No nākamā gada Latvijā plāno uzstādīt fotoradaru mulāžas un papildu radarus, tos pēc vajadzības "rotējot" 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.janvāris 2019 20:57

No 2020. līdz 2022.gadam uz Latvijas ceļiem plānots uzstādīt 50 fotoradaru mulāžas, kā arī papildu stacionāros fotoradarus, tos pēc vajadzības vienu ar otru aizvietojot, paredz Iekšlietu ministrijas (IeM) valdībā iesniegtais ziņojums.

IeM rosina atbalstīt papildu 50 fotoradaru un 50 to mulāžu uzstādīšanu, un to darbības nodrošināšanu laikā no 2020. līdz 2022.gadam. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ierosinājusi periodiski, analizējot konkrētās vietas rādītājus, nepieciešamības gadījumā veikt fotoradara aizvietošanu ar tā "mulāžu" vai pretēji - "mulāžas" aizvietošanu ar fotoradaru.

IeM rosina šo projektu finansēt no valstij izmaksājamām CSDD dividendēm, kas netiek ieskaitītas valsts pamatbudžeta ieņēmumos atbilstoši atsevišķam Ministru kabineta lēmumam.

Tāpat IeM rosina papildināt fotoradaru funkcijas, lai veiktu luksoforu signālu kontroli, transportlīdzekļu vidējā braukšanas ātruma noteikšanu un autoceļu lietošanas nodevas nomaksas kontroli.

Luksoforu signālu kontroli paredzēts ieviest 2019.gada beigās, pie nosacījuma, ja līdz šim laikam nodrošinās nepieciešamās izmaiņas normatīvajos aktos. Prognozējams, ka vienas ierīces darbības dienā tiks konstatēti divi luksoforu signālu prasību neievērošanas pārkāpumi. IeM arī izvēlējusies trīs vietas, kur stacionārie fotoradari būs saslēgti ar luksoforu kontrolieriem. Šīs vietas būtu Brīvības gatvē Berģos un uz Rīgas apvedceļa pie Piņķiem.

Savukārt attiecībā uz transportlīdzekļu vidējā braukšanas ātruma noteikšanu plānots organizēt pilotprojektu. Pilotprojekta ietvaros sistēmu plānots sākt testēt no 2019.gada 1.marta ceļa posmā Tīnūži-Koknese. Šajā ceļa posmā ir uzstādītas stacionāro fotoradaru sistēmas, starp kurām darbosies vidējā ātruma mērīšanas sistēma. Paredzēts, ka pēc sistēmas testēšanas tā sāks funkcionēt darba režīmā no šī gada 1.aprīļa, bet pilotprojekts noslēgsies 1.oktobrī. Projekta ietvaros tiks izvērtēta sistēmas efektivitāte un tās ieguldījums satiksmes drošībā minētajā ceļa posmā.

IeM ziņojums patlaban izsludināts valsts sekretāru sanāksmē.

LETA iepriekš arī vēstīja, ka vienu no Valsts policijas netrafaretajām automašīnām plānots aprīkot ar sistēmu, kas veic automātisku transportlīdzekļu reģistrācijas numura zīmju nolasīšanu. Šīs ierīces ļaus konstatēt tālruņa, piezīmjdatora, planšetdatora vai viedierīces lietošanas pārkāpumus, transportlīdzeklim atrodoties kustībā, to noteikumu pārkāpšanu, kuri reglamentē brīdinājumu signāla došanas kārtību, drošības jostas nelietošanu, luksoforu signālu prasību neievērošanu, kā arī citus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Kopš 2015.gada CSDD četrās kārtās ir iegādājusies un uzstādījusi 100 stacionāros fotoradarus.

Paralēli stacionāro fotoradaru projektam tika realizēts arī pārvietojamo fotoradaru projekts. Patlaban Valsts policijas rīcībā ir 12 pārvietojamie fotoradari.

Jau uzstādītie fotoradari uz Latvijas ceļiem primāri izvietoti "melnajos punktos". Šī iemesla dēļ pēdējo gadu laikā "melno punktu" skaits ir samazinājies, tomēr daudzviet aizvien īpaši apdraudēti ir gājēji un citi mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki, tāpat arī arvien vairāk šādas vietas parādās reģionos, ziņojumā norāda IeM.
Publicēta

 
Visi komentāri
 
650 28.janvāris 2019 22:45
6 0 Atbildēt

Es ieteiktu pat organizēt veselus Fotoradaru Parkus un ieviest "Ģimenes Biļetes" un dažādus "Abonementus".

065 29.janvāris 2019 7:59
3 0 Atbildēt

jā, ceļa stabiņu vietā fotoradarus!

650 29.janvāris 2019 9:36
1 0 Atbildēt

Jā !

Freijers 29.janvāris 2019 8:21
4 3 Atbildēt

Drusku jau galvas ar tiem fotomēsliem saspieduši, jau tagad kā nosēts visur ar tiem....Tīnūži - Koknese esot radaru posmi...tad jau sākotnēji tirsa, ka vienā posmā, tagad izskatās , ka garumā savu vidējo sūda kontroli grib ieviest vai kā ? LT šādas kontroles nav uz bāņiem starp citu, kuri tur ir pietiekamā skaitā, atšķirībā no LV.

Par to naudu, kas ir izgrūsta pērkot visādas autonomās kontrolēs sistēmas - radarus, netrafarētos u.c. štruntus biezā slānī, varēja kādu ceļa posmu sataisīt, vai pierīgā gājēju ceļus gar ceļa posmiem sataisīt "priekš cilvēkiem"

Bradypus 29.janvāris 2019 10:54
2 0 Atbildēt

Ko nu muldi. Neko citu ar līdzvērtīgiem otkatiem un vēl iespēju iekasēt nebija iespējams sataisīt ;)

Bee 29.janvāris 2019 17:01
0 0 Atbildēt

Palatu iechuksteeshu, ka tiek gatavots kaarteejais algu paaugstimaajums un pirms tam deputaatiem ir jaasameklee nauda!

jjjj 29.janvāris 2019 15:40
2 0 Atbildēt

Tad es arī brīžiem braukšu ar mulāžas mašīnu, kurai reizēm būs mulāžas numurs un dažreiz pie stūres nebūšu es, bet mana mulāža

druknais1 29.janvāris 2019 16:47
2 0 Atbildēt

Visiem viena doma, ka tik neievērot noteikumus. Manis pēc tie radari varētu būt biezā slānī. Par to naudiņas izsēšanu, varētu piekrist.

Vernons 29.janvāris 2019 20:13
0 0 Atbildēt

Naudas sodi, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar komersanta tehniskajiem līdzekļiem 11 785 830

Ja Tu nepārkāp Noteikumus, tad Tu nemīli šo Valsti!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti