Mini tiks ražots arī Vācijā 1

 

Foto: Mini

iAuto | 15.novembris 2023 10:26

BMW ieguldījis 700 miljonus eiro savas Leipcigas rūpnīcas modernizēšanā, lai tā varētu uzsākt meitasuzņēmuma Mini modeļa Countryman ražošanu.

Mini Countryman būs pirmais britu ražotāja modelis, kas taps Vācijā, ziņo BMW, atklājot, ka Leipcigas rūpnīca katru gadu plāno izlaist aptuveni 100 000 Countryman eksemplāru.

Lai to panāktu, ieguldīti 700 miljoni eiro, tiks pieņemti darbā 900 jauni darbinieki, bet rūpnīcas kopējā jauda sasniegs 350 000 transportlīdzekļu gadā. Vēl 800 miljonus eiro paredzēts ieguldīt e-komponentu ražošanas paplašināšanā.

Mini Countryman tiek piedāvāts ar iekšdedzes dzinēju un arī kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis.  Mini zīmola direktore Stefānija Vursta uzsver, ka nākamgad aptuveni divas trešdaļas Mini transportlīdzekļu tiks izlaisti ar iekšdedzes dzinējiem, atlikušo trešdaļu atvēlot elektriskajai piedziņai. Visiem Mini jābūt elektriskiem līdz 2030. gadam.

Leipcigas rūpnīcai savulaik bija vadošā loma e-mobilitātē BMW grupā ar i3 un i8 modeļiem. Tomēr pagājušajā gadā no konveijera nobrauca pēdējais i3; i8 ražošana bija pārtraukta jau agrāk.

Šobrīd BMW paļaujas uz stratēģiju, kas apvieno visu veidu piedziņas, iekļaujot savā piedāvājumā iekšdedzes dzinēju, hibrīda un elektrisko piedziņu.  

Papildus Mini Countryman Leipcigā tiek ražoti arī 1. sērijas un 2. sērijas BMW Gran Coupe, kā arī 2. sērijas Active Tourer.

 
Visi komentāri
 
felix65 15.novembris 2023 19:47
1 0 Atbildēt

Nu ja, citādi piķim brekzita dēļ kaput.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijā noskaidroti automobiļi ar vismazāko vērtības zudumu 1

Katru gadu Schwacke un žurnāls Auto Bild izvērtē tā sauktos "vērtību čempionus", kas ir automašīnas, kuras nākamo četru gadu laikā zaudēs vismazāk no savas vērtības. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas Latvijā samazinās vēlreiz 13

Sekojot globālajām tendencēm, 18. septembrī degvielas cena Latvijā samazinājusies vēlreiz arī 95 markas benzīna litram nonākot zem atzīmes 1,40 eiro. Lasīt vairāk

 

Ceļu būvnieki uzliek zīmi 50, bet paši brauc uz 70 km/h ar smago pa Rīgas Jūrmalas šoseju būvdarbu zonu (+ VIDEO) 12

iAutolv uzfilmē būvnieku transportu, kas brauc ar ātrumu 70 km/h objektā, kur paši būvnieki uzlikuši maksimālā ātruma ierobežojumu 50 km/h. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ar jaunām ID Buzz modifikācijām

IAA Transportation Commercial Vehicles (VWN) izstādē Hanoverē Volkswagen demonstrē lielu skaitu jaunu modeļu, tostarp jaunas elektriskā ID Buzz modifikācijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti