"Norde" pārsūdz NMPD iepirkumu par ātras palīdzības mašīnu iegādi no "Auto Blitz" 6

 

Foto: iAuto.lv

Norde | 13.janvāris 2016 6:09

7.janvārī tika skatīts SIA Norde - Nissan markas automašīnu oficiālā pārstāvja Latvijā, iesniegums par rezultātu pārskatīšanu konkursā par automašīnu iegādi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vajadzībām.

SIA Norde šajā konkursā saskatījusi virkni neatbilstību nolikumam, tādēļ apšauba uzvarētāju "Auto Blitz" rezultātus. Neatbilstošs šķiet lēmums par "Auto Blitz" saistībām ar Valsts ieņēmumu dienestu. NMPD sēdē komisija pārstāvji apstiprināja, ka tic pretendenta iesniegtajai izziņai, ka uzņēmumam nav nodokļu parādu, kas neatbilst konkursa prasībām un Latvijas Republikas likumdošanai par elektroniski izdotu, pārbaudāmu, izziņu, kas uzrāda "Auto Blitz" nodokļu parādu uz konkursa publicēšanas brīdi. Tāpat pret nolikuma nosacījumiem ir Auto Blitz papildu nosacījumu izvirzīšana garantiju izpildei, kā arī mulsinoši šķiet manīgie izdevumi automašīnu apkopēm garantijas periodā, kas paredz iespējamas svārstības izmaksās 3% apmēra. Apkopju izdevumi pēc nolikuma ir vai nu jāiekļauj kopējā cenā, vai jāizdala kā atsevišķa vienība konkrēta summa.

"Norde" valdes loceklis Dainis Bremze uzskata, ka nolikumam jāatbilst visiem pretendentiem un nevar būt izņēmumu. Juridiskā praksē šādai situācijai ir dots nosaukums - favorītisms, un mūsuprāt, tas arī pašlaik notiek.

Lēmums šajā jautājumā tiks sniegts pēc viena mēneša un trīs dienām. Pēc tā arī Norde izlems, kā rīkoties tālāk.

Š.g. 10.decembrī noslēdzās konkurss par 52 ātro palīdzību automašīnu iegādi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vajadzībām, kurā uzvarēja Opel markas automašīnu tirgotājs "Auto Blitz". Darījuma kopējā vērtība ir 4,02 milj. eiro. "Norde" šajā konkursā palika otrajā vietā atpaliekot ar 0,4 punktiem. Norde piedāvājumā tika piedāvātas 53 automašīnas par šo pašu summu. Balstoties uz konkursa rezultātiem, 17.decembrī "Norde" iesniedza iesniegumu par konkursa rezultātu apšaubīšanu.

 
Visi komentāri
 
hmm 13.janvāris 2016 8:41
3 1 Atbildēt

ko ta Norde var piedavāt, Nissan ir lēts, bet plīstošs un srvisa izcenojumi Norde kā mersim, Nissan ir lets, smuks un jauks, bet neiesaku to.

GB12 13.janvāris 2016 14:36
1 2 Atbildēt

Vispār jau tieši to pašu auto, tikai ar Nissan emblēmu. Opel Movano = Nissan NV400.

trr 13.janvāris 2016 9:42
1 1 Atbildēt

Analfabēti, vispār izlasat savu tekstu pēc uzrakstīšanas? "Auto BliZt" ?

ru 13.janvāris 2016 10:36
2 1 Atbildēt

Nu ko , vajadzēs tai nordē pārbaudīt šo to .( VID, Valsts darba inspekcija, PTAC ....)

Valdis 13.janvāris 2016 12:10
0 0 Atbildēt
Crankshaft 14.janvāris 2016 7:25
0 0 Atbildēt

hmm

ko ta Norde var piedavāt, Nissan ir lēts, bet plīstošs un srvisa izcenojumi Norde kā mersim, Nissan ir lets, smuks un jauks, bet neiesaku to.

-----------------------

Nu, pilnizmēra "saņitarkai" elementāri kaut ko no Renault klāsta, piemēram "Master", uz tā bāzes visai nopietnas

"ambulances" top. Un vispār daļai busu būtu jābūt ar 4x4,

lauku rajonos ar to piebraukšanu mēdz būt problēmas, īpaši

ziemā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti