DACIA – zīmols, kas attīstās 3

 
9.marts 2012 12:26

Dacia ir izvēlējies šā gada Ženēvas autoizstādi, lai parādītu atklātībā iespaidīgu jaunu modeļu izlasi.

 

Iekļaujoties Logan, Sandero un Duster plūsmā, Dacia ir prieks iepazīstināt ar Lodgy - jaunu modeli, kas ir pozitīvs risinājums ģimenēm, kuras tradicionāli iegādājās lietotas automašīnas. Tas ir pielāgots, lai apmierinātu to cilvēku vajadzības, kuri meklē daudzpusīgu jaunu automašīnu par pieņemamu cenu.

LODGY: KOMPAKTS MINIVENS PAR NEDZIRDĒTU CENU

Un atkal, Dacia neievēro vispārpieņemtos paradumus, piedāvājot reālus savas jaunās Lodgy piecvietīgus vai septiņvietīgus variantus, sākot tikai no 9 900 eiro, kas ir revolucionāra cena šāda tipa automašīnai.

PLAŠA UN PRAKTISKA

Lodgy raksturo Dacia preču zīmes DNS: nepārspējams izdevīgums, uzticamība un praktiskums. Lodgy ir 4.5 metrus gara un 1,75 metrus plata, tās profils un proporcijas galvenokārt atspoguļo tās lielumu un spēku. Lodgy režģa profils ir veidots pēc Dacia logotipa šablona un asās līnijas uzsver plastiskas riteņu arkas. Tā piedāvā priekšskatījumu uz Dacia jauno korporatīvo izskatu.

Optimāli izmantojot Lodgy intensīvos ārējos gabarītus, ir izveidots ietilpīgs salons, kā rezultātā katra no septiņām sēdvietām var nodrošināt pasažierim pilnīgu komfortu. Trešajai rindai ir raksturīga savā klasē labākā plašā telpa ceļgalu un galvas izvietošanai (attiecīgi 144 un 866mm), kas ir vairāk nekā pietiekami, lai ērti varētu sēdēt divi pieaugušie. Divi sēdekļi pašā aizmugurē ir aprīkoti ar Isofix piederumiem, lai stingri un droši var piestiprināt bērnu sēdekļus un atbalsta spilvenus.

Lodgy plašais bagāžnieks nebūs pārsteigums tiem, kas ir pazīstami ar Dacia zīmolu. Tas patiešām ir viens no lielākajiem savā segmentā, tā tilpums ir diapazonā sākot no 2,617dm3 divu sēdvietu konfigurācijā līdz 827dm3 ar piecām sēdvietām un 207dm3, ja uzstādītas visas septiņas sēdvietas.

DACIA MŪSDIENU PAAUDZEI

Lodgy vēsta par Dacia jaunās paaudzes transportlīdzekļu parādīšanos diapazonā, kurā tiks gūts labums no pievilcīgi izstrādāta interjera un moderna aprīkojuma. Ir pieliktas lielas pūles, lai skaidri izteiktu automašīnai raksturīgās stiprās puses ar mūsdienīgiem materiāliem, kas tās iezīmē arvien plašāk, pārvietojoties uz augšu šajā diapazonā (piemēram, hromētas detaļas), augstas kvalitātes montāža un apdare, un ergonomiski izvietotas kontrolierīces.

Saskaņā ar Dacia filozofiju, standarta iezīmes tiek pievienotas pavisam vienkārši, saprotami, pārvietojoties uz augšu šajā diapazonā. Kā vienmēr, specifikācija ir rūpīgi pielāgota, lai pēc iespējas pieturētos pie tā, ko patiesībā vēlas klienti.

Dacia Lodgy ir raksturīga pilnīgi jauna multivides sistēma: MEDIA NAV. Par konkurētspējīgu cenu, atbilstoši zīmola tradīcijai, par nepārspējamu cenu – 430 eiro, MEDIA NAV iekļauts radio, palīgligzdas (MP3 atskaņotājiem u.c.), Bluetooth savienojamība un satelītnavigācija, izmantojot septiņu collu (18cm) skārienjutīgu displeju. Turklāt ir iespēja pievienot iPod vai viedtālruni, izmantojot USB vai kontaktligzdas, kas atrodas uz paneļa.

Lodgy iekļauta vēl viena iezīme, kas ir jaunums Dacia diapazonā - ātruma ierobežotājs, kas ir pieejams ar lielākām dekorējuma specifikācijām. Šī ierīce ļauj autovadītājiem plānot maksimālo ātrumu, ko viņi nevēlas pārsniegt, ļaujot braucienus veikt droši un bez stresa.

PĀRSTRĀDĀTS MOTORA DIAPAZONS

Lodgy ir pieejams ar benzīna un dīzeļdzinēju izvēli, kas atbildīs klientu vajadzībām visās valstīs, kur šis modelis tiek pārdots. Ir divi benzīna dzinēji: 1,6 MPI un jaunais turbokompresora TCe 115 ar tiešo degvielas iesmidzināšanu.

TCe 115 pārstāv Renault grupas vislabāko benzīna dzinēju tehnoloģijas, tai skaitā turbokompresora, tiešās iesmidzināšanas apvienojumu, ar ko pirmo reizi iepazīstināja Mégane un Scénic Collection 2012 komplektācija.

TCe 115 tilpums ir 1.2 litri, taču tā darbība parasti vairāk asociējas ar 1.6. Tas apvieno iespaidīgu braukšanas pieredzi ar lielisku degvielas ekonomiju un zema līmeņa CO2 emisiju.

Ir arī divi dīzeļa dzinēji, abiem no tiem pamatā ir 1.5 dCi bloks, kas saņēmis pasaules atzinību par tā uzticamību un veiktspēju. dCi 90 un dCi 110 energoiekārtas kvalificējas Dacia eco² parakstam - neliela degvielas patēriņa un CO2 emisijas simbolam.

Uzticamība ir Lodgy DNS pamatelements, ko plaši atzīst klienti un plašsaziņas līdzekļi. Līdzīgi citiem Dacia saimes locekļiem, jaunpienācējas gūst labumu no tehnoloģijas, kas ir labi pārbaudīta citos Renault grupas transportlīdzekļos. Izturības testēšanas laikā pirms parādīšanās pārdošanā tika nobraukti attālumi, kas atbilst 1.9 miljoniem kilometru ārkārtīgi smagos klimatiskajos apstākļos un situācijās: rezultātā tika iegūta automašīna ar plašu funkciju klāstu un nesalīdzināmu uzticamību.

{page}

CITAS JAUNĀS AUTOMAŠĪNAS…

IEROBEŽOTA IZLAIDUMA DUSTER DELSEY

Gan Dacia, gan DELSEY ir revolucionāri zīmoli (katrs no tiem, pamatojoties uz savām tiesībām), kas ir apvienojuši spēkus, lai izveidotu Duster DELSEY – ierobežota izlaiduma vieglo automašīnu, kurā apvienots elegants dizains ar lietotājam draudzīgu funkcionalitāti. Duster DELSEY ir izveidota no Dacia labi pārdotās sporta automašīnas Lauréate versijas, un tai ir izteikti sportisks izskats.
Ārēji to atspoguļo detaļas, piemēram, durvju spoguļu korpusi, tumši metālu sakausējuma riteņi, melnas priekšējo lukturu maskas un hromēta izplūdes caurule. Ekskluzīvs olīvu pelēks metāla krāsojums nodrošina šī ekskluzīvā izskata apdares īpatnības.

Kabīnē ir ekskluzīvs dekorējums un dažas saturīgas īpatnības, piemēram, sarkanmalu paklājiņi, redzamas sarkanas šuves ar ādu izrotātajā stūres ratā un pārnesuma sviras kloķī, plus „gunmetal” pelēkas krāsas apdare paneļa pārklājumam un ventilācijas ietvaram.

Uz C pamatelemetiem un durvju sliekšņiem parādās DELSEY logotips, bet bagāžas nodalījumā pircēji atradīs DELSEY Cross Trip ceļojumu koferi, kas ir lielisks papildinājums īsiem pārtraukumiem.

SANDERO STEPWAY 2

Sandero Stepway ir Sandero „avantūristu" versija, kas attīstīta līdz Stepway 2, pateicoties arvien īpatnējākai stilu paletei. Kā arī izmantojot pašreizējās metāla krāsas iespējas (ugunssarkana, platīna pelēka un komētas pelēka), klienti tagad var izvēlēties Cajou Brown (ko parasti saista ar Duster) vēl sportiskākam izskatam.

Sandero Stepway 2 ir raksturīgs pilnībā pārstrādāts interjers, kas atspoguļo tās noslieci uz lielisku ārējo izskatu: tas ietver Stepway emblēmu, jaunu TEP/auduma apšuvumu, tīklveida uzglabāšanas kabatas un tā tālāk. Klienti tagad var izvēlēties starp diviem interjera dizainiem, kas ir atšķirīgi ar alternatīvām krāsām centrālai konsolei, durvju rokturiem, drošības jostām, sēdekļu malām un šuvēm - pelēka diskrētumam vai sarkana kā vairāk ekstraverta. Ir papildu apdares pakete, kas izgrezno sēdekļus, stūres ratu un pārnesumu sviras kloķi ar melnu ādas apdari.

Sandero Stepway 2 komplektācijā ietilpst arī jauns radio ar uz stūres rata uzmontētām vadības kontrolierīcēm, paneļa savienojumu USB un kontaktdakšai, kas papildināta ar Bluetooth® mobilā tālruņa savienojamību.

 
Visi komentāri
 
285669. viesis 9.marts 2012 15:35
0 0 Atbildēt

Reālā dzīvē gan kāda dacīte pie tādas mājas diez vai stāv - ja nu vienīgi kāds amatnieks ar tādu atbraucis kaut ko saremontēt... :D

285674. viesis 10.marts 2012 7:04
0 0 Atbildēt

būs jāsalīdzina salons ar savu voyager...

285744. viesis 16.marts 2012 10:51
0 0 Atbildēt

Pirmās paaudzes "dacītes" uz ielām vairs redz ļoti reti - tā nav īpaši laba zīme. Zīmoli šeit nepalīdzēs. Latviešiem jau vajadzēja 15 gadus, kamēr pieµēma peugeot,kia un hundai zīmolus - auto, kuri strauji aug savā attīstībā un tehnoloģijās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti