Toyota Yaris Cross – uzlabojumi 2024.gada modelim (+ FOTO) 1

 

Foto: Toyota

iAuto | 26.novembris 2023 9:12

Toyota pabeigusi darbu pie Yaris Cross 2024.gada modeļa. Vizuālo pārmaiņu nebūs, taču tehniskais pildījums piedzīvojis pārmaiņas.

Būtiskākās no tām ir kompaktā krosovera hibrīdiekārta, kur 1,5 litru 116 Zs (141 Nm) vietā GR Sport un Premiere Edition versijās tiek piedāvāts jaudīgāks variants ar 132 Zs un 185 Nm. Rezultātā no ieskrējiena līdz simtam tiek noņemtas 0,5 sekundes (tagad 10,7), bet paātrinājums no 80 līdz 120 km/h tiek paveikts 0,4 sekundes ātrāk (tagad 8,9). Ražotājs piebilst, ka CO2 izmeši atkarībā no versijas ir vien 103 – 122 g/km.

Pie uzlabojumiem jāpieskaita biezāki stikli (ieskaitot vējstiklu), skaņu vairāk aizturoši salona apdares materiāli, motora stiprināšanas amortizatori.  

2024.gada uzstādīts 12,3 collu digitālais mērinstrumentu panelis (pieejams lielākās versijās 7 collu instrumentu vietā) ar jaunu grafiku, savukārt 9 vai 10,5 collu centrālais monitors tagad ir savienots ar mākoņservisu un ir aktivizējams ar jaunā balss palīga starpniecību ("Hey Toyota"). Saderība ar Android Auto un Apple CarPlay, tostarp bezvadu režīmā, bija arī iepriekš.

Elektroniskie palīgi tagad apvienoti T-Mate paketē, kas ir standarts visos aprīkojuma līmeņos. To skaitā būs automātiskā avārijas bremzēšana ar gājēju, velosipēdu un motociklu noteikšanu, adaptīvā kruīza kontrole, aktīvais joslas uzturēšanas asistents un jaunas tehnoloģijas, piemēram, droseļvārsta atvēršanās „slāpēšana” – lai briesmu gadījumā izvairītos no pēkšņa paātrinājuma – un proaktīva braukšanas palīdzība, stūrēšanas palīgsistēma un citas.

Sākotnēji klientiem būs pieejama modernizētā Toyota Yaris Cross Premiere Edition versija ar divu toņu virsbūvi, 18 collu vieglmetāla diskiem, krāsainu salona nošuvumu un citām atšķirības niansēm. Cenas vēl nav paziņotas.

 

 
Visi komentāri
 
650 27.novembris 2023 3:21
1 0 Atbildēt

Cik ta to kondzerbuņ'džu var uzlabot, tak nupat jau kā uzlaboja..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti