2 miljardi dolāru – Nikola apsūdz Tesla par nozagto dizainu 6

 
iAuto | 3.maijs 2018 12:28

Elektrisko kravas auto ražotājs Nikola Motor Company apsūdz elektrisko automobiļu ražotāju Tesla par Tesla Semi kravas vilcējam izmantoto dizainu, kas patiesībā esot Nikola dizainera Trevola Miltona darbs.

Nikola Motor Company iesūdzējis Tesla tiesā un pieprasa 2 miljardus dolāru, pārmetot, ka Tesla Semi dizains ir nokopēts no Nikola One-Semi.

Tik tiešām, ja aplūko abu ražotāju kravas automašīnas, līdzību ir vairāk nekā atšķirību – abām ir trīsasu komponējums, augstas kabīnes ar noapaļotiem paneļiem un slīpa priekšpuse ar liela izmēra panorāmas vējstiklu.

Tesla pārmetumus noliedz un apgalvo, ka „tiem nav nekāda pamata”. Redzēsim, ko lems tiesa, taču viens ir skaidrs – Nikola Motor savu kravenieku parādīja 2016.gadā, kamēr Tesla ar savu nāca klajā gadu vēlāk. Tiesa, Tesla elektriskajam vilcējam ir jau vismaz vairāki simti pasūtījumu, tostarp no pasaulē labi pazīstamām kompānijām, kamēr Nikola ar šādiem panākumiem nevar lepoties.

 
Visi komentāri
 
16.00 3.maijs 2018 16:33
2 0 Atbildēt

Neko jau summiņa - ja vinnēs, investīcijas savam vilcējam atpelnīs

walacc 3.maijs 2018 16:47
12 1 Atbildēt

ta jau visi vinji vienadi USA 3 asis tipa kapots prieksha utml. Bet nu piesipties jau var ari stabam ????

viencexperc 3.maijs 2018 18:15
8 1 Atbildēt

Nāk prātā ābola un samsuņa tiesāšanās par planšetu dizainu. Nezinu kā beidzās. Bet tagad tās štancē visi kuriem nav slinkums.

Kanibaals 3.maijs 2018 21:51
7 0 Atbildēt

Aerodinamiskas formas vispār ir vienādas.Šis ir šablons ideālas plūdlīnijas auto zem kura palien vairums hibrīdu un elektroauto.

Kanibaals 3.maijs 2018 21:52
3 0 Atbildēt

Nikola Tesla

janka 4.maijs 2018 9:47
5 0 Atbildēt

ak, ja to transporta kompāniju sauktu Edison Motor Company...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti