Skaists nav, bet stiprs: vienīgais TVR Cerbera Speed 12 izsolē (+ FOTO) 3

 

Foto: Silverstone Auctions

iAuto | 29.marts 2023 5:05

Ja nu kādam ir vēlēšanās iegūst patiesi unikālu varenauto, kas uzbūvēts vienā eksemplārā, tad 840 Zs jaudīgais TVR Cerbera Speed 12, kam, turklāt ir pielaide koplietošanas ceļiem, ir pareizā izvēle.

Šādu automašīnu Silverstone Auctions pieteicis savai 20.maija izsolei, cenu solot atklāt pēc pieprasījuma.

Cerbera autors ir TVR - neliels britu sporta automašīnu ražotājs, kas 90. un 2000. gados izraisīja sensāciju ar ļoti viegliem un jaudīgiem automobiļiem. Vēlāk TVR vairs tik labi neveicās, sākās īpašnieku maiņas un nebeidzami solījumi atsākt ražošanu. Īpašnieku skaitā pabija raiba publika, ieskaitot krievu izcelsmes biznesmeņus, taču lietas uz priekšu negāja. Pēdējās ziņas par TVR atrodamas Wikipedia un tās liecina, ka 2022.gadā uzņēmums paziņojis par pievēršanos elektroautomobiļu ražošanai, nodemonstrējot modeli Griffith EV un solot to laist klaja 2024.gadā.

TVR Cerbera Speed 12 būvēts vēl „labajos laikos”. Modeli ar šādu nosaukumu TVR izlaida 90.gadu vidū, aprīkojot to ar 365 un 426 Zs pašu konstrukcijas V8. Vēlāk tika izstrādāts un patentēts 4,0 litru V6 ar 348 ZS.

Uzņēmums sāka izstrādāt arī sacīkšu versiju. Tā izmantoja 7,7 litru V12, lai startētu GT1 klasē. Tā radās nosaukums Speed ​​​​12. Pēc GT1 klasifikācijas beigām automašīna tika pārveidota lietošanai GT2 klasē.

TVR arī sāka pieņemt pieteikumus Cerbera Speed ​​​​12 ielas versijai, taču projekts galu galā tika atcelts. 2003. gadā tika nolemts uzbūvēt vienu automašīnu, un tā arī automašīna, kas tagad tiek izsolīta.

Tas ir tīrasiņu sporta auto ar iebūvētu drošības karkasu, diviem oglekļa šķiedras sporta sēdekļiem un masu, kas mazāka par 1000 kg, neraugoties uz 840 Zs jaudīgo divpadsmit cilindru motoru.

 

 
Visi komentāri
 
Mairis 29.marts 2023 9:29
3 1 Atbildēt

Ne Vācijas streiki, ne Francijas protesti iauto neinteresē. Toties, par Krieviju ziņas gandrīz vai katru nedēļu.

Mēris 29.marts 2023 9:31
0 1 Atbildēt

Kādas ir par Krieviju? - labprāt izlasītu.

Fkc 29.marts 2023 11:37
1 0 Atbildēt

Kur tad ir Vēmtības ērmi ar savu demokrātijas atbalstu Francijas Maidanā? Kur ir Nulanda ar saviem cepumiem?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti