Īlona Maska jaunākais skandāls – 2016.gada pašbraucošās Tesla video “ir feiks” 11

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 20.janvāris 2023 16:10

Tesla izpilddirektors Īlons Masks esot bijis iesaistīts 2016. gadā uzfilmētā viltus video veidošanā par bezpilota sistēmas darbību. Tas kļuvis zināms, pateicoties kāda darbinieka atklātībai.

Ārvalstu mediji raksta par tīmeklī joprojām atrodamo 2016.gada video, kas demonstrē Tesla autopilota iespējas. Izrādās, tas esot viltojums, turklāt Masks personīgi devis norādījumus izstrādes komandai un uzraudzīja katra darbinieka veikumu. Masks arī piedalījies rullīša audio daļas noformēšanā, kur uzsvērts, ka “cilvēks vadītāja vietā atrodas tikai juridisku iemeslu dēļ. Viņš neko nedara. Auto brauc pats”.

Tagad atklājies, ka tas bijis viltojums, jo elektronika tobrīd nebija gatava tādiem uzdevumiem. Video filmēšanas laikā vadītājs vairākkārt bijis spiests pārņemt Tesla Model X vadību, bet, mēģinot novietot krosoveru stāvvietā automātiskajā režīmā, automašīna iebraukusi rūpnīcas sienā.

Atgādinām, ka janvāra vidū tīmeklī izplatījās informācija, ka 2016. gadā filmētais video, kurā Tesla demonstrē Full Self-Driving opciju, ir inscenēts. Par to medijiem pastāstījis Tesla autonomās braukšanas projekta direktors Ašoks Ellusvami.

Neskatoties uz to, ka kopš prezentācijas ir pagājuši vairāk nekā seši gadi, arī šodien sistēma nav pilnībā autonoma – elektronika joprojām nespēj darboties pilnīgi patstāvīgi, ik pa brīdim pieprasot vadītāja roku novietošanu uz stūres.

 
Visi komentāri
 
MMX 20.janvāris 2023 16:25
8 1 Atbildēt

Eu čaļi, kas te tagad par anti-futūristiskiem rakstiem? Vēl nesen tak tika solīts, ka visi dzīvosim gaišā robotizētā nākotnē un brauksim ar elektromobīļiem. Korporāciju akcionāri piķi izcēla, tagad varam atgriesties reālajā dzīvē, tā to var saprast? Pie šādiem tempiem ES vēl Euro6 atcels un dīzelis atkal būs ekoloģiska degviela.

XMM 20.janvāris 2023 18:07
0 0 Atbildēt

būs labi, turpinām piegriezt skrūves, lasi šo: iauto.lv/pie-stures/en...ldu-siltumapgd

MMX 20.janvāris 2023 18:27
0 0 Atbildēt

Tepat jau blakus spriedām, ka policijas tāpat vairs nav. Kurināšu laukos ko gribēšu, jo tauta laikam nav piefiksējusi, ka vienīgais iemesls kāpēc kāds vispār kaut ko ievēro ir iedzītās bailes no soda, jo soda neizbēgamība no valsts puses praktiski vairs neeksistē. Vadoņi visā pasaulē vienkārši ir aizmirsuši vecos labos revolūciju laikus, kad atņemot cilvēkam pēdējo, cilvēkam rodas nepanesama vēlme neuzmanīgi rīkoties ar uguni dārgu īpašumu robežās.

Lietotājs 20.janvāris 2023 20:24
0 0 Atbildēt

Kāds sakars EV ar autonomo braukšanu? Tas, ka viens Īlons kaut ko sasolīja un neizdarīja?

Šķiet ka tagad daži citi, tradicionālie ICE ražotāji, ir šajā jomā tikuši tālāk, jo Īlons ir tos sakacinājis.

Hmm 20.janvāris 2023 20:33
0 0 Atbildēt

zaļa ir Tūnberga, taču viņu "nedrīkst izmest miskastē", ja saprati par ko es

Bet 20.janvāris 2023 22:51
0 0 Atbildēt

Tesla taču ir feiks, kas tas sūds par auto ar planšeti pa vidu un kondiškas radiatoru, piesitu ar zilo izolentu....

WallStreet 20.janvāris 2023 23:00
3 0 Atbildēt

Nikola motors ari savulaik safabriceja video au braucošu kravinieku no kalna, akciju cena nokrita no 70$ uz 2$.

Vai šo avantūristu ari negaida tas pats?

WALA 21.janvāris 2023 9:12
1 0 Atbildēt

Jūs tauta ko sašūmējāties, tieši šāda "nestrādājoša" autonma braukšana ir tā kas vajadzíga ... padomājat, ja auto nekad neiekļūs avārijās, tad daļa virsbūvju remonta strādniekus nevienam nevajadzēs, apdrošinātājus nevajadzēs utt. līdz pat tam ka radarus un CP varēs likt mierā ...

Tādos auto jau nav ne naudas ne biznesa ...

ZZZZ 21.janvāris 2023 9:16
0 1 Atbildēt

Tu re kā EC rullē 70k bez servisa pat apmeklējuma

650 21.janvāris 2023 17:46
0 0 Atbildēt

-nujājā,nuprottams, "krustojumos" neviens neko nemēģina, visi tuvējie (lohi) vnk kāpj/ārā uspīpēt pi...

Maska ir 21.janvāris 2023 12:12
0 0 Atbildēt

pašbraucošs feiks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti