«Domenikss» 2011. gadā plāno stabilu izaugsmi 2

 
20.janvāris 2011 10:54

Domenikss uzņēmumu grupa 2010. gadu noslēgusi ar pozitīviem finanšu rādītājiem, palielinot apgrozījumu par 19% salīdzinājumā ar 2009. gadu.

Veiksmīgāks par plānoto pagājušais gads uzņēmumam bijis tieši komerctransporta segmentā. Savukārt vieglo automobiļu tirdzniecībā un pēcpārdošanas pakalpojumos gada laikā panākta darbības rādītāju stabilizācija, un sākot no otrā pusgada – izaugsme. 2011. gadā uzņēmums turpinās iepriekš plānoto attīstību.

„Uzskatām, ka 2010. gadā kārtējo reizi esam apliecinājuši Mercedes-Benz konkurētspēju īpaši komerctransporta segmentā, par to liecina automobiļu pārdošanas rādītāji,” norāda SIA Domenikss direktors Viktors Troicins, „minēto apstiprina arī tas, ka, piemēram, mikroautobuss Sprinter ieņem absolūtas līderpozīcijas ar 37 % tirgus daļu attiecīgajā segmentā.”

Kopējais pārdoto automobiļu skaits 2010. gadā ir 621 vienība. Pārdoto kravas un pasažieru mikroautobusu skaits pieaudzis par 42,9 %, savukārt pārdoto kravas automobiļu skaits par 120 %.

Mercedes-Benz autobusu tirgus daļa iepriekšējā gadā bijusi - 77 %, kas ir visveiksmīgākais rezultāts nozarē. Savukārt kravas automobiļu tirgus daļa bijusi viena no labākajām uzņēmuma darbības vēsturē, sasniedzot 18 %.

Finanšu rādītāju uzlabošanos 2010. gadā salīdzinājumā ar 2009. gadu SIA Domenikss skaidro gan ar tirgus stabilizāciju, gan mērķtiecīgu un pārdomātu darbību. Komerctransporta segmentā jaunu un lietotu automobiļu tirgus cenas iepriekšējā gada laikā pakāpeniski atgriezušās līmenī, kas nodrošina uzņēmuma stabilai attīstībai pieņemamu rentabilitāti. Situāciju pēcpārdošanas jomā var uzskatīt par stabilu.

Vērtējot attīstības perspektīvas 2011. gadā, Viktors Troicins norāda, ka ”uzsākot 2011. gadu nav pamata domāt, ka pozitīvs rezultāts tiks sasniegts ar mazāku darbu vai lielākiem resursiem”. Vienlaicīgi viņš norāda, ka šā brīža valdības politika auto industrijai nepalīdz, ņemot vērā samazinātās dotācijas autobusu parkiem un skarbo nodokļu politiku pret klientiem - juridiskajām personām, un īpaši starptautiskajiem pārvadātājiem. Savukārt priecē tas, ka sāk uzlaboties līzinga kompāniju kreditēšanas politika.
 

 
Visi komentāri
 
281183. viesis 20.janvāris 2011 12:13
0 0 Atbildēt
281210. viesis 21.janvāris 2011 13:15
0 0 Atbildēt

viena reklāma pa rādio, kur savu slikto noskaņojumu var novēlēt Benitai, vien ir ko vērta :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti