FordRanger – izaicinājums ceļam 8

 
2.aprīlis 2003 11:08

No šī gada aprīļa jaunais FordRanger ir pieejams arī Latvijā. Šis ir auto, kas piemērots gan darbam, gan aktīvai atpūtai.

FordRanger:

Uzlabots ārējais dizains – jauns motora pārsega, aizsargrežģa, bampera un priekšējo gaismu dizains;

Uzlabots priekšējo lampu degšanas ilgums, spožums un gaismas kvalitāte;

Uzlabota bremžu un stūres sistēmas kvalitāte;

Izturīgāka un ērtāka 4x4 sistēma;

Lielākā kravas kastes ietilpība šīs klases automobiļiem;

Labāks iekšējās apdares dizains un palielināts pasažieru komforta līmenis;

Uzlabota drošības pakete;

Jaunas tehniskās iespējas un papildu aprīkojums.

2003ranger.jpgJaunajā FordRanger ir ieviesti vairāki papildu aprīkojuma elementi un tehniski uzlabojumi, lai paaugstinātu braukšanas kvalitāti un izaicinājumu. Tas ietver sevī jaunu vadītāja kabīnes dizainu, uzlabotu braukšanas dinamiku un komfortu gan pasažieriem, gan labākas preču izvietošanas iespējas kravas kastē.

FordRanger tagad izskatās drosmīgāks un muskuļotāks kā jebkad agrāk. Šis ir auto, kas piemērots gan darbam, gan aktīvai atpūtai.

FordRanger četru-riteņu piedziņas sistēma bija viens no veiksmīgākajiem tehniskajiem risinājumiem iepriekšējā šī automobiļa modelī. Lai nodrošinātu maksimālu braukšanas kvalitāti un sniegumu, 4x4 sistēma ir uzlabota un pārmantota arī jaunajā FordRanger.

4x4 transmisijai ir trīs režīmi – aizmugurējais piedziņas braukšanas režīms domāts braukšanai pa normāla seguma ceļiem, 4x4 high ratio paredzēta braukšanai pa nelabvēlīgu ceļa segumu vai bezseguma ceļu un 4x4 low ratio domāts braukšanai ļoti ekstremālos apstākļos.

Augstas klases iekšējās apdares pakete, paaugstināts pasažieru komforts, lieliska drošība

Jaunais FordRanger piedāvā vēl augstāku aprīkojuma līmeni domātu gan vadītāja, gan pasažieru ērtībām, piemēram, ērtāki priekšējie sēdekļi, gaišāks salona dizains un uzlabota audio sistēma.

Jaunajā modelī ir samazināts trokšņa, vibrācijas dzirdamības līmenis automobiļa salonā.

Kā papildu aprīkojuma elementi pirmo reizi FordRanger standartaprīkojumā ir iekļauti arī centrālā atslēga, sānu logu elektriskie pacēlāji, elektriski regulējami sānu spoguļi, apsildāmi priekšējie sēdekļi u.c.

Lielākais kravas kastes tilpums, palielināta 4x4 vilktspēja sakabē

Kravas kastes tilpums ir lielākais savas klases automobiļu vidū. 4x4 Regular Cab celtspēja ir 1180 kilogramu, kas nodrošina šī modeļa konkurentspēju ar citiem šāda tipa automobiļu modeļiem.

Vilktspēja sakabē palielināta no 2200 kg līdz 2800 kilogramiem. Tas nozīmē, ka ar FordRanger bez problēmām var vilkt piekabi, kurā ir divi zirgi.

Palielināta drošība

FordRanger paaugstinātais drošības aprīkojums ietver sevī vadītāja un pasažieru gaisa drošības spilvenus, anti-submarine priekšējos sēdekļos, uzlabotu drošības jostu nospriegojumu, lai palielinātu to efektivitāti negaidītu sadursmju gadījumos. Šie papildinājumi, kombinācijā ar ABS visiem četriem riteņiem, padara Ranger par drošāko automobili šajā klasē. 

Uzlabota bremžu un stūres sistēma

FordRanger ir izpelnījies speciālistu uzslavu par tā braukšanas dinamiku un uzlabotu bremžu un stūres sistēmu.

ABS visiem četriem riteņiem, kas pieejams dažiem FordRanger modeļiem, funkcionē vienlīdz labi gan divu riteņu, gan četru riteņu piedziņas režīmā, uzlabojot bremzēšanas efektivitāti un kontroli braucot gan bez atslodzes, gan ar maksimālu kravu. 

Dual-caliper priekšējās bremzes tagad ir uzstādītas visos 4x4 modeļos, piedāvājot lielāku bremzēšanas spēku. Kā rāda testa rezultāti, braucot ar piekrautu auto, tehniskie uzlabojumi ļauj samazināt bremzēšanas ceļu par 25% salīdzinājumā kā tas bija iepriekšējiem modeļiem. 

FordRanger tirgus daļas palielinās

Kopš 1999. gada, kad automobilis tikai ieviests Eiropas automobiļu tirgū, FordRanger ir nostabilizējis savas tirgus daļas. 2002.gadā Eiropā tika pārdots rekordliels FordRanger skaits, ar 10 734 vienībām ieņemot ceturto vietu un sasniedzot 12.1% no tirgus šajā auto segmenta.

Latvijā 2002.gadā FordRanger bija visvairāk pārdotais pikaps, sasniedzot 49,3% no šī auto tirgus segmenta.  

No šī gada aprīļa jaunais FordRanger ir pieejams arī Latvijā.

Sagatavoja: Agrita Lapinska,
SIA Baltic Motors reklāmas un mārketinga speciāliste

 
Visi komentāri
 
73151. viesis 2.aprīlis 2003 11:17
0 0 Atbildēt

a cik tāds maksā???

bwt nwvisn normāls cilvēks bez specifiskām vajadzībām taču tādu nepirks???

73152. viesis 2.aprīlis 2003 11:17
0 0 Atbildēt

"bet neviens"

73200. viesis 2.aprīlis 2003 12:26
0 0 Atbildēt

tieshaam buutu interesanti uzzinaat cik Rangeri ir Latvijaa vispaar paardoti... :)

73208. viesis 2.aprīlis 2003 12:42
0 0 Atbildēt

uz ielas redzeeju, baltu, izskatiijaas kaa liela balta njiva... Vispaar suudiigi, tad jau labaak kaadu mitshubishi panjemt

73294. viesis 2.aprīlis 2003 18:20
0 0 Atbildēt

Pirks gan, un kaa traki - ieksh USA SUVi un pilnizmeera pikapi (kaa Ranger) ir nemeeraa populaari. Eiropas tirgus vinjiem ar shitiem modeljiem ir otrshkjiriigs.

73307. viesis 2.aprīlis 2003 21:57
0 0 Atbildēt

Izskataas ka ir baigi labais apvidnieks.

73308. viesis 2.aprīlis 2003 22:09
0 0 Atbildēt

Izskataas ka ir baigi labais apvidnieks.

73366. viesis 3.aprīlis 2003 12:07
0 0 Atbildēt

citēju: "Latvijā 2002.gadā FordRanger bija visvairāk pārdotais pikaps, sasniedzot 49,3% no šī auto tirgus segmenta."

Agrita Lapinska: Jums jautājums: CIK Ford Ranger ir pārdoti Latvijā? (nu nevajag rakstīt kaut kādus mistiskus procentus!)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti