēc satiksmes ministra uzdevuma izstrādāti jauni VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga” tarifi, kas balstīti uz godīgas konkurences principiem un ir atbilstoši pašreizējai ekonomikas krīzes situācijai. Tarifus saskaņoja arī Konkurences padome un tos MK atbalstīja šā gada 5. maijā. Lidosta „Rīga” arī pārskatījusi tās attīstības modeļus, ņemot vērā pasažieru un kravu apgrozījuma prognozes, lai jūlija sākumā pieņemtu lēmumu par uzņēmuma darbību nākotnē.

Ar valdības atbalstu nolemts sabiedrisko mediju zaudējumu segšanai novirzīt 1,4 miljonus latu no VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) līdzekļiem. Minētā summa kā papildu maksājums par valsts kapitāla izmantošanu (ieņēmumi no dividendēm) ieskaitāms valsts pamatbudžeta ieņēmumos. 

Parakstīts līgums starp LVRTC un SIA „Lattelecom” par infrastruktūras izmantošanu TV programmu zemes apraides ciparu formātā nodrošināšanai Latvijas teritorijā. SIA „Lattelecom” uzvarēja SM izsludinātajā konkursā, kuru kā labāko komersantu nozīmīgā projekta īstenošanai atzina arī Latvijas valdība. Pēc zemes apraides ieviešanas ciparu formātā TV apraide kļūs kvalitatīvāka, būs pieejami vairāk kanālu, turklāt pāreja uz zemes ciparu apraidi notiek visā Eiropas Savienībā (ES).

Aprīlī tika samazinātas biļešu cenas par 50 santīmiem vilcienu maršrutos Rīga-Ventspils-Rīga, Rīga-Liepāja-Rīga un Rīga-Rēzekne-Rīga, bet maijā tāds pats cenas samazinājums noteikts maršruta Rīga-Daugavpils-Rīga paaugstināta komforta vilcienos. 

Noslēgusies Rīgas un Daugavpils ielu rekonstrukcija Ogrē, izbūvējot vairākus infrastruktūras objektus, lai uzlabotu satiksmes drošību.

Izsludināti divi Kohēzijas fonda projektu konkursi – Ventspils autotransporta tilta rekonstrukcija un Liepājas ostas jaunā pievadceļa būvniecība. Uzsākta piedāvājumu vērtēšana konkursā par Daugavas kreisā krasta dzelzceļa maršrutu uz ostas teritorijām un starptautisko lidostu „Rīga” izpēti. Tiek vērtēti arī konkursa kārtībā iesniegtie piedāvājumi Rīgas un Pierīgas mobilitātes plāna izstrādei. Izvērtēti un apstiprināti šādi no ES līdzekļiem līdzfinansēti projekti: Mērsraga un Skultes ostas kanāla un akvatorijas padziļināšana, autoceļa E22 posma Ludza – Terehova būvniecība un autoceļa E22 posma Rīga (Tīnūži) – Koknese būvniecība. Pēc pirmās atlases kārtas apstiprināti vairāk kā 30 projekti arī aktivitātēs „Tranzītielu sakārtošana pilsētu teritorijās” un „Satiksmes drošības uzlabojumi apdzīvotās vietās ārpus Rīgas”.

Pēc satiksmes ministra Kaspara Gerharda iniciatīvas izsludināti konkursi uz VAS „Latvijas Pasts” un VAS „Latvijas Gaisa satiksme” valdes priekšsēdētāju vakantajiem amatiem, tādējādi nodrošinot caurskatāmu procedūru.

Lai ietaupītu valsts budžeta līdzekļus, SM tuvākajā laikā plāno VA „Rīgas motormuzejs” nacionālo krājumu nodot VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” valdījumā, kas turpinātu nodrošināt un attīstīt muzeja darbību. Tuvākajā laikā MK plānots skatīt šo jautājumu.
 
Visi komentāri
 
269611. viesis 25.jūnijs 2009 19:28
0 0 Atbildēt

Svešus nopelnus itin vienkārši pierakstīt.. bet reāli izņemot izsaimniekošanu nekas nav paveikts...

269612. viesis 25.jūnijs 2009 19:31
0 0 Atbildēt

.... un cik jābūt aprobežotiem - lai ticētu godīgai konkurencei....

269630. viesis 26.jūnijs 2009 12:03
0 0 Atbildēt

forši, ka svarīgākais paveiktais ir milzu samazinājums autoceļu fondā. ir ar ko lepoties!

269640. viesis 26.jūnijs 2009 15:49
0 0 Atbildēt

2 Sretsked [?] 25.06.2009 19:56

11. viesi, ko tieši šī valdība ir izsaimniekojusi ?

-------------------------------------------------------------

ceļa fondu ... bet par to viņi skaļi nebrēks....

269641. viesis 26.jūnijs 2009 15:58
0 0 Atbildēt

jautri lasīt ka Šlesera darbus nomelnotāji, realizējot Šlesera projektus par to lepojas....

par tiem samazinājumiem - labāk būtu uzrakstījuši %.... kā sākumā nogriez 50%... pēc tam vel 20%....

-------------

Pēc satiksmes ministra uzdevuma izstrādāti jauni VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga” tarifi, kas balstīti uz godīgas konkurences principiem un ir atbilstoši pašreizējai ekonomikas krīzes situācijai.

----------------

idiotisma kalngals... ko tad tos skaitļus nepublicē... % ... vai nu lielāki vai nu mazāki... ja pirms tam šie bija gandrīz bezmaksas - kādi tad tagad? Zinot mūsu gudras valdības tupumu.... varētu paredzēt kā būs kārtējais šāviens sev kājā....

--------------

Pēc satiksmes ministra Kaspara Gerharda iniciatīvas izsludināti konkursi uz VAS „Latvijas Pasts” un VAS „Latvijas Gaisa satiksme” valdes priekšsēdētāju vakantajiem amatiem, tādējādi nodrošinot caurskatāmu procedūru.

-----------

vienīgais 100% jaunas valdības paveiktais darbs....

-----------

Lai ietaupītu valsts budžeta līdzekļus, SM tuvākajā laikā plāno VA „Rīgas motormuzejs” nacionālo krājumu nodot VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” valdījumā, kas turpinātu nodrošināt un attīstīt muzeja darbību. Tuvākajā laikā MK plānots skatīt šo jautājumu.

---------------

šito ja nemaldos jau sen plānoja....

269665. viesis 27.jūnijs 2009 18:56
0 0 Atbildēt

spriežot pēc Ryanair mājas lapas - Rīgas nodokļi pieauga par kādiem 40-50%.....

269666. viesis 27.jūnijs 2009 18:57
0 0 Atbildēt

ļoti atbilstoši krīzes apstākļiem cenas.... ka jau teicu - JL tupums nezin robežas... Rīgas lidostai diez vai būs tik spoža nākotne...

269672. viesis 28.jūnijs 2009 21:40
0 0 Atbildēt

269665. viesis 27.06.2009 18:56

spriežot pēc Ryanair mājas lapas - Rīgas nodokļi pieauga par kādiem 40-50%...

==

nav jau vēl ne tuvu izmaiņas stājušās spēkā. ryanair vnk pelna.

269702. viesis 29.jūnijs 2009 19:35
0 0 Atbildēt

269672. viesis 28.06.2009 21:40

269665. viesis 27.06.2009 18:56

spriežot pēc Ryanair mājas lapas - Rīgas nodokļi pieauga par kādiem 40-50%...

==

nav jau vēl ne tuvu izmaiņas stājušās spēkā. ryanair vnk pelna.

======

:D :D :D nu gan esi naivs.... uz septembra biļetēm ryanair arī pelna? vai varbūt savā prātiņā domā ka var dajebkādu ciparu uzrādīt biļetē pie valsts nodokļiem vai nodevām?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti