Sekmīgi sākta atteikšanās no ātrās palīdzības auto ārpakalpojuma 9

 
Nozare.lv | 18.marts 2015 11:19

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) sācis pakāpenisku atteikšanos no automašīnu ārpakalpojuma izmantošanas un sola, ka pakalpojums tiks nodrošināts bez jebkādiem pārrāvumiem.

Ar 18.martu dienests pakalpojumu nodrošina paša spēkiem septiņās teritorijās - Tukumā, Kandavā, Ogrē, Lielvārdē, Madlienā, Siguldā un Saulkrastos. Šajās teritorijās pakalpojums tiek nodrošināts ar dienesta rezerves mašīnām, kas iepirktas 2012./ 2013.gadā.

No trešdienas plkst.9 dienests ir pārņēmis desmit automašīnu nodrošināšanu. Tas tika veiksmīgi izdarīts, absolūti neietekmējot operatīvo situāciju, žurnālistiem preses konferencē norādīja NMPD vadītājs Armands Ploriņš.

Šobrīd no 42 ātrās palīdzības mašīnām, kas netika izmantotas, bet stāvēja dienesta autobāzēs, tehniskā kārtībā ir savestas 22, bet vēl 20 tiek remontētas.

Kā skaidroja Ploriņš, šo 22 mašīnu remontēšanā ir ieguldīti 24 000 eiro, tomēr par galējām izmaksām varēs spriest tikai tad, kad būs salabotas visas mašīnas.

Foto: Ekrānšāviņs no youtube.com

Savukārt, kā uzsvēra veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), pēc remontam iztērētā finansējuma apzināšanas par atlikušo summu plānots iegādāties pilnībā jaunas ātrās palīdzības mašīnas, kā arī nākamgad iecerēts iegādāties 38 jaunas mašīnas. Kā norādīja ministrs, iedzīvotāji var būt droši, ka pakalpojums tiks nodrošināts bez pārrāvumiem.

"Šodien vismaz Siguldā un Saulkrastos tas pakalpojums tiek sniegts kvalitatīvāks, jo tās mašīnas, kas ir uz līnijas ir būtiski labākas, nekā tās, kas tika izmantotas šo pakalpojumu pērkot ārpakalpojumā," minēja Belēvičs.

Kā ziņots, kopš 2010.gada Rīgas reģionālā centra operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus un to autovadītājus nodrošina ārpakalpojuma sniedzējs - AS "Rīgas sanitārā transporta autobāze". Līgums ar uzņēmumu beigsies 2015.gada aprīlī, un valdība nolēmusi neturpināt šāda veida ārpakalpojumu.

Papildus Veselības ministrija nolēmusi nodot vairākas līdz šim NMPD Rīgas reģionam pakļautās pilsētas citu reģionu pārvaldībā. Turklāt ministrija to uzdevusi izdarīt ātrāk, nekā bija paredzēts iepriekš. Šīs pilsētas ir jau minētās Tukums un Kandava, kā arī Ogre, Madliena un Lielvārde, kas nodotas Kurzemes un Zemgales reģiona pārvaldībā.

Savukārt Siguldas pilsēta no šodienas nodota Vidzemes reģionālā centra pārvaldībā, bet Saulkrasti paliks pakļauti Rīgas reģiona centram. Kā rakstīts iepriekš, abās šajās pilsētās no 18.marta neatliekamo medicīnisko palīdzību nodrošinās, izmantojot valsts automašīnas, nevis AS "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" nodrošinātās.

 
Visi komentāri
 
LMT 18.marts 2015 18:27
1 1 Atbildēt

Ui, šite ar politiskās ziņas sāk fīrēt, tak vēlēšanas vēl tālu...

Shamejais 18.marts 2015 19:07
8 1 Atbildēt

Bildes priekšplānā, beidzot īsts auto neatliekamajiem :)

MK 18.marts 2015 20:39
0 2 Atbildēt

labi, ka valstij stāv ilgi auto bez darba, lai velak var norakstit ka vecus kaut vai nav lietoti :D

mjaa 18.marts 2015 21:01
1 3 Atbildēt

42 auto stāv, kā "rezerve"....

labi dzīvojam.

Zina 19.marts 2015 11:37
3 0 Atbildēt

Tu vispār zini cik kopumā NMP mašīnas ir uz līnijas vienā dienā???? Un ja kāda saplīst tad, varbūt vajag rezerves mašīnu lai brigāde nestāvētu uz vietas!!! Taču domājat, ko runājat!!!!

VWfans 19.marts 2015 7:57
2 17 Atbildēt

Vai bildē redzamajā jaunajā Subaru Outbackā pietiek vietas ātrās palīdzības vajadzībām?

Audit 19.marts 2015 11:23
5 0 Atbildēt

Iepriekš ārstu-speciālistu transportēšanu uz reģioniem veica XC70. Būtu priecājies, ka šoreiz kāds ar prātu draudzējas, un ir iegādāta automašīna par saprātīgu cenu, jeb 1/2 no xc 70cenas, kas var paveikt vel vairāk kā xc70.

rudens68 19.marts 2015 11:00
1 2 Atbildēt

VWfans

kapēc to pašu nejautā par volvo xc , kuri to pašu funkciju pildīja līdz šim ?

Labi .. ar šo neved slimniekus . Ved dakterus uz rajonu slimnīcām .

Cik zinu ar volvo xc brauca arī katastrofu med vadība , vismaz bijusī . Ar ko tagadējā vadī'bā' brauc nezinu

ashais 1.oktobris 2015 1:25
0 0 Atbildēt

Saulkrastos ātrie ir daudz ātrāki ,nekā bija pirms tam..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 1

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 9

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti