Indiešu kravas auto ražotāji klauvē pie Eiropas durvīm 1

 
iAuto | 22.marts 2016 14:44

Uzņēmums „Ashok Leyland” – indiešu kravas automobiļu ražotājs – papildinājis savu modeļu gammu ar pirmo seglvilcēju, kas atbilst „Euro 6” ekoloģiskajam standartam.

Indijā nav tik stingru ekoloģisko prasību kā citviet attīstītākās valstīs. Tur šobrīd ir spēkā „Euro 3” līmeņa normas, kas pieļauj desmitkārt augstāku NOx un sodrēju koncentrāciju dzinēja atgāzēs. Tātad „Ashok Leyland” prezentētais „Captain 4940” ar tā „Euro 6” dzinēju pilnīgi nepārprotami ir paredzēts eksportam. Un ražotāja pārstāvji arī neslēpj, ka gatavojas to sertificēt un piedāvāt Eiropas tirgū. Turklāt viņi sola to pārdot te par Indijas tirgus cenu, kas izklausās ļoooti vilinoši.

Kā liecina kompānijas izplatītā informācija, „Captain 4940” ir mūsdienīgs kravas automobilis, kura izstrādē un aprīkojumā izmantotas jaunākās tehnoloģijas. Tiesa, sīkāks tehnoloģiju izklāsts pagaidām netiek sniegts. Toties zināms, ka automobilim par spēka agregātu izmantots „Neptune 8L” dzinējs, kas attīsta 400 ZS jaudu un 1600 Nm griezes momentu.

Pagaidām vēl grūti prognozēt, kad „Captain 4940” varētu sasniegt Eiropas tirgu. Indieši lieliski apzinās, ka, lai saņemtu savam produktam visus nepieciešamos sertifikātus, visupirms jāpārliecina eirobirokrāti par tā atbilstību civilizētas satiksmes apstākļiem. 

 
Visi komentāri
 
ivars 2.aprīlis 2016 14:36
0 0 Atbildēt

Dizains sperts no Scania.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti