Sacensībās noskaidros labākos kravas auto vadītājus Latvijā un Baltijā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

volvo trucks | 4.aprīlis 2016 6:53

Šodien uzsākusies pieteikšanās 2016. gada Volvo Trucks ekonomiskās braukšanas sacensībām "The Drivers' Fuel Challenge", kas šogad Latvijā norisināsies jau piekto reizi.

Sacensībās noskaidros labākos kravas automobiļu vadītājus, kuri noteiktu distances posmu spēs veikt visefektīvāk. Baltijas jūras reģiona valstu fināla pirmās vietas ieguvējs saņems vieglo automašīnu Volvo V40 un automātiski kvalificēsies sacensību globālajam finālam 9. septembrī Gēteborgā, Zviedrijā.

"The Drivers' Fuel Challenge" ietvaros tiks pārbaudīta dalībnieku prasme prognozēt situāciju uz ceļa, atbilstoši izmantojot automašīnas dzinēja un transmisijas tehniskās iespējas. Sacensību dalībniekiem jāveic noteikta distance pa koplietošanas ceļiem ar sacensību organizatora nodrošinātu 500 Zs Volvo FH automašīnu, kas aprīkota ar puspiekabi. Lai noteiktu efektīvāko autovadītāju, tiks uzskaitīts un vērtēts faktiskais distancē patērētās degvielas daudzums un laiks – vienāda degvielas patēriņa gadījumā uzvarētājs būs tas, kurš distanci paveicis īsākā laikā. Sacensībās var piedalīties ikviens kravas automobiļa vadītājs neatkarīgi no tā, kāda modeļa transportlīdzekli vada ikdienā.

"Ar katru gadu pieaug interese par efektīvu transportlīdzekļa vadīšanu - īpaši svarīgi tas ir uzņēmumiem, lai veicinātu to konkurētspēju tirgū. Ar mūsdienās pieejamām tehnoloģijām ir iespējams panākt ievērojamu efektivitātes pieaugumu, ceļot uzņēmuma konkurētspēju, taču ir jāprot tās izmantot. Šīs sacensības ir veids, kā ar nelielu azarta devu autovadītājiem praktiski iemācīt ekonomiskas auto vadīšanas paņēmienus, lai tos pēc tam sekmīgi varētu izmantot ikdienas darbā. Katru gadu dalībnieku uzrādītais labākais degvielas patēriņš no sliktākā atšķiras pat vairāk par 11 litriem/100 km. Ieguvums garā distancē būtu mērāms jau simtos litru degvielas," par ekonomiskas autovadīšanas nozīmi stāsta Volvo Truck Latvia rīkotājdirektors Endrjū O'Bruks.

"The Drivers' Fuel Challenge" Latvijas kvalifikācija notiks no 3. maija līdz 2. jūnijam, un sacensību fināls - 4. jūnijā. Tad noskaidros Latvijas Top3 kravas auto vadītājus, kuri būs kvalificējušies dalībai sacensību Baltijas jūras reģiona valstu finālam, kas notiks Polijas pilsētā Poznaņā, 10. jūnijā. Pieteikšanās un sacensību nolikums atrodams Volvo Truck Latvija mājaslapā www.volvotrucks.lv/driversfuelchallenge Jāņem vērā, ka vietu skaits ir ierobežots - sacensībās varēs piedalīties 200 dalībnieki.

Labākajiem autovadītājiem tiek piedāvāts arī iespaidīgs balvu fonds. Baltijas jūras reģiona valstu fināla pirmās vietas ieguvējs saņems vieglo automašīnu Volvo V40 un automātiski kvalificēsies sacensību globālajam finālam 9. septembrī Gēteborgā, Zviedrijā. Otrās vietas ieguvējs – portatīvo datoru "MacBook Air", bet trešās vietas ieguvējs saņems oficiālo Volvo atribūtiku 500 EUR vērtībā. Savukārt šo autovadītāju darba devēji saņems vērtīgus Volvo Trucks voučerus – par pirmo vietu 8000 EUR vērtībā, par otro un trešo vietu 4000 EUR un 2500 EUR vērtībā.

"The Drivers' Fuel Challenge" sacensības Latvijā norisinās kopš 2012. gada, taču starptautiskā mērogā tās notiek jau kopš 2009. gada. Pirms gada savas braukšanas prasmes pārbaudīja 175 pieredzējuši kravas automašīnu vadītāji, bet visos iepriekšējos gados - vairāk kā 700.

 
Visi komentāri
 
rt 4.aprīlis 2016 20:53
0 0 Atbildēt

Kur meklēt labākos? Tepat - Bauskas, Liepājas un D-pils šosejās. Te "labāko" ir ka biezs!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti