BMW izstrādā jaunu benzīna un dīzeļa motoru paaudzi 10

 
iAuto | 19.marts 2023 8:29

Neraugoties uz Eiropas Savienības lēmumu no 2035.gada aizliegt jaunu automobiļu ar iekšdedzes dzinējiem pārdošanu, BMW vēl neatsakās no šāda tipa dzinēja un turpina to izstrādi.

Pāreja uz elektrisko piedziņu Eiropā, šķiet ir neizbēgama. Par to raksta mediji, liecina politiķu pieņemtie plāni un ražotāju nospraustie plāni. Tajā pašā laikā pēdējo nedēļu notikumi met šaubu ēnu uz to, vai Briseles gaiteņos visas aplēses bijušas pareizas.

Nesen parādījās ziņa, ka Vācija, Austrija, Polija, Itālija un Čehija iebilst pret Eiropas Savienības lēmumu no 2035.gada aizliegt jaunu automobiļu ar iekšdedzes dzinējiem pārdošanu un šīm valstī varētu pievienoties Slovākija, savukārt vācu izdevums Handelsblatt ziņo, ka BMW joprojām strādā pie jaunas paaudzes benzīna un dīzeļdzinējiem ar četriem, sešiem un astoņiem cilindriem, kas, iespējams, turpināsies arī turpmāk. Tiek baumots, ka šie jaunie iekšdedzes dzinēji tiks izmantoti autoražotāja SUV klāstā, jo Eiropā joprojām esot stabils pieprasījums pēc lieliem krosoveriem, kas aprīkoti ar dīzeļdzinējiem.

Tas gan nenozīmē, ka BMW maina kursu uz elektrifikāciju – ražotājs jau agrāk paziņoja, ka līdz šīs desmitgades beigām vismaz 50 procenti no pārdošanas apjoma sastādīs modeļi, kas darbināmi ar elektrību un šis plāns paliek spēkā.

Arī Mercedes paziņojis, ka „Electric only” stratēģija ir spēkā, taču – atkarībā no tirgus. Ņemot vērā ne pārāk iepriecinošos elektromobiļu noieta rādītājus Ķīnā un ASV, Mercedes varētu ilgāk noturēties pie iekšdedzes dzinēja, tādēļ, kā ziņo ražotājam tuvi avoti, Štutgartē bāzētais uzņēmums atkal modernizē savu V8 dzinēju M176.

 

 
Visi komentāri
 
Rimi 19.marts 2023 16:22
12 2 Atbildēt

Tādi elektro sūdi nav vajadzīgi Eiropai...

Imirs 19.marts 2023 16:24
5 0 Atbildēt

te nu tu kļūdies - Eiropai būs braukt raudādamai (ar tiem elektro), kamēr pārējie varēs izvēlēties

Kukū 19.marts 2023 18:57
4 2 Atbildēt

Līdz 2035.gadam apsprāgs tie pašreizējie ES lēmēji!=

Vadims 19.marts 2023 19:43
3 1 Atbildēt

Sorosa sistēma ir tik dzelžaina, ka pat pēc pasaules bojāejeas viss notiks pēc viņu komandām.

REXX 19.marts 2023 19:59
8 1 Atbildēt

Ekoloģijas kontekstā, šī cīņa Eiropā pret ICE ir nedaudz smieklīga, ja paskatās, kāds vides piesārņojums nāk no Ķīnas ,moskovijas, arī ASV( kas gan arī "cenšas ekoloģizēties").

Volx 19.marts 2023 22:05
0 3 Atbildēt

Vācieši atkal dumpojas! Pretīgie Putinmīļi

Volx 19.marts 2023 22:10
1 3 Atbildēt

Ņemot vērā ne pārāk iepriecinošos elektromobiļu noieta rādītājus Ķīnā

≠≠======≠

Šeit nu prasītos piebilde "ņemot vērā vācu ražoto EV noietu Ķīnas tirgū"

Tie ir dārgi un nekonkurētspējīgi auto. Ķīnā dominē BYD un Tesla.

Krotow 20.marts 2023 14:08
1 0 Atbildēt

Ķīna te izbrauc tikai uz salīdzinoši vēl lētāko darbaspēku un darba drošības un dabas aizsardzības noteikumu neesamību/ignorēšanu.

Volx 19.marts 2023 22:15
0 1 Atbildēt

Reuters par Ķīnu

Sales of new energy vehicles (NEVs), which include pure battery electric cars and plug-in hybrids, grew faster than the overall market, up 61% in February on a year earlier.

Vernons 20.marts 2023 9:31
2 1 Atbildēt

Eiropa ne visur ir Eiropa! Piemēram ziemā Valdaja augstienē sals -35⁰ pēc Celsija! Acis sprāgst no pieres ārā! Ļoti auksti! Ja nav kārtībā degvielas sistēma un degviela pareizā nosalšana garantēta...

Savā mūžā to esmu piedzīvojis vairākkārt!

Un tagad tas viss ar elektro auto. Gāzes balons apsildei būs vajadzīgs! Eiropai to nesaprast...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti