Perfekta Volkswagen Scirocco debija – dubultuzvara Nirburgringā 3

 
27.maijs 2008 10:16

Pagājušās nedēļas vidū leģendārajā GTI sanāksmē pie Vertera ezera tika prezentēta jaunā Scirocco 239 kW (325 ZS) sacīkšu versija ar nosaukumu GT24. Divas dienas vēlāk leģendāru braucēju komanda Nirburgringā jauno auto „iesvētīja” vislabākajā veidā – 200 000 skatītāju klātbūtnē izcīnot dubultuzvaru 24 stundu sacīkstēs pa leģendām apvīto Nordschleife ātrumapli.



“Ar šo automobili nav jābrauc, lai tas izskatītos ātrs. Scirocco GT24 ar zili baltu krāsojumu novietots tik zemu tā paplašinātajās riteņu arkās, ka starp riteņa arku un riepu nav iespējams ielikt roku. Tomēr sacīkšu automobilis nepārprotami ir Scirocco no jebkura redzespunkta. Tikai vēl platāks, vēl garāks un vēl zemāks,” saka Volkswagen Jauno izstrādājumu departamenta vadītājs Dr Ulrihs Hakenbergs (Dr Ulrich Hackenberg), kurš pats nelaida garām iespēju sēdēt pie stūres Eifeļa sacīkstēs. Ar 325 ZS Scirocco automobili sacīkstēs brauca arī tādi leģendāri braucēji kā divkārtējais pasaules čempions autorallijā Karloss Sainss un trīskārtējais Nirburgringas 24 stundu sacīkšu uzvarētājs Hanss-Joahims Štuks. Starp citu, Štuks uzvarēja pašās pirmajās 24 stundu Nirburgringas sacīkstēs 1970. gadā.



Interesanti, ka Scirocco GT24 gūst jaudu tikai no divu litru dzinēja: 16 vārstu tiešās iesmidzināšanas dzinējs ar turbīnu un starpdzesētāju sasniedz tā maksimālo griezes momentu – 340 ņūtonmetrus – sākot no tikai 2100 apgriezieniem minūtē. Pārnesumu pārslēgšana tiek veikta ar divsajūgu tiešās pārslēgšanās transmisiju (DSG), kas ir pieejama arī parastajiem modeļiem.

Sacīkstēs jaunais Scirocco pierādīja unikālu izturību. 24 stundu laikā katra no trim komandas automašīnām tikai vienu reizi iegriezās boksos, lai veiktu neplānotu apstāšanos. Iemesli attiecīgi bija stūres pastiprinātāja sūkņa nomaiņa, plīsusi riepa un attaisījies auto apakšas aizsargs.

Rezultāts finišā pārsniedza visoptimistiskājās prognozes – ekipāža Džimijs Johansons, Florians Grūbers, Tomass Mitšs un Hans Joahins Štuks izcīnīja uzvaru klasē automobiļiem ar divlitru turbo motoriem, absolūtajā vērtējumā ierindojoties 11. vietā. Otrie savā klasē un 15. absolūtajā vērtējumā bija zvaigžņotā Dakaras rallijreida speciālistu ekipāža Karloss Sainss, Žinels de Viljē, Dīters Depings un vēlreiz Hanss Joahims Štuks. Piektie klasē un 32. absolūti 219 automašīnu konkurencē bija Ulrihs Hakenbergs, Bernds Ostmans, Matiass Malmedijs un Altfrīds Hēgers.

Ideja par sapņu automobili, kas ir pa kabatai plašai sabiedrības daļai, dzima 70-tajos gados kopā ar pirmo Scirocco. Šī kupejas tipa automobiļa panākumi turpinājās gandrīz 20 gadus, kuru laikā tika uzbūvēti vairāk kā 360 000 Scirocco. Šī panākuma stāsta un vēstures iedvesmoti Volkswagen šā gada Ženēvas autoizstādē prezentēja jauno Scirocco versiju. Šķiet, ka jaunais automobilis ir uz viena viļņa ar automobiļu pircējiem un turpinās oriģinālā Scirocco panākumus, kas šajā laikā ir kļuvis par kulta automobili.

Plānots, ka Eiropā jaunā Volkswagen Scirocco tirdzniecība sāksies augustā, bet Latvijā jaunais automobilis varētu nonākt pāris mēnešus vēlāk.
 
Visi komentāri
 
257615. viesis 27.maijs 2008 13:10
0 0 Atbildēt

Man jau patīk, jāsāk naudu krāt.

257637. viesis 27.maijs 2008 18:28
0 0 Atbildēt

Vinji labak reklamas nolukos vareja pateik kad izlaidis ari kadu Scirocco R ielas versiju ar vismaz 300zs! Ta sacensibu ma$ina tikai nosaukums no Volkswagena,jebkura daudzmaz jedziga ma$ina ar kadu Karlozu Sainsu pie pedaljiem bus pjedestala cieniga,velpietam njemot vera cik tur izgruzts naudas uz sacik$u piekares,motora..utt.......,nav slikti priek$ apmeram 200.000Eiro verta Volkswagena...:):)

257682. viesis 28.maijs 2008 17:23
0 0 Atbildēt

Vinji labak reklamas nolukos vareja pateik kad izlaidis ari kadu Scirocco R ielas versiju ar vismaz 300zs!

----------------

200 ZS versija (2.0 TFSI) buus, a nafig vaig 300? :-)))) Kraaninju pagarinaat?

Ta sacensibu ma$ina tikai nosaukums no Volkswagena,

----------------------

Nea, nerunaa muljkjiibas. Shiim sacensiibaam auto gatavo peec "Sportscar" klases noteikumiem, var saliidzinaat ar "A" grupu apmeeram. Preciizaak vari apskatiities FIA maajas lapaa, .

jebkura daudzmaz jedziga ma$ina ar kadu Karlozu Sainsu pie pedaljiem bus pjedestala cieniga, velpietam njemot vera cik tur izgruzts naudas uz sacik$u piekares, motora..

-----------------

Saliidzinot ar tiiri sportam veidotiem auto, izgruustaas naudas nav nemaz tik graujoshas :-)))) Un KS piedalaas sacensiibaas kaa amatieris - peec FIA noteikumiem amatieri ir sportisti, kuriem nav speekaa esosha licence daliibai kaadaa no FIA chempionaatiem :-) Buutiibaa, kaa amatieru sacensiibas taas arii tika izveidotas, peec Le Mans 24h un Spa 24h parauga - arii tur lielaakaa dalja daliibnieku ir amatieri. Bet nu amatieri ir dazhaadi - ir vinneejushi arii Le Mans 24h :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti