Pētījums atspēko mītus par KASKO apdrošināšanu 56

 
11.septembris 2007 13:54

Tikai piektajai daļai Latvijas autoīpašnieku ir KASKO jeb brīvprātīgā automašīnas apdrošināšana, - tā liecina apdrošināšanas sabiedrības „Balta” veiktais pētījums.

Salīdzinājumam, piemēram, Skandināvijā KASKO apdrošināšana ir 95% autoīpašnieku, līdzīgi augsti rādītāji ir arī citās Eiropas valstīs.

Pētījums pilnībā atspēko mītu, ka noteicošais, kāpēc Latvijas automašīnu īpašnieki neiegādājas brīvprātīgo transportlīdzekļa apdrošināšanu, ir ģimenes budžetam neatbilstoša KASKO polises cena. Pētījums pierāda – galvenais KASKO zemas izplatības iemesls ir Latvijas autovadītāju nepietiekamā atbildība un intereses trūkums par saviem finanšu riskiem, ko varētu radīt negadījumi ar automašīnu. 

AAS „Balta” detalizēti izpētījusi, kādi ir mūsdienu KASKO nelietotāja sociāldemogrāfiskā raksturojuma galvenie parametri un rīcības galvenie motīvi, jo, neraugoties uz pieaugošajām autoservisu cenām un tendenci Latvijas autoparkam kļūt arvien jaunākam, KASKO nelietotāju daļa Latvijā ir joprojām ievērojama, salīdzinot ar pārējām Eiropas valstīm.

Sadarbībā ar „GfK Custom Research Baltic” tika veikta daudzpakāpju telefonaptauja, kurā aptaujāja 392 respondentus – tikai cilvēkus, kuru mājsaimniecībā ir automašīna bez KASKO apdrošināšanas.
 
56 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
242583. viesis 11.septembris 2007 17:45
1 0 Atbildēt

Forši būt tādam kantorim kam visi maksā un tik dažiem kautko nākas atmaksāt :]

Ar apdrošinātājiem ir tā pat kā ar spēļu automātiem, lai ko viņi reklamētu - matemātiskais modelis ir tāds, ka vinnē viņi vienmēr!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 6

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 19

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 3

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 2

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti