Elektromobīlis Rīgā zīmēs CO² karti 2

 
6.novembris 2009 10:19

14. novembrī Rīgā notiks „CO2 E-Race Rīga” pasākumu sērijas pirmais posms – Rīgas CO2 kartes izveidošana. Šī projekta mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām un globālā klimata krīzi Latvijā un pasaulē, kā arī demonstrēt risinājumus tās novēršanai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

14. novembrī Rīgā sāksies pirmais „CO2 E-Race Riga” posms, kurā tiks izveidota Rīgas CO2 karte. Karte tiks veidota ar elektroniskajām automašīnām LYNX un HUMMER, un tās tapšanā piedalīsies „CO2 E-Race” idejas autors, dāņu mākslinieks Jākobs Fuglsangs Mikelsens (Jacob Fuglsang Mikkelsen), kurš runā par sabiedrībai aktuāliem procesiem, izmantojot mākslas un kultūras izteiksmes līdzekļus. LYNX ir sporta klases 100% dabai draudzīga elektriskā automašīna. HUMMER ir pirmā proporcionāli precīzā un oficiāli licenzētā elektroniskā automašīna, kas veidota pēc H3™ HUMMER™ parauga un pārstāv tā zīmolu.

Sākot no plkst. 17:00 Rīgas CO2 karti veidos LYNX automašīna, kurā ievietots GPS (globālās pozicionēšanas sistēma), ar kuras palīdzību tiešsaistē projekta mājas lapā www.co2erace.lv un uz dažādiem ekrāniem Rīgā varēs redzēt, kā Rīgas kartē tiek iezīmēta CO2 ķīmiskā formula. Ekrāni ir izvietoti Stacijas laukumā, Brīvības ielas un Vairoga ielas krustojumā, kā arī Spīķeros pie Laikmetīgās mākslas muzeja KIM?. „CO2 E-Race Rīga” mājas lapā redzams sīkāks kartes izveidošanas maršruta apraksts.

Šajā pašā dienā Spīķeros, Laikmetīgās mākslas muzeja KIM? telpās plkst. 16:00, Jākobs Fuglsangs Mikelsens piedāvās projekta prezentāciju. Pēc CO2 kartes izveidošanas automašīna LYNX un citi elektroniskie transporta līdzekļi būs apskatāmi pie KIM?. Šeit līdz pusnaktij būs apskatāmas arī interesantas izstādes saistībā ar klimata pārmaiņu tematiku.

„CO2 E-Race Rīga” pasākumu sērijas kulminācija būs aprīlī, kad notiks elektronisko automašīnu sacensības Biķernieku trasē, kā arī šo automašīnu parāde Rīgā 11.novembra krastmalas ielā un uz Rīgas tiltiem.

„CO2 E-Race Rīga” pasākumi veidoti saistībā ar decembrī plānoto ANO klimata pārmaiņu konferenci COP 15, kas notiks Kopenhāgenā no 7. līdz 18. decembrim. „CO2 E-Race”, tāpat kā COP 15, mudinās cilvēkus pievērst uzmanību klimata izmaiņām un meklēt tām risinājumus. Arī Latvija aktīvi iesaistās šajos pasākumos, organizējot seminārus, konferences, un elektromobīļu sacensības.

Sīkāka informācija par 14. novembra pasākumu, kā arī citiem „CO2 E-Race Rīga” pasākumiem atrodama projekta mājas lapā www.co2erace.lv.

„CO2 E-Race” projekta pasākumus Latvijā organizē Dānijas Kultūras institūts, sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā, Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā un Sorosa fonds-Latvija un karšu izdevniecību Jāņa Sēta.

 
Visi komentāri
 
272268. viesis 6.novembris 2009 13:10
0 0 Atbildēt

Super - kopš kura laika elektriskie auto ir kļuvuši par elektroniskajiem? :D

272285. viesis 9.novembris 2009 11:13
0 0 Atbildēt

vai ari ko vispār nozīmē elektroniskais auto? tātad tas ir virtuāls dampis, kas eksiste tikai virtuālajā vidē? :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti